Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен шум при чисто нов лаптоп

Featured Replies

преди 8 минути, PigManu написа:

Довре при мен защо не е така

Същия лаптоп ли имаш?

• Отговори 57
  • Прегледи 6,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 8 минути, eminem_vr написа:

Същия лаптоп ли имаш?

Не е същия, знам и при трите които съм имал говоря бюджетни лаптопи, симптомите с виещея вентилатор означават проблем с ОС и така и съм ги поправял

преди 9 минути, PigManu написа:

Не е същия, знам и при трите които съм имал говоря бюджетни лаптопи, симптомите с виещея вентилатор означават проблем с ОС и така и съм ги поправял

Човече, в момента в стаята ми температурата е около 15 градуса. Видеокартата ми в настолна машина се охлажда с 2 големи перки, отделно имам още два 120мм вентилатора на кутията дето охлаждат. Като пусна игра и видеокартата стига до над 70 градуса. А в тоя лаптоп всичкото дето се охлажда е вързано на една тръбичка с вентилаторче. Винаги ще има какво да охлажда. И не да преинсталира, а каквото ще да прави. Лаптопите греят, бюджетните най-много, И като греят се охлаждат. И се почистват, и се поддържат. И се следят температури. 

А защо този не звучи като онзи е все едно да питаш защо едно бмв 5-ца от старите не звучи като ЗИЛ. Те са си на същите пари горе долу +/- 30% в цената дето даваш примери. 

преди 29 минути, eminem_vr написа:

Човече, в момента в стаята ми температурата е около 15 градуса. Видеокартата ми в настолна машина се охлажда с 2 големи перки, отделно имам още два 120мм вентилатора на кутията дето охлаждат. Като пусна игра и видеокартата стига до над 70 градуса. А в тоя лаптоп всичкото дето се охлажда е вързано на една тръбичка с вентилаторче. Винаги ще има какво да охлажда. И не да преинсталира, а каквото ще да прави. Лаптопите греят, бюджетните най-много, И като греят се охлаждат. И се почистват, и се поддържат. И се следят температури. 

А защо този не звучи като онзи е все едно да питаш защо едно бмв 5-ца от старите не звучи като ЗИЛ. Те са си на същите пари горе долу +/- 30% в цената дето даваш примери. 

Не говоря за звученето, тук говорим за натоварване на самия лаптоп и вкл. на вентилатора. Което пак ти казвам за мен е симптом за нещо което не е наред. При нито един мой лаптоп не се е вкл. вентилатора постоянно без софтуерна причина или хардуерна при такова натоварване, ако всичко е наред. Давам ти пример имал съм някъкъв вирус не е кой знае какъв но при самото отваряне на браузъра вентилатора се вкл.  чистя вируса и вече няма вкл. на вентилатора при отваряне на браузъра. Ето затова говоря.

Редактирано от PigManu (преглед на промените)

Има проблем и той се нарича евтина бюджетна пръчка с външно видео и кофти охлаждане.

9tc3W4i.jpg

Като почнете да се филмирате с тези лаптопи, голям проблем! Като искаш безшумна машина, направи си десктоп с пасивно охлаждане! Ето тук може да видиш колко dB дават шума, намери си някоя лаборатория да замери твоя и ако има проблем се обърни към сервиза:

https://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-E5-575G-i5-7200U-GTX-950M-Notebook-Review.178326.0.html

Нормално е като се натовари да шуми, зависи от температурите в помещението, също и от повърхността, върху която го държиш. Ако е върху повърхност, която му задръства отворите за въздух ще се мъчи да увеличава оборотите на вентилатора, за да компенсира. Вземи си някоя подложка - моя лаптоп е постоянно върху подложка, въпреки че не и включвам вентилаторите. Ползвай си нормално лаптопа и не се занимавай с глупости.

@PigManu

Какъв е твоя лаптоп за 900 лв? Марка/модел? Процесора му същия ли е? Какво ги сравняваш, все едно като кажеш лаптоп за 900 лв. има само едни начин на правене/сглобка/компоненти?

