Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за пирамидите?

Featured Replies

Истинските пирамиди не ме впечетлиха особено:камъняци

не са толкова внушителни,казвам ви

обаче пирамидките-сувенири у нас ме впечетляват МНОГО:

сред всичките ми сувенири само те не хващат прах!

уникална форма,хитър и изобретателен е този,който ги е измислил.

Охраняваха ли ви с автомати, докато ги разглеждахте?

• Отговори 100
  • Прегледи 28,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

смятам и аз да направя една пирамида , заповядайте със спестяванията Публикувано изображение

ООО ма как ще са внушителни ма хич не са само чудното как едно време без техника са ги Построили... Публикувано изображение

с много и евтина работна ръка наречени ,,роби,,

Кой да ме охранява бе Туки.Плащаш билета 20 паунда и влизаш.

Яхнах един кон и ги обиколих.

Всъщност първата гледка като пристигнах беше нереална:обвити в мъгла...беше декември

Влизането е само на групи,като има места дето трябва да пълзиш буквално.

Казаха ми,че всичко е в музея и направо там да ходя.Пуслушах ги гидовете

има една легенда,която разказва,че след като Атлантида потънала,най-умните

и богати хора се спасили на кораби.Някои от тези кораби достигнали бреговете на северна Африка

други спуснали котва в Южна Америка.

И продължили да си стоят пирамидите

мен лично Градините на Семирамида повече ме впечетляват като конструкция

и технология.

izabel1-наемам се да те кремирам ,намери спонсор за златната маска Публикувано изображение

Всъщност първата гледка като пристигнах беше нереална:обвити в мъгла...беше декември

Ти сигурна ли си, че си ходила В пирамидите?

И преди колко години е било това? Публикувано изображение Ще да е било доста отдавна.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

и богати хора се спасили на кораби.Някои от тези кораби достигнали бреговете на северна Африка

и технология.

izabel1-наемам се да те кремирам ,намери спонсор за златната маска Публикувано изображение

Може ли някой друг да и каже на Aliah ,колко лъжи е изпляскала с тоя си пост?Не са по-малко от 3 ,според мен. Публикувано изображение

Не се знае кой първи ще се пресели в отвъдното.

Знаеш ли историята с един френски адвокат дето като бил на 39 години сключва договор за издръжка на една 70 и нещо баба та като се спомине да и вземе къщата.

Нямал късмет улучил бъдещата рекордьорка по дълголетие на Франция и когато си заминал от тоя свят изплатил три пъти стоиноста на къщата .

пак сплетничите

на кой какво не му е ясно?

преди 5 години ходих в Гиза,сега строят голям музей там и пак ще ида

Не се знае кой първи ще се пресели в отвъдното.

Знаеш ли историята с един френски адвокат дето като бил на 39 години сключва договор за издръжка на една 70 и нещо баба та като се спомине да и вземе къщата.

Нямал късмет улучил бъдещата рекордьорка по дълголетие на Франция и когато си заминал от тоя свят изплатил три пъти стоиноста на къщата .

Публикувано изображение

пак сплетничите

Публикувано изображение

Аха Значи си била в Гиза, ама не си ходила до пирамидите?!

Ама нали каза, че си ходила в музея? Пък сега казваш, че той музеят в момента се строи. Публикувано изображение:idea:

Какви роби те гонят?Пирамидите са строени от свободни хора.За робите свободата е фикция явно.

Хубава приказка,почти като на Шехерезада!

И тая си я бива!Каква Атлантида,кви пет лева!

и технология.

Тия градини са само легенда,къде си ги видяла?

izabel1-наемам се да те кремирам ,намери спонсор за златната маска

Това е още по яко!Ще носиш златна маска докато ми гориш приятелчето?Това са нови ритуали,май? Публикувано изображение

Аха Значи си била в Гиза, ама не си ходила до пирамидите?!

Ама нали каза, че си ходила в музея? Пък сега казваш, че той музеят в момента се строи. Публикувано изображение:idea:

Ходила е.....насън. :wors:

Публикувано изображение

Гиза е района в Кайро където са пирамидите Туки

Маската на Тутанкамон е в стария музей ,всички неща са изнесени

от пирамидите отдавна,така,че ако искаш да ги видиш-отиваш в музея,не лазиш

из пирамидата.

