Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен шум при чисто нов лаптоп

Featured Replies

Здравейте! Купих си  нов лаптоп Acer Aspire E5-575G NX.GDVEX.007.  Още при първото му ползване дочух странен шум. нещо като леко бръмчене. Ако е по-тихо в стаята се  долавя ясно и е дразнещо, не  знам дали това е нормално. Ще прикача звуков запис. Много ще съм ви благодарен ако ми кажете от къде идва бръмченето и дали е нормално .

sound1.m4a

• Отговори 57
  • Прегледи 6,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 10 минути, MrSexobeat94 написа:

Здравейте! Купих си  нов лаптоп Acer Aspire E5-575G NX.GDVEX.007.  Още при първото му ползване дочух странен шум. нещо като леко бръмчене. Ако е по-тихо в стаята се  долавя ясно и е дразнещо, не  знам дали това е нормално. Ще прикача звуков запис. Много ще съм ви благодарен ако ми кажете от къде идва бръмченето и дали е нормално .

sound1.m4a

Чак запис си направил.... От вентилатора на охлаждането идва шума. Като го натовариш и почне да грее качва оборотите и се чува. Нормално е. 

Това виене  има ли го при отваряне само на браузъра и примерно да си влезнал само в Калдата без друго да си отворил. 

Редактирано от PigManu (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, PigManu написа:

Това виене  има ли го при отваряне само на браузъра и примерно да си влезнал само в Калдата без друго да си отворил. 

Когато лаптопа е в покой този шум го няма., т.е когато не съм отворил нищо. Сега например съм отворил този сайт, и в торента се тегли игра,  шума  си го има. А когато правя още повече дейности (инсталиране на нещо или два отворени браузъра)  бръмченето (или както казва баща ми "скърцането") се увеличава и е по-продължително.

преди 2 часа, MrSexobeat94 написа:

Когато лаптопа е в покой този шум го няма., т.е когато не съм отворил нищо. Сега например съм отворил този сайт, и в торента се тегли игра,  шума  си го има. А когато правя още повече дейности (инсталиране на нещо или два отворени браузъра)  бръмченето (или както казва баща ми "скърцането") се увеличава и е по-продължително.

За мен единият вариант е както казва и dynamo някакви гадини си лепнал и да не е зле да посетиш антивирусния раздел, другия вариант нещо си омазал по ОС,  в краен случай преинсталираш или ако не разбираш го даваш на друг, и тогава ако няма промяна го дай на сервиз. Аз така бих направил. 

Аз понеже съм почитател на Линукса , пускам една "жива"флашка с него отивам на сензорния вуаьор/ Sensor Viewer/,гледам какво става с температурите  като цъкам напред назад , нагоре и на долу из Нета и всичко останало.Особено ако го има звука в което малко се съмнявам!

Редактирано от bigiadri (преглед на промените)

• Автор

Приятели,  възможно ли е да е от хард диска? Поразпитах и ми казаха, че при натоварване така става. Между другото той е - Toshiba MQ01ABD100

Иначе потчти веднага след инсталацията му сложих антивирусна Касперски, преди това само изтеглих един браузър. Не съм сърфирал много без антивирусна.

Редактирано от MrSexobeat94 (преглед на промените)

преди 2 часа, MrSexobeat94 написа:

Приятели,  възможно ли е да е от хард диска? Поразпитах и ми казаха, че при натоварване така става. Между другото той е - Toshiba MQ01ABD100

Иначе потчти веднага след инсталацията му сложих антивирусна Касперски, преди това само изтеглих един браузър. Не съм сърфирал много без антивирусна.

Нищо не пречи да го преинсталираш и ако няма ефект лаптопа ти е гаранционен даваш го на сервиз. Иначе си губиш времето в излишни разсъждения. 

преди 22 часа, PigManu написа:

и в торента се тегли игра,

Да беше казал още в първия пост  че теглиш игри и играеш. Надявай се и се радвай ако се разминеш само с преинсталация, защото е напълно възможно да си го опекъл и да не ти признаят гаранцията. 

