Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за SSD и дъно? Конфигурация за видео обработка.

Featured Replies

Извинявам се, че попитах! А и някак познато ми звучи :(

Това "нещо" активно  охлаждане има ли?

Сложи всичко което искаш да ползваш от софтуера на този "лаптоп" и ако тръгне и го изтърпиш - значи на настолната ще е поне два пъти по-добре.

Хората се оплакват, че лаптопите им вият, като койоти, ти се оплакваш, че ти е тих. :D

Не му мисли толкова! Събери поне 2000 лева и си вземи добра конфигурация на части. Ще можеш да го използваш поне 5 години или повече (зависи как използваш компютъра) :) 

• Автор

Благодаря ви много за помощта.

Имам още няколко въпроса, ако нямате нищо против.

1. Какво мислите за процесора Intel Xeon X5460  той не е ли по-добър?

Ако се добави на тази конфингурация:

https://izone.bg/fujitsu-celsius-w410-gejmarski-kompyutar/

SSD хард диск ще има ли промяна в рендването и въобще като цяло за видео монтажът?

Благодаря :)

К'во речи?

Пич, говориш за рендване, видео монтаж и изведнъж забождаш процесор на дъно с несъвместим сокет - извинявай, но гледай ги малко тези неща.

Незнанието не е оправдание - никой не се е родил научен.

Да разбираме ли, че парите са се вдигнали и до колко? Все пак 750 лв. за компютър и ъпгрейда му идва поне към 800 лв. нали?

• Автор

Знам че няма да стане, питах хипотетично ако е по-добър да се насоча към конфигурация с него, а не, че ще го сменям. Не се изразих правилно.

Е, по-добър ли е от и5 2400 или не и за ССД, при такива параметри ще има ли ефект от него?

Не каза дали има промяна по бюджета ти след като питаш за 750 лв. машина.

Дори да не знаеш нещо наизуст има много начини да се ориентираш кое от кога е и къде горе долу се позиционира.

• Автор

Да вдигнах цената.

Колкото до процесорите видях че единия има 12 мб кеши и затова преположих че е по-добър.

Но ми кажете г/д има ли смисъл да се мисли за SSD,  че това ще се отрази на цената. Ще има ли ефект или при тези параметри все тая?

То е ясно, че едно SSD ще подобри цялостно пейзажа.

Обаче ти още рамка нямаш, платно и чак тогава идва готиния пейзаж.

В твоя случай слагайки SSD ще режеш от нещо друго защото ти избираш машина не по изискванията на софтуера (както се прави), а по цена.

Дал съм ти вариант за отлична машинка струваща 500 лв. която може да надграждаш. 

Щом разполагаш с още 250 лв. и добави още поне 4ГБ рам а най-добре питай колко ще искат в магазина ако е с 16ГБ вместо с 4.

И въобще не се заглеждай в машини под Хасуел (процесорите започващи с 4) твърде стари са за сериозна работа.

Колкото до SSD-то първо вземи добра основа. Тоест I5 Хасуел дъно с 4 слота за рам нормална кутия а не SFF после мисли за 16GB рам после за видео и чак накрая за SSD.

п.с. Хасуел е с добра графика и още върши работа но не си мисли че е нещо ново. Вече направиха 4 години мисля а Сандито което гледаш е с 3 години по-старо и си е антика.

Колкото до 10 годишните излишно е да се коментират въобще освен ако не си агент от retropcmania. 

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Последен въпрос.  Попаднах на това мнение:

1 SSD 256Gb - за Windows, Premiere и други програми
1 SSD 1 Tb - на него да си слагаш и обработваш проектите
2 х 4Тб или 5Тб в RAID - за storage

Как мислите, с 1 ссд може ли и със или без операционната система?

"Последен въпрос.  Попаднах на това мнение:"

1 SSD 256Gb - за Windows, Premiere и други програми     - минимум 200 лева
1 SSD 1 Tb - на него да си слагаш и обработваш проектите    - около 1000 лева
2 х 4Тб или 5Тб в RAID - за storage   -два по 400 до 500 лева = 1000 лева. Вие започнахте "бизнеса" с 500 лева, като го увеличихте до 750 а сега отидохте много далеч само с цената на дисковете. А има още да добавяте за да стане всичко действащ модел.

"Как мислите, с 1 ссд може ли и със или без операционната система?" А това как го разбирате Вие - Чорт знает!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Старата конфигурация може да се окаже несъвместима с новото SSD, така че по-добре недей рискувай. Повтарям това всеки път защото гледам хората как си купуват скъпа техника, сякаш си избират обувки. Тези които са си ъпгреднали старите машини могат да имат несъвместимости без и да знаят за тях. Аз се набутах с два три хард диска и вече се отказах да рискувам.

преди 12 минути, peppone1 написа:

Старата конфигурация може да се окаже несъвместима с новото SSD, така че по-добре недей рискувай. Повтарям това всеки път защото гледам хората как си купуват скъпа техника, сякаш си избират обувки. Тези които са си ъпгреднали старите машини могат да имат несъвместимости без и да знаят за тях. Аз се набутах с два три хард диска и вече се отказах да рискувам.

С два или с три?

И какво точно си взел и с какво точно не е сработило?

Все пак това е форум и ако имаш конкретни данни може да са по-полезни от предупреждение тип "Който го е страх от мечки, да не ходи в гората.".

С два нови и един по-стар. Ето тук съм описал проблемите:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.