Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относо рекламация на видео карта

Featured Replies

Здравейте!Не змам дали е тук мястото на тази тема, но се извинявам ако не е. :) Закупих си видео картата преди 1г. и няколко месеца, но от скоро започна да ми дава много проблеми. Пратих я преди около 4 месеца за рекламаци на фирмата, която не искам да я споменавам, но е много известна. Правили тестове и ми казаха, че нямало проблеми и ми я върната, пролемът е следният - при игри особено тежки има ужасен спад на кадри изведнъж, рязко без дадена причина, пробвам на Low Settings и на high Settinigs перформансът е едини и същ, видео картата не се товари на макс, пробвах  с преинсталация, драйвъри и всичко като цяло нищо не помага.. За втори път им я пратих преди 2 седмици сега ми казват, че и няма нищо отново, а просто няма друга причинииа да лагват игрите.. Хардуерът е сравнително нов и няма как да дава такъв перформанс на игри 2012/2013 като частите са 2016+... Какво може да ме посъветвате, колеги? 

П.П тествал съм Memory-то няма грешки, процесор също, HDD ми е на WD 1TB купено преди 2 месеца :) захранването е 550w предодстатъчно със сертификат silver

Редактирано от D101149 (преглед на промените)

Ми кажи ги какви са тия игри, кажи си конфигурацията. От 5 години си в тоя форум, още ли трябва хората да ти вадят думите от устата ?!

• Автор
преди 3 часа, N1K17Y написа:

Ми кажи ги какви са тия игри, кажи си конфигурацията. От 5 години си в тоя форум, още ли трябва хората да ти вадят думите от устата ?!

Извинявам се, от бързината съм ги забравил :D главно проблемът е при GTA V, но и при други игри се засичат проблеми. Няма значение отново да повторя от настройките, а като пробвам друга карта всичко е 6 разбира се например 1050 пробвам в изпъленение на палит вадя по-слаби стойности, но не дропва fps, пробвах r9 380 също малко по-слаб резултат отново без проблеми нали ако наприимер gtx960 играя с 80-90fps на high и дропва до 5-6 или 14 кадъра в секунда. Смятайте каква е разликата играеш с 70-80 и бам 5-6 фпс :D и ме връща на светлинии годиини назад. С 1050 играя с 50-60 и не пада, никъде повече от 50 фрейма с 380-ката пък играя с 60-70 и не падам под 60 :)  r9 380x имах там няма какво да коментирам няма по-кораво нещо от това, но много грее :D

това е конфигурацията ми: 

MB: GB H110 s2h

CPU: I5 6500

RAM: 1x8 DDR4 2133Mhz Kingston HyperX

GPU: MSI GTX960 4G

PSU: Fractal Design Integer 550w semi modular

Хард диск има ли в тая машина? Как е със здравето?

преди 12 минути, eminem_vr написа:

Той е написал в първи пост.  " П.П тествал съм Memory-то няма грешки, процесор също, HDD ми е на WD 1TB купено преди 2 месеца :) захранването е 550w предодстатъчно със сертификат silver "

• Автор
преди 15 минути, eminem_vr написа:

бях написал в първия пост за него WD 1TB зелен етикет мисля че няма какво да говоря за него наскоро го купих всичко е тествано щом пиша тука просто съм го закъсал яката :D:D:D и тия от магазина още повече ме обаламосват, защото реално нямам проблеми в хардуера, а ми ивикат провери хардуера за това се консултирам с вас какво мога да направя в този случай :( BTW няма лоши сектори HDD-то

Виж си температурите на тази видеокарта да не се оказва, че я прегряваш.

• Автор
преди 8 минути, Емил Костов написа:

Виж си температурите на тази видеокарта да не се оказва, че я прегряваш.

и това забравих да споменя всичко е в норми :) процесорът не съм го виждал над 60 градуса видео картата също над 60 не съм го виждал :) 

преди 8 минути, D101149 написа:

и това забравих да споменя всичко е в норми :) процесорът не съм го виждал над 60 градуса видео картата също над 60 не съм го виждал :) 

С каква програма следиш темепратурите?  Трябва да се види какво се случва, когато картата е под-товар.

• Автор
преди 9 минути, Емил Костов написа:

С каква програма следиш темепратурите?  Трябва да се види какво се случва, когато картата е под-товар.

MSI Afterburner 

MSI Afterburner 

И под товар какво се случва? Сигурно ли е, че не вдига повече от 60. Въобще иснталирай си програмата AIDA или Speccy и покажи температурите на цялата система, когато е под товар.

• Автор
преди 8 минути, Емил Костов написа:

И под товар какво се случва? Сигурно ли е, че не вдига повече от 60. Въобще иснталирай си програмата AIDA или Speccy и покажи температурите на цялата система, когато е под товар.

в момента не разполагам с картата, защото ме бавят от фирмата, на която съм я дал за гаранция. В игрите стойностите са следите:

GPU Usage: 60-70% и изключително рядко 90%, а по принцип трябва да е винагии на 98-99%, а при фпс дроп пада на 4-5%

CPU Usage: 90-95% и сходни стойности градусиите са 55 макс 60

в момента не разполагам с картата, защото ме бавят от фирмата, на която съм я дал за гаранция. В игрите стойностите са следите:

GPU Usage: 60-70% и изключително рядко 90%, а по принцип трябва да е винагии на 98-99%, а при фпс дроп пада на 4-5%

CPU Usage: 90-95% и сходни стойности градусиите са 55 макс 60

Ами като дойде картата просто трябва да направиш тези тестве и резултата ще е налице. Така само можем да гадаем.

