Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 21 минути, communismatic написа:

Имаш предвид, тия дето са ни освободили от османският гнет? За тях ли говориш?

Нямам идея какво ти говорят звездите и къде пак търсиш заяждане.

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 619,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• По-голямата част от тези, които мразят Русия, дори не знаят защо я мразят. Те просто обичат да мразят. Като цяло, тези, които я мразят, я наричат агресор, защото била нападнала Украйна. Добре, тогав

Публикувани изображения

току-що, BANKATA написа:

Нямам идея какво ти говорят звездите и къде пак търсиш заяждане.

Не е заяждане, а забавление... ;) 

преди 2 часа, communismatic написа:

изключително сложно е да се натисне дясното копче на мишката и да се потърсят думичките из Google.

Излизат няколко почти идентични резултата, затова питам за точния линк.
Не разбирам, какво продължава да те притеснява, че не я посочваш?

Абсолютна смехория е тоя човек...

току-що, plamen.spam написа:

Излизат няколко почти идентични резултата, затова питам за точния линк.
Не разбирам, какво продължава да те притеснява, че не я посочваш?

Абсолютна смехория е тоя човек...

Точният линк е от сайта, който Иван спомена. Поредното доказателство, че се включваш в тема, в която даже не разбираш, за какво точно се спори. Не е изненада, нямам особено високи очаквания към теб.

Извинявай, тая година ще получа ли информация, как са набирани данните? Или направо си признаваш, че си жалък лъжец? Не, че не го знаем...

преди 2 минути, BANKATA написа:

Ето, забавлявай се още

Е, постовете ви са ми доста по-забавни. Забавно е да гледаш неадекватността на определени хора.

преди 10 минути, communismatic написа:

Точният линк е от сайта, който Иван спомена.

🤦‍♂️
Споменатият сайт не публикува на български език.
А този текст откъде е?

на 23.08.2025 г. в 10:32, communismatic написа:

Ето ти я и статията, между другото...

Цитат

Русия е изправена пред рязко влошаване на епидемичната обстановка, свързана с ХИВ, като новите случаи на заразяване сред военнослужещите след началото на войната в Украйна са се увеличили над 40 пъти. Според данни на Министерството на отбраната на Русия, още до края на 2022 г. е регистрирано покачване на честотата на новооткритите случаи с 13 пъти, а към началото на 2023 г. - с над 40 пъти спрямо довоенните нива. По-късно същата година, разпространението на ХИВ сред военнослужещите е било 20 пъти по-високо от обичайното, пише опoзиционното англоезично издание Moscow Times.

Заболяването, което в световен мащаб е в отстъпление, в Русия продължава да се разраства. Над 1 милион руснаци живеят с ХИВ още от 2016 г., което представлява почти 1% от населението и между 1.5 и 2% от хората в трудоспособна възраст. Ежегодно в страната се регистрират между 50 000 и 100 000 нови случая, като според данни на ООН Русия е в първата петица по брой новозаразени, наред с държави като Южна Африка, Мозамбик, Нигерия и Индия - последните две с далеч по-голямо население.

Извинявай, смяташ ли, да започнеш, да ми отговаряш най-после на въпросите и да спреш, да ми задаваш малоумни такива по 200 пъти дневно?! До преди 24 часа беше много знаещ по темата, щеше да ме затапваш, твърдеше, че не съм умеел, да чета с разбиране и прочее. Дадох ти повече от едно денонощие време, да докажеш, че данните за огромен ХИВ проблем в руската армия са верни!? Ти до момента не си показал нищо, единствено и само оправдания, избягване на неудобни въпроси и прочее. Няма как да покажеш нещо такова, просто защото това са абсолютни смехории. Аз само ти гледам сеира, понеже те въртя на шиш... Това е толкова нелепо като твърдение, че не знам изобщо кой нормален човек би се вързал... Явно има и такива.

Сега новата мантра ще е, че сайта е манипулирал. Т.е. ти не си излъгал, просто цитата е от неправилен превод. То пак е цитирано от MoscowTimes, ама българските журналисти са допуснали печатни грешки в превода.

преди 12 минути, communismatic написа:

Е, постовете ви са ми доста по-забавни. Забавно е да гледаш неадекватността на определени хора.

Ще ти дам още да ги покажеш на приятелчетата ти в Русия. Сигурен съм че реакциите им ще са забавни.

току-що, BANKATA написа:

Ще ти дам още да ги покажеш на приятелчетата ти в Русия. Сигурен съм че реакциите им ще са забавни.

Мда, сигурен съм, че там няма да са научили новината. Чакат ти да ги просветиш...

преди 1 минута, communismatic написа:

Извинявай, смяташ ли, да започнеш, да ми отговаряш най-после на въпросите и да спреш, да ми задаваш малоумни такива по 200 пъти дневно?! До преди 24 часа беше много знаещ по темата, щеше да ме затапваш, твърдеше, че не съм умеел, да чета с разбиране и прочее. Дадох ти повече от едно денонощие време, да докажеш, че данните за огромен ХИВ проблем в руската армия са верни!? Ти до момента не си показал нищо, единствено и само оправдания, избягване на неудобни въпроси и прочее. Няма как да покажеш нещо такова, просто защото това са абсолютни смехории. Аз само ти гледам сеира, понеже те въртя на шиш... Това е толкова нелепо като твърдение, че не знам изобщо кой нормален човек би се вързал... Явно има и такива.

