Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Wifi драйвърите?

Featured Replies

Здравейте,

откакто преинсталирах преди 15-тина дни (на Windows 8.1 (64 бита)), машинката спря да се свързва посредством Wifi при включване на Windows-a. Всеки път, когато изключа или го приспя (не се случва при рестарт) трябва да troubleshoot-вам network-a, за да се появи сигналът, през другото време е все едно, че не съм се свързал, а като се опитам да се свържа към рутера ми изписва, че няма как да се осъществи връзката. Върши работа и ако вляза в Control Panel > Network and Internet > Change Adapter Setting и направя Disable + Enable на Wi-Fi-то, но при всяко пускане, да рестартирам wireless-а не ми се вижда оферта.

Преди това бях на същата версия на Win-a, както и със същите драйвъри (от официалния сайт). Преди година и нещо тоя проблем се беше появил пак, но не се сещам как го реших.

Прикачам съответно и скрийншоти от Troubleshooter-а, ако са нужни:

jQTkFjs.png

LeyL0wv.png

В Device Manager-a няма непознати устройства. Такова е и положението под Network adapters:

ioW2Iz3GRAOMOT8REeMw1Q.png

Пробвах да деинсталирам драйвърите директно от Device Manager-a, след което рестартирам. При пускането си намира същите драйвъри и си ги инсталира само, но при следващо изключване - проблемът пак е налице. Драйвърите, които уж успешно се инсталират и които съм ползвал винаги, са от официалния сайт на HP за модела.

Всякакви препоръки са добре дошли!

Редактирано от XYconstant (преглед на промените)

Махни опцията power safe в настройките на безжичната карта. Това трябва да ти реши проблема.

аре бе майсторе нали беше ПС ГУруто

дисеъбъл на  всички адаптери освен на този който се ползва.

• Автор
Махни опцията power safe в настройките на безжичната карта. Това трябва да ти реши проблема.

От Power Management-а ли?
преди 1 час, Емил Костов написа:

Махаш отметките.

image.png.b7199ecad93c06c7d850912ad42b4236.png

Пак ли разказваш вицове? :D :D :D

Опитай с изваждане на батерията след изключване !

преди 1 час, Емил Костов написа:

Махаш отметките.

image.png.b7199ecad93c06c7d850912ad42b4236.png

Един от недостатъците на този метод  на  Модератора е че понякога лаптопът не се изключва !

Тествай !

Редактирано от Gregory House (преглед на промените)

преди 3 минути, Gregory House написа:

Опитай с изваждане на батерията след изключване !

Един от недостатъците на този метод е че понякога лаптопът не се изключва !

Тествай !

Това няма нищо общо с изключването на лаптопа. Просто не пипа безжичната карта. Ако лаптопа не се изключва проблема е някъде другаде.

преди 4 минути, Still Hustlin написа:

Пак ли разказваш вицове? :D :D :D

Е щом така смяташ така да е. Аз съм човека виц. Ти гледай да разкажеш на постващия история и да му решиш проблема ако можеш.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Това няма нищо общо с изключването на лаптопа. Просто не пипа безжичната карта. Ако лаптопа не се изключва проблема е някъде другаде.

Затова съм казал да тества седмица две !

И да каже !

току-що, Gregory House написа:

Затова съм казал да тества седмица две !

И да каже !

Да тества разбира се!! 

преди 37 минути, Gregory House написа:

При мен ваденето на батерията свърши работа !

Предложения от вас вариант съм тествал ! Работи !

Явлението с неизгасването на лаптопа е хаотично !

Така е, но и това с power мениджмънта също прави мизерии.

• Автор

Благодаря ти, Емо, засега махането на отметките върши работа.

Какви аномалии, викате, да очаквам с махането им?

преди 24 минути, XYconstant написа:

Благодаря ти, Емо, засега махането на отметките върши работа.

Какви аномалии, викате, да очаквам с махането им?

Като ги махнеш няма проблем. Това исках да кажа. Това го правя от доста време и не само на безжичната карта, ами и на лан картата. Особено нещата стават още по страшни, ако е инсталиран и някой tool за пестене на енергия.  Даже и в биос има опция, която също махам ако се налага.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Имам някакви бегли спомени, че преди решавах проблема с някакви команди през cmd, но така и не можах да открия какви бяха. Пробвах с някои, но пак греда.

По-горе попитах, защото се спомена, че може да прави мизерии при изключване на лаптопа?

преди 3 минути, XYconstant написа:

Имам някакви бегли спомени, че преди решавах проблема с някакви команди през cmd, но така и не можах да открия какви бяха. Пробвах с някои, но пак греда.

По-горе попитах, защото се спомена, че може да прави мизерии при изключване на лаптопа?

Е за какво се мъчиш с команди след като с 2 цъкания на мишката проблема ти е решен.  Може да спреш и в биос опцията Power Awake from Lan или нещо от този сорт. Не ми се рестартира в момента машината да кажа какво точно беше. Може също да си инсталираш и така наречените инструменти от сайта на производителя за съответния модел за управление на Power Managment, но там много внимателно трябва да направиш настройката.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Окей, благодаря много!

Засега темата е приключена, ако изникне нещо, ще пиша. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.