преди 15 часа, PigManu написа:

Да беше казал още в първия пост  че теглиш игри и играеш. Надявай се и се радвай ако се разминеш само с преинсталация, защото е напълно възможно да си го опекъл и да не ти признаят гаранцията. 

Стига сте плашили човека! Какво като сваля торенти? Вярно някои торентклиенти/ а може би всички/ пишат деректно на диска  и това натоварва диска . Аз в момента съм да диск на възраст около 10 години ,торенти са се теглили денонощно на него  предимно с мю торент  и какво-жив и здрав  си е диска.Пък в крайна сметка за какво му е компютър , да седи и да си го гледа някъде на етажерката!

Редактирано от bigiadri (преглед на промените)

преди 3 часа, bigiadri написа:

.Пък в крайна сметка за какво му е компютър , да седи и да си го гледа някъде на етажерката

Според теб имат ли смисъл и двата ти поста в тази тема ? Това е лаптоп за 1200лв. мислиш че всеки който играе игри и не разбира какво да си вземе трябва да си опича това което има. Защото според твоя съвет това е нормално. Аз съм опекъл два лаптопа, точно от такива "съвети" и мойто незнание в комбинация.

Живеем в свободна страна и всеки има право на мнение! Не считам че това ,което съм написал е грешно според мен.Човекът може сам да прецени според своите възможности какво да прави! Никъде не е написано , че като си купуваш лаптоп не трябва да сваляш торенти или да играеш игри, та сигурно за това е взет! Ако трябва нещо да става с него то по-добре да става докато е в гаранция. В гаранцията не е казано че се забранява да играе игри и да сваля торенти!

преди 19 минути, bigiadri написа:

Ако трябва нещо да става с него то по-добре да става докато е в гаранция. В гаранцията не е казано че се забранява да играе игри и да сваля торенти!

Затова ти казах и по горе безмислени постове. 

Какви вируси, какво печене?! Прослушахте ли записа? Нормален шум от охлаждането! Нищо му няма на лаптопа. Иначе е не само полезно, а задължително да се следят температурите за да не прегрява системно. Но пък ако не грее да си сваля и да си играе каквото иска. Не му пречи. Той се притеснява от глупост за глупости, пък отделно му вкарваме филми. 

на 21.10.2017 г. в 20:15, MrSexobeat94 написа:

Когато лаптопа е в покой този шум го няма., т.е когато не съм отворил нищо. Сега например съм отворил този сайт, и в торента се тегли игра,  шума  си го има

преди 1 час, eminem_vr написа:

Какви вируси, какво печене?! Прослушахте ли записа? Нормален шум от охлаждането! Нищо му няма на лаптопа

От един торент и един сайт така да вие лаптоп  за 1200лв. Надявам се автора да пише и да каже какво е станало. Мои лаптопи започнат ли да вият от подобни натоварвания означава че нещо не е наред, дали е софтуерно или хардуерно това е друг въпрос. А щом сваля игри тва да се омаже ОС с вируси или нещо друго е нормално. Аз ако съм на мястото на автора и ми дадеш такъв окончателен съвет, ти тегла една майна.

От един торент и един сайт така да вие лаптоп  за 1200лв. Надявам се автора да пише и да каже какво е станало. Мои лаптопи започнат ли да вият от подобни натоварвания означава че нещо не е наред, дали е софтуерно или хардуерно това е друг въпрос. А щом сваля игри тва да се омаже ОС с вируси или нещо друго е нормално. Аз ако съм на мястото на автора и ми дадеш такъв окончателен съвет, ти тегла една майна.

То като е в покой може да спаднат оборотите че чак да се изключва това вентилаторче. А предвид с какъв диаметър е и какви обороти развива, няма как да е безшумно в такъв все пак бюджетен лаптоп. И ако се съмняваш за температурите първо питай да ти каже какви са, преди да плещиш глупости. Пак казвам, няма от какво да се притеснява в момента. Може да го продуха от прахоляка за всеки случай и да внимава като го ползва да не запушва по някакъв начин отворите на охлаждането. И толкова. А температурите да си ги следи така или иначе. Аз и на настолната машина ги следя, какво остава за лаптоп.

