Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптоп до 150 лева?

Featured Replies

Здравейте, предложете конкретна марка лаптоп до тези пари. Ясно е, че ще е малък и ще е за интернет предимно. По принцип съм за Ейсър марката. Искам да е двуядрен и поне 2 гб рам. 

В момента гледам този - тук

или това леново тук

Но не знам х-ките му.

Редактирано от qnkov (преглед на промените)

преди 53 минути, qnkov написа:

Здравейте, предложете конкретна марка лаптоп до тези пари. Ясно е, че ще е малък и ще е за интернет предимно. По принцип съм за Ейсър марката. Искам да е двуядрен и поне 2 гб рам. 

В момента гледам този - тук

Но не знам х-ките му.

Ами кое му гледаш като не знаеш характеристиките? :) 

И малко по-сериозно вече - имаш ли претенции от къде ще се поръчва, задължително ли нов, на изплащане или кеш ?

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

• Автор

Стар, все едно... Важното е да е малък, без дефекти и що-годе силен до тези пари. Просто не знам кои модели отговарят на тези предпочитания. Гледам Ейсър Оне, ги дават все по 1.6 процесор, 1.5гб, като процесора май е едноядрен. 

Гледам и това леново тук

ама па е АМД>..

https://plasico.bg/dell-latitude-e6400-11375.html

Имам такъв лаптоп на работата си и мога да ти кажа, че работи перфектно. Вече трета година карам с такъв и нищо не съм му сменил. Само почистване и други неща, който са неизбежни. А и взех ССД, тъй като трябва да пазя ценна информация, друго нищо. Със ОС 7 е и върви перфектно. Мисля си, че и 8.1 би подкарам, но на тази рам 7-цата му стига.

преди 23 минути, qnkov написа:

Стар, все едно... Важното е да е малък, без дефекти и що-годе силен до тези пари. Просто не знам кои модели отговарят на тези предпочитания. Гледам Ейсър Оне, ги дават все по 1.6 процесор, 1.5гб, като процесора май е едноядрен. 

Гледам и това леново тук

ама па е АМД>..

ХеХе... Лаптопче до 150лв ама гледа да е INTEL. Стига глупости. Тоя от първия ти избор нищо не става от него. За това собственика му бърза "нов" да го продава. Че са му го пробутали от някъде пък е безполезен. 

Забравих по нагоре за поясненията - нов ли задължително? Че видях че примера ти е от OLX и си викам втора употреба, а там има и по-големи за тия пари. И точно да се потопя в тая тиня от обяви на машини дето са много съмнителни и да пробера нещо дето няма да ме е срам че съм го препоръчал, и гледам че тоя бил нов в OLX.

преди 9 минути, KnoX написа:

https://plasico.bg/dell-latitude-e6400-11375.html

Имам такъв лаптоп на работата си и мога да ти кажа, че работи перфектно. Вече трета година карам с такъв и нищо не съм му сменил. Само почистване и други неща, който са неизбежни. А и взех ССД, тъй като трябва да пазя ценна информация, друго нищо. Със ОС 7 е и върви перфектно. Мисля си, че и 8.1 би подкарам, но на тази рам 7-цата му стига.

Прехвърли му бюджета осезаемо. Иначе + за предложението.

преди 10 минути, eminem_vr написа:

ХеХе... Лаптопче до 150лв ама гледа да е INTEL. Стига глупости. Тоя от първия ти избор нищо не става от него. За това собственика му бърза "нов" да го продава. Че са му го пробутали от някъде пък е безполезен. 

Забравих по нагоре за поясненията - нов ли задължително? Че видях че примера ти е от OLX и си викам втора употреба, а там има и по-големи за тия пари. И точно да се потопя в тая тиня от обяви на машини дето са много съмнителни и да пробера нещо дето няма да ме е срам че съм го препоръчал, и гледам че тоя бил нов в OLX.

Прехвърли му бюджета осезаемо. Иначе + за предложението.

