Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с HDMI връзка

Featured Replies

• Автор
преди 6 минути, Емил Костов написа:

Странно! По принцип се слагат транспортни предпазители на USB портовете. Не знам за HDMI дали се слага.

Поблъсках я, да се огъне леко, че да влезе, ама не иска. Тая метална глупост е на снимката(от хдми порта на видеото надясно).

• Автор
преди 48 минути, Емил Костов написа:

Не я блъскай, че ще повредиш порта. Трябва да има начин да влезе.

Редакция:
Оказа се, че този порт наистина е по-малък от обикновения. Ако не може по друг начин, ще купувам dvi - hdmi кабел.

Редактирано от SP (преглед на промените)

преди 2 часа, SP написа:

IMG_20170609_194859.jpg

Това което си посочил не е HDMI и въобще интерфейс за видео. Би трябвало да е за ланката.

HDMI порта за вградената графика е най-отгоре а под него е D-Sub.

Портовете за видеокартата са най-отдолу (хоризонтално). Кабела на монитора е вкл. именно във видеокартата. 

HDMI порта и се пада най-вдясно. Обикновено си пише на ламарината кой изход какъв е...

п.с. Иначе да HDMI има три размера -  https://qph.ec.quoracdn.net/main-qimg-096d3d4b2f80a78841f059a51e77ccc7-c

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Вградената карта, най вероятно е изключена от BIOS, за това и не реагира там. Може да се включи паралелно с външното видео на повечето дъна, но може да е кръстена и по-странен начин опцията - Dual View, Surround View и др. Но на маркова машина, не съм сигурен. А това на външната карта сигурно е, mini-HDMI. Има преходници, но мисля, че много по лесно ще намериш преходник DVI-HDMI, за вторият DVI порт, а и обикновенно ги дават с комплектите на картите.

Редактирано от RagnerBG (преглед на промените)

One Dual Link DVI-I, One Dual Link DVI-D, One mini-HDMI

Стандартен output за GTX750. Цяла страница локуми.ком.

@SP Търси hdmi - mini-hdmi. Няма нужда да ползваш DVI за телевизора.

преди 12 часа, SP написа:

На видеото не знам, но може би е някакво различно HDMI, защото кабелът не влиза в тоя вход.

не влиза защото това на външната карта е display port

https://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort

преди 9 часа, RagnerBG написа:

Вградената карта, най вероятно е изключена от BIOS, за това и не реагира там. Може да се включи паралелно с външното видео на повечето дъна, но може да е кръстена и по-странен начин опцията - Dual View, Surround View и др. Но на маркова машина, не съм сигурен. А това на външната карта сигурно е, mini-HDMI. Има преходници, но мисля, че много по лесно ще намериш преходник DVI-HDMI, за вторият DVI порт, а и обикновенно ги дават с комплектите на картите.

това включване в биос го правят само asrock, тоест ако дъното е asrock, ще има опция в биос да остане включен вграденото видео, при наличие на външно...

• Автор
преди 4 минути, the professor написа:

не влиза защото това на външната карта е display port

https://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort

Възможно е и това, но до него пише HDMI.

преди 5 часа, hudyr написа:

One Dual Link DVI-I, One Dual Link DVI-D, One mini-HDMI

Стандартен output за GTX750. Цяла страница локуми.ком.

@SP Търси hdmi - mini-hdmi. Няма нужда да ползваш DVI за телевизора.

Ще взема DVI-HDMI, защото това мини хдми не мисля, че ще влезе, заради тая ламарина отстрани.

преди 9 часа, RagnerBG написа:

Дадоха един комплект дви-вга.

преди 10 часа, Roujin Z написа:

Това което си посочил не е HDMI и въобще интерфейс за видео. Би трябвало да е за ланката.

HDMI порта за вградената графика е най-отгоре а под него е D-Sub.

Портовете за видеокартата са най-отдолу (хоризонтално). Кабела на монитора е вкл. именно във видеокартата. 

HDMI порта и се пада най-вдясно. Обикновено си пише на ламарината кой изход какъв е...

п.с. Иначе да HDMI има три размера -  https://qph.ec.quoracdn.net/main-qimg-096d3d4b2f80a78841f059a51e77ccc7-c

Посочих точно това вдясно.

преди 5 минути, SP написа:

Възможно е и това, но до него пише HDMI.

