Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с хоризонтален бойлер Елдом

Featured Replies

Здравейте, на квартира съм в боксониера ново строителство и тъй като жилището и банята съответно са по-тесни, хазяинът ми е монтирал хоризонтален бойлер Елдом, за да се спести място уж и да е по-удобно, но откакто съм се нанесъл тъпия бойлер за 3ти път протича. Някакво уплътнение се къса. Като идваха да го ремонтират (от самата фирма елдом) всеки от майсторите каза по нещо различно. Единият обвини мен защото термостата бил нагласен на по-високи градуси да загрява водата, вторият ми каза че тези бойлери имали някакъв клапан, който през 15 дни трябвало да се продухва и, че налягането в тази част на града е по-високо и от там идва проблема. И че единственото предимство на този тип бойлери е, че пестят място, всичко останало било минус.
На този човек с градусите му казах "за какво тогава е направен да загрява до толкова градуси като се пука"  втория майстор го попитах "възможно ли е след като не съм продухвал този клапан, тъй като не знаех за него от там да е проблема" и го попитах мога ли да направя нещо за да предотвратя следващ такъв теч...

Продухвам клапана, термостата е на по-ниски градуси, къпя се по-бързо, защото не ми стига водата за по-дълго и ето, че за 3ти път пак протича този бойлер и ми омръзна... Последния път сложиха "по-здраво уплътнение" , това беше преди 2 седмици. Какво да правя не знам, посъветвайте ме и се извинявам предварително за глупави изрази, които може би съм употребил, но не съм на ясно с техническите термини относно този тип битова техника. 

Благодаря предварително.

Продухването на клапан е тъпо извинение. Нагласената на макс температура за загряване също не е причина. У дома имам свръх високо налягане на водата, което сцепи доста маркучи и два водни нагревателя от рода на юнги. Бойлера все си тече, но от защитния клапан. Него след многократно подменяне се отказах и нанизах едно маркуче за да пълни една кофа.  За да се къса уплътнението е некачествено, много хлабаво или много пренатегнато. 

Нито едното, нито другото е вярно. Вярно е само, че хоризонталните бойлери не са хубави и освен трудни за ремонт са и много неефективни. Водата при тях винаги свършва много бързо. Нищо не може да се направи дори и да не течеше. Навийте хазяина да смени бойлера с вертикален, нищо че заема повече място. Като не можеш да се изкъпеш спокойно за какво ти е малко повече място.

• Автор
преди 2 минути, ice_lion__01 написа:

Нито едното, нито другото е вярно. Вярно е само, че хоризонталните бойлери не са хубави и освен трудни за ремонт са и много неефективни. Водата при тях винаги свършва много бързо. Нищо не може да се направи дори и да не течеше. Навийте хазяина да смени бойлера с вертикален, нищо че заема повече място. Като не можеш да се изкъпеш спокойно за какво ти е малко повече място.

Опитвам се да го навия, но до тук без резултат. Щото не му тече у тях за това.

Ако е в гаранция след 3 неуспешни ремонта трябва да ти го сменят или върнат парите, така е по закон. Обърни се към КЗП.

От къде точно протича? Къде се намира това уплътнение което се къса дай една снимка? Иначе е нормално да капе през клапана, когато е пуснат да загрява вода. За да не ти капе по земята сложи долу под клапана някакъв съд да се събира в него или маркуч но да не му пречи на работата.

Според мен причината е , че през нощта поради намаленото потребление налягането във водопровода се увеличава до 7 и повече атмосфери и, тези които  са в ниското страдат. Може и да има някакво решение с редуцил вентил  на входа...

• Автор
преди 2 часа, bobivg написа:

От къде точно протича? Къде се намира това уплътнение което се къса дай една снимка? Иначе е нормално да капе през клапана, когато е пуснат да загрява вода. За да не ти капе по земята сложи долу под клапана някакъв съд да се събира в него или маркуч но да не му пречи на работата.

Има си маркуч не става въпрос за капченето, което по принцип си го има при тези бойлери. Уплътнението се намира вътре в бойлера. Снимах го и маркуча, но 2те снимки заедно са прекалено големи, за това качих само тази, на която показвам от къде тече. Сега съм му спрял водата и не капе, но иначе от там е теча и се чува съскане като от тенджера под налягане. С такъв звук и изпуши вчера пак. Благодаря ви наистина на всички за адекватните и готини отговори. Уникален форум :)

20180201_092316.jpg

Редактирано от blue_789 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.