Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Професионална машинка за подстригване

Featured Replies

преди 1 час, www543 написа:

https://2styrkela.com/mashinka-za-podstrigvane-wahl-magic-clip-kabel.htmlа како мислиш за  тази мисля че е добре а и е в бюджетаж ми.като цена-качество как е!!?

Изглежда ми добре ,само приставките са по-бюджетни в сравнение с Legend ,но броя и функционалността са им еднакви. Това е професионална машинка и за нея се намират отделно много различни приставки и ножчета ,та ако ви се налага ,дори цял комплект може да намерите.

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

• Автор
преди 38 минути, Soviet Soldier написа:

Изглежда ми добре ,само приставките са по-бюджетни в сравнение с Legend ,но броя и функционалността са им еднакви. Това е професионална машинка и за нея се намират отделно много различни приставки и ножчета ,та ако ви се налага ,дори цял комплект може да намерите.

Да тази ще е но се питам след като са американски дали са пригодени за нашите контакти в България,защото гледам в тубата в ревютата са   за  американски контакти

Редактирано от www543 (преглед на промените)

преди 27 минути, www543 написа:

Да тази ще е но се питам след като са американски дали са пригодени за нашите контакти в България,защото гледам в тубата в ревютата са   за  американски контакти

Те са американски ,но са произведени за Европа. Разликата не е само в "контактите" ,разликата е и във волтажа. В САЩ ползват 110v ,а в Европа 220v. 

на 9/4/2017 в 22:02, www543 написа:

мисля да поръчам от там https://2styrkela.com/mashinka-za-podstrigvane-wahl-magic-clip-kabel.htmlти оттам ли поръча кажи за сайта .кажи ми! моля

Tи предцедняваш. По принцип мразя машинки  без водачи за космите отдолу на ножчето защото по трудно подстригват брада.

на 9/4/2017 в 17:16, georgi6 написа:

За точене на ножчетата - точат се но специална професионална машина, но цената по спомен е на половина на новите а мисля, че на 1 или 2 места се точат у нас, като прибавиш и пощенски услуги или транспорт!?

С ножчетата може да се справи стругар ако му се занимава. Отделен е въпроса че трудно се намират читави такива.

на 9/5/2017 в 3:29, Soviet Soldier написа:

Принципът на действие е един и мощността също ,но не виждате ли, че приставките към нея са различни и по-малко от колкото при Wahl Legend? Корпусът е по-красив при Legend. Също така това е професионален уред и ножчетата могат да се различават по дебелина и разстояние на разположението на зъбците. По-раздалечено разположените зъбци са за по-дебела и здрава коса ,а по-плътно разположените са за по-мека. Това си е наистина професионален уред и са необходими доста познания ,че да се реализира истинския му потенциал и прецизност. Колкото до ножчетата ,винаги могат да се купят допълнителни. 

3416.jpg08147-016_z.jpg

Както виждате при Wahl Legend приставките са повече и са по-качествена и красива изработка. Съответно и цената е по-висока. 

Глпости. Ням разлика в качеството на приставките.  Просто при едните има поставен магнит за една идея по добро захващане за ножа. Ненужна  педерастия според мен.

преди 7 часа, Колчо написа:

С ножчетата може да се справи стругар ако му се занимава. Отделен е въпроса че трудно се намират читави такива.

Значи бъркаш двата щата Калофер и Калифорния- не стругар а "шлайфист" или както се казват там - например тия които шлайфат "главите" на двигатели и други подобни.

Редактирано от georgi6
моя грешка (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

www543взе ли си машинка? Днес пристигна новата ми машинка за постригване. Заложих на PHILIPS HC 5450, поръчах я по интернет от  https://www.tehnomix.bg/philips . Машинката беше намалена от 105 на 89 лева,  доста добра оферта. Пробвах да се пострижа сам и ми се получи доста добре.

• Автор

Здр какво съвпадение аз взех същата като твоята .Всъщност преди това бях поръчал тазиhttps://2styrkela.com/mashinka-za-podstrigvane-wahl-magic-clip-kabel.html след доста спорове с жена ми я върнах защото и е била тежка и вибрирала много но всъщност си беше добра ,но все пак тя подстригва и трябва да и е удобна та взех същата лекичка и доста добре подстригва между другото!! 

Редактирано от www543 (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
на 10/5/2017 в 21:07, ralin22 написа:

www543взе ли си машинка? Днес пристигна новата ми машинка за постригване. Заложих на PHILIPS HC 5450, поръчах я по интернет от  https://www.tehnomix.bg/philips . Машинката беше намалена от 105 на 89 лева,  доста добра оферта. Пробвах да се пострижа сам и ми се получи доста добре.

Здравейте. Днес си взех Philips 3420 понеже не ми се даваха повече от 100 лева за 5450. Пробвах я - реже добре и приставката е добре измислена, но машинката има ужасен шум. Продавачката я пусна за малко, но не се сетих да си я сложа до ухото, а и там беше огромно хале с телевизори, музика - докато вкъщи банята е малко затворено помещение и машинката звучи като огромен стършел до ухото ми. В сайта на Филипс няма никакви данни за шума - поне да направя сравнение на децибелите. Затова тук ще питам за потребителски мнения. Чудя се дали има смисъл да я сменя(ако е възможно) с по-скъпия модел или да взема машинка от друга фирма.

