Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Системата е 5+1. Имам съмнение че единия ми изход е изгорял но не съм сигурна скачам го за другите изходи има звук но няма бас. Проверих изходите със фазомер указасе че доло няма ток. На самото двд е със. щипки. Въпроса ми е имали някакъв вариант да си го поправя? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Системата е 5+1. Имам съмнение че единия ми изход е изгорял но не съм сигурна скачам го за другите изходи има звук но няма бас. Проверих изходите със фазомер указасе че доло няма ток. На самото двд е със. щипки. Въпроса ми е имали някакъв вариант да си го поправя? 

 

IMG_20171227_213307.JPG

IMG_20171227_213423.JPG

IMG_20171227_213216.JPG

IMG_20171227_212509.jpg

Редактирано от Веси Танева
Добавих снимки. (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Веси това с фазомера как точно направи проверката ?

Да не би да имаш съмнения че тече фаза по апаратурата на изходите ?
Имаме една тема за бисерите ...

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Субуфера ще свири само на 5-канален звук от фим на ДВД диск или на радиоприемник и с включване на функцията Pro Logic.

Редактирано от peppone1 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не точно самата система бях я прикчила със стрео жак към компютъра ми се чуваха всичките. Но от няколко дни не е така. Бях направила съответните настройки преди време. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако след коледния купон няма бас си е за ремонт. 

преди 40 минути, peppone1 написа:

Субуфера ще свири само на 5-канален звук от фим на ДВД диск или на радиоприемник и с включване на функцията Pro Logic.

Това сам ли си го измисли?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 41 минути, Веси Танева написа:

Не точно самата система бях я прикчила със стрео жак към компютъра ми се чуваха всичките. Но от няколко дни не е така. Бях направила съответните настройки преди време. 

Включи компютъра с изваден стерео жак ! Включи системата 5+1 ! Свържи ги със стерео жак !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изгоряло е крайното стъпалце на субуфера. Трябва си ремонт.

Като нямаш и телевизор освен някой да те покани у тях. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И мен ме съмняваше че е това. Няма ли някакъв начин да се побългари? Незнам дали ще намеря майстор и дали има въобще? Има и друго имам пак място за прикачване на буфер но със канбанки? 

Значи буфера е за смяна не Системата. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сигурна ли си, че нивата на субефера са вдигнати от менюто/настройките на въпросното кино ?

Сигурна ли си, че - 1. Му пускаш на диск 5-канално аудио, или 2. източника с който си го свързала има субуферен канал ?

На субуферчето измерва ли се някакво съпротивление или е отворена верига ?

Ако си го отворила, сигурна ли си, че на крайното стъпало, което е за "буфера" му се подава входен сигнал от процесора, мултиплексъра, операционката ? Или че имаш високо ниво на MUTE ?

Още куп въпроси. Нещо, гледам, много бързо набедиха крайното стъпало. Ако беше така, най-малкото щеше да се включва защитата и нямаше да тръгне, или субуфера щеше да е с опечена шпула.

И какви са тези неща, да мериш със стандартен фазомер изходи на стъпало, което я вдигне 20V, я не ?  И допълнително ме съмнява да е заземено. За тая работа си има друг тип измерватели - на които трябва да свържеш и масата. Със стандартен фазомер какво мериш ?

Редактирано от Atanas Pachov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Веси Танева написа:

Не точно самата система бях я прикчила със стрео жак към компютъра ми се чуваха всичките. Но от няколко дни не е така. Бях направила съответните настройки преди време. 

Със стерео жак ще свирят само предните 2 колони, освен ако не се включи Pro Logic. За 5-канален звук ти трябват още 2 кабела със стерео жакове - единият за субуфера и центъра, а другият кабел за съраундите. Това при условие че имаш 5-канален вход с камбанки на ДВД-то, но повечето евтини плеъри нямат 5-канален вход. Скъпите и модерни ДВД-та не подлежат на ремонт или излиза доста скъпо и части не се намират. Субуфера можеш да провериш като размениш мястото му с предната колона, но предната колона не бива да се слага на мястото на субуфера.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами по-просто от това да размениш колоните както казах не виждам какво друго може да се направи. Нито си дала модел на устройството, нито си показала снимка на всички конектори. Най-просто тонколоната може да се провери с батерийка 1.5V като при допирането до кабела й тонколоната трябва да пука.

преди 47 минути, Gregory House написа:

Би трябвало да извади диалогов прозорец питайки ви какво сте включили !

WFvveNf.png

Тази конфигурация е възможна само при условие че ДВД-то има 5-канален вход с 3 кабела, с 3 стерео жака. В конкретния случай се разбира че устройството е само със стерео вход и трябва да се включи в зелената букса за слушалки в стерео режим.

 

 

Редактирано от peppone1 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма какво да правиш, повредено е, носи в сервиз докато не се е доскапало. Ако има кой да ти обърне внимание  в края на годината За разлика от хора и животни, всяка техника подлежи на ремонт, но понякога цените  нямат икономически смисъл.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това е някакво друго ДВД от предно показаното. Но се вижда че входа е стерео и би трябвало да свирят всички тонколони при включен Pro Logic. Когато изгори стъпалото, обикновено изгаря и тонколоната. Затова субуфера трябва да се провери с батерийка.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Самият буфер се чува звук но не и бас. Като сменям устройствата се чува пукане но до там. Сменях първа колона със буфера но същото. А фазомера исках да разбера дали достига ток като допра върха до жичките на всяко едно краче на всякъде светна без долното на буфера. Инак настройките от компа бях си ги направила и както на двд. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, peppone1 написа:

 Когато изгори стъпалото, обикновено изгаря и тонколоната. Затова субуфера трябва да се провери с батерийка.

Това не е задължително. Не винаги при тези интегрално изпълнени системи да има постоянно напрежение в изхода когато е изгорял даден канал.

Има два варианта за решаване на проблема. Отива на ремонт или в боклука. Зависи кой от вариантите е по рентабилен.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.