Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Home Theatre

Featured Replies

Какво Ви е мнението за това домашно кино? Панасоник Ще се ползва за музика и тук таме филми. Цена до 650лв. Преди имах мерак за Logitech Z906, но сякаш искам домашно кино. Ако може Вие да ми препоръчате възможно най-доброто за нуждите ми до 650лв.

преди 1 час, iAppleBeats написа:

Какво Ви е мнението за това домашно кино? Панасоник Ще се ползва за музика и тук таме филми. Цена до 650лв. Преди имах мерак за Logitech Z906, но сякаш искам домашно кино. Ако може Вие да ми препоръчате възможно най-доброто за нуждите ми до 650лв.

За музика ти трябва 2.0 система, като с нея може "тук таме филми" да се озвучават, а не обратното.

Какво мислиш за Yamaha HS8?

Не съм ги прослушвал. Като гледам са с 8" нискочестотен и ще дават доволно ниски честоти - система с отделни усилватели за НЧ и ВЧ говорител, което е много добре и достатъчна мощност. В пъти по-добре от онези кина. Малко данни  - 

Yamaha HS8 WH Studio Monitor:

2-way bass-reflex bi-amplified active nearfield studio monitor from HS series with high-performance drivers and mounting system that delivers great audio and outstanding monitoring performance. It is equipped with 8” cone woofer and 1” dome tweeter, large magnets in an Advanced Magnetic Circuit design and built-in bi-amp system (75 W LF plus 45 W HF) for high-performance 120 W power amplification. Monitor features MDF cabinet, room-control and high-trim response controls, XLR and TRS phone jack inputs for balanced or unbalanced signals, and a specially designed mounting ring that eliminates unwanted frequencies vibration and resonance. Monitor performs with frequency response 38 Hz-30 kHz and 2 kHz crossover. Dimensions: 250 x 390 x 334 mm. Weight: 10.2 kg.

Отделни усилватели? Ще трябва да ги купувам или? Това НЧ и ВЧ да не би да е "ниски-честоти" - "високи честоти"

А HS8 с една колона ли е, че нещо не мога да видя нито в сайта на ямаха нито никъде? В ютюб гледах ревю и ги разпичатват по две колони?

преди 11 минути, iAppleBeats написа:

Отделни усилватели? Ще трябва да ги купувам или? Това НЧ и ВЧ да не би да е "ниски-честоти" - "високи честоти"

Нищо няма да купуваш, те са активни колонки с вграден в тях усилвател. Само подаваш сигнал от какъвто си искаш източник и си свирят. Може от компютър, CD, DVD, MP3, телефон, касетофон, тунер, грамофон с вграден пред. и т.н.

Трябва да са 2 колони за стерео ефект.

Редактирано от AGD (преглед на промените)

А една или две колонки са? И имат ли бас?

Провери по магазините цената дали е за 1 или за 2 колони. Пък за бас трябва да имат при този размер на НЧ говорител. Най-добре ги чуй в някой магазин ако можеш. 

Няма ги в технополис

Има ги. Но дали са ДВЕ колони искам да знам, а няма как да видя, защото ги няма в технополис.

Една колона е. Отказвам се от това. Гледам да е 2.0, и видях това какво мислиш сони

преди 7 минути, iAppleBeats написа:

Има ги. Но дали са ДВЕ колони искам да знам, а няма как да видя, защото ги няма в технополис.

До колкото ми е известно това е цената на едната активна тонколона:

YAMAHA STUDIO&PA HS8

За справка питайте в е-магазина.

Това написах и аз след това, че е една колона и се отказвам да вземам. 

Попаднах на тези 2-те Едифиер и Сони

преди 1 минута, AGD написа:

И тези ги няма в Технополис. 

Ще поръчам едно от двете от пазаруваж

Е колега, ти от 5.1 система отиде на 1 тонколона (говоря за Sony-то), да не говорим че е супер зле. Може да го видиш/чуеш в техномаркет и технополис. Това нещо е да прави малко джангър на импровизирано парти. Колкото да има какво да надвиквате.

Модели на Edifier има в Зора, може да чуеш там. Не знам дали точно тоя модел го има там.

Погледни и Microlab Solo 7 и по високите версии които ти влизат в бюджета, доста се препоръчват по форумите. Не съм ги чувал и не мога да дам лично мнение за тях.

Sony-то не е 1.0 а е 2.0 това което аз търся. И да търся джангър да прави и да е качествено. За това мисля Sony аудиото да взема скоро време.

преди 6 минути, iAppleBeats написа:

Sony-то не е 1.0 а е 2.0 това което аз търся. И да търся джангър да прави и да е качествено. За това мисля Sony аудиото да взема скоро време.

Това не си заслужава.

Виж тези по-добре  https://mallbg.com/Тонколони-MICROLAB-Solo-7C-(Stereo-110W-55Hz-20kHz-RoHS-Wood-w-new-cables-and-panel)-SOLO7C-3219_43468.html

или тези https://www.pro-bg.com/product/Speakers/Microlab Microlab Speakers 20 HiFi SOLO9C wooden RemoteToslinkHDMICoaxial 140W RMS_164734.html

преди 17 минути, iAppleBeats написа:

Знам че е 2.0, но е в едно озвучително тяло, така че файда (както се казва). Върви да го чуеш в някой от маркетите и виж за какво "качество" става въпрос. Изборът си е твой в крайна сметка, но от всичко споменато в тая тема, това е най - зле, според мен.

преди 7 часа, iAppleBeats написа:

И да търся джангър да прави и да е качествено.

За тия две неща на куп  за*би тоя жмел, който си постнал.Няма да останеш доволен.Трябва ти от уредбите от едно време.Аз на времето в беге като се събирахме в нас  е това свиреше.И беше мощно и качествено.По едно време взе да ми писва от държавата и реших да я сменям и я подарих уредбата на моя близка.Пребирам се след 15 години отивам и на гости седеше в хола на централно място и още свиреше на ,,пушка,,. Учудих се, че още не е хвърлило топа, викам си: ,,Това ще вземе да надживее на бащата руския дек и тонколони от 79-та година,,. Сега искам да си взема нещо такова, ама при мен ги няма,  защото за масовката тука това е морално остаряло.В бегето може още да се намират.

ae52dcf4d024d7d8d47084a0d9ef713c.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

За този модел какво мислите Едифиер

преди 2 часа, iAppleBeats написа:

Мисля, че ще върши работа - изглежда стабилна изработка, трилентова система, ако можеш го чуй някъде. https://www.pazaruvaj.com/aktivni-koloni-c4060/edifier/r2730db-2-0-p281371421/

преди 8 часа, iAppleBeats написа:

Аз имам в момента Edifier r2600, в един клас са с тези за, които питаш.Разликата е, че мойте са с една стъпка в конфигурацията на долу.Да масивна изработка и до там.Звукът е много постен.Много слабо детайлен.Високите и ниските както и да ги настроиш промяна почти няма.Някои казват, че свирили неутрално и това им харесвало.За мен звукът намяли ,,цвят,, не давам и един цент за него.Та за това тия тонколони заминават обратно в магазина.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не съм експерт, но имам същия Edifier R2730DB и съм много доволен от тези колони. Тук има доста изчерпателно ревю.

Преди да ги купя се колебаех и из между Microlab Solo 7c и малко по-високия клас 9c,

но предпочетох Edifier-а главно заради наличието на Bluetooth, по-компактните размери спрямо Solo 9c и това което съм чел по форумите.

Solo 9C или R2730DB

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.