Еми то за 150 лева няма да намери това, което иска толкова лесно. Или ако го намери няма да е толкова хубаво. Лично за мене този който му го предлагам е перфектен. А и плюс това едва ли ще намери такъв, който да е толоква евтин след време, тъй като разпродажбата скоро време свършва. Даже се чудя за мен си у дома дали да не си взема един такъв, тъй като би ми вършел доста работа. :)

Не за друго, връткаш един телефон, поръчваш един от двата магазина и след три дена машинката идва. Доставка - безплатна, даваш кеша и приключваш случея.

Редактирано от KnoX (преглед на промените)

• Автор

Втора ръка разбира се за тези пари. Ако имате предложения, давайте. Гледам да е малък - да. 

преди 7 минути, qnkov написа:

Втора ръка разбира се за тези пари. Ако имате предложения, давайте. Гледам да е малък - да. 

За тея пари плюс 40 лева отгоре вземаш нещо, дето никога няма да съжаляваш и цял живот ще ме помниш. Марката "Делл" е много стабилна. Нали ти казвам три години го ползвам, една част от него не е създала проблема. Има чистена на прах и други неща, които се налагат и преинсталиране на ОС. За 150 лева ще вземиш нещо, която само ще си трошиш главата след време. А и само да вметна нещо, че ако заредиш хубаво батерията първо начално когато го вземиш, после 2 часа и повече може да си работиш без никакви проблем. Естествено с времето батерията пада по бързо, но през първата година и половина, когато работех с него беше просто удоволствие за мене.

преди 8 минути, qnkov написа:

Ти искаш малък Нетбук демек? Или заради бюджета гледаш такива? За тая цена виж предложението по-нагоре и виж дали няма как да ги добавиш тия 50лв към бюджета. Новото си е ново. Лаптоп втора ръка е толкова рисковано, че чак не ми се иска да препоръчвам нищо, за да не ме кълнеш после. При лаптопите положението е съвсем различно от при настолните машини. Живота им е доста по-малък и много по лесно се получават дефекти след неправилна употреба. Батерията се скапва, а нова ти е почти колкото целия бюджет. Видеото е прегрявало редовно за да се пържи на игри, не казвам тежки щото тежките няма и да тръгнат. Аз лично не бих рискувал в такъв случай, особено с тоя бюджет. Ще се поразровя след малко за някоя обява де, ако няма предложения до тогава. 

• Автор

Лаптопа е за брат ми, първоначалния бе 100 лева, после стана 150 с мъка. Знам кое е най-добре - това което струва повече, но уви... Трудно начинание - да! Ще видя какво ще правя, иначе и Дела ми харесва, но това е друг въпрос. :)

преди 23 минути, qnkov написа:

Лаптопа е за брат ми, първоначалния бе 100 лева, после стана 150 с мъка. Знам кое е най-добре - това което струва повече, но уви... Трудно начинание - да! Ще видя какво ще правя, иначе и Дела ми харесва, но това е друг въпрос. :)

За тези пари не става. Поне 300-350 лева за хубава машина втора употреба. Иначе ще вземете боклук и ще се чудите що не върви!!

• Автор

Той човека иска си сваля чалга от тубата и да гледа филми, не мисля, че парите за тая работа са малко, просто не знам какво да му избера. 

преди 15 минути, qnkov написа:

Той човека иска си сваля чалга от тубата и да гледа филми, не мисля, че парите за тая работа са малко, просто не знам какво да му избера. 

Това дали ще сваляш чалга от тубата, дали ще сърфираш в интернет, дали ще говориш по скайп, вайбър, дали ще гледаш филми е едно и също. Софтуера се обнови и за да може да го използваш ти трябва необходимия хардуер. Иначе просто хвърляш пари на вятъра. Вземете се стегнете, извадете едни 400  лева ( не са много и не са и малко) и си вземете една свястна машина втора употреба. Хем ще сте доволни, хем ще ви служи вярно!! Всичко друго е просто безмислица.

