Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защита против хакери

Featured Replies

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Емиле, имал ли си случай като този:

• Отговори 98
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Емил, сменям си паролите често и пак ги разбива. Затова си мисля, че и паролата на рутера може пак да разбие, колкото и да я сменям. Щом веднъж я е разбил, явно може пак да го направи. Не мога да викам всяка седмица техниците да ми я сменят, нито постоянно да нося компа за преинсталиране. Ще поискам да ми покажат как сама да си я сменям, и ще трябва да си играя често да я сменям. Стори ми се за разумно да потърся  някаква програма за сериозна защита, която да не му дава достъп до мен. Не знам дали spyhunter, която имам, от почти месец, е достатъчно надеждна. И понеже знам, че тук има хора с познания по въпроса, се надявах да получа съвети, затова писах в този форум. Тази вечер ще потърся тайни уол, за която ми писа един от потребителите тук и след като сменя всички пароли, вкл. тази  на рутера, ще я инсталирам. Проблемът с този "луд хакер", както го наричам, е,  че ме следи  повече от 2 години и явно е много упорит. Дълго време не предприемах нищо, освен просто смяна на паролите на акаунтите ми,  сега реших да се защитя по-сериозно. Още веднъж благодаря на всички за съветите и помощта1

преди 28 минути, Gregory House написа:

Съгласен !

Авторът на темата го гони и параноя !

Параноя ли? Когато на теб някой ти трие служебни мейли и ти възпрепятства работата, и ти се рови постоянно и в личната кореспонденция, тогава ела да ми кажеш, че е параноя.

преди 7 минути, vesever написа:

Затова си мисля, че и паролата на рутера може пак да разбие

ако правилно ти е нагласен рутера, както ти написах в предишен пост, може само да се опита да заглуши/влоши сигнала, но не и да я разбие
единия вариант е с програмата  Fluxion или с испанския вариант linset , при което, ако опиташ да въведеш парола наново, той прихваща паролата
мбаси, как ме караш да пиша неща заради които мога да получа бан
спри се вече и иди при спецове

преди 15 минути, vesever написа:

Емил, сменям си паролите често и пак ги разбива. Затова си мисля, че и паролата на рутера може пак да разбие, колкото и да я сменям. Щом веднъж я е разбил, явно може пак да го направи. Не мога да викам всяка седмица техниците да ми я сменят, нито постоянно да нося компа за преинсталиране. Ще поискам да ми покажат как сама да си я сменям, и ще трябва да си играя често да я сменям. Стори ми се за разумно да потърся  някаква програма за сериозна защита, която да не му дава достъп до мен. Не знам дали spyhunter, която имам, от почти месец, е достатъчно надеждна. И понеже знам, че тук има хора с познания по въпроса, се надявах да получа съвети, затова писах в този форум. Тази вечер ще потърся тайни уол, за която ми писа един от потребителите тук и след като сменя всички пароли, вкл. тази  на рутера, ще я инсталирам. Проблемът с този "луд хакер", както го наричам, е,  че ме следи  повече от 2 години и явно е много упорит. Дълго време не предприемах нищо, освен просто смяна на паролите на акаунтите ми,  сега реших да се защитя по-сериозно. Още веднъж благодаря на всички за съветите и помощта1

Параноя ли? Когато на теб някой ти трие служебни мейли и ти възпрепятства работата, и ти се рови постоянно и в личната кореспонденция, тогава ела да ми кажеш, че е параноя.

Параноята не е непременно лошо нещо !

Параноята има и мобилизиращ ефект , както е при вас ! Крайностите трябва да се избягват !

За съжаление има лоши хора !

Много навътре с материята - тролене !

преди 5 минути, дръндю написа:

ако правилно ти е нагласен рутера, както ти написах в предишен пост, може само да се опита да заглуши/влоши сигнала, но не и да я разбие
единия вариант е с програмата  Fluxion или с испанския вариант linset , при което, ако опиташ да въведеш парола наново, той прихваща паролата
мбаси, как ме караш да пиша неща заради които мога да получа бан
спри се вече и иди при спецове

Дръндю, оценявам желанието ти да помогнеш/ защо да получиш бан, на мен такава информация ми е нужна, тъй като не съм имала други такива случаи и не съм запозната. Отговарям на всеки, който пише по темата ми. Който иска, да се включва, но никой не е длъжен ;)

Сега в моя случай по-важно е да разбера как да парирам опитите му за атаки, освен това, което вече ми казахте, за рутера. Дотук ми е ясно. Рутера го изяснихме, Обаче, всички варианти и опции искам да знам. Значи разбива паролите ми с някаква програма. Има ли начин да се парира тази флукшън или линсет или каквато ползва, има ли примерно друга програма, антишпионска, която да го блокира, не ме карайте да ви вадя думите с ченгел, де! Така и така сте се включили в темата ми, кажете всичко, което знаете.. .

