Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 1 минута, БаалБек написа:

Т.е., не можеш да отговориш. ОК!

Не, бе. Мога. Даже и ти отговорих тогава. Ти за пореден път показваш тоталната си неадекватност по теми, за които си уж много компетентна. Та... пак да питам, ти сериозно ли смяташ, че можеш да ме питаш за въпросната война? На теб възможностите ти опират само да четеш простотии от Фейсбук...

току-що, BANKATA написа:

Я сподели как доскорошният гарант за целостта на Украйна който я нападна може пак да и стане гарант. Ще е много забавен виц.

Да, де. Ама що я нападна. Нали това те питам. Ти пак не вдяна. Ти си мъжкият еквивалент на Баалбек, тя, горката... все не е разбрала.

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 620,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• По-голямата част от тези, които мразят Русия, дори не знаят защо я мразят. Те просто обичат да мразят. Като цяло, тези, които я мразят, я наричат агресор, защото била нападнала Украйна. Добре, тогав

Публикувани изображения

преди 4 минути, communismatic написа:

Та... пак да питам, ти сериозно ли смяташ, че можеш да ме питаш за въпросната война?

ОК! Разбрах, че не можеш да напишеш нищо, освен да задаваш въпроси и бягаш от отговори!!! Благодаря!!!

преди 5 минути, БаалБек написа:

ОК! Разбрах, че не можеш да напишеш нищо, освен да задаваш въпроси и бягаш от отговори!!! Благодаря!!!

Не бе, умно момиче такова. Толкова си умна, че даже не можеш и да запомниш нещо, което съм ти писал. Ти освен, че си безкрайно умна се оказа и че помниш дълго... Питам те, толкова ли не можеш, да помниш, че точно за Чеченската война отново те направих смешна? Даже те питах, що подскачаш срещу Путин относно Донбас, а подкрепяш чеченците във войната им срещу Кадиров? Ти освен да миеш кенефи в някой мол, за друго ставаш ли?

преди 11 минути, communismatic написа:

Да, де. Ама що я нападна. Нали това те питам. Ти пак не вдяна. Ти си мъжкият еквивалент на Баалбек, тя, горката... все не е разбрала.

Защото са надежден гарант.

току-що, BANKATA написа:

Защото са надежден гарант.

Можеш ли да отговориш? Или като женският ти еквивалент, само ще задаваш малоумни въпроси?

преди 2 минути, communismatic написа:

Не бе, умно момиче такова. Толкова си умна, че даже не можеш и да запомниш нещо, което съм ти писал. Ти освен, че си безкрайно умна се оказа и че помниш дълго... Питам те, толкова ли не можеш, да помниш, че точно за Чеченската война отново те направих смешна? Даже те питах, що подскачаш срещу Путин относно Донбас, а подкрепяш чеченците във войната им срещу Кадиров? Ти освен да миеш кенефи в някой мол, за друго ставаш ли?

Т.е. безсилен си да отговориш, ама Конкретно? ОК!

преди 1 час, ivottoshev написа:

Омразата на Мирчолина към руснаците не е на политическа основа. Тя е свързана с някой дървосекач в Коми. Само не знам дали е защото въпросният здравеняк е искал да го оножда, или пък е защото не е искал да оножда нашенската 120килограмова свиня. Може би е второто :speak:

Ти сега забелязваш ли как другите ,които хал хабер си нямат за прехода мълчат,като мушнати гайди?Ама иначе са големи специалисти в копипейст-а..Даже не са близко до истината идиотите,ама първи коментатори...Абе..много Юди се народиха...и ме съмнява ,че от многото тайни вечери ще да е е...все пак лапачката продължава...само дето Христос,10-те заповеди и учениците му вече отдавна ги няма там...

преди 8 минути, БаалБек написа:

Т.е. безсилен си да отговориш, ама Конкретно? ОК!

Умно момиче, пак ли не ми разбра въпроса? Що подкрепяш едните, а другите не ги подкрепяш? Да пробвам с картинка, ако трябва?

Владислав Иноземцев, руски икономист, академик, д.и.н.

(от негово тв интервю за "Воздух" на Ходорковски Live)

"– Минимум 200 000 загинали във войната руснаци, по даннни на "Медуза" и "Медиазона". – съобщава водещата. – Смъртността на фронта е достигнала небивали мащаби — по две, а понякога и по три хиляди седмично загинали руски военни  в най-ожесточенните дни в края на 2024 година. Дали демографският фактор може да притисне Путин и правителството му? Може ли толкова много загинал народ да стане проблем за нормалното функциониране на икономиката?

— Не, не може. – отговаря Владислав Иноземцев. – За да имаме икономически проблеми, породени от демографски спад, е необходимо загубите на работна сила да са в границите на 7– 10%, т.е. между 5 и 6 милиона души. До тези стойности едва ли ще се стигне, това от една страна. От друга, контингентът, който се записва в армията за пари – имам предвид наемниците, които тръгват да воюват в Украйна – съвсем не представлява най-активната част от руското население. Изобретението на Путин – всъщност доста удачно – се състои в обмяната на пари срещу едни определено безсмислени, извинете за това, животи, от икономическа гледна точка. Унищожаването на този контингент оказва слабо икономическо въздействие. В някакъв смисъл това даже е добре за икономиката, защото вместо да имаме едни безсмислени хора в провинцията, роднините им получават едни големи пари, които влизат в икономиката и произвеждат икономически ръст. Звучи много цинично, но именно така направи Путин. Той обмени тези безсмислени животи срещу нужни за икономиката пари. Затова аз не виждам някакви сериозни проблеми за икономиката от тази гледна точка. Човешките загуби в сегашните обеми не пораждат никакви икономически рискове към момента. Такива загуби могат да бъдат понасяни в течение на още дълги години."

