Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мога ли да уча Висше Образование

Featured Replies

преди 1 час, Win_user написа:

При това ще ходи на работа с удоволствие, защото там ще учи нови неща, ще повишава квалификацията си и ще се развива. Което за интелигентния човек е едно от най-приятните забавления. Но ако ти не си от тях, ако за теб забавно и вълнуващо е не да научиш и направиш нещо ново, а да ходиш в най-скъпата чалготека и да оставяш по два бона на вечер, за да се наливаш с алкохол менте и да слушаш врещенето на мургави силиконови човекоподобни, за да се почувстваш голям "баровец" и "да си направиш кефа" - никой не може да ти помогне...

Пука ли ти? Искаш ли да се образоваш и да се мъчиш или искаш нищо да не правиш и да си гледаш кефа???
Никой не ходи на работа с удоволствие. Кой ти каза, че някой работи за удоволствие? Трябва да съм болен, за да работя за удоволствие.
Да се занимаваш цял ден с кретени, да си в стрес и да ти се натрапват със срокове и щения..Това не е удоволствие!! Това е скъсяване на живота!

преди 49 минути, simtech написа:

Пука ли ти? Искаш ли да се образоваш и да се мъчиш или искаш нищо да не правиш и да си гледаш кефа???
Никой не ходи на работа с удоволствие. Кой ти каза, че някой работи за удоволствие? Трябва да съм болен, за да работя за удоволствие.
Да се занимаваш цял ден с кретени, да си в стрес и да ти се натрапват със срокове и щения..Това не е удоволствие!! Това е скъсяване на живота!

Кой както си го направи :) Аз от '94-та работя за себе си. Пиша програми, поддържам компютри... И се забавлявам през цялото време. Това, че хората имат нужда от нещата, които умея и ми плащат за тях е допълнителен бонус ;) 

Но хората са различни. Някои са творци, други - консуматори. Ако за теб удоволствие е да консумираш, а не да създаваш, да учиш и да се усъвършенстваш, тогава работата действително ще ти скъсява живота.

преди 31 минути, Win_user написа:

Кой както си го направи :) Аз от '94-та работя за себе си. Пиша програми, поддържам компютри... И се забавлявам през цялото време. Това, че хората имат нужда от нещата, които умея и ми плащат за тях е допълнителен бонус ;) 

Но хората са различни. Някои са творци, други - консуматори. Ако за теб удоволствие е да консумираш, а не да създаваш, да учиш и да се усъвършенстваш, тогава работата действително ще ти скъсява живота.

Поддържане на компютри - денонощно прахолячене и мизерия.
Писане на програми..Какви може би? Забит нос в монитора, докато ти окапят очите и някакъв мизерен индиец, който е едно стъпало по-нагоре във франчайза те натиска всичко да е готово за вчера.
Баси кефа. Не е ли друго да си караш мерцедеса с 300 по пътя, ако смачкаш някой да можеш да платиш на съдията и да излезеш чист, а между другото да закусваш, обядваш и вечеряш в ресторанти по целия свят - всеки ден различни, докато се возиш с частния си самолет.
Кой живее по-добре, казваш?

преди 2 часа, simtech написа:

Не е ли друго да си караш мерцедеса с 300 по пътя, ако смачкаш някой да можеш да платиш на съдията и да излезеш чист, а между другото да закусваш, обядваш и вечеряш в ресторанти по целия свят - всеки ден различни, докато се возиш с частния си самолет.
Кой живее по-добре, казваш?

Друго е :) Например - ако удариш човек с 300, не мерцедес, а майбах да караш - пак ще те остъргват после от асфалта и ще ти събират карантиите в найлонова торбичка. Е, може да е в ръчно тъкана торбичка от естествена коприна, ако си толкова богат... :D А в ресторант не бих се хранил, независимо колко е скъп. Защото имам клиенти - заведения. И много добре зная какво се случва в кухнята. Няма да навлизам в подробности. Само ще ти намекна, че колкото е по-скъпо заведението, толкова повече готвачите, които работят за една заплата, мразят клиентите, които харчат на вечер повече, отколкото те изкарват за месец. И съответно толкова по-вероятно е клиентът да консумира, без да знае... как да се изразя по-деликатно... различни видове генетичен материал... ;)

преди 21 минути, Win_user написа:

...

Това не е важно. Недей заблуждава хората, че на работа се ходи за удоволствие. Работата е измислена, за да му е гадно на човек.
За да знае, че нещата стават по един начин - правилния, а те да му казват да прави както те му казват.

