Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя видео карта да закупя.

Featured Replies

Здравейте отново повдигам въпроса с видео картата :D
Днес бюджета ми е 350 лв ще ви помоля да ми предложите видео карта  разгледал съм всички опции и мисля че GTX 1050 ti OC е най-добрия вариант (ще помоля също за производител) .
Нямам пинове на захранването за видеа .....мога да си взема преходник но предпочитам plug and play ......
Захранването ми е atx 550wh   550W така че мога да закова далеч по мощно видео :D
Въпреки че имам 2 перки екстра (незнам мм-те но една малка и една огромна горе долу 1/3-та от странияният капак :D ) охлаждането не ми е перфектно и гледам да е с 2 вентилатора
Благодаря ви предварително.

Редактирано от Venci Velikov (преглед на промените)

• Автор
преди 7 минути, ncl написа:

Правилно си се насочил към тази видеокарта. А иначе за далеч по-мощно видео - забрави.

Имах в предвид че мога да го захраня защото 550 w са доста повечето видео карти имат изискване към 400-450 доколкото видях.....
Иначе с този бюджет толкова. :D

преди 14 минути, Venci Velikov написа:

Днес бюджета ми е 350 лв ще ви помоля да ми предложите видео карта  разгледал съм всички опции и мисля че GTX 1050 ti OC е най-добрия вариант (ще помоля също за производител) .

Това е модела с висок бууст и високи сток честоти: http://www.vario.bg/zotac-geforce-gtx-1050-ti-oc-edition-zt-p10510b-10l

• Автор

В такъв случай защо ?
Иначе в тепмеретурите е номер едно но на каква цена...... в днешно време едно фпс срува 5 лв ~

преди 14 минути, Venci Velikov написа:

В такъв случай защо ?

Батка, това дето съм ти дал не е мини модела като тоя на клипа. Сравни пак.

• Автор

И все пак нещо не ми е на сърце името и това че не съм я чувал никъде докъто не се разрових максимално прилича ми на нещо подобно на palit .....абе добро ама не баш ....

преди 6 минути, Venci Velikov написа:

И все пак нещо не ми е на сърце името и това че не съм я чувал никъде докъто не се разрових максимално прилича ми на нещо подобно на palit .....абе добро ама не баш ....

Както си решиш. А и гаранцията е 60 месеца. Не е нужно да си ги чувал като бранд за да прецениш сега дали е добро. Но, твоя работа.

• Автор

Изглежда доста добре и темперетурите са ниски което ще улесни нещата от към ОC в бъдеще (макар че ще е малък защото е без power pin
Навсякъде пише че е по-добра от gigabyte .
То гаранцията може да е и 200 месеца но не се знае колко може да разчиташ на нея и дали ще изпълнят всичко точно....защото някои се скатават като мишки ,лъжат и те карат да плащаш за безплатното...така че това не си го слагам присърце надявам се никога да не се налага да я използвам де ........ както на сегашната  ми палитка най-лошата марка но съм я тормозил до неузнаваемост от към ОС  стигала е до всякакви крашове и прегряване но и до ден днешен си работи нормално.
Още един минус е че се доставя до 5 дни а от БГ е на следващият ден

всички изказали се до тук са псевдо разбирачи  и мненията може да отидат в коша

ай като питате за видео карти си казвайте и процесора

като казвате А кажете и Б.

• Автор

Дъно : ASRock H81-VG4 R3.0                                         Видео : Nvidia Geforce GT730 4GB
Процесор : Intel Core I5 4430 3.2Ghz Quad Core           Windows 8.1 Pro
Рам : 4+4GB DDR3 1600Mhz                                           Монитор : SAMSUNG UE40F6400 40" LED 30

Подписа на профилът ми. Би трябвало да е видим и достъпен за всички. о.о

• Автор

Aми не е по-голям от колкото трябва.Пише че максимума е 3 реда,побрал съм го 3 реда...И как така сте го махнали, като сте със ранк потребител ?
Нали затова я има системата за "ограничения" която да пречи на това..
Както и да е съжелявам за офтопика .
Пореден едит:Също така редактирането на профили без знанието на потребителя не е ли извън правилата ?

Какви 5 дена ??? Тя изобщо не е налична....

преди 2 часа, Venci Velikov написа:

Още един минус е че се доставя до 5 дни а от БГ е на следващият ден

такааааа  

Intel Core I5 4430 e 3 ghz    но няма много значение 

Видео : Nvidia Geforce GT730 4GB 

това е набутвация вградената на процесора ти е подобна

gtx- 1050 TI  е като за този процесор    то и няма друга до 350 лв .

може и  rx 560   да спестиш  стотина лева и малко фпс ама  знам ли те колте фпс те устройва.

може и  gtx 1050  без  ti 

• Автор

Когато закупих gt730 вграденото ми видео беше ati radeon hd нещо си което е с процесор amd a4 .Също така си нямах наидея от stream processors ,shaders,clocks също така е на 3 години поне.
Разбира се търся максимално фпс, като гледам GTX-a се запъва на някои игри и 30-те са му зор да не говорим за видео карта със  100 лв по-надоло ........имайки в предвид че съм с 40 " full hd
игри с по-ниска резолюция и графики различни от high изглеждат много зле макар и да е да се самонагажда някак си( скоро не мисля да се ограмотявам в сверата на телевизорите) :D
Та след като минахме от историята към настоящето  ,както казах в началото на темата съм се насочил към GTX 1050 ti ,но не съм се насочил към марка ? Засега zotac и Gigabyte са на чело зарад и сравнително нормалните цени и производителност. Също така ако може от някой по-доверчив магазин който няма да ме кара да си бърша **** с гаранцията при фабричен дефект .Благодаря.

преди 8 минути, Venci Velikov написа:

имайки в предвид че съм с 40 " full hd
игри с по-ниска резолюция

това не значи нищо повече 22"   full hd

1920 x 1080

само екрана където  ти е голям и трябва да го гледаш от далече да не гледаш квадрати .  за по висока резолюция  от  1920 x 1080  ти трябва видеокарта над 3  gb  

• Автор

Наясно съм с чакането, но не смятам скоро да пазарувам от емаг заради надутите цени...според мен 60 лв отгоре за буквално нищо не е нормално.

преди 6 минути, Venci Velikov написа:

Наясно съм с чакането, но не смятам скоро да пазарувам от емаг заради надутите цени...според мен 60 лв отгоре за буквално нищо не е нормално.

В момента няма магазин с цени дето да не са надути.....ситуацията е такава :)

• Автор
преди 15 минути, Yvan Sergeev написа:

това не значи нищо повече 22"   full hd

1920 x 1080

само екрана където  ти е голям и трябва да го гледаш от далече да не гледаш квадрати .  за по висока резолюция  от  1920 x 1080  ти трябва видеокарта над 3  gb  

Не съм много съгласен понеже в assassins creed syndicate може нагледно да видиш какво колко памет сравнително ще ти заеме и се вижда ясно че на 1080 иска повече от 4 gb за да я подкара на ultra дори се наложи да намали едно 2 неща за да се побере. Не с промяна на резолюция намали изискването на паметта ...бих Ви изпратил клипчето което гледах но за жалост не го намирам
Едит; Също така за забележката :Наясно съм че процесора ми е 3 Ghz но той никога не работи на толкова особенно при gaming винаги е на 3.2 заради бууста и не смятам че между буустнат 3.2 и класик 3.2 има огромна разлика

Аз бих избягвал мини модела, освен ако не правя itx машина. (нормалната версия както само можеш да видиш, има по-голям радиатор и 2 вентилатора, което означава и по-хубаво охлаждане)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.