Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за захранващо кабелче...

Featured Replies

Имам сървърно дъно GA-7TESM с два процесора x5670. Имам две захранвания за едното (Thermaltake Smart SE 730W) ми казаха, че ще ми трябва специално кабелче за да захраня и вторият процесор на дъното. Чудя се обаче huntkey x7 900w, който също имам дали си няма такова кабелче в комплекта (защото имам и това захранване и мога да ги разменя). Може ли да ми покажите снимка как трябва да изглежда това кабелче с което ще мога да захраня и вторият си процесор - просто да проверя дали го нямам налично сучайно

Много, ама много внимавай с модулните кабели - в общия случай дори за захранвания от една и съща марка може да се различават и да си навлечеш голяма беля, ако пробваш.

• Автор
преди 17 минути, killchain написа:

Много, ама много внимавай с модулните кабели - в общия случай дори за захранвания от една и съща марка може да се различават и да си навлечеш голяма беля, ако пробваш.

Каква беля? Посъветваха ме да си купя Pcie to CPU cable преходник. Да го пъхна  в захранването и да не го мисля. А аз се притеснявам, каква беля може да направЯ?

http://nikem-bg.net/computer-components/VCom-Adapter-ATX-P4-to-8pin-EPS-CE312-0.15m/ - с два такива делиш 4+4 ATX12V на 8+8

http://nikem-bg.net/computer-components/VCom-Adapter-Molex-Male-to-4Pin-P4-ATX-CE309-0.3m/- с два такива захранваш единия процесор, а другия с АТХ 12V, който си е на PSUто

Понеже Huntkey e с няколко линии, за него от молексите за единия процесор, за да се захранва от друга линия; за Tt- се тая.

И в двата форума са едни и същи маймуни, но там клонът е по- дебел. 

:lol6:

• Автор
преди 48 минути, ceci80 написа:

http://nikem-bg.net/computer-components/VCom-Adapter-ATX-P4-to-8pin-EPS-CE312-0.15m/ - с два такива делиш 4+4 ATX12V на 8+8

http://nikem-bg.net/computer-components/VCom-Adapter-Molex-Male-to-4Pin-P4-ATX-CE309-0.3m/- с два такива захранваш единия процесор, а другия с АТХ 12V, който си е на PSUто

Понеже Huntkey e с няколко линии, за него от молексите за единия процесор, за да се захранва от друга линия; за Tt- се тая.

Затвори скритото съдържание

И в двата форума са едни и същи маймуни, но там клонът е по- дебел. 

:lol6:

Thermaltake Smart SE 730W мисля да използвам. В такъв случай пак ли трябва да купя нещата от двата линка? В друг форум ме посъветваха да си купя pcie към 8пинов CPU кабел (cab-1007.jpg), който да мушна в pcie входа на захранването , а другия 8 пинов cpu край директно в мястото на единият процесор на дъното. Така грешка ли би било?

Те хубаво са те посъветвали, но дали не са си направили само вятър на клавиатурата?

пп Не "нещата от двата линка", а две от единия вид/линк. За Тт е се тая, но вземи преходниците от 4 към 8 пина, за да са ти свободни молексите, ама както си решиш.

• Автор
преди 1 час, ceci80 написа:

Те хубаво са те посъветвали, но дали не са си направили само вятър на клавиатурата?

пп Не "нещата от двата линка", а две от единия вид/линк. За Тт е се тая, но вземи преходниците от 4 към 8 пина, за да са ти свободни молексите, ама както си решиш.

Мерси за информацията. Но съм малко объркан затова ще задам още няколко доуточнителни въпроса за да съм сигурен, че съм те разбрал правилно. VCom Adapter Molex Male to 4Pin P4 ATX CE309-0.3m доколкото разбрах  е варианта за Huntkey. А с Thermaltake Smart SE 730W мога да избера и двата варианта (две бройки от единият линк или две бройки от другият. ) Но за да са ми свободни някакви неща ме съветваш да взема http://nikem-bg.net/computer-components/VCom-Adapter-ATX-P4-to-8pin-EPS-CE312-0.15m/ - (с два такива да разделя 4+4 ATX12V на 8+8)/. Таааака. Правилно ли съм те разбрал?

