Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да си сложа ли Windows 10 Enterprise LTSB edition

Featured Replies

Това ми е въпроса - да си сложа ли като основна ОС Windows 10 Enterprise LTSB edition. Четох само хубави работи за него - нямал Кортана, няма Сторе, няма никакви допълнителни боклуци и приложения с които е пълен всеки друг Уиндоус 10. Чиста операционна система за компютри, без никакви други простотии в нея. Звучи много добре за да е истина. Как мислите вие - заслужава ли си да се сложи Enterprise LTSB edition на Windows 10 и има ли някаква уловка в това че звучи толкова добре като операционна система. Щото ако наистина ги няма всички тези допълнителни приложения за телефони, всеки щеше да си инсталира Enterprise LTSB версията, а то не е така.

Няма и ъпдейти. За да получиш нови функции и/или кръпки, чакаш да пуснат цялостен нов LTSB build. Някои неща ги няма, но има други, които са специфични за Enterprise версиите (bitlocker и прочие глупости). Не съм пробвал да ги махам в последствие, може и да е лесно, но може да се водят "ключови" и да трябва да се правят разни магарии. Принципно LTSB се води за устройства, които или изобщо нямат интернет или нямат никаква нужда от ъпдейти и ползват точно конкретни софтуери и не се предвижда никакво изменение в работата им. Примерно банкомати, компютри в лаборатории и не знам още какво. В крайна сметка нищо не пречи да го изпробваш и да споделиш опит с нас какво ти е харесало и какво не.

И е много вероятно след 6 месеца да трябва да инсталираш отново.
Bitlocker се забранява.

• Автор
преди 2 часа, ExaFlop написа:

И е много вероятно след 6 месеца да трябва да инсталираш отново.

Това защо? След 6 месеца да трябва да инсталирам отново?

• Автор
преди 16 часа, badsector написа:

Няма и ъпдейти. За да получиш нови функции и/или кръпки, чакаш да пуснат цялостен нов LTSB build.

Четох, че все пак ъпдейти за сигурността се получават. Имаш всички ъпдейти за сигурност, не се получават само ъпдейтите за нови функции.

Аз LTSB го инсталирах още като пуснаха v1607(е, на 17.10 е инсталиран, но 3 месеца не са кой знае какво). Чиста работа. Обновления си получава, но само такива за сигурност. Аз, обаче, като "шеф" си спрях обновленията и си тегля от каталога на microsoft кумулативните по 1GB.

Тук идва моментът, в който трябва да си сигурен, че не те е грижа за лиценз и тем подобни. LTSB не се придобива като Pro/Home/Education. Аз си ползвам KMS решение.

Откъм стабилност и гейминг въобще не се връзвай, че LTSB е прекалено орязан, за да имаш претенции. Няма никаква разлика между гейминг под Pro и под LTSB. Стабилността, може би, е спорна. В LTSB има по-малко боклуци, които да причинят нещо, но и ЗКУ-то си остава фактор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.