Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за пирамидите?

Featured Replies

Не спорете, защото и двамата сте прави - признася се и с двете съгласни, по-точно това са вариации на произношението - К се гълта навътре и звучи като Х. Името означава "жив образ на Атон" - идва от тутанкх - жив образ, нещо като аватар.

Египетския йероглиф анкх означава живот. Известен е още като египетски кръст. Анкх е един от най-древните и най-почитаните символи на древните египтяни, обединяващ същността на два символа: кръгът – обозначаващ вечността и поставеният под него тау-кръст – символ на живота. Заедно те означат безсмъртния и вечен живот, "животът, който предстои", "времето, което ще настане", скритата мъдрост, ключ към тайните на живота и познанието, а също и ключ, отварящ вратата на смъртта. Предполага се също, че изобразява Дървото на Живота (овалът е вечността, а кръгът по дължина и ширина – непреодолимото пространство) или Слънцето, издигащо се над хоризонта. Всеки от боговете го носи в ръцете си и още в древността е смятан за условно изображение на някакъв предмет, някога служил за амулет. В по-късните династични времена Анкх става символ на владетелската власт и е включен в състава на личните имена на фараона.

Тутанкамон не е имало как да е велик управник, тъй като поема властта от полубрата си Сменкхара едва на 8 години, след атентата срещу брат му и управлява до 18-тата година от живота си. Освен с маската си, е известен също с това, че сменя вярата си, а от там и на цял Египет - от монотеизъм преминава отново в политеизъм - първоначално се е зовял ТутанкАтон в честа на единствения бог Атон, а по-късно, под влияние на върховния жрец Ай (бащата на Нефертити, който всъщност, е истинския управляващ Египет тогава наместо младия фараон) връща старата политеистична традиция с върховен бог Амон и се преназовава ТутанкАмон.

Анкх е "Огледалото на Венера".

По принцип не Овалът е символ на Вечността, а на женското начало. Слънцето е кръг, не овал, но и то не е ВЕЧНО, ако НЯМА ТОЧКА В ЦЕНТЪРА,

Хексаграмата е "Кръгът без точка в средата"- това е мъжкото начало на ВЕЧНО ЦИКЛЕНЕ В МАТЕРИЯТА. Асоциира се със Сатурн.

По принцип, египетската цивилизация е дериватна на ведическата. Първият фараон "Менес" е бил прогонен от аватра на Вишну-ПарашуРама, и е бил от династията на "Висва-Митра"..

:question: Не знам защо -Рамзез повече ми 'удря' на "Мензиз", околкото на "Рама". :top secret::cant believe::grimace::jeer:

• Отговори 100
  • Прегледи 28,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Анкх е "Огледалото на Венера".

По принцип не Овалът е символ на Вечността, а на женското начало. Слънцето е кръг, не овал, но и то не е ВЕЧНО, ако НЯМА ТОЧКА В ЦЕНТЪРА,

Хексаграмата е "Кръгът без точка в средата"- това е мъжкото начало на ВЕЧНО ЦИКЛЕНЕ В МАТЕРИЯТА. Асоциира се със Сатурн.

По принцип, египетската цивилизация е дериватна на ведическата. Първият фараон "Менес" е бил прогонен от аватра на Вишну-ПарашуРама, и е бил от династията на "Висва-Митра"..

:question: Не знам защо -Рамзез повече ми 'удря' на "Мензиз", околкото на "Рама". :top secret:;):grimace::jeer:

Правилно ти "удря", още по-близо ще бъдеш, ако кажеш Моузес вместо Рамзес, защото Рамзес I, всъщност, е Мойсей.

Чети повече книжки, Кен-зис. Публикувано изображение

От някои книги съм научил, че човек като се почувства безпомощен и няма какво друго да направи, започва да обижда.

От някои книги съм научил, че човек като се почувства безпомощен и няма какво друго да направи, започва да обижда.

А аз от живота съм научила, че някои хора, като няма какво да кажат, започват да о-кен-зват казаното от други.

Имаш ли нещо по темата за пирамидите да споделиш или за египетската цивилизация? Ще те изслушам с много по-голям интерес, отколкото ако демонстрираш поведение тип оня смърф, дето мрази всичко. Публикувано изображение:)

• 1 година по-късно...

А Христос ще се окаже Кришна.

Нямаш представа колко си прав!!!

http://dox.bg/files/dw?a=43caeff9a6 - оттук си изтегли един файл. Представлява книжка, неконвертирана до текст - просто графични изображения. Там на страница 3 от книгата (в pdf документа се води 15-та) ще видиш връзката между Христос и Кришна.