29.08.2025г.

преди 1 минута, communismatic написа:

Умно момиче, пак ли не ми разбра въпроса?

Не се напъвай! Разбраха всички, че си слаб си в отговорите! Благодаря!!!

току-що, БаалБек написа:

Не се напъвай! Разбраха всички, че си слаб си в отговорите! Благодаря!!!

Според мен, разбраха единствено, че си безкрайно умна. Ама то това го знаят всички. Благодаря и аз...

преди 9 минути, BANKATA написа:

Ти отговори ли ми?

Може ли аз да отговоря? Какво се случи по време на Оранжевата революция и Майдана през 2014 г.?

рУсия изразходва вече почти половината от бюджетните си приходи за военни разходи, като буквално унищожава останалата част на икономиката си и изоставя в пълна бедност цели региони на страната. С такива темпове не е чак толкова далеч времето, когато почти целият бюджет на страната ще отива за войната в Украйна, като същевременно бюджетните приходи драстично ще се свиват, тъй като Украйна ликвидира основният източник на приходи - рафинериите и тръбопроводите за нефт и газ.

federal-budget.png

преди 3 минути, communismatic написа:

Може ли аз да отговоря? Какво се случи по време на Оранжевата революция и Майдана през 2014 г.?

Кажи как могат да са гарант, не ми обяснявай глупости за които не съм те питал.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Кажи как могат да са гарант, не ми обяснявай глупости за които не съм те питал.

Ми, тя историята не почва от 31.08.2025 г. Ти има ли изобщо тема, в която да се включваш по някакъв що годе адекватен начин? Щото почва направо да ме боли главата от тоталното ти невникване в нещата... Направо си като шестгодишно дете.

преди 16 минути, communismatic написа:

Според мен, разбраха единствено, че си безкрайно умна. Ама то това го знаят всички. Благодаря и аз...

Т.е., отговор няма да получа, а само усукване и несвързани неща, като горните! ОК! 

преди 4 минути, БаалБек написа:

рУсия изразходва вече почти половината от бюджетните си приходи за военни разходи, като буквално унищожава останалата част на икономиката си и изоставя в пълна бедност цели региони на страната. С такива темпове не е чак толкова далеч времето, когато почти целият бюджет на страната ще отива за войната в Украйна, като същевременно бюджетните приходи драстично ще се свиват, тъй като Украйна ликвидира основният източник на приходи - рафинериите и тръбопроводите за нефт и газ.

federal-budget.png

Значи..никога не съм разбирал тъпаци,да ми определят бюджета...Като ми наизвадят едни таблици,едни схеми..и като почнат да ми обясняват,че според тях-с тоя семеен бюджет вече трябва да съм умрял.Е не съм още коп.елдаци....жив съм,а вашите сметки и таблички си ги наврете..знаете къде...

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

Т.е., отговор няма да получа, а само усукване и несвързани неща, като горните! ОК! 

Т.е. за пореден път доказваш, че си безкрайно умна. Пак да го напиша. Зададох ти въпрос, на който ти няма как да отговориш. То, ако не го изкопираш от Фейсбук, явно няма как да напишеш нещо. Нали? :) 

Имаш ли идея, какво мислят 90% от хората тук за теб? :) 

Зададох ти въпрос, на който ти няма как да отговориш.

Т.е. доказа и потвърди написаното от мен!

преди 44 минути, БаалБек написа:

ОК!

преди 5 минути, Proshark написа:

Значи..никога не съм разбирал тъпаци,да ми определят бюджета...Като ми наизвадят едни таблици,едни схеми..и като почнат да ми обясняват,че според тях-с тоя семеен бюджет вече трябва да съм умрял.Е не съм още коп.елдаци....жив съм,а вашите сметки и таблички си ги наврете..знаете къде...

С кого си пишеш?

Т.е. доказа и потвърди написаното от мен!

Мила, що си толкова умничка родена? Родителите ти да не са брат и сестра?

Мила, що си толкова умничка родена? Родителите ти да не са брат и сестра?

Люлката била близо до стената,та затва е ...

Средно Русия сега харчи около 520 милиона долара всеки ден за армията си. Това е повече от целия годишен бюджет на някои от най-бедните региони на страната, като Калмикия или Република Алтай.

Голяма част от парите обаче са скрити от обществеността в тъй-наречените сенчести бюджети. Близо две трети от бюджета за отбрана е класифициран, като около 59 милиарда долара са поставени в секретни бюджетни пера през първата половина на годината.

Според Ройтерс, дори ако мирните преговори за Украйна успеят, Москва няма планове да намали значително разходите през 2026 г. Съкращенията може да започнат едва през 2027 г., но връщането към нивата отпреди войната се счита за малко вероятно.

Наред с рекордните военни разходи, Русия се готви и да повиши данъците и да намали разходите в други сектори, ход, който е свързан с нарастващия натиск върху федералния бюджет.

преди 2 минути, communismatic написа:

Родителите ти да не са брат и сестра?

Защо се издаваш?

преди 1 минута, Proshark написа:

И твоите ли са като на @communismatic?

Мъчно ми е за вас. 

Sad Inside Out GIF

преди 2 минути, Proshark написа:

По-скоро люлката е била на шестият-седмият етаж на панелката, а не е имало и парапет...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.