Забрави за тея пари около 200 при Съби гледаш Dell Latitude E5420 с цена: 205 лв като оптимален вариант, ще трябва да преглътнеш външният вид, може после да лепнеш фолио на капака и палмреста, ако са толкоз износени, ходиш и гледаш на място или пишеш на техника или Съби да ти изберат по-читава бройка. В Квант -  HP Compaq ProBook 6470b   с всичките условности на описания статус Б. Втора ръка се взима само на място от личен опит при машините с различен от А статус ти го казвам.

Сега за парите - 150 лева са прилична сума за настолен компютър, който да става за браузване и мултимедия, за лаптоп са смешно малка и недостатъчна. Защото лаптопите за разлика от настолните обикновено са с вградени видео карти, които в тоя бюджет са БЕЗ хардуерно ускорение за видео "от тръбата", а като добавим тежките флаш-джава сайтове клякат. Затова цитираните лаптопи от мен със забележки са ти минимум за да има брат ти що-годе нормално ползване на интернет, иначе за А статус машина бюджета скача поне до 300лв. като за малко по-малко може да се попадне на добри машинки, кито да не се задавят с елементарни сайтове, защото са с безвъзвратно остарял хардуер без възможност за ъпгрейд.

Lenovo T400/X200 може да се намери за 150-200лв. Ей тука има един за 185лв... - http://www.crash-bg.com/laptopi.html

преди 35 минути, dynamo написа:

Квант -  HP Compaq ProBook 6470b   с всичките условности на описания статус Б.

От квант имам негативни впечатления.Машинки се оказаха с проблеми. Нещо с Core2Duo втора ръка се намира за 150-180-200лв... Дадох предложение.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ето ти едно Леново с интелски процесор за 130лв. (обявата е на един комшия и съм го виждал лично как бачка с 10-ка) https://www.olx.bg/ad/nova-tsena-laptop-lenovo-ideapad-s10-3-ID6ULNZ.html

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

преди 2 часа, plamen74 написа:

Ето ти едно Леново с интелски процесор за 130лв. (обявата е на един комшия и съм го виждал лично как бачка с 10-ка) https://www.olx.bg/ad/nova-tsena-laptop-lenovo-ideapad-s10-3-ID6ULNZ.html

Тоя Атом е 3 пъти по-слаб от Core2Duo-то, което съм дал по-горе. На подобен Атом дори FHD в Youtube е мъка.

преди 8 минути, Питоня написа:

Тоя Атом е 3 пъти по-слаб от Core2Duo-то, което съм дал по-горе. На подобен Атом дори FHD в Youtube е мъка.

Ами ела да го видиш на място как бачка без проблеми с 10-ка и нищо в Youtube не насича! ;) 

преди 10 минути, plamen74 написа:

Ами ела да го видиш на място как бачка без проблеми с 10-ка и нищо в Youtube не насича!

Добре, втора ръка нещо, което е било слаб евтин боклук като ново или да вземе едно T400 или X200..Кое е по-удачно, я ми кажи?
Youtube не насича, защото автоматично ти смъква качеството...като види Интел атом и директно смъква :D

Стига с тая втора употреба. Аман вече, за 200 лева му предложих "Делл" лаптоп, които няма да може да му се нарадва първата година, след като види как работи. Защо втора употреба за 150 лева, като може да се даде още 40 лева и да се вземи този, които му предложих. Плюс това на тази цена, ако намери такъв лаптоп, ела и ми се обади и ще се прекръстя на Хасанчо, ама уви няма да може. А и те почти ги разпродадоха във Варна няма вече, а в София има ама малко останали. Един приятел си поръча още в петък, когато му казах, че има и вторник му престига. Доставката е безплатна и гаранция има една година. Какво повече искаш за 200 лева. Съвременен лаптоп за сърфиране и други нужди, ами и години гаранция. Айде стига, моля ви се.

Типично по български - имам 150 лева ама ще взема втора употреба. Ами батка ти си ги събрал парите и само 40 лева слагаш от горе и работата ти заспива. За 150 лева ще вземи втора употреба............................. Разбирам, да иска нещо скъпо и да е около 500-1000 лева и да го вземи втора употреба, добре. Ама за 40 лева да се циганиш как се казва. Пък и още повече ти е БРАТ бе БРАТ , стегни са малко. 