Лек и спорен ден и много усмивки на всички!!! Публикувано изображение

Нямаш представа колко си прав!!!

http://dox.bg/files/dw?a=43caeff9a6 - оттук си изтегли един файл. Представлява книжка, неконвертирана до текст - просто графични изображения. Там на страница 3 от книгата (в pdf документа се води 15-та) ще видиш връзката между Христос и Кришна.

Лек и спорен ден и много усмивки на всички!!! Публикувано изображение

Благодаря, Дървобрад! Лек, спорен и усмихнат ден и на теб!;)

В тази тема ще разгледаме една теория свързана с египетските пирамиди която нее толкова известна на хората.Владетелски горбници или космически антени? Египетските пирамиди не са гробници на фараони а са съвршенни антени които могат да поддържат връзка с космоса.Това го е потвърдил руснакът Андреи Вержбицкии за биомониторинг в Санкт Петербург.Погребалните камери,коридори,помещения и тунели и всички съоражения в пирамидите с абсолутна точност преповтарят конструкцията на съвременните вълнови антени.С тази разлика че сегашнита работят с диапазон 3 см,а диапазона на египетските е с хиляди километри.Така пирамидите ловят сигнали излъчвани от нечия звездна система която испраща сигнали към земята.Кои и защо предава не става ясно казва Вержбицкии които е специялист по антенна техника с 20 годишен прфесионален опит.Ето какво казва Вержбицкии: Експеримените ни доказват че египетските пирамиди са диалектически рефракторни антени за радиовръзка на далечни и свръхдалечни космически разтояния.Каменните гиганти са със свръхвъзможности които превъзхождат всяка съвременна параболична антенна техника и техника за радиовръзка,с която работят радиостанциите.Непонятните на архиолозите тунели,коридори,стаи и погребални камери представляват огромни вълноводи и шлеифове подобни на тези които се исползват в апаратурата за свръхвисоки честоти.Египетската пирамида има притежава екстри които днешните антени нямат.Тя се самонасочва към движещи се космически цели,без да и помага механизъм на въртене.Дори функционира припълно отсъствие на електроенергия.Има по висок коефициент на полезно деиствие.Подбира единични сигнали идващи от едно направление.Става ясно защо археолозите са мислели пирамидите за гробници.Едва с развитието на космонавтиката и космическата комуникация разбираме какво е педназначението на египетските пирамиди(краи на коментара на Вержбицкии).Тъи като Земята се върти,построените в Египет пирамиди рано или късно минават в зоната на радиовидимст на зоната на радиосянка.Тугава далечната космическа станция не вижда земната антена и връзката се прекратява.Една от антените винаги се намира в полизрението и по този начин винаги си общуват.Екипът на Аднреи Вержбицкии прави още едно уникално откритие:Всички пирамиди не испозват електрическа енергия защото те исползват магнитното поле на Земята за да могат да излъчат информация на гиганрски растояния.На каменните радиостанции не им е нужна искуствена енергия,тя исползва земният магнетизъм.Визможно ли е тези огромни пирамиди да имат връзка с извънземна цивилизация? Моето мнение е ДА,със сигурност.А ви за вас,преценете сами. Моля ви кажете си мнението,как ви се струва това.И искам да знам,вярвате ли че това са каменни гробници направени от роби които са огаждали тугава на прищефките на фараоните.Смятате ли че са построени от извънземни.Кажете си мненията,искам да коментираме това,ще си струва . Източник: Интеркосмос

Мнение, което се надявам да просъществува и възприеме: Поредният спам, чиято цел е промиването мозъка на наивниците, които са готови да повярват на идеите прокламирани кажи-речи в целият раздел. Но все пак тук е територия ограничавана единствено от правилата на този форум и общите за Калдейта форуми, така че поствайте каквото си щете, ако не ги нарушавате.

В тази тема ще разгледаме една теория свързана с египетските пирамиди която нее толкова известна на хората...........................

Верно,антени са!

Правени от извънземните!

И вътре са слагали поне по един труп с цел по-добро самонасочване!Дет' са вика с миризмата хваща направо километричния вълнов обхват!Хич не са прости тия извънземни,мамка им!И само ни мотаят ,и си играят с нас на "Тука има,тука нема"!

Ако въпросният Вержбицкий съществува и е толкова грамотен,колкото автора на темата,всичко може да се очаква от него!

Редактирано от ivo464 (преглед на промените)

Верно,антени са!

Правени от извънземните!

И вътре са слагали поне по един труп с цел по-добро самонасочване!Дет' са вика с миризмата хваща направо километричния вълнов обхват!Хич не са прости тия извънземни,мамка им!И само ни мотаят ,и си играят с нас на "Тука има,тука нема"!