Ще взема DVI-HDMI, защото това мини хдми не мисля, че ще влезе, заради тая ламарина отстрани.

Дадоха един комплект дви-вга.

Посочих точно това вдясно.

ми дай по близка снимка само на външното видео, ако може и на кутията на видеокартата... през dvi-hdmi на телевизора няма да изкараш звук...

• Автор
преди 7 минути, the professor написа:

ми дай по близка снимка само на външното видео, ако може и на кутията на видеокартата... през dvi-hdmi на телевизора няма да изкараш звук...

Кутия от видеото нямам, за звука си имам тонколони, само картина ми трябва.(картинката е теглена от нета, не ми се тика пак долу)

Nvidia-GeForce-GTX-750-Ti-Graphics-Card-5.jpg

Редактирано от SP (преглед на промените)

прилича на hdmi, но е малко размазана снимката, hdmi има 3 размера https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI

ако кабела влиза там, трябва просто да включиш кабела и после в настройките на display adapter nvidia да направиш картината в режим clone или extended

пък най лесния начин, без да ръчкаш из софтуера е просто да остави само hdmi към телевизора и да изключиш кабела към монитора и тогава включваш компютъра (препоръчително е hdmi да се свързва на изключени компютър и телевизор, щото иначе се случва да изгори я порта на видеокартата (най често той гори), я тоя на телевизора) това се случва само при лаптоп и компютър понеже те се зануляват през захранващите кабели към контакта а hdmi пуска и захранване по кабела,  декодери и плеъри са с щесел без зануляване и там няма как нещо да изгори...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

преди 1 час, the professor написа:

това се случва само при лаптоп и компютър понеже те се зануляват през захранващите кабели към контакта а hdmi пуска и захранване по кабела,  декодери и плеъри са с щесел без зануляване и там няма как нещо да изгори...

Сигурен ли си ? На повечето импулсни захранвания масата на първичната /минуса на греца/ и масата на вторичната са свързани през кондензатор. 

Даже, ако искаш, измери на някое импулсно с двупроводен кабел, потенциала между маса и нула/земя на инсталацията. Ще ти отчете 80~ волта. 

Или между вторична маса и фаза от инсталацията на компютърно захранване/или лаптопско с 3-ка кабел/ с прерязано заземяване. Ще измериш 220. 

Редактирано от Atanas Pachov (преглед на промените)

преди 53 минути, Atanas Pachov написа:

Сигурен ли си ? На повечето импулсни захранвания масата на първичната /минуса на греца/ и масата на вторичната са свързани през кондензатор. 

Даже, ако искаш, измери на някое импулсно с двупроводен кабел, потенциала между маса и нула/земя на инсталацията. Ще ти отчете 80~ волта. 

Или между вторична маса и фаза от инсталацията на компютърно захранване/или лаптопско с 3-ка кабел/ с прерязано заземяване. Ще измериш 220. 

сигурен съм, компютрите и лаптопите са заземени посредством щепсел шуко и другия край на кабела директно се свързва към корпус през средния пин в буксата, телевизорите, които са с компютърен или лаптопски кабел тип "мики-маус" също...

https://www.google.bg/search?q=кабел+мики+маус

https://www.google.bg/search?q=кабел+компютър+захранващ

F95NJZBFKD1M0RL.MEDIUM.jpg?width=614

тоя лаптопски адаптер цяла ламарина си има, тя свързва заземяването на буксата с масата на кабела за ниското напрежение, повечето китайски адаптери правят изключение...

само кабели, които са двупроводни нямат заземяване:

https://www.google.bg/search?q=захранващ+кабел+за+касетофон

Редактирано от the professor (преглед на промените)

преди 6 часа, the professor написа:

през dvi-hdmi на телевизора няма да изкараш звук...

С правилният преходник, звук си върви безгрижно от DVI->HDMI. Поне на AMD, както ползвам и в момента на един комп, където са ми дублирали DisplayPort-а с HDMI и за да ги ползвам паралелно съм изкарал HDMI с преходник от DVI. За NVidia не съм сугурен, защото на старите им карти нямаше вграден звук и трябваше да се включва едно кабелче към дъното и там може и да не върви звук и през DVI порта, но най вероятно отдавна не е така (не са ми попадали NVidia карти много, напоследък).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.