Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Видео карта за конфигурация за Revit/Photoshop.

Featured Replies

Здравейте, нужна ми малко помощ/съвет по повод конфигурацията, която мисля да сглобя. Ще се ползва за autocad, revit, photoshop и подобни. Малко по-назад има доста подробна тема по повод изборът на процесор за работа с revit, така че тук решението дали i7-7700 или ryzen 1700 ще се избистри в скоро време :). Предвид това, че ще се и рендва, най-вероятно ще е ryzen-а с повечето ядра.

Въпросът ми е свързан по-скоро с видеото. Дали предвид цените в момента да сглобя нещо на базата на i7-цата и да ползвам на първо време вграденото видео докато отмине миньорската криза и цените и наличностите се нормализират. Когато и да е това...

Или да взема някоя от тези?

Palit GeForce GTX 1060 6GB StormX 6G

Radeon RX 580 Gaming x 8GB

Какви им бяха цените преди да почне копането?

За процесор бих ти препоръчал Райзена, на което си отговори сам - с повечко ядра е.

За видеокарта - ако може да кажеш какъв ти е бюджета? Nvidia-та е добър вариант, доволен съм и от магазина който си посочил, пазарувал съм от него и съм доволен, обаче не знам дали има доставка извън София. 

преди 4 часа, Mihalaki написа:

Здравейте, нужна ми малко помощ/съвет по повод конфигурацията, която мисля да сглобя. Ще се ползва за autocad, revit, photoshop и подобни. Малко по-назад има доста подробна тема по повод изборът на процесор за работа с revit, така че тук решението дали i7-7700 или ryzen 1700 ще се избистри в скоро време :). Предвид това, че ще се и рендва, най-вероятно ще е ryzen-а с повечето ядра.

Въпросът ми е свързан по-скоро с видеото. Дали предвид цените в момента да сглобя нещо на базата на i7-цата и да ползвам на първо време вграденото видео докато отмине миньорската криза и цените и наличностите се нормализират. Когато и да е това...

Или да взема някоя от тези?

Palit GeForce GTX 1060 6GB StormX 6G

Radeon RX 580 Gaming x 8GB

Какви им бяха цените преди да почне копането?

Действително цените на графичните карти са значително завишени в момента.Този модел на Палит е сред най-лошите изпълнения на пазара и въпреки това,виждаш на каква стойност се предлага.За сравнение топ моделите на GTX1060  6 GB се продаваха около 600 - 680 лева.Дори MSI GTX 1060 Gaming X 6GB  в една от фирмите бе на цена от 649 лв.Тази цена на RX 580 Gaming X в Плесио ми се струва,че не е актуализирана.Някои от артикулите в каталога ги нямат налични нищо,че присъстват в сайта.За коректна информация най-сигурен вариант е да се обадиш и провериш.Като цяло цените при тях са завишени и част от процесорите са с надценка от 100 лева и повече.В други фирми се предлагат версии на RX 580 8 GB за 950- 980лв. Към днешна дата не бих платил подобна сума за този графичен ускорител - PowerColor RX 580 8GB Red Devil AXRX 580 8GBD5-3DH.

Редактирано от V_A_G_A_B_O_N_D (преглед на промените)

Кораво,кораво 60 вата разлика по време на игра при сравними като скорост модели. Любимия на всички Сийсоник 430 вата стига доволно и за двете,пък било то и с "печката" 7700К (ей доживяхме да викаме на Интелите пак печки ;) )

Е, две линии по 18А на 12-те волта не е основателна причина за "голяма любов"... таа според мен ще трябва нещо по-добро от нисък клас ЕКО, па бил той и сийсоник.

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

• Автор

Благодаря ви за коментарите и съветите. За съжаление наистина е доста кофти момент за пазар на някои компоненти. И докато за видеото си има обяснение, то това не го разбирам:

8GB 2133MHz DDR4 почти двойна разлика в цената за една година, ~77лв. vs ~130лв.. (за съжаление нямам база за сравнение за по-бързи памети)

Така или иначе ще се изчака с пазара за момента....

avgust 2016.jpg

avgust 2017.jpg

За Revit не ти трябва видео карта от 100 лева нагоре.