С  други думи ще ползвам Thermaltake Smart SE 730W и мога да купя САМО две бройки от тези:  http://nikem-bg.net/computer-components/VCom-Adapter-ATX-P4-to-8pin-EPS-CE312-0.15m/ и това е достатъчно за да захраня двата процесора? Или трябва да купя и още някакво кабелче?

P.S. притеснявам се, че тези преходници ще са къси, моля те погледни дъното ми - GA-7TESM.  Резултат с изображение за GA-7TESM

Да, но погледни двете четворки на АТХ12в на захранването дали са еднакви и тогава вземи две според това, че да не стане фал.

edit

Проверих- не са еднакви. Намери подходящи или вземи за молекс, но пак погледни АТХ12в как е.

• Автор
преди 4 часа, ceci80 написа:

Да, но погледни двете четворки на АТХ12в на захранването дали са еднакви и тогава вземи две според това, че да не стане фал.

edit

Проверих- не са еднакви. Намери подходящи или вземи за молекс, но пак погледни АТХ12в как е.

oхх нищо не разбрах - кои две четворки, кое да име еднакво?

Не може ли да провериш за Thermaltake Smart SE 730W и  GA-7TESM какво кабелче/или кабелчета (ако трябва повече от едно) да закупя и да ми дадеш линк/ове? Моля те. :( 

ATX12V_EPS12V_(8-pin).jpgconnector_mbpow_eps_12v_2x4pin.png

Двете 4ки са различни. Женското 4ка на преходника трябва да е с такава конфигурация, т.е. двете да са съобразени, че тези на захранването са различни. За преходника от молекс- трябва да е съобразена 4ката за дъното да е с такава конфигурация. Просто 6 pin PCIE to EPS 8 pin не виждам да се продава тук.

• Автор
преди 8 часа, ceci80 написа:

ATX12V_EPS12V_(8-pin).jpgconnector_mbpow_eps_12v_2x4pin.png

Двете 4ки са различни. Женското 4ка на преходника трябва да е с такава конфигурация, т.е. двете да са съобразени, че тези на захранването са различни. За преходника от молекс- трябва да е съобразена 4ката за дъното да е с такава конфигурация. Просто 6 pin PCIE to EPS 8 pin не виждам да се продава тук.

не разбрах кои кабели трябва да купя. не може ли просто да ми дадеш линкове към кабелите, които трябва да купя? :( 

Линкове имаш към никем, но трябва да са с различна конфигурация 4ките (виж снимката). Не си писал и откъде си, за да те насоча (евентуално) към някой магазин/фирма и да вземеш захранването и идеш. Та- вземи захранването и иди в някой магазин, обясни им какво искаш и направо ще ти кажат. Трябва ти: 1 брой 6 pin PCIE to 8pin EPS или 1брой 2x molex to 8pin EPS или 2 броя (но с различна конфигурация на 4ката) 4pin ATX to 8pin EPS. Или си купи конекторите, кабел и си направи; имаш захранвания, а и снимки в нета- бол, гледай на кой ред какви са и действай.

Резултат с изображение за EPS 12V

Aко преходникът е като на тая снимка от JAR (виж 4ката):

https://www.jarcomputers.com/Prehodnik-4-8Pin-za-PSU_prod_CASECBL4TO8PINPSU.html,

то няма значение конфигурацията ѝ, т.е.- с 4ри квадрата е и става на на двете 4ки на кабела от захранването. При този случай- вземи два такива, че са най- евтини- http://nikem-bg.net/computer-components/VCom-Adapter-ATX-P4-to-8pin-EPS-CE312-0.15m/picture.html (15 см пише, че са, така че е достатъчно като дължина).

