Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вкусът на времето

Featured Replies

Вероятно имам странен вкус за всичко (потвърдено от мои познати), но ... някак странни и "криви" ми се виждат всички актуални тенденции в иконостроенето и теместроенето. Faenza беше "морално остаряла" когато почна отчасти да ми харесва. И не мога да разбера и харесам сегашния минимализъм, вероятно никога няма да го харесам. Естествено, имам фаворит - xubuntu иконите, засега ми стига. Но кажете ми защо старите, добри, красиви и нормални икони не се котират? Толкова ли са податливи на модни тенденции тези, които ги правят. Или няма достатъчно реклама на някои "нормални", "като за хората".

А песента си е чудесна и днес.

Деградацията е навсякъде. Това, което виждаш е просто отражение на настъпващото опростяване. Човекът, вече излиза от етапа на развитие, наречен Homo Sapiens. Този етап, напълно ще приключи с поставяне на чипове, за връзка на мозъка му с мрежата.

И аз харесвам иконите от преди и затова вече втори месец се занимавам с цветните икони на основата на OCD. Не ми харесва "symbolic" модата (рентгенови снимки) и се боря с нея. :) Явно остарявам и затова не съм в час.

BUpakag.png

Затова живея на село - чист въздух, чиста вода, зеленина, гора, река, язовир, малко хора, но добри приятели, спокойствие, истинска храна. :emoji_orte-02: :)  

На мен пък Faenza темата никога не ми е харесвала .  Що се отнася до тези които ги правят, дали са податливи на модата, разбира се ,че ДА . 

Мисля, че и повечето модерни среди вече го изискват , като постоянно въвеждат тези symbolic икони за сметка на шарениите . До някъде мисля, че не е толкоз зле като идея, особено за панелите на средите, където при дадени теми липсват доста икони  . 

преди 9 часа, ivoarch написа:

До някъде мисля, че не е толкоз зле като идея, особено за панелите на средите, където при дадени теми липсват доста икони  . 

Никоя тема не може да покрие всички елементи. Затова се вкарва "Inherits" опция в която се изреждат темите, от които да взема икони при липса в текущата. В моите, винаги задавам Adwaita, gnome, hicolor. Humanity не е лош източник, но са с ограничен брои изображение и, самите те трябва да ползват базова тема.

Друго, което съм забелязал е, че в LXDE, темите, изградение от .svg изображение забавят графичната среда. Затова в Elementary GTK иконите съм решил да ползвам само .png изображения с изключение на малките символни икони.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

преди 6 часа, cybercop написа:

Никоя тема не може да покрие всички елементи. Затова се вкарва "Inherits" опция в която се изреждат темите, от които да взема икони при липса в текущата. В моите, винаги задавам Adwaita, gnome, hicolor. Humanity не е лош източник, но са с ограничен брои изображение и, самите те трябва да ползват базова тема.

Точно това ме спира да ползвам стари икони които вече не се разработват , освен ако не са достатъчно пълни и покриват това което ползвам .

Това е така, повечето теми да не кажа всички, имат опцията при липса на дадена икона да я взимат от друга тема посочена в Inherits .

Пример paper-icon-theme - https://github.com/snwh/paper-icon-theme/blob/master/Paper/index.theme#L4 

Но понякога може да не получиш желаният ефект, и според темата иконата която се замества може да се различава доста , ако не е избрана много добра подобна алтернатива разбира се  .  

Няколко примера на икони които трудно ще ги заместиш, ако трябва да се изобразяват в панела .

Moka

160164-1.png

Numix Circle

numix_circle_linux_desktop_icon_theme_by

Докато символичните икони донякъде решават тези проблеми .

Докато ползвах Стотинка 6 с Гноме 2 Cybercop  ми беше дал една тема с икони Crystal elegance  много красиви и изчистени .Сега с Убунтуту си ползвам вградената тема и икони пак заради спартанския стил ,не харесвам накичени неща по екрана си .То реално на него няма ни една икона .................има си лаунчер за тази цел :)

преди 1 час, Иво Димов написа:

Докато ползвах Стотинка 6 с Гноме 2 Cybercop  ми беше дал една тема с икони Crystal elegance  много красиви и изчистени .

И нея бях прикачил към Gnome. Поради остарялата си структура, тази тема не подлежеше на актуализация за съвременните графични среди. Но, понеже ми е любима от 7-8 години, пренесох (след много силна редакция) иконите за Места в Elemtary GTK проекта.

П.П.: Като си позагледах снимката, оказа се, че съм си пренесъл и рамката на прозорците, както и панела, които ползвах в KDE3. Сигурно е станало случайно.

Crystal.png

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Супер е аз съм я пробвал и в МАТЕ :) 

• Автор
преди 20 часа, cybercop написа:

Друго, което съм забелязал е, че в LXDE, темите, изградение от .svg изображение забавят графичната среда.

В "чист" Опънбокс - също. И когато го ползвам предпочитам опънбокс-меню само с текс, без икони (за "ускорение").

В xfce ако тапета на десктопа е svg, пак забавя малко повече докато зареди.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.