Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

Ти отговори тогава, абсолютно вярвайки, че енергото било връщало парите на хората. Не случайно даде пример с Топлофикацията. Сега когато исках да го потвърдиш, почваш пак с малоумното задаване на малоумни въпроси по 200 пъти. Колкото там да върви дискусията...

Причината е, че ВЕИ-тата са изключително ненадежден източник на енергия. Общо-взето днес има вятър/слънце, а утре няма да има. Благодарение на което цените на борсата постоянно са ту на горе, ту на долу. И в един даден момент, понеже самата система се "чупи", се случват и такива куриози. Да, изключително рядко срещано явление е, но се случва. Просто производителността е огромна, а потреблението е скромно. Ама това не значи, че енергото е връщало парите на хората, както твърдеше ти. Просто борсовата цена става отрицателна и за да се поддържат ВЕИ-тата, производителите си плащат. Разходите стават повече от приходите един вид.

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 620,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• По-голямата част от тези, които мразят Русия, дори не знаят защо я мразят. Те просто обичат да мразят. Като цяло, тези, които я мразят, я наричат агресор, защото била нападнала Украйна. Добре, тогав

Публикувани изображения

преди 2 минути, communismatic написа:

Ти отговори тогава, абсолютно вярвайки, че енергото било връщало парите на хората. Не случайно даде пример с Топлофикацията. Сега когато исках да го потвърдиш, почваш пак с малоумното задаване на малоумни въпроси по 200 пъти. Колкото там да върви дискусията...

Причината е, че ВЕИ-тата са изключително ненадежден източник на енергия. Общо-взето днес има вятър/слънце, а утре няма да има. Благодарение на което цените на борсата постоянно са ту на горе, ту на долу. И в един даден момент, понеже самата система се "чупи", се случват и такива куриози. Да, изключително рядко срещано явление е, но се случва. Просто производителността е огромна, а потреблението е скромно. Ама това не значи, че енергото е връщало парите на хората, както твърдеше ти. Просто борсовата цена става отрицателна и за да се поддържат ВЕИ-тата, производителите си плащат. Разходите стават повече от приходите един вид.

Ще дойдеш ти на моето червена кратуно.

Имам идея, даже и ти и обясних. И както обикновено, дал си пример, който няма абсолютно нищо общо с това за което спорим. Оказа се, че ти нямаш грам понятие, що "Топлофикация" ти връщат пари. Да постна и другият ти бисер по темата, ако не вярваш? ;)
2.jpg

преди 5 минути, communismatic написа:

Имам идея, даже и ти и обясних. И както обикновено, дал си пример, който няма абсолютно нищо общо с това за което спорим. Оказа се, че ти нямаш грам понятие, що "Топлофикация" ти връщат пари. Да постна и другият ти бисер по темата, ако не вярваш? ;)
2.jpg

И как връщат пари от топлофикация когато са надвзели?

Ми точно в цитираният пост съм обяснил. Ако и това не съумееш, да вденеш... Там не мога, да ти помогна вече.

преди 3 минути, communismatic написа:

Ми точно в цитираният пост съм обяснил. Ако и това не съумееш, да вденеш... Там не мога, да ти помогна вече.

Аз питам как става самото връщане.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Аз питам как става самото връщане.

Ми, може да ти ги преведат по сметката примерно. Изразходил си по-малко, отколкото реално си платил. Затова се нарича "изравняване". И пак не разбирам - това какво общо има с плащането за използван ток. Това няма абсолютно нищо общо. Да повторя - абсолютно нищо общо. 

току-що, communismatic написа:

Ми, може да ти ги преведат по сметката примерно. Изразходил си по-малко, отколкото реално си платил. Затова се нарича "изравняване". И пак не разбирам - това какво общо има с плащането за използван ток. Това няма абсолютно нищо общо. Да повторя - абсолютно нищо общо. 

В повдчето сличаи се приспадат от следваща сметка. 

Същото се случва и с отрицателната цена на тока. Приспадат ти го от крайната сметка.

Ама явно изключително мого акъл трябва да се досетиш.

преди 2 минути, communismatic написа:

Приспадат ти тока? Верно? Я ми покажи твоя фактура, където са ти приспаднали ток...

Спора за отрицателните цени изобщо не беше за България. 

Светана ли ти руският реотан в червената кратуна как се плаща при отрицателна цена.

