Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си настроя DMA ?

Featured Replies

Здравйте,

Значи проблема ми е следния на Primary IDE Channel сам сложил HDD и DVD-RW, на Device 0 ми е HDD-то

настройките там са:

Device Type: Auto Detection - като друг вариант за избор няма ;)

Transfer Mode: DMA if available

Current Transfer Mode: PIO Only :)

А при Device 1:

Current Transfer Mode: Ultra DMA Mode

Ако някой савсем случайно знае как да ми помогне ще съм Му много благодарен :wors:

Дъното и харда какви са?

Ако имаш инсталирани някои от следните програми - Daemon Tools, Alcohol, CloneCD или други такива емулиращи СД-Ром, ги деинсталирай. След това деинсталираш Primary IDE Channel-a и рестартираш ....

• Автор

Miteto Man Деинсталирах Deamon Tools-a и Primary IDE Channel-a рестартирах компа и не става :clap:

Night_Raven Man що се отнася до модела на:

Mainboard: ASRock - K7S8X / K7S8XE;

HDD: ExcelStor Technology J680;

Благодаря за вниманието :clap:

Прословутите Asrock K7S8X/E :clap: Има един надпис на самата дънна платка, а и в книжката го пише:

For best performance use different DMA chanels for HDD an Optical Drives
или нещо от сорта.

т.е. има някакъв бъг в чипсета или в BIOS-a на дъното и когато харда е вързан на един канал с оптично устройство не работи машината хубаво. Дори ми се е случвало да не може да се инсталира Windows коректно при такава система :clap: Колко псувни изядоха AsRock докато видя че е трябвало чисто и просто оптичното устройство да е на втория IDE канал :clap:

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Lyudmil добре го каза, че е най-добре да са на отделни канали. Сега се сещам че пропуснах нещо важно - след като разкараш хавите, рестартираш в Safe Mode, при мен така се оправи.

Lyudmil добре го каза, че е най-добре да са на отделни канали. Сега се сещам че пропуснах нещо важно - след като разкараш хавите, рестартираш в Safe Mode, при мен така се оправи.

Докато си в Safe Mode промени настройките в Device manager-a, но преди това си сложи двете устрйства на отделни канали IDE 1 -> HDD-то :) аз да кажа за всеки случай.

Успех!

• Автор

Благодаря Ви много за оказаното внимание. Какво ли не опитах не става и не става, но поне като сложих оптичното устройство и харда на отделен канал "Горе долу се стабилизираха нещата :)".

Възможен е и друг момент - някой от пиновете на харддиска да са хлътнали или изкривени. Така че изкарай харда и му огледай иглите.

• Автор

Miteto всичко си е ток, пиновете са изпънати като игли :)

Здравейте,

Не съм наясно с хардуера, ще съм ви благодарен ако ми обясните как да включа DMA режима на записвачката, защото след проверката се оказа, че е off.

Поздрави!

Здравейте,

Не съм наясно с хардуера, ще съм ви благодарен ако ми обясните как да включа DMA режима на записвачката, защото след проверката се оказа, че е off.

Поздрави!

А по какъв начин ти са свързани харда и писачката(двете на един кабел ли са или са разделени) на дъното cool.gif

Ако имаш инсталирани някои от следните програми - Daemon Tools, Alcohol, CloneCD или други такива емулиращи СД-Ром, ги деинсталирай. След това деинсталираш Primary IDE Channel-a и рестартираш ....

Горе изброените програми правят ВИРТУАЛНИ устройства,а не истински!Виртуалните CD-та ги няма в биоса!

Горе изброените програми правят ВИРТУАЛНИ устройства,а не истински!Виртуалните CD-та ги няма в биоса!

Това наистина е така, но какво точно искаш да кажеш ?

Оправи се :)) Благодаря ви!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.