Грегори, ок, както кажеш. Аз съм си мобилизирана поначало, не ми е нужна параноя. Просто попитах за помощ, а вие се гаврите. Айде дайте по темата, ако има още полезна информация, кой каквото знае, да каже, моля!

преди 1 минута, vesever написа:

Грегори, ок, както кажеш. Аз съм си мобилизирана поначало, не ми е нужна параноя. Просто попитах за помощ, а вие се гаврите. Айде дайте по темата, ако има още полезна информация, кой каквото знае, да каже, моля!

На такава тематика !

Никога !

Модератора ви помоли да посетитите отдела за чистене на вируси !

Няма как магически да ви се решат проблемите !

Променете администраторската парола на рутера !

преди 2 минути, vesever написа:

ами да предположим, че сте нагласили рутера както трябва и всичко ви е наред
може да се случи, да нямате нет, защото машината ви не успява да се свърже с рутера
ако всичко ви е наред, а не успявате да се свържете, вероятно сте под атака и в този случай е голяма грешка да се въвежда отново парола в машината
и моля, послушайте съвета на @DarkEdge, да си пуснете тема в раздела посочен от него
аз повече няма да пиша в тая тема, защото луднах, превъртях, откачих
АААААААААААААААААА!

преди 14 минути, Gregory House написа:

На такава тематика !

Никога !

Модератора ви помоли да посетитите отдела за чистене на вируси !

Няма как магически да ви се решат проблемите !

Посетих отдела за чистене на вируси, обаче проблемът е по-глобален. Аз вируса го изчистих със spyhunter. Сега това, което искам да разбера, което ми е по-важно, е как да противодействам на шпионската програма, с която  ПОСТОЯННО ми разбива паролите. С други думи, трябва ми сериозна противошпионска програма. Не знам как по друг начин да го кажа.

Не съм казвала, че искам магии, а просто една надеждна програма, която евентуално да ми помогне и ако има такава програма, моля, който знае, да ми каже.

Ако ли не, да прекратим темата. 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 9 минути, дръндю написа:

ами да предположим, че сте нагласили рутера както трябва и всичко ви е наред
може да се случи, да нямате нет, защото машината ви не успява да се свърже с рутера
ако всичко ви е наред, а не успявате да се свържете, вероятно сте под атака и в този случай е голяма грешка да се въвежда отново парола в машината
и моля, послушайте съвета на @DarkEdge, да си пуснете тема в раздела посочен от него
аз повече няма да пиша в тая тема, защото луднах, превъртях, откачих
АААААААААААААААААА!

Дръндю, аз вируса съм го изтрила вече със spyhunter. В случая не става дума за вируса, а за противодействане на програмата, с която ми разбива паролите. Това нали са две различни неща?

Добре, лека вечер, не се ядосвай, нищо не  е станало, че да превърташ! Със здраве!

преди 2 минути, icotonev написа:

Кога и къде..?

Ицо, по-горе съм обяснила проблема...очаквах, че ще се намери просто решение, някой да знае програма за защита....а то стана доста сложно )))

Не съм чувала за кейлогър.

Грегори, благодаря!

Глобално към проблема може да се подходи така:

1. Смяна на интернет доставчика или включване на втори.

2. Смяна на рутера с подходящ, правилно настроен от разбиращ човек и по възможност с алтернативна ОС.

3. Ползване на кабел!

4. Ново или поне наново подготвено ПС - добре настроено и максимално стегната стена. Може и да не е Windows базирано. Ясно е, че трябва да се направи от специалист.

5. Никакво използване на всички юзъри и пароли върху новото ПЦ ползвани до сега (смяна и на регистрациите - правят се нови - все едно имате друга самоличност).

6. Ползване на сигурни он-лине ресурси с 2 степенна защита.

За начало може да си ползвате телефона и старото ПС за заблуда на противника - нека си мисли, че контролира нещата, а Вие си вършите работата през сигурния маршрут като двата пътя никога не трябва да се пресичат. Ако пак Ви намери значи от другаде Ви "хаква"!