Настоявай да ти я сменят тогава. Тя си е в гаранция. Когато за кратко време покаже няколко пъти един и същ дефект, мисля че имаш правото да ти я сменят. Ако можеш, тествай картата на друг компютър.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

• Автор
преди 12 минути, Agentpat™ написа:

Настоявай да ти я сменят тогава. Тя си е в гаранция. Когато за кратко време покаже няколко пъти покаже един и същ проблем, мисля че имаш правото да ти я сменят. Ако можеш, тествай картата на друг компютър.

По приницип я тестват те и ми казаха първият път, че нямало проблеми на тестовете вади точни резултати и ми казват няма какво да направи и ми я връщат... То и на мен на firestrike мии вади точно колкото трябва, ама на игри.. Просто нямам думи.. 

П.П Оставих го в сервиз тука в града, защото фирмата, на която пращам картата (от където съм я взел) не е  в моя град, всъщност тук ми казаха, че проблем в Hardware-а няма, освен някакви проблеми с видео картата, но те настояват, че всичко е в норми... 

Е, те винаги така ще настояват, освен, ако картата просто не пали. Аз бих настоявал за смяна.

Няма как да е 60 градуса тая 960-ца под товар. Как я охлаждаш? 

• Автор
преди 21 минути, eminem_vr написа:

Няма как да е 60 градуса тая 960-ца под товар. Как я охлаждаш? 

е няма да те лъжа при натоварване на макс над час не съм я виждал над 60 градуса хайде 62 да са :D

преди 34 минути, Agentpat™ написа:

Е, те винаги така ще настояват, освен, ако картата просто не пали. Аз бих настоявал за смяна.

но по интересното по тяхна логика е щом картата не грее няма проблеми.. Едно към едно първият път като им дадох картата за гаранция ми казаха ''картата я тествахме, вади точно резултатите колкото трябва пък и не грее, следователно няма никакви проблеми, моля проверете си останалият хардуер'' 

преди 9 минути, D101149 написа:

е няма да те лъжа при натоварване на макс над час не съм я виждал над 60 градуса хайде 62 да са :D

Нещо пипал ли си по тоя MSI Afterburner освен да гледаш температурите? 

• Автор
преди 8 минути, eminem_vr написа:

Нещо пипал ли си по тоя MSI Afterburner освен да гледаш температурите? 

Не, освен имаше един период, в които си мислех, че ако клокна картата нещата ще се оправят но нямаше промяна.. Клок от сорта на 100mhz което не е нещо кой знае какво, но все пак.. и то беше за час-два :) Нищо не съм бутал вентилаторите са си на 50 градуса като дигне се пускат на 20% 55 - 35% и 60 50% илии нещо такова беше

преди 10 минути, D101149 написа:

Не, освен имаше един период, в които си мислех, че ако клокна картата нещата ще се оправят но нямаше промяна.. Клок от сорта на 100mhz което не е нещо кой знае какво, но все пак.. и то беше за час-два :) Нищо не съм бутал вентилаторите са си на 50 градуса като дигне се пускат на 20% 55 - 35% и 60 50% илии нещо такова беше

Последните драйвъри и няма вируси никъде? 

преди 57 минути, D101149 написа:

Не е до лъжа , може би сензорите ти да не отчитат правилно температурите.Имах 39 380 и GTA V я врътнах с нея на стария ми 8320 процесор , капризна беше на около 40 FPS-a вървеше на средни/високи настройки и то не постоянно имаше на места дето падаше FPS-a.Провери си натоварването на всичко по време на игра , колко се товари процесора и харда и това кога става от влизането в играта , от продължително игране или произволно ? На мен ми удря на проблеми с драйвъра.

• Автор
преди 14 минути, eminem_vr написа:

Последните драйвъри и няма вируси никъде? 

Последни драйвъри, връщах драйвъри, преинисталирах, ''цепих диск'' наново го преинсталирах windows-а... още какво не се сещам вече вируси няма, игрите са купени, защото и това може да пиитате :) прии сингъл и мулти режим ми прави всичките неща смисъл няма значение дали съм онлайн или сингъл

преди 13 минути, Azhen написа:

Не е до лъжа , може би сензорите ти да не отчитат правилно температурите.Имах 39 380 и GTA V я врътнах с нея на стария ми 8320 процесор , капризна беше на около 40 FPS-a вървеше на средни/високи настройки и то не постоянно имаше на места дето падаше FPS-a.Провери си натоварването на всичко по време на игра , колко се товари процесора и харда и това кога става от влизането в играта , от продължително игране или произволно ? На мен ми удря на проблеми с драйвъра.

Няма разлика каквито и драйвъри да сложа, а за температурите съм сигурен 99999% :) 

само за прииимер ще ви дам с ddr3 и с i5 2400 и моята карта, аз тия стойности ги виждах когато картата ми беше на 1-2 месеца.. в момента стойностите в клипа прии мен са -30fps, а на клипа пича е с ddr3 и с по-стара i5,което няма кой знае каква разлика, но имайки предвид стойностите на това pc и на моето... Просто нямам думи адска загуба на кадри и адски дроп на фпс писах на Nvidia, Rockstar, един от най-известнитие форуми, няма оправия...

Пак е странно поведение на картата. Само на моменти да ти дропи кадрите иначе да си върви гладко, пък с други карти да го няма проблема. Или с друга карта не си пробвал достатъчно продължително време че да го забележиш. Може да е в дъното или само в слота. Захранването, то е предостатъчно, но не значи че не може да има повреда и там. Може да ти пада напрежението на тока в жилището например. Имал съм подобни проблеми с проблемен хард, ама щом като с друга карта върви добре и няма лоши сектори, де да знам. Настоявай си тогава че картата има проблем, заплашвай със съд и искай да я сменят. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.