преди 1 час, Радослав Матев написа:

Какъв е твоя лаптоп за 900 лв? Марка/модел? Процесора му същия ли е? Какво ги сравняваш, все едно като кажеш лаптоп за 900 лв. има само едни начин на правене/сглобка/компоненти?

Ало "специалиста" ма не ми влизай на карате. Написал съм 20поста . Чети. 

Какво да чета, като само глупости пишеш? Никъде не видях да даваш адекватно решение, както и да си дал параметри марка/модел на лаптопа си от 900 лв?

преди 11 минути, Радослав Матев написа:

Какво да чета, като само глупости пишеш? Никъде не видях да даваш адекватно решение, както и да си дал параметри марка/модел на лаптопа си от 900 лв?

От такива специалисти кат тебе и още две три зрънца в тая тема направо ми се реве. Някой ако ви слуша трябва да си купува лаптопи през няколко месеца.

Редактирано от PigManu (преглед на промените)

Така е, като гледам всичките през 2 месеца си купуват лаптопи, нищо не разбират и не си ползват гаранциите. То ако толкова лесно се убиваха тези лаптопи нямаше да ги продават, а сервизите щяха да са пълни с нови машини. На лаптопа на автора му няма нищо, да си го ползва, ако толкова се притеснява има си гаранция да го прати в сервиз. А ти @PigManu все още не си казал за този лаптоп за 900лв нищо???

преди 9 минути, Радослав Матев написа:

Така е, като гледам всичките през 2 месеца си купуват лаптопи, нищо не разбират и не си ползват гаранциите. То ако толкова лесно се убиваха тези лаптопи нямаше да ги продават, а сервизите щяха да са пълни с нови машини. На лаптопа на автора му няма нищо, да си го ползва, ако толкова се притеснява има си гаранция да го прати в сервиз. А ти @PigManu все още не си казал за този лаптоп за 900лв нищо???

Аве мен два лаптопа съм опекъл от такива дървени съвети, и като отидеш в гаранционния сервиз  и видят че си играл ти го връщат и ти викат че сичко е наред, а като го занесеш в обикновен и ти кажат реалноста ти се изправят косите. Не ме занимавай повече обясних ти достатъчно.

преди 6 часа, Радослав Матев написа:

Ако си ходил в сервиз ще видиш, че са пълни точно с такива модели и гаранцията НЕ покрива физически и механични повреди.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 5 часа, Емил Костов написа:

Ако си ходил в сервиз ще видиш, че са пълни точно с такива модели и гаранцията НЕ покрива физически и механични повреди.

Защото не са си почистили вирусите навреме? Съмнявам се. Може да са точно такива евтини модели, но не е по тази причина. Просто трябва да се следят температурите. А много дечица (като автора) си мислят че за 1200лв лаптоп е скъпа покупка и че това е качествен модел на тази цена. И са прави... донякъде. Не са правени за тежки игри, когато си поискаш и доста често като не се следят температури никога. Опичат се и свършват в сервиза. Ама и да ги преинсталираш всеки ден  пак така ще стане, като по цял ден цъкаш игрички на тях докато се стопи пластмасата. 

преди 13 минути, eminem_vr написа:

Защото не са си почистили вирусите навреме? Съмнявам се. Може да са точно такива евтини модели, но не е по тази причина. Просто трябва да се следят температурите. А много дечица (като автора) си мислят че за 1200лв лаптоп е скъпа покупка и че това е качествен модел на тази цена. И са прави... донякъде. Не са правени за тежки игри, когато си поискаш и доста често като не се следят температури никога. Опичат се и свършват в сервиза. Ама и да ги преинсталираш всеки ден  пак така ще стане, като по цял ден цъкаш игрички на тях докато се стопи пластмасата. 

Причините са от най-различно естество. Повечето потребители нямат елементарни познания и култура при работата с компютър.  В сервиза на моя познат съм виждал какво ли не. 