преди 10 часа, Win_user написа:

Още от "91 година работя за себе си ,а и преди това по Указ 56 мисля че беше на бай Тошо. Занимавам се с ремонт на шевни машини , имаше хубави и лоши времена . През това време не само работех , а и учех - второ висше икономическо , английски . Инженерното си образование и руски си ги имах. При байТошо придобих 7 разряд за шлосер, елтехник и електрончик /още си пазя документите:)/ Всичко ми е било от полза. В една  шевна машина има всичко, за което ми трябва такава подготовка. Най -старата машина ,която съм пускал в действие е от 1849 г, а най-новата е с Уиндоус. Налагало ми си е да пускам цехове със всичко -ел монтаж, настройка и обучение на персонал. Вярно сега  за някой моята професия не е пристижна ,обучавал съм около десетина човека ,но никой не продължи да я работи , всички отидоха по чужбина.Последната година работата ми се увеличи страшно много , но аз вече съм пенсионер и приемам само домашни машини ,е не мога да откажа на хора, които са ми давали хляб в трудните години , те са и мои приятели.

преди 18 часа, simtech написа:

Това не е важно. Недей заблуждава хората, че на работа се ходи за удоволствие. Работата е измислена, за да му е гадно на човек.
За да знае, че нещата стават по един начин - правилния, а те да му казват да прави както те му казват.

Как стават нещата по принцип не знам. Аз ти казвам как съм ги подредил за себе си. Като бях на 20 по цели нощи не спях, защото ми беше интересно да го накарам туй желязо (компютъра) да прави каквото аз искам, а не каквото то си иска :) И ми беше забавно. Продължавам да се забавлявам и да уча все нови и нови неща през годините и мисля да карам така, докато съм жив. Колкото повече зная и мога, толкова по-търсени стават услугите ми. В момента ровичкам един рутер с MikroTik, за да направя VPN до няколко мрежи едновременно. И ми е точно толкова забавно, колкото и преди 30 години, когато дебъгвах компилатора на Turbo Pascal, за да заменя в IDE-то псевдографичните символи от IBM таблицата с тези от таблицата MIK...

Тайната на щастието е да се научиш да се радваш на това, което имаш, а не да мрънкаш за онова, което ти липсва. Защото всяко нещо на този свят си има цена. Както е казал Хеминугуей, "животът е един честен търговец - дава ти всичко, за което си платиш". Цената на свободата е липса на сигурност. Цената на сигурността е липса на свобода. Цената на парите е липса на време. Цената на свободното време - липса на пари. Например, моята кола струва точно колкото две гуми на Камаро-то на един от клиентите ми. Но аз спя по 9 часа на ден, прекарвам по 60-80 дни на плажа всяко лято и чета по петдесетина книги годишно. А той спи по 5-6 часа, ходи на почивка 10-15 дни в годината и вероятно не е чел нова книга от 20 години. Решил съм как искам да живея, правя го, плащам си цената и съм доволен. Реши и ти, дай си сметка предварително с какво ще трябва да платиш (за да не последваш съдбата на Сиймор Глас от "Идеален ден за лов на рибка-бананка" на Селинджър) и дерзай. Ако само се жалваш как никой не ти предлагал 6-цифрена заплата, нов мерцедес и безплатни самолетни билети, защото си завършил висше, най-много животът ти да протече като на оня, дето на 20 отишъл на врачка и я попитал какво го очаква. А тя му сварила кафе, като го изпил погледнала утайката, разгледала линиите на дланта му и отговорила:
- Моето момче, ти докато станаш на 50, ще те измъчва тежка бедност!
Младежът провесил нос, но все пак попитал:
- Е, поне като стана на 50, ще забогатея ли?
- Не - потупала го по рамото врачката,  - ама ще свикнеш и няма да страдаш толкова...

:D

преди 52 минути, Win_user написа:

Тайната на щастието е да се научиш да се радваш на това, което имаш, а не да мрънкаш за онова, което ти липсва

Ако се радваш на това, което имаш ще умреш малък, дребен и нищожен.

преди 11 часа, bigiadri написа:

В една  шевна машина има всичко, за което ми трябва такава подготовка

И никой нито купува, нито ремонтира. По-лесно е да си поръча 1000 тениски от китай за 5 долара, отколкото да ти даде на теб 5 долара, да я ремонтираш. Защото ти на 5 долара няма да си съгласен.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 час, simtech написа:

Да, ама ще умреш от старост на 90 и кусур, след като си живял дълго и щастливо. Докато ако само мрънкаш, хленчиш и недоволстваш, най-вероятно ще се споминеш от рак на 40-50 ;)

преди 8 минути, Win_user написа:

Да, ама ще умреш от старост на 90 и кусур, след като си живял дълго и щастливо. Докато ако само мрънкаш, хленчиш и недоволстваш, най-вероятно ще се споминеш от рак на 40-50 ;)

Като нямаш пари за хляб, не на 90, ами на 19 ще умреш от недохранване. Не бъди наивен.
Тия от Аушвиц много добре са си поживели, нали?

