Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Безопасни ли са конвекторните радиатори?

Featured Replies

на 5.06.2017 г. в 23:15, niki292002 написа:

Много добър съвет. Даже препоръчвам и изцяло подмяната на цялата ел. система. (понеже старите са направени с кабели които понасят по-малко натоварване)

Вярно, струва пари, ама по-добре на безопастност вместо някой ден да стане фала.

А да подменим и панелите и блока, няма ли да е още по-добре? И какъв ток понасят старите инсталации, щото аз по-тънък кабел от 2,5 кв. мм. за контакти не съм видял? Или трябва да сложим 4 кв. мм. че да печем слон. Като не си наясно от какво се запалват инсталациите, не прибързвай да даваш съвети че някой може да те послуша и да си подмени старата иначе здрава инсталация с нова, и пак с калпави връзки. Трябва да се сменят всички контакти с нови и таблото с предпазителите, кабелите не стареят и няма за какво да се сменят. Сечението се избира от таблици, а не произволно да се лепят кабели за стотици ампери ток, така както в предната тема потребители препоръчаха кабел 1,5 кв.мм. за тонколони които са  не повече от 20-30W.

Конвекторите и радиаторите са най-пожаробезопасни, но и не топлят и трябва да работят денонощно за достигане на нужната температура, докато малките печки и духалки можеш да ги насочиш близо до себе си, а не да грееш цялата стая което наистина излиза през носа.

преди 30 минути, peppone1 написа:

кабелите не стареят

Ха, вярно ли го твърдиш? Няма думи...

И преди съм го казвал, просто ще игнорирам глупостите на @peppone1, който ми оспами темата с всякакви глупости.

Твоето игнориране другите го разбират като смирение, знак за съгласие.

на 4.10.2017 г. в 22:49, ExaFlop написа:

Ха, вярно ли го твърдиш? Няма думи...

Кабелите са положени от строителите в ПВЦ гофрирани тръби в панелите, където достъпът до кислород е ограничен, при все това че проводника е изолиран и трудно ще се окисли, а медта е много устойчива на атмосферни влияния, а и дори да се окисли, металът не корозира. Аз също съм подменял стара инсталация и на кабела нищо му няма и изолацията е наред. Изолацията може да се разруши от агресивни разтворители, като коресилин, ацетон и др.

преди 21 минути, peppone1 написа:

в ПВЦ гофрирани тръби в панелите, където достъпът до кислород е ограничен

поредната глупост

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.