Успех.

Благодаря на Пламен и Велислав за сериозните отговори! В действителност очаквах по някакъв лесен начин да се реши проблемът, а е явно, че трябват сериозни мерки. В сервиза само ми преинсталират компа, но повече от това не знам могат ли да направят.  Ще разуча къде да намеря специалисти, които да се справят.

Не вярвам да е елементарно. Обръщала съм се няколко пъти към хора, които разбират от компютри и не са успели да ми помогнат. Мои приятели неведнъж са се оплаквали дори от компютърни специалисти, че не успяват да им решат проблема. Не всеки може да е айти спецалист на ниво, така мисля. Аз работя с текстообработващи програми, но от други видове програми и IT  не разбирам, не ми се е и налагало. 

Хакер се бори с друг хакер.

Лесния начин е не ползваш интернет не може да те хакне.

Другото е след като от 2 години те дебне някой - уж в тази държава има закони, свързваш се с органите и насъскваш кучетата след него.

Пламене, аз работя чрез интернет, няма начин да не го ползвам. Ако работата ми не беше в интернет, не бих го ползвала...но засега няма как да я сменя...от 10 години я работя и обичам тази работа. Консултирах се за евентуална жалба към отдел Кибер атаки на ГДБОП, но ми казаха, че надали ще ми обърнат внимание. Не пречи да подам жалба, ала като знам какви са ни законите, те реални престъпници и убийци пускат на свобода, а в моя случай, кой ще обърне внимание ...та рекох да се науча и да разуча как да се предпазвам сама...

За всеки случай след всичките процедури аз лично,не те задължавам с мнението си,бих сменил и харда.Апропо,нямах време да се занимавам,но имах идеята да създам такъв вирус който да е активен и след преинсталация и форматиране и да го кръстя-херпесоиден.Като вируса на херпеса при хората-винаги дреме и чака защитните сили на организма на човека да отслабнат и пак да се прояви.

преди 4 минути, _nib_ написа:

За всеки случай след всичките процедури аз лично,не те задължавам с мнението си,бих сменил и харда.Апропо,нямах време да се занимавам,но имах идеята да създам такъв вирус който да е активен и след преинсталация и форматиране и да го кръстя-херпесоиден.Като вируса на херпеса при хората-винаги дреме и чака защитните сили на организма на човека да отслабнат и пак да се прояви.

ами, аз съм с лаптоп, наистина съм неука в компютърните технологии, но нямам идея може ли да се смени харда му, май не може, той е затворен вътре и няма изваждане.

току-що, vesever написа:

ами, аз съм с лаптоп, наистина съм неука в компютърните технологии, но нямам идея може ли да се смени харда му, май не може, той е затворен вътре и няма изваждане.

Може може.Има едно капаче отдолу.На всеки лаптоп.

Смени си го че от 7 и кусур милиарда човЕчетА явно на някой му е щукнала същата идея като мойта.

преди 2 часа, velislavvasilev написа:

Какво значи това? Като шофираш, да не боравиш само със седалката? Същото е и с компютъра.

Ако сама не се предпазиш, никой не може да ти помогне.

Жено, като боравиш с ИТ техника, що не проявиш малко любопитство какво ползваш, можеш ли да ползваш друго, кое и как работи? Още повече, че работиш чрез интернет. Най немърливия себеуважаващ се потребител има под ръка една флашка с какво да е Линукс дистро за зор заман. Та ако не и инсталиране две ОС на един комп. Къде за по-сигурно, къде за бъдещи евентуални проблеми да локализира хардуерни или софтуерни са, къде за по-различните програми. От 10 години работиш на компа и какво? Втаса я, защото си проявила немърливост към работата си. За капак, не сядаш сама да се оправиш, ми чакаш някой наготово да ти каже къде да цъкнеш и какво да свалиш. От поста ми с разясненията е изминал 1 час. Досега да бе изровила Гугъл (ега барен т'ва можеш), да си беше направила LiveUSB/Disc и евентуално да поискаш по-конкретни съвети. С пощата в никой сервиз няма как да ти помогнат, освен ако сама не си помогнеш. Невольооооо

С мрежата също никой няма да ти помегне - Невольоооо

Не съм предполагала, че може да има такива зловредни особи. Аз с работата съм ок, не съм имала проблеми и компа ми работеше добре, докато не се появи този. Не ми е работа да ставам айти специалист, и мисля, че не си прав. Човек, който не е компютърен специалист, не може да се справи сам. 