1. Не се прави редовна профилактика на лаптопа. В повечето случаи машината се държи върху колената или в леглото. 

2. Повечето потребители пушат и работят с компютъра. Даже пият различни питиета. 

3. Често пъти използващия машината се нерви и я удря или тръска.

4. Постоянно вървят реклами за перфектни лаптопи на ниски цени , а същевремено потребителя си взема слаба машина, която една стартира дадената ОС. Като натовариш този лаптоп и с някоя по тежка игра и той прегрява и след 2-3 месеца умира.

преди 11 минути, Емил Костов написа:

Причините са от най-различно естество. Повечето потребители нямат елементарни познания и култура при работата с компютър.  В сервиза на моя познат съм виждал какво ли не. 

1. Не се прави редовна профилактика на лаптопа. В повечето случаи машината се държи върху колената или в леглото. 

2. Повечето потребители пушат и работят с компютъра. Даже пият различни питиета. 

3. Често пъти използващия машината се нерви и я удря или тръска.

4. Постоянно вървят реклами за перфектни лаптопи на ниски цени , а същевремено потребителя си взема слаба машина, която една стартира дадената ОС. Като натовариш този лаптоп и с някоя по тежка игра и той прегрява и след 2-3 месеца умира.

Във всеки сервиз има поне 3 такива лаптопа. Има и още един вариант където е правен опит за почистване и лаптопа се носи в насипно състояние :D

В случая автора си е купил евтина пръчка и не виждам какво повече очаква от тая китайска пластмаса.

преди 10 минути, Year Zero написа:

Във всеки сервиз има поне 3 такива лаптопа. Има и още един вариант където е правен опит за почистване и лаптопа се носи в насипно състояние :D

В случая автора си е купил евтина пръчка и не виждам какво повече очаква от тая китайска пластмаса.

Просто говоря в общия случаи. Забравих да напиша за залятите лаптопи.

преди 5 часа, Емил Костов написа:

Ако си ходил в сервиз ще видиш, че са пълни точно с такива модели и гаранцията НЕ покрива физически и механични повреди.

Не става въпрос за физически и механични повреди, а за нормална употреба. Какво ще стане след изтичане на гаранцията производителя/продавача не ги интересува. Аз затова след изтичане на гаранцията на лаптопа сменям паста и оправям колкото може охлаждането (допълнителни отвори в корпуса където може), след това температурите падат значително.

преди 3 часа, Радослав Матев написа:

Не става въпрос за физически и механични повреди, а за нормална употреба. Какво ще стане след изтичане на гаранцията производителя/продавача не ги интересува. Аз затова след изтичане на гаранцията на лаптопа сменям паста и оправям колкото може охлаждането (допълнителни отвори в корпуса където може), след това температурите падат значително.

Гаранцията, която се дава тук в България не е гаранция. Тя не покрива точно най-честите повреди, които се случват. Не е нужно да сменяш термопаста и охлаждане само защото гаранцията е изтекла. Сменят се ако е необходимо. Повечето проблеми идват от това, че радиатора и вентилатора на лаптопа са задръстени с прах и като не се направи профилактика лаптопа постепено прегрява и накрая умира.

И другата грешка, която се прави е да се взема лаптоп за игри. Въпреки, че има параметрите, той няма добро охлаждане. Като го тормозиш постоянно с високи температури и отново го убиваш. Бавно, но славно.

Точно в България гаранцията си е гаранция и КЗП следят доста изкъсо за тези работи. Вярвай, работил съм 5 години и нещо на рекламации в технополис и много добре знам за какво става въпрос. Ако отидеш в Англия например (и там съм живял почти 2 години), повечето стоки се продават без гаранция, като ако искаш гаранция си плащаш допълнително. Иначе си го има това за 1 месец срок, в който можеш да върнеш всичко, без значение дали е купено онлайн. Това, че има търговци, които се правят на тарикати и отказват гаранции си е за тяхна сметка. КЗП им пишат актове, съдят ги и накрая пак връщат парите на хората - доста съм говорил с техни служители на тази тема. А относно охлажданията на лаптопите масово ако си гледал ревюта при стрес тестове прегряват над 90 градуса процесорите и тротълват -  това е масово при лаптопи среден клас - около 2000 лв. Фабричната термо паста е скапана, за да спестят стотинки буквално китайците слагат някакви боклуци. След смяна на пастата с MX4 или нещо подобно/по-добро температурите падат с около 10 градуса, може и повече, според машината и пастата.