До пирамидите строят нов,голям музей,не знам кога го завършват

В Кайро има много музеи,интересен е музея на р.Нил-една лодка обикаля малки острови

и посетителите наблюдават как актьори,преоблечени и гримирани като древни египтяни

пресъздават дрени занаяти,интересно е.Вижте го ако ходите.

То е парк и има малки музей вътре обхващащи историята на Египет,теориите за построяването

на пирамидите също са показани.

Преди входа за пирамидите има музей на папиросите,демонстрират как ги правят,истинските са скъпи..

Тия градини са само легенда,къде си ги видяла?

По повод на градините искам само да ви цитирам едно нещо от Уикипедия:

"Висящите градини на Вавилон, познати и като Висящите градини на Семирамида, са третото от Седемте чудеса на света. И до ден днешен, не са открити."

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B8%...%BB%D0%BE%D0%BD

Публикувано изображение

Гиза е района в Кайро където са пирамидите Туки

Маската на Тутанкамон е в стария музей ,всички неща са изнесени

от пирамидите отдавна,така,че ако искаш да ги видиш-отиваш в музея,не лазиш

из пирамидата.

До пирамидите строят нов,голям музей,не знам кога го завършват

В Кайро има много музеи,интересен е музея на р.Нил-една лодка обикаля малки острови

и посетителите наблюдават как актьори,преоблечени и гримирани като древни египтяни

пресъздават дрени занаяти,интересно е.Вижте го ако ходите.

То е парк и има малки музей вътре обхващащи историята на Египет,теориите за построяването

на пирамидите също са показани.

Преди входа за пирамидите има музей на папиросите,демонстрират как ги правят,истинските са скъпи..

Маската на Тутанкамон никога не е влизала в пирамида.Така че няма как да е била изнесена от там.

Продължаваш да ни заливаш с фалшива информация,което си е напълно естествено за теб и подобните ти.

Папиросите се завиват в Куба,това са пури.

Папирусите се правят в Египет от тръстика ли беше ,вече съм забравил...и аз отдавна бях там. Публикувано изображение

ааа ма аз не знаех че има роби кадето да дигат Камък който тежи тонове Публикувано изображение това е 8 чудо на света и 1000 роби да са немогат да го диган :lol6:

и технология.

Мале ма ти си виждала Градините на Семирамида :yanim: я разкажи как е там а техниката ?....

Редактирано от BlaDe_MaSteR (преглед на промените)

По повод на градините искам само да ви цитирам едно нещо от Уикипедия:

"Висящите градини на Вавилон, познати и като Висящите градини на Семирамида, са третото от Седемте чудеса на света. И до ден днешен, не са открити."

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B8%...%BB%D0%BE%D0%BD

Не цитирай,знам го отпреди да има интернет ,камо ли Уикикипедия. Публикувано изображение

Не цитирай,знам го отпреди да има интернет ,камо ли Уикикипедия. Публикувано изображение

Аз не го показвам на теб, а на девойката, която е ходила там.

Градините на Семирамида са едно от 7-те чудеса на света и никой до сега

не се наема да ги пресъздаде.

Чела съм за тях,не съм ги виждала Публикувано изображение

тука сте се събрали някаква банда параноици

Египет е евтина дестинация с кратък полет-идете,вижте

не е чудо да идеш до Египет,смешни сте особено Нео.

мен ме интересуваше Тутанкамон и намерих всичко в музея

в пирамида няма смисъл да се влиза

Градините на Семирамида са едно от 7-те чудеса на света и никой до сега

не се наема да ги пресъздаде.

Чела съм за тях,не съм ги виждала Публикувано изображение

тука сте се събрали някаква банда параноици

Маце ,смешната си ти!Опитваш се да ни вземеш за канарчета,ама силно ни подценяваш.Като те интересувал Тутанкамон,защо не знаеш че не е бил никога в пирамида?Ти не само че не си влизала,не си ги и виждала ,освен на снимка.И си отявлена лъжкиня и фантазьорка! :lol6:

Аватара ми го виждаш,нали?Това си е маската на Тутанкамон,той ли е причината да ръсиш тия умности? :yanim:

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Не разбрах, щом няма смисъл да се влиза в пирамида, това значи ли, че не си влизала никога в пирамида?

