Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ползуването на WDS като ретранслатор при предаването на Интернет сигнал ?

Featured Replies

Бих желал да узная от хора с опит дали безжичната система за разпределение 

WDS към по-новите модели рутери, може да се използува за прехвърлянето на 

сигнал от Интернет между две къщи /в селски район/, отстоящи една от друга на

разстояние не по-голямо от 300 метра :

ScreenShot_20170720175708.jpg

На теория - да, но следват много въпросителни :)

Практически, тази технология е "капризна". Кажи каква е идеята на цялата постановка! И един НЕМАЛОВАЖЕН въпрос:

Има ли пряка видимост между двете къщи? В смисъл, могат ли две устройства, да се монтират така, че да "се виждат", без прегради?

• Автор
преди 33 минути, street racer написа:

На теория - да, но следват много въпросителни :)

Практически, тази технология е "капризна". Кажи каква е идеята на цялата постановка! И един НЕМАЛОВАЖЕН въпрос:

Има ли пряка видимост между двете къщи? В смисъл, могат ли две устройства, да се монтират така, че да "се виждат", без прегради?

Търся практическо приложение за прехвърлянето на Интернет сигнал / за по-малко пари / между две къщи на село,

между които няма пряка видимост макар че се намират на една улица.

Явно е че ще трябва да се дигнат на високо тези два рутера, за да може да се осъществи контакт между тях !

Идеята ми е да не се "набивам с месечни такси" към някои от телекомуникационните  монополисти на пазара,

тъй като посещенията ми в това село не са повече от 2 пъти през месеца /изключая зимния сезон /.

Пробвал съм на около 70-80 метра обикновени рутери без външни антени държи около 10Mbit/s.

Почти невъзможна схема, при тази ситуация.

Принципно, схемата може да се направи, но цифрите няма да ти харесат. Ако можеш да осигуриш "видимост" - може да стане с 150-250 лв,

Друг вариант е с UTP, през един суич (с PoE естствено)

преди 40 минути, Optium написа:

Търся практическо приложение за прехвърлянето на Интернет сигнал / за по-малко пари / между две къщи на село,

между които няма пряка видимост макар че се намират на една улица.

Явно е че ще трябва да се дигнат на високо тези два рутера, за да може да се осъществи контакт между тях !

Идеята ми е да не се "набивам с месечни такси" към някои от телекомуникационните  монополисти на пазара,

тъй като посещенията ми в това село не са повече от 2 пъти през месеца /изключая зимния сезон /.

С тези 300 метра забрави за стандартни инструменти

преди 9 минути, street racer написа:

Почти невъзможна схема, при тази ситуация.

Принципно, схемата може да се направи, но цифрите няма да ти харесат. Ако можеш да осигуриш "видимост" - може да стане с 150-250 лв,

Друг вариант е с UTP, през един суич (с PoE естствено)

Поне два. При етернет максималното разстояние е 100 метра

• Автор
преди 41 минути, oavramov написа:

Пробвал съм на около 70-80 метра обикновени рутери без външни антени държи около 10Mbit/s.

Жалкото е че между нас има 3 къщи на по два етажа /смятам че разстоянието е по-малко от 300 метра/ ,

които ще представляват пречка за сигнала !

А тъй като няма по близка Интернет точка около мен /тъй като навсякъде живеят пенсионери/,

това е единствения ми вариант . . . 

преди 23 минути, capnemo написа:

С тези 300 метра забрави за стандартни инструменти

Поне два. При етернет максималното разстояние е 100 метра

Жена ми утре ще пътува за там и ще я накарам да измери разстоянието в крачки

и наистина ако са над 100 метра ще се откажа от начинанието !

Ще премина на другия по-прост и елементарен вариант /тъй като с декодер не се получава,

заради високите баири около селото/, като си взема на старо някой телевизор с вход за USB флашка

/както ме посъветваха от друг форум/ и ще си го пускам да си гледам някой филм или забавно предаване вечер,

за да не си лягаме с кокошките !

Колко върви един подобен телевизор /втора ръка/, за да не ме е яд ако ми  го откраднат от селската къщата

някой ден. . . ботевградските цигани !?

Редактирано от Optium
корекция на текст ! (преглед на промените)

Между другото, сега се светнах, че при това малко разстояние (300 м) - Френсел зоната не повече 3 м. В този смисъл, ако намериш начин да вдигнеш две малки устройства на височина около 2 м над преградите (междинните къщи) ще стане работата лесно. Два nano/pico/loco station втора ръка от някъде и си готов. Самите устройства са малки и леки (около 200-300 грама) и не са необходими "радио кули":)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.