Мен ме питаш след като ти го обясних като за петгодишно дете... АХАХАХАХААХАХАХАХАХА... 😆

Уникален... Тоя 100% вдига кофи на някой строеж. 😆

преди 20 минути, communismatic написа:

Уникален... Тоя 100% вдига кофи на някой строеж. 😆

Казах кристалната топка на Бъди да потъркаш, не другите.

Не, просто бе адски забавно, след като ти го обясних, ти после с цялата си наглост, да ми напишеш "Светна ли ти?". Щото извинявай, ама... да твърдиш, че обясняваш на някого нещо, би било адски обидно... за тоя, на който УЖ му го обясняваш.

преди 8 минути, communismatic написа:

Не, просто бе адски забавно, след като ти го обясних, ти после с цялата си наглост, да ми напишеш "Светна ли ти?". Щото извинявай, ама... да твърдиш, че обясняваш на някого нещо, би било адски обидно... за тоя, на който УЖ му го обясняваш.

Наистина е забавно след като си твърдял че пари не се връщат да обясняваш как се връщат.

Сигурен съм че си много забавен сред децата в квартала.

Иване, научи се тая година, да четеш с разбиране, че ми писна на оная работа с тоталната ти неадекватност по всички теми. На битови потребители никой не връща пари, а ние визираме точно битовите. Има си договори и те са фиксирани. Не случайно ти написах, че говориш пълни смехории при сравнението ти с връщането на парите от "Топлофикация". Примера ти няма абсолютно нищо общо. На борсата да, ама не и за битови потребители... Има някакви изключения, но те са нищожен процент. Договора беше свързан с точната консумация, но пак повтарям - те са нищожен процент. Това са изключително редки случаи.

преди 15 минути, communismatic написа:

Иване, научи се тая година, да четеш с разбиране, че ми писна на оная работа с тоталната ти неадекватност по всички теми. На битови потребители никой не връща пари, а ние визираме точно битовите. Има си договори и те са фиксирани. Не случайно ти написах, че говориш пълни смехории при сравнението ти с връщането на парите от "Топлофикация". Примера ти няма абсолютно нищо общо. На борсата да, ама не и за битови потребители... Има някакви изключения, но те са нищожен процент. Договора беше свързан с точната консумация, но пак повтарям - те са нищожен процент. Това са изключително редки случаи.

Примера ми с топлофикация беше за това как става връщането на пари. Ти започна да бленуваш и да си измисляш как на португалци им връщат по 200 евро в сметките.

Сега връщане имало, ама не на битовите.

Нямало връщане, но имало изключения. Последно?

Не ми давай заден, а си сърбай тъпата попара която си надроби с некадърните си постове.

Сергей Лавров критикува и  Володимир Зеленски за „упоритото настояване, поставянето на условия и изискването за незабавна среща на всяка цена“ с руския му колега Владимир Путин, предаде АФП. Уж всичсите казаци били украинци -според зеления психопат...

преди 1 минута, BANKATA написа:

Примера ми с топлофикация беше за това как става връщането на пари.

И как става? Кво общо има едното с другото? "Топлофикация" ти дават пари, понеже са ти начислили повече, отколко реално си консумирал. А не да ти плащат за това, че си им ползвал услугите. Ти добре ли си с главата? Какво общо има едното с другото?

Сега връщане имало, ама не на битовите.

Ми, естествено, че не на битовите. И то не е връщане, просто цените варират, заради променливото време. Обясних ти го като на най-елементарният тип. Явно ОТНОВО не си го вдянал.

Не ми давай заден, а си сърбай тъпата попара която си надроби с некадърните си постове.

Много яко звучи от човек, който след като му го обясних, съвсем сериозно ми твърдеше, че той ми го е обяснил...

Кажи ми сериозно, какво работиш? Миеш чинии ли някъде? Аз наистина недоумявам, кой би те назначил на работа... Той тоя трябва да е доста закъсал.

преди 8 минути, communismatic написа:

Кажи ми сериозно, какво работиш? Миеш чинии ли някъде? Аз наистина недоумявам, кой би те назначил на работа... Той тоя трябва да е доста закъсал.

Показвам на идиоти че са такива.

току-що, BANKATA написа:

Показвам на идиоти че са такива.

В огледалото ли се гледаш по цял ден? И ти плащат за това? 😆

преди 9 минути, communismatic написа:

Ми, естествено, че не на битовите. И то не е връщане, просто цените варират, заради променливото време. Обясних ти го като на най-елементарният тип. Явно ОТНОВО не си го вдянал.

И като цената им е отрицателна к'о праят?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.