преди 8 минути, simtech написа:

Като нямаш пари за хляб, не на 90, ами на 19 ще умреш от недохранване. Не бъди наивен.
Тия от Аушвиц много добре са си поживели, нали?

Отдавна чукнах 50-така, ама не съм на път да умра от глад. Ти си тоя, дето реве, че не му стигали парите, ако си забравил :) И имам по-интересни и приятни начини да си прекарвам времето от общуване с девствени сърдитковци, на които света им е крив, щото никоя не им връзва, затова преставам да ти отговарям. Животът си е твой, прави каквото си щеш с него...

преди 10 минути, Win_user написа:

Отдавна чукнах 50-така, ама не съм на път да умра от глад...

Човек..помисли сега. Отиваш на лекар, болен си...
Отиваш ся...и почва плащането...
Ако нямаш финанси, ще те заебат да умреш в момента.
В тоя живот май вече всичко е пари.
Шанс.
Ако щастието ти на живота е да живееш с 600-800лв...
Моли се да не се разболееш и дано обичаш да караш на сух хляб и сол.

преди 35 минути, Win_user написа:

щото никоя не им връзва

Неее, просто ме оставиха за такъв с пари.

преди 2 часа, simtech написа:

И никой нито купува, нито ремонтира. По-лесно е да си поръча 1000 тениски от китай за 5 долара, отколкото да ти даде на теб 5 долара, да я ремонтираш. Защото ти на 5 долара няма да си съгласен.

Това че китайския текстил съсипа зараждащия се дребен бизнес си напълно прав! Има обаче и положително в това ,че навлезнаха евтини китайски машини и това доведе до пускането на малки цехчета примерно около 22-23 машини за да се затвори  един  технологичен цикъл. Освен това през мен са минали хиляди домашни шевни машини втора ръка внесени от хората работещи  на запад. Домашните машини се ползват и са неоходимост за всяко семейство в което има малко нестандартни членове:shock11:, те не са за някакво производсто , а за домашни нужди. Щом съм могъл да се изхранвам през тези 30 години , значи имало е смисъл в това което съм учил и  работил.Най-важното е,че работата ми не  ми е тежала .

преди 8 минути, bigiadri написа:

Най-важното е,че работата ми не  ми е тежала .

Коя работа тежи по-малко от това да пиеш кафе и да не правиш нищо? :lol6:

преди 9 минути, simtech написа:

ОООООООО , това много бързо омръзва!А от кафето  се вдига Кръвното!:D

преди 8 минути, bigiadri написа:

ОООООООО , това много бързо омръзва!А от кафето  се вдига Кръвното!

Не знам някой да е съжалявал от това, че му е свършило правенето на кефа и да се радва, че се връща на работа... :lol6:

на 20.10.2017 г. в 0:51, BG-Team-DRIFT написа:

Интересни са ми, защото не забелязват какви глупаци са всъщност те в очите на висшиста, дето има много по-широк мироглед от тях. 

Всъщност, не си прав. Аз например като висшист (маг) никога не съм гледал един ..."среднист" "отгоре". И смятам, че ако някой го прави, той е комплексар, защото висшето не ти дава нещо освен една хартийка. Ти, ако си имаш багаж в главата... Иначе в казармата съм виждал много среднисти, които ме гледаха на криво само, защото съм "виШка".

@автора: Човек, висшето не трябва да ти е самоцел. Да, за съжаление, хората са сноби и предпочитат да гледат нищо незначещи хартийки вместо да те видят имаш ли умения. В тази връзка, не просто е добре да учиш, ами е наложително - заради оценката ти от средното. Но в IT сферата, към която си се насочил, хората гледат уменията, не хартийките. Така че, ако искаш пробвай някой курс. Вложи средства и време и не ги жали. Но, ако ще си сериозен колкото към българския книжовен език, забрави. Изключително лошо впечатление прави правописа ти. Не е сериозно. Малко от малко поне...

на 22.10.2017 г. в 20:35, simtech написа:

Хм, така си казваш, ама я си представи да си закован в един стол да гледаш камери на един монитор по осем часа на ден. И те гледат тебе с камери също. Не може мърдаш насам-натам. Бих се гръмнал на такава работа... Дайте ми торбите с цимент! :helpwanted4:

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.