Редактирано от Радослав Матев (преглед на промените)

Стърженето е от HDD. Не е приятно, но явно новите са правени от Maxtor (ако схванахте шегата). За твое успокоение- преди няколко дни взех нов лаптоп Леново с хард Seagate 1TB 5400 rpm, а за моя учуда- стърже повече от 7200 оборотния WD Black на десктопа... Ако те дразни- праскай едно SSD на негово място, щото оправия няма.

преди 3 часа, Радослав Матев написа:

Точно в България гаранцията си е гаранция и КЗП следят доста изкъсо за тези работи. Вярвай, работил съм 5 години и нещо на рекламации в технополис и много добре знам за какво става въпрос. Ако отидеш в Англия например (и там съм живял почти 2 години), повечето стоки се продават без гаранция, като ако искаш гаранция си плащаш допълнително. Иначе си го има това за 1 месец срок, в който можеш да върнеш всичко, без значение дали е купено онлайн. Това, че има търговци, които се правят на тарикати и отказват гаранции си е за тяхна сметка. КЗП им пишат актове, съдят ги и накрая пак връщат парите на хората - доста съм говорил с техни служители на тази тема. А относно охлажданията на лаптопите масово ако си гледал ревюта при стрес тестове прегряват над 90 градуса процесорите и тротълват -  това е масово при лаптопи среден клас - около 2000 лв. Фабричната термо паста е скапана, за да спестят стотинки буквално китайците слагат някакви боклуци. След смяна на пастата с MX4 или нещо подобно/по-добро температурите падат с около 10 градуса, може и повече, според машината и пастата.

Ти явно не си си имал работа с гаранция на техника. Дано и да нямаш!!!

Ти прочете ли какво и къде съм работил? Мислиш ли, че не знам как има сервизи, които си правят каквото си искат. Въпроса беше, че рекламацията се прави пред търговеца не пред сервиза. Техниката се връща там, откъдето си я купил. Търговеца се разправя със сервизите (в случая това бях аз). Клиента го интересува уреда му да е изправен, не кой какво и как ще прави по въпроса. И няма гаранция, която да покрива повреди по вина на клиента, това е ясно, освен ако нямаш застраховка, но там вече е друго нещо.

След като изчетох всичките разправии  , разбрах че Линукс на флашка е като решение  /дадох този съвет вече/ Така ще може да се разбере какъв е проблема софтуерен или хардуерен. Да пусне флашката да натовари лаптопа и ако е диск или загряване /следат се температурите/ ще се разбере.Това естествено няма да отстрани проблема ,но ще се разбере причината. После да се обърне към сервиз/ако е в гаранция/. Освен това може да коригира ползването , както по горе е казано /охладителна подложка, не тежки игри, да следи за отворите на охлаждането  и т.н./ ,НО КАКТО Е КАЗАНО  СЪЩО ПО-ГОРЕ ТЕМПЕРАТУРИТЕ ВИНАГИ ТРЯБВА ДА СЕ СЛЕДЯТ!

на 10/22/2017 в 15:42, PigManu написа:

Нищо не пречи да го преинсталираш и ако няма ефект лаптопа ти е гаранционен даваш го на сервиз. Иначе си губиш времето в излишни разсъждения. 

На 2 дни служба машина? Това си е вентилатор.
Какво очаквате от зеления Core i7-7500U? Вентилаторът си вее 
Виж температури/обороти  с Open Hardware Monitor или със Speccy и с HardwareInfo и покажи тук картинка.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.