Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова звукова карта и захранване

Featured Replies

• Автор
преди 12 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Щото пластмасовата е като бункер. От нема накъде махат капака и я държат отворена.:D

Значи можеше да стане по зле все пак ако не бях изкарал късмет :D 

• Отговори 74
  • Прегледи 2,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 7 минути, _Alex&Vanko_ написа:

RaidMax и Segotep ги правят да те грабнат на външен вид.

Ясно значи следващият път да не го гледам толкова много.

преди 8 часа, Nikolai Rosenov написа:

...

Взимам значи широката и си карам с нея. Ето снимка от калкулатора.

Покажи скритото съдържание

165f4d96045848c0b356f9fddb260124.png

.....

Не се връзвай на тези калкулатори, нямат нищо общо с истината.Ето ти бърз пример от моя компютър.

Spoiler

Clipboard01.thumb.jpg.e24b9a79a00a27e0c492d69c972a0345.jpg

Това е на теория,ако добавим и препоръчаните 20% отгоре и става красиво...Даже съм му дал 90% натоварване.

Реално компютъра ми дърпа 438 вата от контакта с пуснат копач на процесора на 12 нишки и едновременно Superposition на графичната карта. Ново захранването ми има около 90% ефективност на това натоварване, значи реално ми трябват около 395 вата. Ако сметнем че то вече сигурно е на 7 години да не е и повече, и ефективноста му е намаляла (не съм убеден за този мит...),значи ми трябва още по-малко ток. И какво излезе - калкулатора дава почти двойно от необходимото. Направо не мога да повярвам,че още има хода които да се връзват на подобни неща. Твоята система ако мине 250 вата  в игра и в ежедневна употреба може да ми се обадиш.

Сега пуснах игра - 293 вата на контакта!!! С карта около 3 пъти по-лакома от твоята.

Вземи си захранване 800 вата,няма проблем иначе.

Въпроса е защо вече няма под 350 вата захранвания. Неговата щом 250 вата на моята 150 вата? Как да го разбираме 250 вата златно 350 вата сребърно или 450 вата бронзово?

Цялата цигания в тоя форум е да спестят едно 40лв. от захранване иначе се бичат пари за процесори и видеокарти?! Е това не го разбирам!

Да го разбираме, като препоръчвате хардуер да не карате хората да го смятат с измислени калкулатори, направени да те накарат да си купиш повече ,отколкото ти е нужно!

преди 5 минути, Tommygun написа:

Да го разбираме, като препоръчвате хардуер да не карате хората да го смятат с измислени калкулатори, направени да те накарат да си купиш повече ,отколкото ти е нужно!

Твоите игри дет ги играеш ще ги подкарам с по-слаб процесор и видеокарта ама си се накичил яко и се перчиш!

Захранването храни конфигурацията! И ти можеш по-евтина храна да си купиш нали пак ще се наядеш?

С кое точно се перча - с карта на 4 години и среден клас процесор ли? Тук не става дума за това а, че с калкулатора ,който препоръча на човека (явно затова го приемаш лично и се засягаш), ще си купи нещо базирано на грешни данни. После ще препоръча калкулатора на някой друг, както и ти и други като теб ще продължите да го правите и неволно да заблуждавате хората.

Да не говорим ,колко по-лесно е , вместо да вкарва 10 минути данни в калкулатора ,просто да отвори една сериозна страница и да види колко му харчи хардуера наистина. Има и такива ,които мерят примерно само разхода на картите без системата с PCI-E адаптери,както и много други варианти. Но калкулатор от производител на захравания ,който ти дава и директна препоръка за покупка е най-лошия вариант.

Не само ще се нахрани (няма да се наяде) но и ще му е вкусно и даже ще остане.

Още повече храна но като за прасета едва ли ще му се услади а и рискува да си докара натравяне...

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Така си е, като има двойно и тройно запас в захранването ,на хардуера му е по-сладък тока :lol6:

Айде спамете си - аз имам по-важни неща да правя. Например да вечерям....

Сийсоника е грешна покупка? Ей ся да намеря едно чифте 350 вата! И може би трябва да се притеснявам? Надолу не е грешката нали и да стане фал? Дай всички да почнат кат тебе да мерят с мултицета а не да ползват калкулатори? Вие с Кико ако сте изперкали другите не са!

Не Сиисоника а подобни препоръки. Там се дават определени ватове след което потребителя грабва най-евтиното което ще е някъв китаец.

Примерно вижда до 100 лв. 400W Seasonic и разни китайчета на които пише 600W-700W. Е без да засягам никой човек които гледа подобни калкулатори е ясно какво ще купи.

Power Consumption 225W
System Requirement 500 Watt Power Supply (Suggestion)

Той производителя лъже нали?

преди 8 минути, Roujin Z написа:

Не Сиисоника а подобни препоръки. Там се дават определени ватове след което потребителя грабва най-евтиното което ще е някъв китаец.

Примерно вижда до 100 лв. 400W Seasonic и разни китайчета на които пише 600W-700W. Е без да засягам никой човек които гледа подобни калкулатори е ясно какво ще купи.