Сега новата мантра ще е, че сайта е манипулирал. Т.е. ти не си излъгал, просто цитата е от неправилен превод. То пак е цитирано от MoscowTimes, ама българските журналисти са допуснали печатни грешки в превода.

Ще започна, но ми е важна изходната ти позиция. Повярвай ми, има значение.

image.png

преди 3 минути, communismatic написа:

Мда, сигурен съм, че там няма да са научили новината. Чакат ти да ги просветиш...

Не се и съмнявам че за пореден път чакат някой умен да ги просвети. Така са си свикнали.

Извинявай, ти май нещо не ме разбра. В самата статия пише, че е цитирало Moscow Times.

Цитат

Русия е изправена пред рязко влошаване на епидемичната обстановка, свързана с ХИВ, като новите случаи на заразяване сред военнослужещите след началото на войната в Украйна са се увеличили над 40 пъти. Според данни на Министерството на отбраната на Русия, още до края на 2022 г. е регистрирано покачване на честотата на новооткритите случаи с 13 пъти, а към началото на 2023 г. - с над 40 пъти спрямо довоенните нива. По-късно същата година, разпространението на ХИВ сред военнослужещите е било 20 пъти по-високо от обичайното, пише опoзиционното англоезично издание Moscow Times.

И ако не си разбрал, че е цитирало точно него, следващият ми въпрос е "За какво скачаш на амбразурата, да защитаваш въпросното издание, при положение, че с Иван спорихме точно за това, че въпросната "медия" е от нелепа по-нелепа?" Много интересен ще е отговора.

Сега следва... или просто липса на отговор, или изместване от темата, или ще изкара, че самият превод е неточен, той е бил прав, ама хората от News.bg са го превели неправилно. 😆😆😆

Уникален форум... Заклевам се! 😆
От ден и половина не може да докаже данните откъде са, щото нямал достъп до компютър... Баси оправданията. 😆

преди 1 минута, BANKATA написа:

Не се и съмнявам че за пореден път чакат някой умен да ги просвети. Така са си свикнали.

Т.е. същият тоя умен, дето искрено вярваше, че енергото е връщало парите на хората, понеже борсовите цени са били отрицателни в един период от денонощието? За него ли говориш? 😆

преди 2 минути, communismatic написа:

Т.е. същият тоя умен, дето искрено вярваше, че енергото е връщало парите на хората, понеже борсовите цени са били отрицателни в един период от денонощието? За него ли говориш? 😆

Ммм да може и това да им обясниш. Знам че и на теб ти е трудно да го проумееш, ама в цивилизованите държави се случва.

току-що, BANKATA написа:

Ммм да може и това да им обясниш. Знам че и на теб ти е трудно да го проумееш, ама в цивилизованите държави се случва.

Случва се, да връщат пари на хората за използван ток? Верно? Цял месец бичи климатика на 16 градуса в жегите в Лисабон и накрая от португалското енерго дават на Адриано 200 евро, че е използвал тока им?

току-що, communismatic написа:

Случва се, да връщат пари на хората за използван ток? Верно? Цял месец бичи климатика на 16 градуса в жегите в Лисабон и накрая от португалското енерго дават на Адриано 200 евро, че е използвал тока им?

Акъла ти само до това умозаключение ли успя да стигне какво значи отрицателна борсова цена?

току-що, BANKATA написа:

Акъла ти само до това умозаключение ли успя да стигне какво значи отрицателна борсова цена?

Моя да стигне? Нали ти въртеше тая мантра, ве? Ти кво забрави ли? Даже ми даде пример с изравнителните сметки на Топлофикация? Сега, кво? Даваш назад вече ли? 😆

Моя да стигне? Нали ти въртеше тая мантра, ве? Ти кво забрави ли? Даже ми даде пример с изравнителните сметки на Топлофикация? Сега, кво? Даваш назад вече ли? 😆

Ти ръсиш глупави умозаключения, не аз.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Ти ръсиш глупави умозаключения, не аз.

Ми, там е работата, че има и други свидетели на тая дискусия. maxthon например ще потвърди... А ако още се противиш, просто ще ти изнамеря тъпотиите по тая тема и пак ще станеш за смях. ;) 

току-що, communismatic написа:

Ми, там е работата, че има и други свидетели на тая дискусия. maxthon например ще потвърди... А ако още се противиш, просто ще ти изнамеря тъпотиите по тая тема и пак ще станеш за смях. ;) 

Аз за дискусията и твърденията си не отричам бре драги. 

Проблема е в теб че не можеш да осмислиш подобен пазарен механизъм, не в мен.

Кажи, де? В прав текст го напиши? Поддържаш ли тезата или не? Кажи си мнението и аз ще си напиша моето. :) 

Просто искам да ти гледам сеира, не за друго...

Кажи, де? В прав текст го напиши? Поддържаш ли тезата или не? Кажи си мнението и аз ще си напиша моето. :) 

Просто искам да ти гледам сеира, не за друго...

Термина отрицателна цена можеш ли да го осмислиш без да ползваш гугъл?

Иване, струва ми се, че бягаш от точен отговор... 😆
То, ти и да се изметнеш вече, постовете ти си стоят... 😆

Иване, струва ми се, че бягаш от точен отговор... 😆
То, ти и да се изметнеш вече, постовете ти си стоят... 😆

Аз и преди и сега отговорих. 

Хем не съм отговорил хем постовете ми в които съм отговорил стоят.

Нещо май се омота.

Ти ще ми дадеш ли точен отговор какво значи отрицателна цена. Че само искаш отговори пък се покриваш като ти потърсят такъв.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.