Ако въпросният Вржабецкий съществува и е толкова грамотен,колкото автора на темата,всичко може да се очаква от него!

Автора не е виновен, системата го е направила такъв, без въобще да се усети. Вече и на двамата ни е нацвъкал по един минус ама нейсе, ще го преживея.

Автора не е виновен, системата го е направила такъв, без въобще да се усети. Вече и на двамата ни е нацвъкал по един минус ама нейсе, ще го преживея.

Аз за вина нищо не съм казвал.Само за неграмотност и пирамидални антени/една прастара извънземна технология/!

Минусите и плюсовете не ме вълнуват....

Прави сте,не са антени. Правени са така както така наречените археолози искат от нас да вярваме,по 10 000 човека са мъкнели каменни блокове,които нито един съвременен кран не може да вдигне, на по 140 км с въжета и ролки от дънери. :angry: А тези дето не правят конспирации с извънземни и искат от вас да вярвате, че фараоните са ги построили,пропускат дребния факт,че възрастта на пирамидите досега се определя по възрастта на предметите намерени в тях и на пластовете земя около тях и никой в действителност не знае кой,кога,защо и най-вече как ги е построил. Преди да се смеем на хора като автора на темата не е зле да се поогледаме малко и да си признаем,че всеки ден стават неща които не разбираме и никой не може да обясни.А колкото и невероятно да звучи,руснаците са много напред в тази област,нищо че не ги дават по Дискавъри и NG. Поздрави и плюйте,давайте минуси и спамете на воля....

За потребителя над мен които не ме оплю му благодаря и го подкрепям защото руснаците преди няколко години разкриха много велико нещо. Знаете че най-точния метод за устъновяване на годината в която датира един предмет или каквото там изследват става чрез ваглеродния разпад. Е рурснаците доказаха че това не е така. И все пак хора които се правеха на остроумни които ме оплюха по-гора изобщо не опровергаха нищо. Техните коментари прозучаха като лафа..."Йееееее к'во става Уеее браточкаа", кат лав на последния селянин от Долно-Нанагорнище. Говорете с факти. А не ми се правете на тежки. Извинявам се за тона... но... обичам някои като каже: "Не вярвам", да каже защо... Аз винаги когато дам мнение обяснявам защо съм заел тази позиция. Както и да е. Нека ви споделя нещо извън темата. Имаше през 1999 г. по телвизия ФОКС, наживо се излъчваше предаване, как разни екипи от учени и оператори влизат с камери и оборудване в стара египедска гробница, в която не се е влизало от хиляди години. И когато влязоха имаше сумати глинени плочки на които бяха изобразени фигурки, драскани с парченца камък де, но тези фигурки наподобяваха съвременен самолет, хеликоптер, балон дори и истребител. И след няколко дни... ФОКС си измисляха че това било някаква грешка. И изтриха записа от това предаване което се гледаше от цял свят и което се излъчваше директно. Говорете с факти !!! И още един път. Ако съм нарушил правилата или съм издразнил някои се извинявам, но се дразня когато някои заема позиция и дава мнение, да не може да обясни защо го е дал. :angry:

Редактирано от baner4ooo (преглед на промените)

За потребителя над мен които не ме оплю му благодаря и го подкрепям защото руснаците преди няколко години разкриха много велико нещо. Знаете че най-точния метод за устъновяване на годината в която датира един предмет или каквото там изследват става чрез ваглеродния разпад. Е рурснаците доказаха че това не е така. И все пак хора които се правеха на остроумни които ме оплюха по-гора изобщо не опровергаха нищо. Техните коментари прозучаха като лафа..."Йееееее к'во става Уеее браточкаа", кат лав на последния селянин от Долно-Нанагорнище. Говорете с факти. А не ми се правете на тежки.

Извинявам се за тона... но... обичам някои като каже: "Не вярвам", да каже защо...

Аз винаги когато дам мнение обяснявам защо съм заел тази позиция.

Както и да е. Нека ви споделя нещо извън темата.

Имаше през 1999 г. по телвизия ФОКС, наживо се излъчваше предаване, как разни екипи от учени и оператори влизат с камери и оборудване в стара египедска гробница, в която не се е влизало от хиляди години. И когато влязоха имаше сумати глинени плочки на които бяха изобразени фигурки, драскани с парченца камък де, но тези фигурки наподобяваха съвременен самолет, хеликоптер, балон дори и истребител. И след няколко дни... ФОКС си измисляха че това било някаква грешка. И изтриха записа от това предаване което се гледаше от цял свят и което се излъчваше директно.

Говорете с факти !!!

