Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,
Направих едно разместване в нас, така че компютърът да е близко до телевизора, за да мога да пускам неща с HDMI. Проблемът е, че вързах кабела, пуснах телевизора и компа, настроих на телевизора да пуска от HDMI, но не става. Помислих, че е от кабела, защото е малко стар, обаче пробвах с лаптопа на един приятел и от него стана. Четох из форуми, пробвах какво и да е, ама не става. Пробвах и с VGA кабел, но не ще.
Компютър- Lenovo K450
Телевизор-Telefunken T40FX

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, SP написа:

Здравейте,
Направих едно разместване в нас, така че компютърът да е близко до телевизора, за да мога да пускам неща с HDMI. Проблемът е, че вързах кабела, пуснах телевизора и компа, настроих на телевизора да пуска от HDMI, но не става. Помислих, че е от кабела, защото е малко стар, обаче пробвах с лаптопа на един приятел и от него стана. Четох из форуми, пробвах какво и да е, ама не става. Пробвах и с VGA кабел, но не ще.
Компютър- Lenovo K450
Телевизор-Telefunken T40FX

Предполагам, че това ти е машината С каква ОС си? Инсталирани ли са всички драйвери?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, Емил Костов написа:

Предполагам, че това ти е машината С каква ОС си? Инсталирани ли са всички драйвери?

Да, това е тя.
Драйверите са инсталирани, операционната е Windows 10 x64.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, SP написа:

Да, това е тя.
Драйверите са инсталирани, операционната е Windows 10 x64.

Драйверите от сайта на производителя ли си инсталирал или си оставил windows 10 сам да си ги инсталира?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, Емил Костов написа:

Драйверите от сайта на производителя ли си инсталирал или си оставил windows 10 сам да си ги инсталира?

Май бях оставил сам да си ги инсталира. 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Ето линк с драйверите на производителя. Хубаво е да се инсталират драйверите на чипсета и на видеото.

Имаш 2 видеокарти виж с кой модел си.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 13 минути, Емил Костов написа:

Ето линк с драйверите на производителя. Хубаво е да се инсталират драйверите на чипсета и на видеото.

Имаш 2 видеокарти виж с кой модел си.

Инсталирах дравйверите, рестартирах, включвам телевизора и пише, че няма сигнал отново..

Редактирано от SP (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 11 минути, SP написа:

Инсталирах дравйверите, рестартирах, включвам телевизора и пише, че няма сигнал отново..

Инсталирал си коректните драйвери предполагам? Каква ти е видео картата Nvidia или AMD?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, Емил Костов написа:

Инсталирал си коректните драйвери предполагам? Каква ти е видео картата Nvidia или AMD?

Да, коректните са. Видеото е NVIDIA GTX750

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, SP написа:

Да, коректните са. Видеото е NVIDIA GTX750

Така като гледам си с двете видеокарти. Трябва да знаеш, на коя от двете е HDMI порта и да направиш настройка в софтуера на картата. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, Емил Костов написа:

Така като гледам си с двете видеокарти. Трябва да знаеш, на коя от двете е HDMI порта и да направиш настройка в софтуера на картата. 

На кутията отзад, има един HDMI порт, който е на дъното предполагам. На самата карта са само DVI портове.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, SP написа:

На кутията отзад, има един HDMI порт, който е на дъното предполагам. На самата карта са само DVI портове.

Питах един колега от работата и май предполагам какъв е проблема.

Прочети това

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 минути, Емил Костов написа:

Питах един колега от работата и май предполагам какъв е проблема.

Прочети това

Прочетох го, но в контрол панела на нвидия не виждам това HDCP.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Добре де имаш две видеокарти, да не свързваш хдми кабела на вградената (Интелската) ?

https://lnv.i.lithium.com/t5/image/serverpage/image-id/29429i1B725E84F6254E3F?v=1.0

На A ти е интелската, а на B дискретната.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 минути, SP написа:

Прочетох го, но в контрол панела на нвидия не виждам това HDCP.

Според информацията има такава опция.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, Емил Костов написа:

Според информацията има такава опция.

Аз, както казах в предишно мнение, съм със 750.

 

преди 5 минути, techmaniac написа:

Добре де имаш две видеокарти, да не свързваш хдми кабела на вградената (Интелската) ?

https://lnv.i.lithium.com/t5/image/serverpage/image-id/29429i1B725E84F6254E3F?v=1.0

Има само един hdmi вход, този на вградената.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, SP написа:

Аз, както казах в предишно мнение, съм със 750.

 

Има само един hdmi вход, този на вградената.

Е как така хем си със GTX 750, и само със вградената ? :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 23 минути, SP написа:

На кутията отзад, има един HDMI порт, който е на дъното предполагам. На самата карта са само DVI портове.

А сигурен ли си, че си с 2 видеокарти?

Ето и още малко информация ако наистина проблема е от HDCP

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, Емил Костов написа:

А сигурен ли си, че си с 2 видеокарти?

 

преди 14 минути, techmaniac написа:

Е как така хем си със GTX 750, и само със вградената ? :D

 

IMG_20170609_194859.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имаш хдми и на интелското видео, и на GTX 750... Вземи пробвай и на двете видеокарти, после ще му търсим решението.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, techmaniac написа:

Имаш хдми и на интелското видео, и на GTX 750... Вземи пробвай и на двете видеокарти, после ще му търсим решението.

На видеото не знам, но може би е някакво различно HDMI, защото кабелът не влиза в тоя вход.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре тогава пробвай на монитор от кой извод имаш картина, за да си сигурен дали вграденото видео подава сигнала, или GTX 750-ката.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 минути, SP написа:

На видеото не знам, но може би е някакво различно HDMI, защото кабелът не влиза в тоя вход.

Инсталирай си програмата Speccy или AIDA и кажи точния модел на видеокартата, за да видим дали е АМД или NVIDIA. че така само гадаем.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, Емил Костов написа:

Инсталирай си програмата Speccy или AIDA и кажи точния модел на видеокартата, за да видим дали е АМД или NVIDIA. че така само гадаем.

Изтеглих аида, гтх750 си е


Сега след внимателно гледане видях, че това си е нормален хдми порт на видеото, ама от леново са сложили няква метална глупост, която не позволява на кабела да влезе.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, SP написа:

Изтеглих аида, гтх750 си е


Сега след внимателно гледане видях, че това си е нормален хдми порт на видеото, ама от леново са сложили няква метална глупост, която не позволява на кабела да влезе.

Странно! По принцип се слагат транспортни предпазители на USB портовете. Не знам за HDMI дали се слага.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.