Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вентилатора къде се включва?

Featured Replies

• Автор
преди 16 минути, Julius Decimus написа:

Чакай да почнем с най-важното - ти измери ли колко е милиметра отвора отзад ? Иначе как да знаеш колко голям вентилатор да поръчаш.

ExaFlop е написал и по-точно от мене даже с картинка къде да измериш:

Само да уточня, аз не поръчвам, аз пазарувам на място! 

преди 18 часа, Julius Decimus написа:

Еми....трябва се премери. С линия например може измерите. Ако е 8 сантиметра, значи е 80 милиметра. Ако 12 e 120мм.

А пък вентилаторите като се купуват пише колко са големи, както и с какъв конектор са, дали 3 или 4 пинов.

8 см е значи търсим 80mm, 

• Отговори 51
  • Прегледи 4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 12 минути, sofiatraffic написа:

Само да уточня, аз не поръчвам, аз пазарувам на място! 

Добре, ама без точния размер как ?

Иначе вентилатори по сервизите и магазините за хардуер гледай.

• Автор
преди 11 минути, Julius Decimus написа:

Какво мислиш -  http://plesio.bg/ventilatori-c-69977823/fazn-fan-80mm-black-p-317815.html има 2 години гаранция

преди 11 минути, Julius Decimus написа:

Смисъл plesio имат само 1 80mm, и не го гледам, че е евтин, а защото от Plesio нямам оплаквания

Редактирано от sofiatraffic (преглед на промените)

Евтин китайски боклук без никаква информация за него. Тези византийци никакво инфо не дават.

• Автор
преди 6 минути, ExaFlop написа:

Евтин китайски боклук без никаква информация за него. Тези византийци никакво инфо не дават.

Може. А били ми препоръчал вентилатор? Но ако си от хората, които е вманиечен от тъпия nikem, по-добре недей!

А би ли дал размери някакви, все пак не се купува пакет памук. И размерът има значение.

• Автор
преди 19 минути, Julius Decimus написа:

Мой човек, ти си ми надеждата, какво предлагаш?

преди 6 минути, ExaFlop написа:

А би ли дал размери някакви, все пак не се купува пакет памук. И размерът има значение.

8 сантиметра - 80mm 

преди 7 минути, sofiatraffic написа:

Мой човек, ти си ми надеждата, какво предлагаш?

Трябва се огледат магазините. Чакай, сега ще видим.

Освен от Никем, друг има ли дето не искаш да чуваш за него ?

• Автор
преди 7 минути, Julius Decimus написа:

Трябва се огледат магазините. Чакай, сега ще видим.

Освен от Никем, друг има ли дето не искаш да чуваш за него ?

Може от Nikem, (просто се чудя с  какво ви държи) еми 30 кинта малко ли е?

• Автор
преди 13 минути, ExaFlop написа:

Благодаря dekada, повече ми допадна. Кой вентилатор е най-подходящ или всичките стават? Да върти бързо по възможност

Да върти бързо или да има голям дебит? Освен това обърна ли внимание на разликата в цените?

• Автор
преди 7 минути, ExaFlop написа:

Да върти бързо или да има голям дебит? Освен това обърна ли внимание на разликата в цените?

А защо, един вентилатор има 2500 оборота в минута и е по ефтин от такъв, който има 1800 оборота

преди 16 минути, sofiatraffic написа:

Може от Nikem, (просто се чудя с  какво ви държи) еми 30 кинта малко ли е?

И 10 кинта са много по принцип. Няма да се обиждаш, но като цяло пробвай да си представиш 8cm перка в диаметър колко "духа". Така де, информативно, да не очакваш чудеса.

4 пинов аз не намирам лесно. Като цяло защо не отидеш до някой сервиз във вашия град и да видиш какво е положението ? Казваш - искам вентилатор 80mm, 4 пинов. Покажете всичките модели дето са ви налични. И чакаш да ги покажат. Оглеждаш и взимаш. Според мене не повече от 12 лева за такъв размер. Иначе колко бучи не те бърка, тъй като ще му регулираш оборотите в BIOS.