И още един път. Ако съм нарушил правилата или съм издразнил някои се извинявам, но се дразня когато някои заема позиция и дава мнение, да не може да обясни защо го е дал. :)

Пак ли тези "световно известни учени", които подхвърлят разни "факти" в жълти предавания, които незнайно как се изпаряват преди да бъдат проверени, създавайки ефекта на тайствена конспирация...

• 4 седмици по-късно...

Аз вярвам, че пирамидите са построени върху по-стари паметници. Или поне са построени за да отбележат датата 10 500 г.пр.хр - когато заедно с останалите сгради са отразявали точно разположението на Орион. И ако не друго, то трябва да им се признае на египтяните за майсторството с което са ги построили. А радиовъглеродното датиране, което често се използва при разкопките, просто не може да бъде достоврено когато става дума за монументи от камъни. Това важи най-вече за градовете в Средна и Южна Америка за които още не се знае кой ги е построил, въпреки, че обичайните заподозрени си остават ацтеките, маите и инките (+олмеките които странно защо приличат на чернокожите жители на Африка), въпреки, че според техните си предания, някои от градовете вече са били древни и разрушени когато са били заселени от определените от сегашните учени за техни строители.

• 1 месец по-късно...

Имаше един интересен документален филм, в който основната идея беше, че пирамидите са нещо като 'обвивка' на доста по-стари храмове/паметници или както искате го наречете. Не е ясно дали целта е била да се запазят тези храмове от неумолимото време или да бъдат скрити от очите на идните поколения. Но каквато и да е била целта, никой не може да даде точен отговор как са били преместени каменните блокове.

• 1 месец по-късно...

Тц тц тц... Пак намесихме извънземни. Когато човек не разбира нещо, когато нещо е прекалено сложно за психиката му - все трябва да намеси извънземни. Как са построени пирамидите - не знаем - извънземни са ги построили. От какво се прави салама - не знаем - от извънземни. Нещо съм малко луд - не знам защо - извънземни са ме обсебили. Нещо ония маи много плямпат - не знаем защо - извънземни. Съжалявам за офтопика, изглежда е неизбежен. Първо - може да има единични случаи на разни неща - обаче американците, разбира се, раздухаха всичко. Сега извънземните летят главно около Америка, главно катастрофират там, и всеки ден ядат Макдоналдс, затова им надебеляват главите. Бедна ви е наивната фантазийка какво ще се случи на едно извънземно, ако го набарат американците, или руснаците, или ОСОБЕНО ония дръпнати жълтурковци, така да се каже... Чували ли сте за лагер 731? Нещо в пъти по-гадно ще е... Камъка като е един тон - та какво? Не могат ли да го сурнат. Като има камъни на хиляда километра - кой ви каза, че преди 5000 години не е имало по-близо. Четете разни научни глупости, и си мислите, че всичко ви е ясно. Пък и един камък дето е 1 тон, 200 яки египетски момчета все ще го сурнат. Може да е година, но все ще го домъкнат. А и какъв им е проблема да го натоварят на платформа с колела. Ако издържи, прехода ще бъде бърз. Строежа е ясен. Имаше твърдение, че трите пирамиди са построени точно където се пресичат меридиани и паралели. Ами, че те са една до друга! А те са 90 меридиана и 90 паралела, простете ако бъркам. Географията не ми е сред любимите науки. Има всякакви "компетентни твърдения", също, че Хитлер всеки ден си лафел със Сатаната, аз ги наричам капан за наивни умове. Все пак, това си е мое мнение. Всеки си има право на мнение, нали така? Сегааа... Има обаче едно нещо, което си е необяснимо. В пирамидите не съм сигурен, но за други места - съм, са намерени йероглифи и рисунки изобразяващи самолети, хеликоптери... Такива неща. Но самолети и хеликоптери - а не летящи чинии и големи глави! И оттук ми идва една теория, върху която все още не съм мислел задълбочено. Ще дойде 2012, ще мине, ще дойде Третата световна война, и тя ще мине, след това може още една война, може би - не. И ще дойде момент, когато, хаха, обратно Към Неандерталските векове(замисляли ли сте се какво ще се случи, ако изчезне електричеството). И това ще мине - ще създаде някой чифут монотеизъм, след това друг чифут ще направи християнство... И някъде между ерата на монотеизма и на Неандерталските векове, на някой ще му хрумне "дай да украсим тия камини, бъ брат. Шъ сурним камини и шъ гъ поднъвим, да е хуу за гледане. Дъ нъ помнят занапреди...". Ще си драска йероглифи, малко самолетчета, за които му е разказвал дядо му, на който пък, неговия дядо му е разказвал... Тоест ще построят Пирамидите върху предишните им жалки останки, както вика оня лош металист :blink: Някои като прочетат това, ще си кажат, че оня the_Гюнсюнгюр е откачен... Ще ги помоля, ако някой ще тръгне да спори с мен, поне да не набляга на това, колко съм тъп, луд и тн. И без друго не ми пука, поне да спорим културно. Поздрави!

