Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с процесор amd fx8350

Featured Replies

На сток честоти няма как да тротва.

Резултатите от Сайнбенч са точно като за 4 ядра,както показва АИДА-та.

За тоя процесор,при клок, Hyper 212 EVO е боксов заместител.

преди 54 минути, drakula975 написа:

На сток честоти няма как да тротва.

Резултатите от Сайнбенч са точно като за 4 ядра,както показва АИДА-та.

За тоя процесор,при клок, Hyper 212 EVO е боксов заместител.

Разбирач, имал ли си такъв процесор, че сравняваш Hyper 212 със сток охлаждане? Вземи виж малко тестове из нет-а. И си тротва процесора на сток честоти, нали го мъчих и аз сума ти време, докато го продадох. Всеки процесор може да тротва на каквито и честоти да е, ако не му е добро охлаждането и достигне макс. температурите. А този боклук 8350 при мен тротваше на 64-65 градуса, независимо какви настройки му правех в BIOS и дори при изключен тротлинг от там.

https://www.google.bg/search?q=fx-8350+212+evo&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=CAXdWfDFAaHi8AfmoKzoBA

Сетиха се, 4 години след като ги пуснаха....малко преди да изкарат новата линия. Добре че засега тези новите са по-кадърно направени.

Редактирано от Радослав Матев (преглед на промените)

преди 14 минути, Roujin Z написа:

Мда от АМД не случайно им подмениха охладителите но много закъсняха...

Ти и Радо пишете просто за спорта. Истина е, че старите стокови са шумни, но не и неефективни при стокови честоти на FX процесорите!!! А който иска да получи повече и дава повече. Аз лично чакам още Матев да ми демонстрира тротване на FX 8350 при температурите, за които пише сега и по-рано в други теми. Естествено няма и да дочакам.

Има да чакаш....процесора го продадох. Гледай си клипове в нет-а ти казах. Като не ми вярваш.....тротваше си яко моя в игрите, особено като смених GTX 570 с 970. Смъквах го на Witcher 3 на 2.5-2.6 ghz, за да не загрява толкова и то с Hyper 412S, а със стоковия беше още по-зле. То не беше сеч не беше чудо там. Сега с този Xeon E3-1225 v2 направо ми лети всичко без грижи.

преди 1 час, Радослав Матев написа:

Разбирач, имал ли си такъв процесор, че сравняваш Hyper 212 със сток охлаждане? Вземи виж малко тестове из нет-а. И си тротва процесора на сток честоти, нали го мъчих и аз сума ти време, докато го продадох. Всеки процесор може да тротва на каквито и честоти да е, ако не му е добро охлаждането и достигне макс. температурите. А този боклук 8350 при мен тротваше на 64-65 градуса, независимо какви настройки му правех в BIOS и дори при изключен тротлинг от там.

https://www.google.bg/search?q=fx-8350+212+evo&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=CAXdWfDFAaHi8AfmoKzoBA

Баце,четеш само каквото ти изнася,нали?

ЕВО-то го държи до към 4.3,на границата с тротването.

Дали съм имал такъв процесор - виж ми подписа.

А на тебе не ти е тротвал процесора,а куцото Asrock 990fx Extreme 3 дъно,на което си го забол.

преди 9 минути, Радослав Матев написа:

Има да чакаш....процесора го продадох. Гледай си клипове в нет-а ти казах. Като не ми вярваш.....тротваше си яко моя в игрите, особено като смених GTX 570 с 970. Смъквах го на Witcher 3 на 2.5-2.6 ghz, за да не загрява толкова и то с Hyper 412S, а със стоковия беше още по-зле. То не беше сеч не беше чудо там. Сега с този Xeon E3-1225 v2 направо ми лети всичко без грижи.

Еми някакси не ти вярвам при положение, че съм тествал цялата гама процесори Piledriver в различни ситуации. А този смехотворен Xeon да ми го хвалиш е разбиващо всичко детско у мен.:D

Може и да е било от бройката на процесора, може и от дъното (Asrock 990fx Extreme 3), въпреки че съм бил винаги с последния BIOS. Какво ли не мъчих тогава - това нещо 65 градуса не искаше да мине. Иначе се клокваше до 4.7 без проблеми. А ксеон-а се държи и в игрите много по-добре от АМД-то, макар и да е само с 4 ядра и без HT. И аз искам 6+ ядрен Ryzen или интел 8.... 6 ядра с HT ама сега няма лев.... :)

