Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телевизор Arielli

Featured Replies

Здравейте! Честита нова година! Здраве и успех пожелавам на всички вас. :)

Ето го и моя проблем. Закупих вчера от Метро телевизор Arielli LED 32DN6T2 и не мога да го свържа. Проблемът е в мен, защото съм свикнала на тв-то отзад да има изводи Ypbpr, демек синьо, зелено, червено :D, а сега такива на новия не виждам. Ще прикача снимки на изводите на приемника на Булсатком и на телевизора с надеждата, някой от Вас да ми обясни какво да направя. Срам, не срам, пускам темата. Знам, че сигурно питам за елементарни неща, но за мен си е сложно, извинявам се предварително!

IMG_20180107_121238.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/977/9239977D.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/978/9239978k.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/983/9239983v.jpg

Редактирано от Ralica92 (преглед на промените)

• Автор
преди 6 минути, ined написа:

RGB-то  е на жак - трябва да са ти го дали към телевизора 

Не, няма го към тв-то. Дистанционно, батерии, винтове, глупости, но това го няма.

• Автор
преди 8 минути, oic написа:

Вземате от магазина един кабел Scart към Scart и сте готови.

Само гледайте да е по качествен че съм попадал на доста ментета.

Сега се сещам, че преди време съм ползвала такъв кабел и явно е бил менте, защото звукът бучеше много неприятно.

Но ще взема, щом трябва. Не знам само как ще разпозная качество пред ментето. По цената сигурно.

Вземи си от Булсатком HD декодер ще ти го свържат с HDMI кабел за най добра връзка.

А доколкото си спомням тези SD декодери губят и някои от каналите.

Редактирано от PigManu (преглед на промените)

• Автор
преди 47 минути, dimi073 написа:

Сменяте приемника на булсат с нов HD пак от тях и проблема се решава.Смяната е безплатна ако това е основния приемник.

Да, приемникът е основен и е от доста време, 10 години някъде. Значи какво точно трябва да направя за да ми го подменят? 

преди 47 минути, PigManu написа:

Вземи си от Булсатком HD декодер ще ти го свържат с HDMI кабел за най добра връзка.

А доколкото си спомням тези SD декодери губят и някои от каналите.

А те дават ли към приемника Hdmi кабел или трябва аз да си го закупя?

Взимате стария/носете си зарядното,дистанционното и договора,ако си го пазите/,отивате в офис на булсат и казвате ,че искате да се смени с HD приемник.

• Автор
преди 1 минута, dimi073 написа:

Взимате стария/носете си зарядното,дистанционното и договора,ако си го пазите/,отивате в офис на булсат и казвате ,че искате да се смени с HD приемник.

Договорът малко трудно, от преди 10 години хич не знам къде е забутан. Без него ще стане ли?

• Автор

Иначе закупих от най-близкия магазин такъв Скарт кабел, 4лв 1метър (само такъв имаше), обаче има едно бучене и шумене, като намаля звука почти напълно и е доста дразнещо. От кабела ли е или от тв-то? И какво мога да направя, за да го отстраня?

преди 34 минути, Ralica92 написа:

Иначе закупих от най-близкия магазин такъв Скарт кабел, 4лв 1метър (само такъв имаше), обаче има едно бучене и шумене, като намаля звука почти напълно и е доста дразнещо. От кабела ли е или от тв-то? И какво мога да направя, за да го отстраня?

Щом и на втори телевизор го прави проблема явно е в приемника. Както казват по горе колеги отивате със стария приемник и искате да Ви бъде подменен с нов. В комплекта с новия приемник има и HDMI кабел, така че няма нужда да купувате друг. Поне при мен така беше и нямам вече никакви проблеми.

преди 1 час, Ralica92 написа:

А те дават ли към приемника Hdmi кабел или трябва аз да си го закупя?

Всичко, кабел приемник си върви комплект.

Обади се в техен офис, направи заявка за HD приемник, техниците идват на място и си монтират декодера.

И чак след монтажа на новия декодер, си взимат стария декодер.

пп. Няма кабелен оператор който да ти даде декодер и сам/сама да си го монтираш.

Изрично го пише в договорите.