преди 10 минути, eminem_vr написа:

То като е в покой може да спаднат оборотите че чак да се изключва това вентилаторче. А предвид с какъв диаметър е и какви обороти развива, няма как да е безшумно в такъв все пак бюджетен лаптоп. И ако се съмняваш за температурите първо питай да ти каже какви са, преди да плещиш глупости. Пак казвам, няма от какво да се притеснява в момента. Може да го продуха от прахоляка за всеки случай и да внимава като го ползва да не запушва по някакъв начин отворите на охлаждането. И толкова. А температурите да си ги следи така или иначе. Аз и на настолната машина ги следя, какво остава за лаптоп.

Ма ти си знаеш твойто не ти увира дебелата глава. Пак започна да извърташ, вентилатора вие ли вие това не е нормално за този лаптоп, мой лаптоп за 900лв. Бюджетен на 2 и кусур години  не се задъхва от подобно натоварване. 

• Автор

Здравейте момчета! Първо искам да ви благодаря, че ми помагате и се опитваме заедно да видим от къде идва проблема. Компютъра иначе работи нормално, не ми забива.. Както каза PigManu , странно е компютър с таква цена да издава такъв шум. Но може  да си е от самата част (вентилатор или хард диск). 

Ма ти си знаеш твойто не ти увира дебелата глава. Пак започна да извърташ, вентилатора вие ли вие това не е нормално за този лаптоп, мой лаптоп за 900лв. Бюджетен на 2 и кусур години  не се задъхва от подобно натоварване. 

Кое извъртам? Казвам кратко точно и ясно - шума идва от вентилаторчето на охлаждането което е малко и вдига големи обороти и се чува. Български разбираш ли? Това пък е нормално защото това му е работата. Какви вируси са те подгонили. Вие ти на теб дебелата празна глава, че става течение :) 

преди 8 минути, eminem_vr написа:

Кое извъртам? Казвам кратко точно и ясно - шума идва от вентилаторчето на охлаждането което е малко и вдига големи обороти и се чува. Български разбираш ли? Това пък е нормално защото това му е работата. Какви вируси са те подгонили. Вие ти на теб дебелата празна глава, че става течение :) 

А защо вдига големи обороти, има нещо което е омазано, производствен дефект ако е така аз бих си сменил лаптопа защото наистина с такъв вентилатор е непоносимо. Ма верно се въртиш с тая дебела глава.

преди 2 часа, PigManu написа:

Мои лаптопи започнат ли да вият от подобни натоварвания означава че нещо не е наред, дали е софтуерно или хардуерно това е друг въпрос

преди 19 минути, MrSexobeat94 написа:

Здравейте момчета! Първо искам да ви благодаря, че ми помагате и се опитваме заедно да видим от къде идва проблема. Компютъра иначе работи нормално, не ми забива.. Както каза PigManu , странно е компютър с таква цена да издава такъв шум. Но може  да си е от самата част (вентилатор или хард диск). 

Да странно ми е защото при мен преди когато свалях игри на лаптоп и вентилатора след това започваше да се включва от такива  натоварвания като твойте сваляне на торент и отваряне на саит ми светваше че отново ОС се е омазала. Правех преинсталация и всичко се оправяше

преди 14 минути, PigManu написа:

А защо вдига големи обороти

Защото е малко вентилаторче. Ако е 120мм ще върти на по-малки обороти и ще охлажда повече и ще е тих. Капиш? 

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

преди 9 минути, eminem_vr написа:

Защото е малко вентилаторче. Ако е 120мм ще върти на по малки обороти и ще охлажда повече и ще е тих. Капиш? 

Довре при мен защо не е така. Казах ти лаптоп за 900лв

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.