България-Египет може да е евтина дестинация, но явно не знаеш, че в тази страна е опасно и до пирамидите се ходи с охрана с автомати и автобусите с туристи са строго охранявани.

пак сплетничите

Публикувано изображение

....аз с 2 пистолета, обаче, опредени на челото, не отивам в ивицата Газа, както и в Москва и Киев за газа. Публикувано изображение

Маце ,смешната си ти!Опитваш се да ни вземеш за канарчета,ама силно ни подценяваш.Като те интересувал Тутанкамон,защо не знаеш че не е бил никога в пирамида?Ти не само че не си влизала,не си ги и виждала ,освен на снимка.И си отявлена лъжкиня и фантазьорка! :lol6:

Аватара ми го виждаш,нали?Това си е маската на Тутанхамон,той ли е причината да ръсиш тия умности? :yanim:

Не че нещо казвам само те поправям :clap:

Редактирано от BlaDe_MaSteR (преглед на промените)

Искаш да кажеш погрешаваш? Публикувано изображение

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%83%...%BC%D0%BE%D0%BD

Не се излагай Публикувано изображение

Публикувано изображение

Фараонът Тутанхамон не е известен заради управническите си способности- имало е много по- велики управници на Египет от него, но е известен с това, че неговата гробница е най- добре запазената от намерените досега. През 1924 година тя е открита и отворена от Хоуърд Картър, като едно от нещата открити в гробницата е погребалната маска на фараонът Тутанхамон.

Публикувано изображение

neo2311,

виж това сигурно знаеш ...ама не знам дали има нови данни?

Публикувано изображение

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=876546

Спрели са разкопките заради някаква петиция.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=61101

Ето и друго интересно инфо за пирамидите:

http://www.tribak2007.com/mystery/ionaguni.htm

Не се излагай Публикувано изображение

Публикувано изображение

Фараонът Тутанхамон не е известен заради управническите си способности- имало е много по- велики управници на Египет от него, но е известен с това, че неговата гробница е най- добре запазената от намерените досега. През 1924 година тя е открита и отворена от Хоуърд Картър, като едно от нещата открити в гробницата е погребалната маска на фараонът Тутанхамон.

Публикувано изображение

Не спорете, защото и двамата сте прави - признася се и с двете съгласни, по-точно това са вариации на произношението - К се гълта навътре и звучи като Х. Името означава "жив образ на Атон" - идва от тутанкх - жив образ, нещо като аватар.

Египетския йероглиф анкх означава живот. Известен е още като египетски кръст. Анкх е един от най-древните и най-почитаните символи на древните египтяни, обединяващ същността на два символа: кръгът – обозначаващ вечността и поставеният под него тау-кръст – символ на живота. Заедно те означат безсмъртния и вечен живот, "животът, който предстои", "времето, което ще настане", скритата мъдрост, ключ към тайните на живота и познанието, а също и ключ, отварящ вратата на смъртта. Предполага се също, че изобразява Дървото на Живота (овалът е вечността, а кръгът по дължина и ширина – непреодолимото пространство) или Слънцето, издигащо се над хоризонта. Всеки от боговете го носи в ръцете си и още в древността е смятан за условно изображение на някакъв предмет, някога служил за амулет. В по-късните династични времена Анкх става символ на владетелската власт и е включен в състава на личните имена на фараона.

Тутанкамон не е имало как да е велик управник, тъй като поема властта от полубрата си Сменкхара едва на 8 години, след атентата срещу брат му и управлява до 18-тата година от живота си. Освен с маската си, е известен също с това, че сменя вярата си, а от там и на цял Египет - от монотеизъм преминава отново в политеизъм - първоначално се е зовял ТутанкАтон в честа на единствения бог Атон, а по-късно, под влияние на върховния жрец Ай (бащата на Нефертити, който всъщност, е истинския управляващ Египет тогава наместо младия фараон) връща старата политеистична традиция с върховен бог Амон и се преназовава ТутанкАмон.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.