Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не работещ буфер на система за домашно кино.

Featured Replies

преди 1 минута, Веси Танева написа:

Screenshot_2017-12-27-22-12-39.thumb.png.6f49d9c629f0b78c4f53ded0c5ef0e28.png

И какво от това?

преди 5 минути, AGD написа:

Това не е задължително. Не винаги при тези интегрално изпълнени системи да има постоянно напрежение в изхода когато е изгорял даден канал.

Има два варианта за решаване на проблема. Отива на ремонт или в боклука. Зависи кой от вариантите е по рентабилен.

Никой майстор няма да се наеме да поправя това нещо. Тонколоната и стъпалото могат да изгорят ако единият кабел допре до корпуса на ДВД-то в процеса на свързване, тъй като усилвателят е изпълнен с мостови интегрални схеми STA505 и подмяната е много трудоемка.

преди 27 минути, Веси Танева написа:

Самият буфер се чува звук но не и бас. Като сменям устройствата се чува пукане но до там. Сменях първа колона със буфера но същото. А фазомера исках да разбера дали достига ток като допра върха до жичките на всяко едно краче на всякъде светна без долното на буфера. Инак настройките от компа бях си ги направила и както на двд. 

В ръководството пише за че твоят модел няма Субуфер и това оригиналните колони в окомплектовката ли ти са, да не се окаже че субуфер просто е нямало?

Кога се чува свиренето и пукането на субуфера, когато е свързан на собственият му канал ли? Това значи че усилвателя е здрав. Ако фазомера светне при допиране на тонколоните, бягай далеч от това ДВД. Това че фазомера е светнал слабо, нищо не показва, той отчита галваничната фаза от ел. мрежата.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 11 минути, peppone1 написа:

В ръководството пише за че твоят модел няма Субуфер и това оригиналните колони в окомплектовката ли ти са, да не се окаже че субуфер просто е нямало?

Погледни втората снимка.

Оказа се че този модел нямал самостоятелно стъпало за субуфер, а е изпълнено с комбиниран усилвател за центъра и буфера, на половин мощност, което значи че ако той е изгорял няма да свири и центъра.

Младаж, престани да се правиш на компетентен за неща, които въобще не са ти ясни. Казах ти многократно, пълна ламерщина. Какво обясняваш да се рови и гледа след като на питащите нищо не е ясно и според тях се измерва с фазомер, но не и с уред? Единственото правилно е да се носи в сервиз.

Точно както за операция се отива в болница, а не се правят тенетемейски изпълнения на кухненската  маса с ножа и сатъра.

* ТНТМ - нещо отпреди да се родиш. Още по-отпреди - като се има кило брашно се дава на майстор!

Писна ми от завистливите ти забележки. Пак повтарям, изгладняли конкуренти нямат правото да оценяват знанията на колегите си, така както "Крадеца да вика дръжте крадеца". Оценката трябва да се извърши от безпристрастно лице, а не от гладни работници, така както вчера един таксиметров шофьор ми таксува 3 мин. престой, а на мен ми се сториха че са по-малко инакрая ехидно ме попита, дали до адреса да ме закара или да ме остави на булеварда, но пропусна да ми каже че до адреса пряк път път нямало и така му надух сметката с още 50 ст. обиколки и загуба на време, а той доволно се усмихва "Аз нали ви попитах къде да ви да ви оставя?". Така че 90% от колегите сякаш се наговарят да доят клиента, а пък колегите помежду си се плюят и пазят занаята си в тайна и за най-малката консултация се сърдят че не са взели пари. Те искат вече да изкарват пари и с устата си, но за този занаят си има друга по-срамна професия.

Тези мои обяснения към питащите ги давам за да могат да преценят дали си заслужава да си губят времето да разнасят уредите си по сервизи и да плащат излишни диагностики и да чакат със седмици, а понякога и с месеци наред.

• 2 години по-късно...

Здравейте,
Май мки изгоря канала на суббуфера на системата за домашно кино  SAMSUNG 5+1
Купена е преди 2 годими, на къде да видя какъв модел е:
Зрязах кабела на буфера, оголих жичките и го свързах към, малкия централен говорител. Сега свири. 
Спря без да е ползвано..
Канал или букса е проблвма, според вас?!

на 13.03.2020 г. в 0:16, Павлета Мреницова написа:

Здравейте,
Май мки изгоря канала на суббуфера на системата за домашно кино  SAMSUNG 5+1
Купена е преди 2 годими, на къде да видя какъв модел е:
Зрязах кабела на буфера, оголих жичките и го свързах към, малкия централен говорител. Сега свири. 
Спря без да е ползвано..
Канал или букса е проблвма, според вас?!

Марка и модел на аудио системата, както и по - добро обяснение кой кабел е срязан, оголен и къде свързан? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.