Аз ментета не съм препоръчвам, моля моля! Защото ако стане нещо и човека тука се появи аз как ще се чуствам? Зор да спестиме 40лв. ли? Като е по-мощно няма се прецака!

Производителя винаги се застрахова понеже е наясно че е пълно с китайски бомбички а хората масово са необразовани.

Калкулатора които препоръчва китайската бомбичка с лого на CM за RX 470 пък е някъв тотален абсурд.

http://www.coolermaster.com/powersupply/elite-power/elite-power-460w/

Това захранване е такъв боклук (напрежения извън нормата) че и с вградено видео не трябва да се купува.

Всъщност не съм сигурен че и за двете важи но навремето четох много фрапиращо ревю (на руски мисля че беше).

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Реално калкулатора мисля, че е прав за моята система процесора и видеото дърпат около 300 вата като съм ги гледал по други сайтове та 350-360 вата мисля, че са си реални. Това дали пада захранването с времето не знам четох теми тук някой са си го мерили и казват, че пада на други не им падало. Явно има значение качеството на частите, които са ползвани за самото захранване. Лично аз китайска бомбичка не искам като знам как светна на един приятел компа който не искаше да си сменя захранването. Затова поисках мнение тук и не искам да пестя от захранване ако трябва и всичките 250 лева(ще потърпя още малко гадния звук) за него ще дам, но ще ми е спокойно главата, че проблема не е в него. 

Хората сме различни! С автора може да обичаме хубави дъна а ти ще кажеш, че е изхвърляне нали? Но нас си ни кефи.

В случая се препоръчва евтин боклук а не луксозно тоест изхвърляне или бюджетно. 

И говорих принципно че подобни препоръки са много подвеждащи за хора които не са наясно.

• Автор
преди 17 минути, Roujin Z написа:

В случая се препоръчва евтин боклук а не луксозно тоест изхвърляне или бюджетно. 

И говорих принципно че подобни препоръки са много подвеждащи за хора които не са наясно.

преди 22 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Хората сме различни! С автора може да обичаме хубави дъна а ти ще кажеш, че е изхвърляне нали? Но нас си ни кефи.

Значи последно да взимам сиисоника нали, че малко ме объркахте. Спора ви е за това, което предлагат тия калкулатори нали.

Избягвам отдавна да предлагам ма 11 часа нямаше отговор темата и се включих! Ще ме карате да съжалявам.

преди 8 минути, Nikolai Rosenov написа:

Значи последно да взимам сиисоника нали, че малко ме объркахте. Спора ви е за това, което предлагат тия калкулатори нали.

Взимай го! Да че завишавали защото може да попаднеш на менте. Ама в сайта на производителя тия 500 вата препоръка менте ли имат предвид.Аз вече незнам какво да си мисля. В такъв случай имаме измама технически?!

Да ти го пратят с опаковка и окомплектовка не голо!

На българи търговци не вярвам!

Оттам пазарувам ама от всичко искам и рам и процесор кот се сетиш!

• Автор
преди 1 час, _Alex&Vanko_ написа:

Избягвам отдавна да предлагам ма 11 часа нямаше отговор темата и се включих! Ще ме карате да съжалявам.

Взимай го! Да че завишавали защото може да попаднеш на менте. Ама в сайта на производителя тия 500 вата препоръка менте ли имат предвид.Аз вече незнам какво да си мисля. В такъв случай имаме измама технически?!

Да ти го пратят с опаковка и окомплектовка не голо!

На българи търговци не вярвам!

Оттам пазарувам ама от всичко искам и рам и процесор кот се сетиш!

Благодаря за помощта значи микрофона ще е онзи за 16 долара звуковата карта за 130 и сиисоника. 

• Автор
преди 4 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Не обичам цигански работи! Да ми дойде в найлонов плик? Въпроса е и принципен. Ок!

О искам си опаковките. Веднъж си поръчах HD 7770 без кутия дойде друга не версията която предлагах. 

преди 23 часа, Nikolai Rosenov написа:

Търся да си закупя нова звукова карта, защото не съм доволен от моята на дъното (asrock ab350 gaming k4 с Realtek ALC892) тиха ми е както като говоря по микрофона така и като слушам музика. 

За захранване съм се спрял на това

http://nikem-bg.net/computer-components/Corsair-VS-550W-ATX-CP-9020097-EU/description.html

Не знам какви са плюсовете на модулните, но не държа да е такова. Единственото ми изискване е има възможно най много защити.

Захранва Ryzen 5 1600, ASUS RX 470, 8gb Ram, 3 HDD (по късно ще сложа и едно Sata SSD или M.2)

Бюджет 200-250 лева максимум. Не овърклоквам също така да добавя нищо. А и моля не ми предлагайте части от Vario.

Sound Blaster X-Fi HD за около 150(60) левчета и някой китаец за 100-на(DA500-M).

П.П. Спокойно можеш да пропуснеш останалите мнения по темата и да се абстрахираш от тях.

преди 10 минути, Nikolai Rosenov написа:

О искам си опаковките. Веднъж си поръчах HD 7770 без кутия дойде друга не версията която предлагах. 

Май във VooDoo отивам за захранване и ме вкарва в една стаичка и от една купчина взима едно и ми го подава?Тръгнах си на момента!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.