Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за тази конфигурация

Featured Replies

Става ли за игри следната конфигурация:

Процесор:Intel Core i3 3240 3.4 Ghz
Дъно:Gigabyte GA-H61-S1 rev 2.2
Рам памет:Geil 2x2GB 1600Mhz
Хард диск:500GB WD Blue 7200rpm SATA
Видео карта:Sapphire 6670 1GB GDDR5
Захранване: 500W Power Box
Кутия:Power Box
CD/R-LG 52x Combo

Зависи от игрите. За по-нови игри не става. За какви пари е машината и какъв ти е бюджета?

Редактирано от Testforfun (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, baikolio95 написа:

Ако цената е повече от 330лв., се минаваш. Кажи си бюджета максимум, за да получиш оптимални предложения.

Ами ето я обявата търся нещо за около 500 лева да може да се играе Minecraft и да се записва на нея.Искам са си взема и 24' монитор защото досега съм бил на лаптоп, имам 2 стари кутий от компютри от сорта на 2005,2006 не знам дали ще може да се ползват.

Screenshot_2017-07-22-18-27-39.png

• Автор
преди 18 минути, baikolio95 написа:

Тази няма нищо общо с горната от първия ти пост.

Нали вече получи предложения в другата тема, че и с монитора в комплект?!

Моя грешка ето я обявата, и този акаунт го ползваме аз и един приятел първата тема е негова.

Screenshot_2017-07-22-19-03-31.png

i3  нищо не значи което би трябвало да е някъквъ двуядрен

а 6770  трябва да е видеокартата  около 50 -80 лв втора ръка .

Процесор:Intel Core i3 3240 3.4 Ghz 80  лв

Дъно:Gigabyte GA-H61-S1 rev 2.2 80 лв

Рам памет:Geil 2x2GB 1600Mhz 50 лв

Хард диск:500GB WD 30 лвBlue 7200rpm SATA

Видео карта:Sapphire 6670 1GB GDDR5 80 лв

Захранване: 500W Power Box 20 лв

Кутия:Power BoxCD/R-LG 52x Combo 10 лв

380  лв

толкова ли е сложна една оферта

виж дали математиката си излиза продавача винаги си е  пресметнал да е на печлба и трябва да се пазариш .

не сме като в белите държави

ползваното и 1 ден  на половин цена .

всеки гледа да те прецака .

пп видеокартата мисля че съм изавишил цената . 

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

• Автор

Замислил съм да купя този компютър:

http://sofiacomputers.net/komponenti-vtora-upotreba.php?id=10789

И тази видео карта към него:

https://www.olx.bg/ad/video-karta-palit-gtx-650ti-oc-1gb-gddr5-ID6Re1F.html#6e4f566a56

Ще паснат ли нещата според вас?

Като гледам кутията не е проблем остава въпроса дали захранването ще издържи.

п.с. Машината от 460 лв. от поста ти по-нагоре е с значително по-нов процесор и двойно повече рам както и HDD.

Отделно е с нормална кутия (предполагам и захранване) тоест няма да имаш ядове с температурите.

Докато това последното е 7 годишен офис компютър които не просто е много стар но и не е предвиден за геймърски видеокарти.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 14 минути, Roujin Z написа:

п.с. Машината от 460 лв. от поста ти по-нагоре е с значително по-нов процесор

оффффффффф сопри се малко

за тея пари ще си вземе kaby lake   подобна .  чисто нова 

• Автор
преди 14 минути, Roujin Z написа:

Като гледам кутията не е проблем остава въпроса дали захранването ще издържи.

п.с. Машината от 460 лв. от поста ти по-нагоре е с значително по-нов процесор и двойно повече рам както и HDD.

Отделно е с нормална кутия (предполагам и захранване) тоест няма да имаш ядове с температурите.

Докато това последното е 7 годишен офис компютър които не просто е много стар но и не е предвиден за геймърски видеокарти.

CORSAIR CMPSU-400CX 400W

Това е захранването на този от 460 лева, 

Това е пълният списък:

Процесор: Intel® Core™ i3-4160 Processor (3M Cache, 3.60 GHz)

Видео: MSI Radeon HD 6850 1Gb GDDR5 256Bit

Памет: 8GB (4x2GB) GEIL Enhance CORSA 4x2 GB DDR3 1600MHz CL9

Хард Диск 1: 1TB Seagate BarraCuda LP ST31000520AS

Хард Диск 2: 160GB Seagate BarraCuda ST3160318AS

Дънна платка: ASRock Z97 Pro3

Кутия: COUGAR Solution AF-2

Захранване: CORSAIR CMPSU-400CX 400W

Оптично устройство: HP GH60L Lightscribe

Заслужава ли си?

преди 6 минути, Симеон Дичев написа:

Заслужава ли си?

над 300 лв трудно си заслужава втора ръка .

даже е късмет ако всичко работи коректно .

пазари се  тоя от 460 да ти го продаде за 350 .

Стават и двете конфигурации за игри и цената е нормална. С първата обаче, бих внимавал защото е доста дърт чипсет и са възможни проблеми. Освен това паметта е малко и иска ъпгрейт, а и това захранване бих сменил на секундата. Който ми намери Radeon 6850 за 80лв. да прати линк, та да си купя и аз. Може, ама копачка, която най вероятно вече е пътник, но и за такава ме съмнява. А за i3-ката няма и да коментирам, под 100+лв., втора употреба, няма. Тези карти ще отнесат в игрите повечето нови на пазара, които са за над 200лв. Имат достатъчно 3D мощ, само видеопаметта е малко и може да се наложи да се намаляват детайли в новите игри. Но с обяви от OLX-а бих внимавал много, преглед само на място и лично предаване.