Редактирано от The_Gunslinger (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Материала е интересен, забранената археология взе да набира последователи в последно време...

Редактирано от The_Gunslinger (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Доколкото знам, пирамидите са модел на съзвездието Орион, и една от тях(в която се поставяли фараоните) сочи към Сириус. А тази звезда още от древността е имала специалното внимание на хората, както и е спомената и в окултни източници като "място", което обитавали специални духове(естествено, не става въпрос за физическия смисъл на звездата Сириус). И пирамидите били построени, за да могат фараоните като умрат, да се преродят пак като бъдещи фараони. За да властват пак, което е целта на злото. Това ми се струва логична причина.

• 6 месеца по-късно...

Във вулканите се крие една от тайните на маите

Публикувано изображение

Вулканична пепел, която системно е попадала върху земите на маите, обяснява мистерията как древните метрополиси са просперирали при относително бедна почва, чрез която са се изхранвали.

Метрополисите на маите са били строени относително далеч от вулканите в земите им, но ново проучване хвърли светлина по въпроса как тези градове са се изхранвали, пише "Нешънъл джиографик".

Империята на маите се е простирала от днешно Южно Мексико през Гватемала до северните части на Хондурас и е процъфтявала между 250 и 900 година от Новата ера, след което запада.

Неотдавна учени откриха бежов глинест минерал в каналите на археологическата площадка Тикал в Гватемала, където в миналото е бил най-големият град в южните земи на маите.

Този минерал, който е вид смектит, се образува само след падане на вулканична пепел. Учените му направили химичен анализ за установяване на произхода и установили, че смектитът от Тикал произлиза от вулканите на територията на съвременните държави Салвадор, Гватемала, Хондурас и Мексико.

"Минералите говорят за серия от вулканични събития в миналото", казва ръководителят на екипа Кен Танкърсли, антрополог от университета в Синсинати.

Града на маите Чалчуапа в Ел Салвадор е бил изгорен до основи при изригването на вулкан през VІ век. Според учените теченията са разнасяли праха и към много далечните градове на маите.

Образците от вулканичен прах в Тикал са се формирали в дълъг период - от 340 година преди Новата ера до 990 г. от Новата ера.

"Няма начин да се установи броят на изригванията, честотата им или кой вид прах от кой вулкан идва", каза Танкърсли.

Новото откритие се смята за много важно, защото обяснява тайната на равнинните градове на маите. Почвата около тях е била много неплодородна. Тя е била съставена предимно от варовик и не е била подходяща за изхранването на много хора. Но въпреки това по тези места са живели между 160 и 230 души на квадратна миля. Каквато численост озадачаваше учените.

Ако в равнинните градове на маите нивите са били засипвани с вулканичен прах на няколко години, или дори на десетилетия, почвата там е била периодически обогатявана.

След което прахът е подобрявал плодородието на почвата, като е увеличавал нейната водопропускливост и шупливост и така е подобрявал способността да се задържа водата. Вулканичната пепел е и източник на полезни за растенията елементи като желязо и магнезий.

Дори тънък пласт от вулканична пепел, например няколко сантиметра, може да усили плодородието за дълго. Освен това пепелта задушавала някои вредни за растенията насекоми.

Маите са смятали, че могат да забавят или предотвратят изригванията, като са изпълнявали кървави ритуали и са хранели духовете и божествата, за да контролират вулканите.

"Те са строили храмове във формата на вулкани и са имали ритуали, наподобяващи вулканични събития. Вулканите са били неотделима част от живота на маите", завършва Танкърсли.

sanovnik.bg

• 4 месеца по-късно...

Малко ще се отклоня от темата... Предполагам повечето от вас са влизали в тракийски гробници, или поне са виждали снимки. Но дали някой се е замислял как се е построило такова чудо. Да се върнем 3000 години назад - няма лепило, няма пирони, няма технологии. Как са успяли да построят гробница, при положение, че са имали в наличност само камъни и дърво? Да я построят така, че да издържи 2000-3000 години без да се срути, при положение, че е затрупана с тонове пръст... То в момента не могат да го постигнат - с една примитивна техника да построят нещо, дето да издържи 1 ден затрупано, апък камо ли хилядолетие. Не са били прости древните хора, никак не са били прости :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.