преди 1 час, KnoX написа:

Стига с тая втора употреба. Аман вече, за 200 лева му предложих "Делл" лаптоп, които няма да може да му се нарадва първата година, след като види как работи. Защо втора употреба за 150 лева, като може да се даде още 40 лева и да се вземи този, които му предложих. Плюс това на тази цена, ако намери такъв лаптоп, ела и ми се обади и ще се прекръстя на Хасанчо, ама уви няма да може. А и те почти ги разпродадоха във Варна няма вече, а в София има ама малко останали. Един приятел си поръча още в петък, когато му казах, че има и вторник му престига. Доставката е безплатна и гаранция има една година. Какво повече искаш за 200 лева. Съвременен лаптоп за сърфиране и други нужди, ами и години гаранция. Айде стига, моля ви се.

Типично по български - имам 150 лева ама ще взема втора употреба. Ами батка ти си ги събрал парите и само 40 лева слагаш от горе и работата ти заспива. За 150 лева ще вземи втора употреба............................. Разбирам, да иска нещо скъпо и да е около 500-1000 лева и да го вземи втора употреба, добре. Ама за 40 лева да се циганиш как се казва. Пък и още повече ти е БРАТ бе БРАТ , стегни са малко. 

Е че ти си му предложил втора употреба, ако не съм се объркал- за този става въпрос Dell Latitude E6400- модел 2008 година, да хубав е, ще му върши работа и тн., но  къде си виждал нов лаптоп за 200 лв., та камоли Latitude- тази серия, най-евтините започват от 2000 лв. и нагоре.

Има голяма разлика между този, които аз съм му дал втора употреба и този, които ще вземи от някакъв си човек, които го е ползвал и може да го лъзне по всякакъв начин. Защото повечето обяви са такива, тъй като сам съм се се опарвал. И ако не разбира от това, ще го опарят и нашарят, че ще се чуди после за какъв го е купил и какво ще го прави и ще трябва да вади пак кеш. Само ще ти цитирам това :

Цитат

Двуядрен Dell Latitude E6400, Intel P8600 (2.40Ghz) 2GB, 160GB HDD е собствен внос, втора употреба, преминал пълна профилактика в нашите компютърни сервизи в Софияи Варна, с което гарантираме, отлична цена, високо качество и 6 месеца гаранция.

След тоя цитат си направи ти сам сметка, за какво иде реч и т.н.

От този сайт си поръчвам каквото ми е нужно и никога не съм бил разочарован от каквото и да е. А пък този лаптоп когато той го намери за толкова пари втора употреба в ТОВА СЪСТОЯНИЕ, което е там, ела да ми се обадиш. ;)

преди 9 часа, KnoX написа:

От този сайт си поръчвам каквото ми е нужно и никога не съм бил разочарован от каквото и да е. А пък този лаптоп когато той го намери за толкова пари втора употреба в ТОВА СЪСТОЯНИЕ, което е там, ела да ми се обадиш. ;)

ThinkPad-а не е по-лош от Lattitude-то. По-полека с рекламата.

преди 14 часа, Питоня написа:

ThinkPad-а не е по-лош от Lattitude-то. По-полека с рекламата.

Този пък реклама.......... Стегни се малко момче. Вместо да го обърквате момчето, можеше да му помогнете и да не му препоръчвате боклуци, които после ще се чуди какво да ги прави. Давам нещо, което съм го ползвал и знам, че не съм съжалявал. А останалите му дават боклуци, които нито са ги ползвали, нито разбират и след време ще разбера, че съм бил прав ама тогава вече ще е късно. И пак ще се повторя, че когато намери за 200 лева такъв лаптоп втора употреба, да му се обади да си прекръстя името. А и да отбележа, че по нищо не личи, че е втора употреба, ама това е друг реч. И да, за да не првая реклама отново ще се спра. Сладур мамин. :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.