преди 9 часа, sten90 написа:

Здравейте. Днес си взех Philips 3420 понеже не ми се даваха повече от 100 лева за 5450. Пробвах я - реже добре и приставката е добре измислена, но машинката има ужасен шум. Продавачката я пусна за малко, но не се сетих да си я сложа до ухото, а и там беше огромно хале с телевизори, музика - докато вкъщи банята е малко затворено помещение и машинката звучи като огромен стършел до ухото ми. В сайта на Филипс няма никакви данни за шума - поне да направя сравнение на децибелите. Затова тук ще питам за потребителски мнения. Чудя се дали има смисъл да я сменя(ако е възможно) с по-скъпия модел или да взема машинка от друга фирма.

Имам същата ,само че варианта без батерия Philips hc3400. Не е, като да не се чува, че работи ,но и лично на мен шумът изобщо не ми пречи. Не мисля, че си заслужава да се сменя, само защото е шумна. 5450 е на същия принцип и силно се съмнявам да е по-тиха. При нея различията са, че има повече степени за подстригване ,титанови ножчета и по-мощен електромотор. Старата ми е на същия принцип (с електромотор) и не бих казал, че е по-тиха. Можете да вземете от класическите с електромагнитно задвижване, но и те си имат своите недостатъци.

Вижте дали нещо не е отчупено или да не е сглобено по неправилен начин. Принципно тези модели се водят без нужда от смазване ,но това е на половина вярно. Само на ножчетата не бива да се поставя масло ,защото са самозаточващи се, но има два миниатюрни лагера, които смазвам редовно, както и ексцентрикът. 

Пробвайте да смажете машинката, така триенето ще се намали и ще е малко по-тиха. Направих няколко снимки за да покажа, къде трябва да се смазва: 
LVhNCA4.jpg

OSalWwX.jpg

По този начин след подстригване, разглобявате, чистите с четчицата, поставяте по капка масло върху обектите които съм маркирал и машинката би трябвало да е по тиха ,и разбира се да прослужи по-дълго. Аз лично не си играя да купувам специални смазки за такива машинки. Направил съм си масльонка от една проста спринцовка пълна с машинно масло за автомобил. Ползвам я за подобни трудно достъпни места за смазване, не само за тази машинка. 

Ще проверя пак, но мисля че шума е от самото моторче. Предполагам, че понеже е на батерии вероятно и на други модели оборотите му ще са по-високи, отколкото при жичните версии. И разбирам, че проблема не е толкова в децибелите, колкото в честотните характеристики на звука. Вярно е, че донякъде съм свикнал със звука от старата машинка, но от новата след 2-3 минути вече не можех да се концентрирам върху това, което правя.

При тези продукти важи ли общата политика за връщане, ако си недоволен от тях? Имам предвид, че вече я ползвах веднъж. Постарах се да я изчистя максимално, но все пак...

преди 12 минути, sten90 написа:

Ще проверя пак, но мисля че шума е от самото моторче. Предполагам, че понеже е на батерии вероятно и на други модели оборотите му ще са по-високи, отколкото при жичните версии. И разбирам, че проблема не е толкова в децибелите, колкото в честотните характеристики на звука. Вярно е, че донякъде съм свикнал със звука от старата машинка, но от новата след 2-3 минути вече не можех да се концентрирам върху това, което правя.

При тези продукти важи ли общата политика за връщане, ако си недоволен от тях? Имам предвид, че вече я ползвах веднъж. Постарах се да я изчистя максимално, но все пак...

Не, ако е ползвана не важи. 

Въпросът не е "чиста ли е". Това е уред, който може да пренася много опасни зарази, дори СПИН. Обичайно върнатите уреди се продават, като "разопакован продукт" на по-ниски цени. С машинката за подстригване и подобни уреди това не се практикува, защото се застрашава здравето на потребителите. 

Разбрах още първия път.

Значи решението е да ползвам тапи за уши. :( И повече да не давам излишни пари за такива глезотии. Нещо за 20-30 лева от местния супермаркет...

• 1 година по-късно...

Здравейте колеги! Да разбутаме малко темата. Трябва да си купя нова машинка за подстригване. Старата https://www.philips.bg/c-p/HC3400_15...cut-technology
не ми харесва как работи. Задръства се често, на места остават по-дълги косми, ексцентрика постоянно излиза.
Спрял съм се на няколко модела, и искам вашите мнения:
1. https://www.moser.bg/pokupka/%D0%BC%...-1400-0087-107
За тази има много изписано по форумите, като повечето мнения са положителни. Има много разновидности, модели, сини, бели, червени, черни с едни и същи характеристики. Ако някой, ползва конкретен модел, моля дайте мнение.
2.https://techmart.bg/%D0%9C%D0%B0%D1%...20HC7130%20E51
В момента е на промоция, на добра цена! И до тук, нов модел, няма много инфо, мнения.
3.https://techmart.bg/%D0%9C%D0%B0%D1%...20HC7110%20E51
Подобна на предната, само мисля разликата е в главата, титаниева - нераждавейка и батерията на евтината е по-слаба
4.https://techmart.bg/%D0%9C%D0%B0%D1%...IPS%20HC545015
Добри характеристики, но малко съм предубеден, от старата. Да не би да е същата картина.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.