Ще ти дам пример. Аз превеждам от чужди езици. Когато дойде човек, който не говори тези езици, не мога да му кажа: Оправяй се сам! Ами му превеждам текста на езика, който говори. Същото е и тук. Ако ти си специалист и разбираш от компютри, не можеш да кажеш на някой, който не разбира, да се оправя сам. Трябва доста време , за да се изучи компютърната наука. така както е нужно много време, за да се изучи чужд език. Не мога в момента да ровя за нищо, защото имам спешен превод и клиентът си го чака. Утре вечер ще мога да ровя и да разуча което е нужно. 

Флашка имам, но това не препятства срещу хакване. 

преди 2 часа, _nib_ написа:

Може може.Има едно капаче отдолу.На всеки лаптоп.

Смени си го че от 7 и кусур милиарда човЕчетА явно на някой му е щукнала същата идея като мойта.

Леле, трябва да го разглобя. Добре, имам малка отвертка, която трябва да помогне , винтчетата са много малки :)

преди 2 часа, vesever написа:

Ицо, по-горе съм обяснила проблема...очаквах, че ще се намери просто решение, някой да знае програма за защита....а то стана доста сложно )))

Не съм чувала за кейлогър.

Тюууу.Мога да ти дам....поне 17 кейлогъра които работят безпроблемно.Изпробвани.Включая 3 броя RAT-

http://searchsecurity.techtarget.com/definition/RAT-remote-access-Trojan

Но няма.

Оправи проблема.И се пази.

преди 11 минути, velislavvasilev написа:

Бе, не ти е много удачен примера. Все 5 дали си преводач, фотограф, журналист или каквото и да е било и да ползваш компютър без минимални познания. Все пак като дойде някой и му превеждаш, както сама каза. А пред компа? Като превеждаш, нали си учила език? Като ползваш комп, що не се поинтересува? Все пак едно е да превеждаш на лист хартия или вербално, друго е пред компа.

Помага!!!!

Качи си Линукс, пусни го от флашката! Линукс е съвсем друго, коренно и изначално различна ОС. Windows програмите не тръгват под Линукс (няма да и разясявам за Wine, не философствайте). Така ще имаш съвсем друга ОС, Windows ще е неактивен и ще ти е като D:/ С изключение на малка група мултиплатформени вируси, никой от тези за Windows няма да тръгне под Линукс! Дори зловредните файлове можеш да си ги отваряш и разглеждаш.

Превеждала съм за програмисти, това си е направо равностойно на чужд език! Затова твърдя, че не е толкова лесно, както ти твърдиш. В интернет ползвам речници и преводачески програми, които нямат нищо общо с другите видове програми, камо ли с хакерски дивотии. Да, за такива неща нямам познания, не съм и предполагала, че има хора, които вредят по такъв начин. Умея да боравя с компютъра си при нормални условия, но при ненормални, както в случая, при зловредна намеса, вече е съвсем различно.  

Не съм чувала тези неща за линукс, много мерси, че ми каза. Аз нали затова пиша тук, за да получа информация и да мога да реша проблема.

преди 14 минути, _nib_ написа:

Тюууу.Мога да ти дам....поне 17 кейлогъра които работят безпроблемно.Изпробвани.Включая 3 броя RAT-

http://searchsecurity.techtarget.com/definition/RAT-remote-access-Trojan

Дори не бях чувала за RAT. Ама човек откъде да знае какво ще му дойде на главата. :)

преди 5 минути, vesever написа:

Превеждала съм за програмисти, това си е направо равностойно на чужд език! Затова твърдя, че не е толкова лесно, както ти твърдиш. В интернет ползвам речници и преводачески програми, които нямат нищо общо с другите видове програми, камо ли с хакерски дивотии.  

Не съм чувала тези неща за линукс, много мерси, че ми каза. Аз нали затова пиша тук, за да получа информация и да мога да реша проблема.

Дори не бях чувала за RAT. Ама човек откъде да знае какво ще му дойде на главата. :)

ПАЗИ СЕ.Интернета е място дълбоко.Ако искаш да нагазиш в дълбокото......на мен ми трябваха 3 месеца.Опериран от херния.Айляк.Много свободно време.Нагазих.Бая навътре.Това дето ползваш всекидневно от интернет е върхът на айсберга.Само 10%.Другото е deep....а такова-дълбоко.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.