Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли да управляваме МПС без получена книжка?

Featured Replies

Здравейте!

Ситуацията е следната, взел съм си всички изпити и съм си подал документи в КАТ, но все още не съм получил книжката. Ще си имам ли проблеми, ако шофирам и ме спрат за проверка? 

Приятели ми казаха, че от полицията имат данните ни в електрона база от данни и при евентуална проверка казваш, че си забравил документите си, от полицията те проверяват в базата от данни, виждат че си вкаран в системата и те пускат, но това ми звучи малко нереално за това искам да чуя вашите мнения...

Редактирано от Bojidar9999 (преглед на промените)

Няма проблем, само да не те хванат. Ако искаш да си вземеш книжката изобщо и без проблеми, най-добре изчакай още малко.

и да го хванат не е проблем, просто не е носи, това не значи че няма има е но все още не е на хартия

приятеля ти е прав

Аман от лапешки работи! За гробищата ли си се разбързал?

Примерно: взел си си всичките изпити. Имаш ли диплома? Не - нямаш!  Чакай си документа!

Раздел XX от ЗДП.; Задължения на водачите на пътни превозни средства

Цитат
Чл. 100. (1) (Предишен текст на чл. 100 - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Водачът на моторно превозно средство е длъжен да носи:
1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за управление на моторно превозно средство от съответната категория и контролния талон към него;
2. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за регистрация на моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;
3. (изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) документ за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите за моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;

и т.н.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

и да го хванат не е проблем, просто не е носи, това не значи че няма има е но все още не е на хартия

приятеля ти е прав

Що тогава като те спрат не казват "Кажи си ЕГН-то", а казват "ДОКУМЕНТИ ЗА ПРОВЕРКА"? Всеки е ДЛЪЖЕН да носи лична карта и/или шофьорска книжка. А когато е зад волана е ДЛЪЖЕН да носи  шофьорска книжка.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Или да обобщим отговора на въпрос: НЕ, НЕ МОЖЕ ДА СЕ УПРАВЛЯВА МПС БЕЗ ПОЛУЧЕНА КНИЖКА!!!

преди 11 минути, krassleto написа:

Или да обобщим отговора на въпрос: НЕ, НЕ МОЖЕ ДА СЕ УПРАВЛЯВА МПС БЕЗ ПОЛУЧЕНА КНИЖКА!!!

Много си прав. Преди да получи книжката, водача не е вписан в регистрите на МВР а само в дай, че е взел изпита.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.