• Автор
  • Intel Core 2 Quad Q6600 (2.40 GHz, 1066 MHz FSB, 8 MB Cache

Казаха ми, че този процесор е доста добър за цената си, въпрпса ми е с каква по-евтина видео карта да го комбинирам.

Не знам ебаваш ли се но от 7 годишен процесор падаш на 10 годишен? Казах ти най-доброто до момента е предложението с 4 годишния Хасуел от втория ти пост.

Не само процесора е по-добър от всичко изброено но и количеството рам е приемливо отделно е с нормална кутия и захранване.

• Автор
преди 8 минути, Roujin Z написа:

Не знам ебаваш ли се но от 7 годишен процесор падаш на 10 годишен? Казах ти най-доброто до момента е предложението с 4 годишния Хасуел от втория ти пост.

Не само процесора е по-добър от всичко изброено но и количеството рам е приемливо отделно е с нормална кутия и захранване.

Когато напиша Best Budget Processors, основно това ми излиза, със 1050ti подкарват GTA V,Madmax,Fallout 4,Rise of the tomb raider.И си помислих, че е доста добър за цената си.Колкото до този от втория пост, 460 лева е твърда цената +това няма гаранция, че всичко работи.И като се вземе предвид, че трябва да купя монитор,да му се инсталира Windows ще скоча на 600 лева.Аз нямам такива пари, и гледам нещо по-евтино.

В такъв случай просто няма да играеш игри различни от пасианси. Има си причина за ниската цена и тя е че хардуер на 10 години просто не става за целта.

• Автор
преди 26 минути, Roujin Z написа:

В такъв случай просто няма да играеш игри различни от пасианси. Има си причина за ниската цена и тя е че хардуер на 10 години просто не става за целта.

Защо робуваш на възраста на частите.

• Автор

Просто не разбирам какво си представяте под геймърски компютър, да фърча на всички нови игри?Това което искам е компютър които се справя с някой по стари заглавия на средни/ниски графики на стабилен фпс.

Всички нови игри можеш да играеш и на AMD HD5770, с компромис в резолюцията и детайлите, разбира се. Видеокартите са прекалено скъпи за това, което предлагат, от доста време. А и подобренията в по-нови серии, обикновенно са повече маркетинг. Виж с процесорът, компромиси не се правят, защото всичко отдавна стана много тежко и оптимизират софтуера само за нови платформи (най вероятно изкуствено). Нищо под с.1150 не може да се нарече съвременна платформа. Ти най вероятно се опитваш да правиш ъпгрейт само на процесорът за с.775, но цялото упражнение е временно, процесорът е остатък от нечий чужд ъпгрейт. На интелските конфигурации първо им се прецакват дъната, процесорите могат да живеят десетилетия. Но дъно сле няма да намериш, а като сменят сокета, сменят и поддържаната памет. Та после ще трябва да ъпгрейтваш, освен процесор и дъно и памети. Да не говорим, че тоя C2Q вече издиша, да не говорим за игри.

• Автор
преди 14 минути, RagnerBG написа:

Всички нови игри можеш да играеш и на AMD HD5770, с компромис в резолюцията и детайлите, разбира се. Видеокартите са прекалено скъпи за това, което предлагат, от доста време. А и подобренията в по-нови серии, обикновенно са повече маркетинг. Виж с процесорът, компромиси не се правят, защото всичко отдавна стана много тежко и оптимизират софтуера само за нови платформи (най вероятно изкуствено). Нищо под с.1150 не може да се нарече съвременна платформа. Ти най вероятно се опитваш да правиш ъпгрейт само на процесорът за с.775, но цялото упражнение е временно, процесорът е остатък от нечий чужд ъпгрейт. На интелските конфигурации първо им се прецакват дъната, процесорите могат да живеят десетилетия. Но дъно сле няма да намериш, а като сменят сокета, сменят и поддържаната памет. Та после ще трябва да ъпгрейтваш, освен процесор и дъно и памети. Да не говорим, че тоя C2Q вече издиша, да не говорим за игри.

С две думи процесора трябва дада е 1150 сокет минимално?Тои не е ли най-новият?Няма ли сокет от 2012-13 които е хем евтин хем на нормална цена.

Не това е 4 годишния Хасуел от втория ти пост (от тогава има няколко поколения). Освен това не говорим за висок или среден клас процесор а за начално ниво като I3.

Също така трябва да се вземат предвид и останалите части от компютъра. Например взимайки 10 годишна офис машина очевидно ще береш ядове с захранване а вероятно и кутия.

Въобще не слагам в сметките колко пари ще ти струва добавянето на рам и видеокарта.

преди 1 час, Симеон Дичев написа:

Просто не разбирам какво си представяте под геймърски компютър, да фърча на всички нови игри?Това което искам е компютър които се справя с някой по стари заглавия на средни/ниски графики на стабилен фпс.

То добре, ами монитор ?

Иначе разгледай ей това: http://alphacom-bg.com/product/1112/fujitsu-p710-tower-i5-3470.html - и му слагаш и: 

Има и опция да му сложиш 8GB РАМ. 

Това го писах и в другата темичка, като не разбрах 1 човек ли пише от акаунта, ама както и да е.

преди 20 часа, RagnerBG написа:

Който ми намери Radeon 6850 за 80лв. да прати линк, та да си купя и аз.

те ти нещо по- добро

https://www.olx.bg/ad/dno-i5-quad-core-8-ram-video-karta-gtx-460-1gb-ddr5-256bit-ID6BpAH.html#6620015899

уио

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.