Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сглобяване на трилентови тонколони

Featured Replies

преди 45 минути, peppone1 написа:

Не съм забравил, просто лъжата трябва да се разобличи. Но се радвам че си го прочел, аз не се обръщам към теб, не съм ти писал на лични, нали, та да си присвояваш цялата аудитория, а се обръщам към всички читатели. Дори и невежите имат способността да мислят и да преценят кое звучи логично и друго което звучи обречено на провал, като това "Този говорител не ставал за тонколона", ако говорителя не става за тонколона за какво тогава ще стане, за мотор ли? Филтъра също не ставал по непонятни за нас причини.

Невежите, които се опитват да мислят им се струва логично, но не е.

Правенето на колони не е като да се коват кочини. Ако са кочини, трите прасенца вътре трябва да пеят в синхрон.

"Този говорител не ставал за тонколона" - да не става за тази колона, а за друга. Ама какво да ти обяснявам, като си чел книгата на Попянев, а не си разбрал нищо. За филтрите пак прочети книгата.

Този филтър не става.

Редактирано от AGD (преглед на промените)

• Отговори 55
  • Прегледи 13,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 52 минути, peppone1 написа:

Ротора не може да бъде дебалансиран, когато е навит подредено и красиво и навивките са точно преброени

Те затова у фабриките има машини за балансиране - щот ням нужда. Ай стига ръси бисери. Ще ми се да те видя с навит от теб ротор на малък ъглошлайф без балансиранер. Смяяях.
Погледни роторите да вуидиш как се балансират - с леки отнемания на материал по периферията на ротора...
Много те моля СПРИ - ВЕЧЕ ЩЕ ДОКЛАДВАМ  ЗА ОФТОПИК ВСЯКА РЪСНАТА ОТ ТЕБ ПРОСТОТИЯ!

преди 1 час, peppone1 написа:

Смяната на лагери си е смяна, пренавиването си е пренавиване, всичко се прави по отделно и когато лагерите се износят

по твоя вина, ще си го признаеш ли? Тцъ.
Да, по твоя вина - заради небалансиран ротор се разбиват. Ама ти не го знаеш, но правиш неща, които не са ти ясни.

преди 1 час, peppone1 написа:

когато е навит подредено и красиво

Ееех, да науча и аз нещо - по-красивият ротор работел поо-добре....

преди 1 час, AGD написа:

Не съм очаквал такова "чудно" обяснение от теб!

Не може така, дори и да правиш колоните за продажба.

А какво правим ако изобщо на човека не му стават говорителите за колона /защото той се изкефи страшно от отговора ти и започва да реже дъски/? Примерно ако ги комбинира като пипона1, какво ще стане. Ако дупките в честотната лента са недопустими, какво ще стане? 

Повече няма да пиша в темата, защото собственика и отказва да покаже с какви говорители възнамерява да прави колони, а от тука на там се обезмислят  всички коментари.

1.Обяснение съм дал,точно като за информацията ,която е дал и не е грешна.Стана ясно че никой нямаше да му даде размери за кутията. 2.Къде се казва ,че колоните ще му бъдат за продажба? 3.Относно какви говорители ще използва,достатъчно е казал- басът е 8 инча,което е най-важно да се знае.Щом не споменава някоя известна марка,значи говорителите са евтини китайски.Става ясно че това ще са обикновени колонки,с не големи претенции.Защо пък да не си реже дъските,нали си е купил говорителите вече?

преди 21 минути, Димитър 59 написа:

1.Обяснение съм дал,точно като за информацията ,която е дал и не е грешна.Стана ясно че никой нямаше да му даде размери за кутията. 2.Къде се казва ,че колоните ще му бъдат за продажба? 3.Относно какви говорители ще използва,достатъчно е казал- басът е 8 инча,което е най-важно да се знае.Щом не споменава някоя известна марка,значи говорителите са евтини китайски.Става ясно че това ще са обикновени колонки,с не големи претенции.Защо пък да не си реже дъските,нали си е купил говорителите вече?

Наистина ме изненадваш! Много добре знаеш, че дори и да копираш даден проект на колони при който всичко е изчислено, ползваш точните говорители и т.н. едно неправилно разположение на ватата например може да даде различни и нежелани резултати. Пък да правим сандъци ей-така си е загуба на време и пари. 

на 20.10.2017 г. в 23:46, peppone1 написа:

Ще цитирам глупостите ти за да се поправиш, а не да скачаш така импулсивно и първично като маймуна. Мислех си че писането не е като говоренето и хората докато четат ще имат време да помислят, но ти и други дъртаци чули не дочули се тресете като Тарзан на дървото. Говорех за филтъра на снимката, а не за филтрите от книгата на Попянев и този който го е произвел би трябвало да е достатъчно грамотен за да избере най-подходящия честотен обхват на който да свири тонколоната. Когато плюеш по нещо, уточни защо плюеш, защото невежият може да те послуша и да тръгне да прави грешни изчисления и да купува скъпи материали и да навива по 2 кг. бобини, вместо да си купи готовото, изчисленото и евтиното и да си спести доста труд и време.

И разберете най-накрая, електротехниката е точна наука, основана на математиката и случайни неща при нея няма. Всяко устройство преди да бъде направено се смята от от хора които са учили умножение и делене и думи като "Китайско", "Кучи марка" и т.н. си ги говорете на пазара, тук се търси личния опит, изказан макар на народен език, без математически формули, пък технически грамотният човек сам ще си направи изводите.

Тъпанар.

преди 5 часа, Крумов написа:

Тъпанар.

Ей дървар, пак ли не си се доклатил и като какъв се явяваш тук, да изцапаш като за капак и тази тема ли? Почисти се че вониш ужасно.

Не мога да повярвам колко прости хора има и нека го прочетат всички, не бих се обидил да ми кажат че съм тъп, но се вбесявам от простаците, да гледат кой може повече да налапа, те конкурентите никога не спят, огладня му задника за още сланина и дошъл тука да се покаже. Че как да седне на масата вечерта, ако не е направил някоя простотия през деня? Имам опит с такива хора и знам какво говоря.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.