преди 10 минути, sofiatraffic написа:

А защо, един вентилатор има 2500 оборота в минута и е по ефтин от такъв, който има 1800 оборота

Може би заради качеството, а и някой хора не обичат компютъра им да е шумен...
Колкото повече обороти, толкова повече шум.

Редактирано от Second to none (преглед на промените)

преди 16 минути, sofiatraffic написа:

Оборотите не определят цената. По-скоро марката, дебитът, окачването на оста на перката и нивото на шум я определят.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 13 минути, sofiatraffic написа:

Ама ето ти един, да не е като без: https://iskampc.com/kompyutrni-komponenti/ventilatori/80mm./ohladitel-za-kutiya-zalman-zm-f1-led-sf-sin/

Тоя и свети даже.

преди 19 минути, sofiatraffic написа:

За шума: като цяло за всеки е индивидуално колко дразни, но общо взето е така: до 18db не се чуват почти, от 21 почваш да ги чуваш, но не те бърка. Над 28-30db е много, ако не си със слушалки.

Чак па толкоз сакат едно вентилаторче да не можеш да си сложиш, не вярвам да си.Аз като ми трябваше вентилатор, влязох в емага и си купих каквото ми падна.Ей това - https://www.emag.bg/ventilator-deepcool-xfan-120-120mm-dp-xf120/pd/EZNS2BBBM/ Аз го земах за 11 лева, сега е 8.Уж поръчах два, ма ми казаха, че е само един.Тоя е 120-ка, та едва ли ще ти свърши работа.Имаше си и преходниче за молекс.3 пинов е.Вече 1 година и нещо, си върти безпроблемно.Вързан е към захранването, понеже за дъното не можах да му оправа кабелчето и висеше, и ме дразнеше.Изобщо не е шумен.

Ето ти фирма продаваща добри вентилатори за твоята цел:

https://www.vali.bg/bg/catalog#?category=384&s=price_asc

Ето ти 80мм с три пина: https://www.vali.bg/bg/product/5352/Вентилатор-ARCTIC-F8

Ето ти 80мм с четири пина: https://www.vali.bg/bg/product/5353/Вентилатор-ARCTIC-F8-PWM-PST

Ти докато разбереш как се мери разтоянието на точките за закрепване на вентилатора и зимата ще дойде бре момче. Това са елементарни работи. Сякаш ще зглобяваш космическа ракета за Северна Корея.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Доста глупости се изписаха от някои млади момковци, но този път няма да ги вкарваме в бисерите, а ще им обясним някои елементарни неща.

1. За свързването към дънната платка няма никакво значение броя на пиновете. Вентилатор с 3 пинов накрайник може да бъде свързан към 4 пинов конектор на дъното. Вентилатор с 4 пинов накрайник може да бъде свързан към 3 пинов конектор на дъното. 

2. Разликата м/у 3/4 пинови вентилатори. При 4 пиновите е добавен допълнителен проводник, чрез който оборотите да се регулират посредством PWM или ШИМ(широчинно-импулсна модулация). Уж по-фин метод. Но 4 пинов вентилатор също така може да се регулира и посредством промяна на подаваното напрежение. А 3 пиновите могат да се регулират само чрез промяна на подаваното напрежение.

Всяка съвременна дънна платка има пълен набор от функции за управление на вентилатори и е все тая какъв ще закупиш. Но за да не се чувстваш прецакан ти предлагам този - NF-R8-redux. На снимката виждам, че има дупки за различен размер вентилатори. Премери тези с по-голямо отстояние.

Успех! 

преди 16 часа, sofiatraffic написа:

8 сантиметра - 80mm 

Крайните дупки трябва да са за 92мм , измери и тях.

• Автор

Пичове купих си от битака за 1 лев вентилатор 80mm на foxconn включих го, и хем силно "духа" хем не шуми. Та откъде мога да купя винчета да го закрепа, че за 1 лев без винчета.

IMG_0187.JPG

• Автор
преди 6 минути, Pamlea написа:

По железариите колкото искаш.

Дали работят днес?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.