Редактирано от PigManu (преглед на промените)

• Автор
преди 4 часа, Стойко Цонев написа:

Щом и на втори телевизор го прави проблема явно е в приемника. Както казват по горе колеги отивате със стария приемник и искате да Ви бъде подменен с нов. В комплекта с новия приемник има и HDMI кабел, така че няма нужда да купувате друг. Поне при мен така беше и нямам вече никакви проблеми.

Ок, ще до занеса за да ми го подменят. Дано бученето да изчезне. А тогава този Скарт кабел нужен ли ще ми е? Все си мисля, че бученето е от него, а не от приемника, защото на стария телевизор с онези цветните кабели не бучи.

Преди време бях с друг приемник и поради повреда някаква ми го подмениха, но пак със същия модел. Още тогава е трябвало да изискам подмяната да бъде с по-нов модел. Нищо, сега ще го направя това. Даже ще им занеса телевизора там на място (едно време на Румънското посолство ме караха да ходя за подмяната на приемника). Ще го свържат, ще видят бученето откъде идва и така. Айде сиктир бе, цял ден се разправям с тоя Ариел. :D

Пс: много въпроси задавам, дано да няма проблем.

Редактирано от Ralica92 (преглед на промените)

Смени Scart кабела. Явно е тънък китайски без ширмовки - около 6 мм диаметър и цена 2-3 лв. Сложи истинки дебел 10-12 мм. и поне 6 лв цена. Това е. Ако искаш мога и снимки да прасна ако не вярваш.

Иначе правилното решение е да се смени приемника и да се мине на HDMI.

преди 17 часа, Филипов написа:

Смени Scart кабела. Явно е тънък китайски без ширмовки - около 6 мм диаметър и цена 2-3 лв. Сложи истинки дебел 10-12 мм. и поне 6 лв цена. Това е. Ако искаш мога и снимки да прасна ако не вярваш.

Има ли телевизора HDMI задължително сменяне на приемника и ще се види тогава разликата в качеството на картината.

• Автор
преди 4 часа, Стойко Цонев написа:

Има ли телевизора HDMI задължително сменяне на приемника и ще се види тогава разликата в качеството на картината.

Има. Дано да има разлика в качеството, а не само дизайна на приемника да е различен.

преди 21 часа, Филипов написа:

Явно проблемът е в него, но засега ще карам с тоя Скарт кабел, пък като дойдат да подменят приемника ще си сложат доколкото разбрах техни нови кабели за HDMI.

Днес иначе ходих до офис на Булсатком и се записах за HD приемник, но ми казаха, че нямали в наличност приемници и чакането можело да бъде и до 3 месеца. 

А пък на работата днес взеха че се вяснаха момчета от Булсаткома и не се поколебах да ги попитам защо бучи телевизора. Казаха ми, че трябва да се включи коаксиален кабел еди къде си, с не знам си какви накрайници. Правех се, че разбирам, ама всъщност много не схванах. Може и бученето да изчезне, ама не ми се занимава. А и те така ми го обясниха, че много не разбрах къде трябва да го включа тоя коаксиален кабел. Някъде където до скоро било близу-то.. ходи разбери.

преди 58 минути, Ralica92 написа:

Днес иначе ходих до офис на Булсатком и се записах за HD приемник, но ми казаха, че нямали в наличност приемници и чакането можело да бъде и до 3 месеца. 

Това обяснение го дават откакто пуснаха IPTV Fusion- приемника си (2 години и нещо), за да вземеш него.

Който за мен не става за нищо, поради абсолютно неграмотно направеното меню.

Затова и други недоразумения, преди няколко месеца се разделихме с Булсатком.

Здравейте, не знам дали е най - правилното да попитам тук, но искам да попитам собсвеника на ариелито дали е доволен от телевизора и как го избра?

Аз съм пред дилемата дали да взема китайски ариели 43 инча(530лв) с 3 години гаранция като ми допадна картината в магазина или да взема турски турбо-х пак 43 инча(500лв) предвид факта, че от месец имам 32 инча хитачи и се държи добре и има хубава картина. Като имам варианта и за 43 инча пак на турбо-х 4к + смарт за 600лв., но и смарта и 4-като в моя конкретен случай няма да се изпозлват пълноценно. Този с 4-ка ми се стори по принцип, че има по - добра и по - чиста картина, но това все пак на съдържание 1080p, на IPTV-то няма да е така.