• Автор
преди 1 час, tux написа:

За Revit не ти трябва видео карта от 100 лева нагоре.

:) за Revit не ми трябва ИЗОБЩО видео карта... :)

Трябва ми за всичко останало :)

преди 23 часа, Mihalaki написа:

:) за Revit не ми трябва ИЗОБЩО видео карта... :)

Трябва ми за всичко останало :)

Ето при ренд как е при мен със 780 ti (ако не ти трябват повече от 3gb памет)

Ето и един бенч със колк на 1200/3800 

Мисълта ми е че,можеш ако искаш да минеш със 350-400 лева щото 1060 не е по-бърза от 780 ti

Screenshot (12).png

Screenshot (13).png

Редактирано от tux (преглед на промените)

• Автор

Мерси за предложението.

По-принцип ми се иска да сглобя нещо оптимално като цена/качество.

Ryzen-а и RX580 ми се вписват идеално в идеята. За съжаление не и с моментните наличности и цени за видео карти.

:)

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Здрасти пак.
Минаха почти три месеца, появиха се нови интел-и, RAM-a е още по-скъп...та това съм сглобил, без монитор и периферия. Като добавка към описанието в началото на темата за какво ще се ползва, бих добавил и обработка на видео, непрофесионално.

Процесор: INTEL I5-8600K                                                        544.32 лв.       (не намирам никъде i7-8700, някаква информация кога и къде?)

Видеокарта: PALIT GTX1060 JETSTREAM 6GB G5              641.09 лв.       (Искаше ми се RX580, но не при тия цени. Да се напъна ли или не си струва спрямо 1060-то?)

Дънна платка: ASROCK Z370 PRO4 1151                              254.02 лв.

RАМ: 2х KINGSON 8G DDR4 3000 PREDATOR                 2x   191.52 лв.

SSD: ADATA 256GB SX8000 M2 2280 PCIE                             259.06 лв.        (Това съвместимо ли е с дъното?)

HDD:  WD 1TB SATAIII Caviar Blue 7200rpm 64MB                   98.78 лв.

Захранване: SEASONIC SSR-650FX GOLD                              177.41 лв.        (Ок ли е? Ако е повече отколкото е нужно, някое по-слабо?)

Кутия: FD FOCUS G WHITE WINDOW                                         96.77 лв.

Общо:                                                                                           2454,49 лв.

Интересува ме дали са съвместими нещата и какво бихте променили/заменили. Ще е с I7-ца ако намеря.

Благодаря предварително и поздрави.

Да съвместимо е и е много добър избор но тъкмо излезна 9000 което е още по-добър избор (още по-дълъг живот и още по-добри скорости)!

http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-SX9000NP-256G-2280-PCIE/description.html

Бих сменил склада с този (по-голямата гаранция си е по-голяма) - http://www.vario.bg/seagate-barracuda-compute-1tb-st1000dm010

По-добра и по-евтина рам - http://www.vario.bg/teamgroup-dark-pro-dimm-kit-16gb-tdpgd416g3200hc16adc01

п.с. Икономии може да се направят ако се налага. Например по-евтина видеокарта с по-голяма гаранция но Jetstream си е с по-добро охлаждане - 

http://www.vario.bg/inno3d-geforce-gtx-1060-twin-x2-n106f-5sdn-n5gs

По-евтино, тихо, модулно с 5 години гаранция но Сиисоника е по-добро - http://www.vario.bg/evga-b3-serie-550-b3-550w-220-b3-0550-v2

Иначе 550W е предостатъчно с тази видеокарта.

Edit; Отключените процесори се продават без охладител тоест ще ти трябва някакъв ако няма да има клок и добър ако ще има.

Силно ти препоръчвам този (представя се като модели над 130 лв.)  http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_10&product_id=11701&sort=p.price&order=ASC

или http://www.stealtech.org/coolers/Thermalright_HR-02_Macho_Rev_B_id68859/

Доста е обемист тоест ако решиш да взимаш друга кутия (избраната е подходяща) проверявай ще го събере ли.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.