Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся рутер, който да работи с lan кабел и със сим карта за 4г

Featured Replies

• Автор

Вкъщи като меря скороста на виваком мобилния е около 100/35 , за това се замислям за 4г . Кабелния е на булсат , нямам друга по-добра алтернатива, и всяка седмица има проблем. Искам да имам избор при нужда. За това искам двубандов , 4г , може би да не е гигабитов. Да питам и друго , ако в момента ползвам рутера на 4г , а ps4 ми е свързан с кабел , ще ползвам ли същата скорост или само през wi fi. 

преди 12 часа, deyanov написа:

Вкъщи като меря скороста на виваком мобилния е около 100/35 , за това се замислям за 4г . Кабелния е на булсат , нямам друга по-добра алтернатива, и всяка седмица има проблем. Искам да имам избор при нужда. За това искам двубандов , 4г , може би да не е гигабитов. Да питам и друго , ако в момента ползвам рутера на 4г , а ps4 ми е свързан с кабел , ще ползвам ли същата скорост или само през wi fi. 

Какво като е вързан с кабел. 

• Автор

Здравейте, спирам се на един вариянт , но да кажете и вие. Тенда ас9, пише че подържа 4г. Какво трябва да направя, ока имам сим карта 4г. Моля обяснете ми.

преди 15 часа, deyanov написа:

Здравейте, спирам се на един вариянт , но да кажете и вие. Тенда ас9, пише че подържа 4г. Какво трябва да направя, ока имам сим карта 4г. Моля обяснете ми.

Модела, който си избрал не видях да поддържа 3G/4G модеми. Според сайта на производителя:

Цитат

USB Port - easily share a printer locally and files & media with networked devices or remotely via FTP server. 

Тоест ЮСБ порта е само за шерване в локална мрежа/FTP сървър.

Иначе казано нищо няма да стане с този модел. Пък и ако имаш само сим карта без модем (флашка), пак няма да можеш да си шернеш връзката. 

До сега да беше поръчал TP-Link-а, който ти предложи simtech по-назаде. 

Както ти казахме няма смисъл от дуъл банд, и гигабит етернет. Ще има смисъл само ако Булсатком ти предлагат домашен интернет с повече от 100 Mbit/s скорост.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

• Автор

Аз се доверявам и благодаря , но ако се навържат- телевизор,  3 джиесема, 2 лаптопа , ps4, няма ли да е необходимо двубандов. Това ме притеснява , искам да взема рутер , който да е оптимален вариант. Пак да кажа благодарен съм , че ми помагате.

Броят на обхватите няма много общо с броя на клиентите, които ще се закачат към рутъра. Ама както се гласиш да закачиш 100 клиента, ще имаш никкъв нет на всяко устройство при едновременната им работа и ниска скорост от доставчика. Вле, особено анддроид устройствата са много лакоми за лента и компютрите ще зависват без свързаност. 

на 6/10/2017 в 19:37, deyanov написа:

Скороста в локалните мрежи (жична (LAN) и бзжична) няма връзка със скоростта на доставчика (т.е. скоростта пред рутъра). В локалните (LAN/wifi) може да имаш гигабит свързаност, но да отваряш уеб страници с 20kbps

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 3 часа, ExaFlop написа:

Вле, особено анддроид устройствата са много лакоми за лента и компютрите ще зависват без свързаност. 

По-скоро обратното... Едва ли Android ползва толкова bandwith, колкото едно PC... Пуснеш ли нещо да се сваля/ъпдейтва и браузването почва да се провлачва, ако нямаш достатъчен капацитет от доставчика. 

преди 3 часа, ExaFlop написа:

Скороста в локалните мрежи (жична (LAN) и бзжична) няма връзка със скоростта на доставчика (т.е. скоростта пред рутъра). В локалните (LAN/wifi) може да имаш гигабит свързаност, но да отваряш уеб страници с 20kbps

То не е лошо да иска двубандов, нов виж им цените на тези с поддръжка на 3G/4G юсб модеми. Онази сапунерка на TP-Link ще му свърши работа. Що се отнася до гигабитовите портове - съмнява ме Булсат да му дават такъв капацитет.

Аз вече мисля да спра с писанията в тази тема, защото само преливаме от пусто в празно. Автора не казва никакви детайло - каква му е аджеба връзката, колко му е бюджета, въобще не дава никаква подробност, а само се допълва във всеки пост.

преди 27 минути, techmaniac написа:

По-скоро обратното... Едва ли Android ползва толкова bandwith, колкото едно PC...

Точно както съм го написал, точно така съм го наблюдавал на тесни абонаменти и слаби рутъри. Закачен андроид  към рутъра и компютрите изпитват затруднения с браузването. Изключваш телефона от безжичната мрежа и другите машини заработват нормално.
Изводи?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.