Редактирано от Радослав Матев (преглед на промените)

преди 31 минути, XECUTIONER написа:

Еми някакси не ти вярвам при положение, че съм тествал цялата гама процесори Piledriver в различни ситуации. А този смехотворен Xeon да ми го хвалиш е разбиващо всичко детско у мен.:D

Ако си спомняш преди 3 -4 години няколко потребители във форума предлагаха масово Xeon  от различните генерации на Интел.Защото били същите като core I 7 с идентична производителност,възможности и т.н ... фантасмагории разликата се състояла само в това,че са с по- ниска цена.Между другото и много им повярваха и купиха въпросните процесори.После се чудиха как да ги продават,но това е друга тема.

преди 29 минути, Радослав Матев написа:

Може и да е било от бройката на процесора, може и от дъното (Asrock 990fx Extreme 3), въпреки че съм бил винаги с последния BIOS. Какво ли не мъчих тогава - това нещо 65 градуса не искаше да мине. Иначе се клокваше до 4.7 без проблеми. А ксеон-а се държи и в игрите много по-добре от АМД-то, макар и да е само с 4 ядра и без HT. И аз искам 6+ ядрен Ryzen или интел 8.... 6 ядра с HT ама сега няма лев.... :)

Конкретно за тази платформа Асрок имат много слаби продукти да не кажа,че някои от моделите им са повече от трагични.Слабо изпълнение на захранващите схеми, лошо качество на кондензатори и VRM , като цяло не са подходящи за FX сериите най-вече ако се комбинират с 8320 ,8350 или най-скъпите модели от фамилията 8370 , 9370 ,9590.

Ами аз съм си доволен от Xeon, въпреки че вече е доста стар - подкарва ми всичко от игри до програми, Android studio, виртуалки и каквото се сетиш без проблеми. В комбинация с GTX 970 и 16гб памет няма игра, която да ми се опре. А относно дъното на Asrock имаше много екстри, не ми е правило проблеми при работа, захранванията, с които го ползвах, си бяха доволно мощни (Fortron Blue Storm 500w, сега Thermaltake Smart DPS 750 Gold). Единствено това за температурите имах съмнения, че може да е от дъното, но бях срещал по форуми и други дъна с подобен проблем, така че може и от процесора да е било - кофти бройка. Както и да е, сега вече нямам такива проблеми :). А си имам и лаптоп с I7 4710HQ, който си ми работи перфектно (Asus G551jm), въпреки че повече седя на десктопа.

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Понеже имаше доста разногласия от ваша страна и освен за преинсталацията всички предложения не виждах смисъл, до сега аз не предприех нищо. Търпях си засичащия процесор, но днес просто реших и преиснталирах уноус 10ката ми. Просто направих ресет със запазване на файлове. Тествах процесора отнопво в Cinebench и всичко беше ток. Даже изкарваше резултат като за 4.7 GHz клок, а всъшност беше 4.5. Много доволен бях  и продължих да си инсталирам на нова игрички и приложенийца. Но след инсталация и рестарт на машината отново кофти работи процесорът. Трябва следователно да е някоя от програмите, които инсталирам. Аз се сещам за Msi afterburner или Radeon Crimson на амд програмата. Другото е Stream, Chrome, 2-3 игри. Няма нещо което да се ебава така с процесора. Идеи имате ли какво кара след инсталация и рестарт отново да прави проблем ?

• Автор

Освен преинсталацията изчистих охладителя на процесоре и смених термо пастата. Не е температурен проблем, въпреки че наистина мислех че е такъв, защото процесорът работи зле чак след като е работи няколко минути. Температурата е между 50-60 градуса при средно натоварено ползване. При бенч стига 65 и веднага след това пада на към 40 веднага. Не виждам как може да е охлаждането или прегряването проблема. 

При бенч като стигне 65  градуса държи ли си максималните честоти или падат? Тези 40 градуса като спреш бенча ли ги смъква или по време на него?

• Автор

Не е повреме на бенча, тоест както би трябвало след него се връща на нормална температура. Вече работи нормално, въпреки че не виждам по различни температури от тези преди да сменя термо пастата и да изтупам охладителя. Може да е имало проблем свързан с прегряване, но да не изписва адекватно стойностите. Продължавам да го следя и не смея да го клоквам повчече от 4.5, защото ще се примиря с малко по-ниска честото стига да си нямам ядове.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.