Благодаря.

• Автор
на 14.01.2018 г. в 22:51, Konstantin Georgiev написа:

Здравейте, не знам дали е най - правилното да попитам тук, но искам да попитам собсвеника на ариелито дали е доволен от телевизора и как го избра?

Засега съм МНОГО доволна, картината ми допада за тези пари. :D

Иначе как го избрах - не му мислих много, много. Исках евтин 32" телевизор и така попаднах на него. Цената от 249лв е много добра предвид характеристиките смятам аз.

на 8.01.2018 г. в 20:16, PigManu написа:

Това обяснение го дават откакто пуснаха IPTV Fusion- приемника си (2 години и нещо), за да вземеш него.

Каква е разликата между HD приемник и IPTV ?

преди 18 минути, Ralica92 написа:

Каква е разликата между HD приемник и IPTV ?

HD е сателитен приемник с доста по малко възможности както за приемане на канали така и за функции.

HD е подходящ вече за места където е невъзможно (или няма в момента ) кабелен интернет.

IPTV е приемник който се свързва чрез интернет кабел и възможностите му са много повече, функции като запис на някакво предаване или филм спиране на пауза, превъртане назад, много повече канали и тн.

Общо взето IPTV e нaй доброто.

• Автор
преди 6 минути, PigManu написа:

HD е сателитен приемник с доста по малко възможности както за приемане на канали така и за функции.

HD е подходящ вече за места където е невъзможно (или няма в момента ) кабелен интернет.

IPTV е приемник който се свързва чрез интернет кабел и възможностите му са много повече, функции като запис на някакво предаване или филм спиране на пауза, превъртане назад, много повече канали и тн.

Общо взето IPTV e нaй доброто.

Ясно, мерси! :)

• 1 година по-късно...

Здравейте

Здравейте! Купих си телевозор arielli модел : LED-43DN6A6 UHD SMART и имам проблем с картината. Телевизията ми е на виваком IPTV. Защо когато включа телевизора показва добре, но когато го изключа от дистанционното и го включа отново картината е размазана. Когато изкарам кабела HDMI и го вкарам пак при включени тв и приемник картината става ясна и хубава. И така всичко се повтаря. Проблема не е в телевизора, тъка ми казаха в сервиза. Не е и от кабела. Също не е и от приемника защото е тестван на друг телевизор. Телевизора е тестван на други оператори, лаптоп, cromecast и него прави този проблем. Ако някой може да ми помогне ще му бъда много благодарен.

преди 10 часа, jelyazko radev написа:

Здравейте

Здравейте! Купих си телевозор arielli модел : LED-43DN6A6 UHD SMART и имам проблем с картината. Телевизията ми е на виваком IPTV. Защо когато включа телевизора показва добре, но когато го изключа от дистанционното и го включа отново картината е размазана. Когато изкарам кабела HDMI и го вкарам пак при включени тв и приемник картината става ясна и хубава. И така всичко се повтаря. Проблема не е в телевизора, тъка ми казаха в сервиза. Не е и от кабела. Също не е и от приемника защото е тестван на друг телевизор. Телевизора е тестван на други оператори, лаптоп, cromecast и него прави този проблем. Ако някой може да ми помогне ще му бъда много благодарен.

Никога не свързвайте техника при включени устройства! Защото може да останете без нея.

Винаги при изключени устройства, включая и от захранващата мрежа. След което се свързват.

По темата:

1.Телевизора има 3 HDMI входа. Опитайте със всеки от тях. Ако някой от тях е HDMI 2.0, а другите за по стари стандарти е възможно да има несъвместимост между тях.

2.Сменете кабела с друг читав и опитайте с него. HDMI кабела трябва да е поне версия 1.4, ако не гледате 4К 60 Hz, от приемника, а само 1920  x 1080 Full HD.

3.Отворете упътването на телевизора и прочетете внимателно за свързването и прочие. Прегледайте за  настройка на картината която пропускате (например  4:3 16:9, Auto)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.