• Автор
преди 4 часа, ceci80 написа:

Линкове имаш към никем, но трябва да са с различна конфигурация 4ките (виж снимката). Не си писал и откъде си, за да те насоча (евентуално) към някой магазин/фирма и да вземеш захранването и идеш. Та- вземи захранването и иди в някой магазин, обясни им какво искаш и направо ще ти кажат. Трябва ти: 1 брой 6 pin PCIE to 8pin EPS или 1брой 2x molex to 8pin EPS или 2 броя (но с различна конфигурация на 4ката) 4pin ATX to 8pin EPS. Или си купи конекторите, кабел и си направи; имаш захранвания, а и снимки в нета- бол, гледай на кой ред какви са и действай.

Резултат с изображение за EPS 12V

Aко преходникът е като на тая снимка от JAR (виж 4ката):

https://www.jarcomputers.com/Prehodnik-4-8Pin-za-PSU_prod_CASECBL4TO8PINPSU.html,

то няма значение конфигурацията ѝ, т.е.- с 4ри квадрата е и става на на двете 4ки на кабела от захранването. При този случай- вземи два такива, че са най- евтини- http://nikem-bg.net/computer-components/VCom-Adapter-ATX-P4-to-8pin-EPS-CE312-0.15m/picture.html (15 см пише, че са, така че е достатъчно като дължина).

от софия съм. ако снимам захранването или дъното, можеш ли да ми кажеш, кой от трите варианта ще стане за мен? Ами дадат други кабелчета може лида изгори захранването/дъното/процесорите? или просто няма да влязат мъжките в женските кабелчета?

Взимай два такива- http://nikem-bg.net/computer-components/VCom-Adapter-ATX-P4-to-8pin-EPS-CE312-0.15m/picture.html за 3 лв общо и стига си се шашкал- нали ще видиш, че си включил жълт с/у жълт, черен с/у черен кабел, как да стане фал... Ай, че станахме за смях с тия кабелчета!

• Автор
преди 3 часа, ceci80 написа:

Взимай два такива- http://nikem-bg.net/computer-components/VCom-Adapter-ATX-P4-to-8pin-EPS-CE312-0.15m/picture.html за 3 лв общо и стига си се шашкал- нали ще видиш, че си включил жълт с/у жълт, черен с/у черен кабел, как да стане фал... Ай, че станахме за смях с тия кабелчета!

Не съм сигурен дали са съвместими затова ето снимки да ми кажете: 

WP_20180216_18_28_40_Pro.thumb.jpg.488e87314c55cb1b69f398924d3b2800.jpgWP_20180216_18_43_34_Pro.thumb.jpg.d6cc3e9eea6ed506f9e4ec40283a462c.jpg

WP_20180216_18_33_15_Pro.thumb.jpg.9278a742c0d5e6a0eea214b3ef6c8069.jpgтука пише някаква спецификация която не разбирам

кабелче комплект от захранването: WP_20180216_18_36_37_Pro.thumb.jpg.17fa856de7e7afbb57448b533bff456c.jpg

преди 3 часа, ceci80 написа:

уви няма цветове на кабелите на захранването, всички са черни  :( 

WP_20180216_18_30_11_Pro.jpg

Вземи два такива- http://nikem-bg.net/computer-components/VCom-Adapter-ATX-P4-to-8pin-EPS-CE312-0.15m/picture.html и ги сложи тук:

3.jpg

И да не питаш пак- виж снимката, към щипката са жълтите (+12в), няма да стане фал като ги ръгнеш така:

7-eps-12v-image-8.jpg&key=6e324c582f98c6

• Автор
на 17.02.2018 г. в 7:36, ceci80 написа:

Вземи два такива- http://nikem-bg.net/computer-components/VCom-Adapter-ATX-P4-to-8pin-EPS-CE312-0.15m/picture.html и ги сложи тук:

3.jpg

И да не питаш пак- виж снимката, към щипката са жълтите (+12в), няма да стане фал като ги ръгнеш така:

7-eps-12v-image-8.jpg&key=6e324c582f98c6

Влизат, ама се притеснявам да не съм ги вкарал наопаки на вторият процесор - в следствие на което да не изгори дъно/процесори.... там няма квадрати, всички са свитички...     и има още две възможности да влезнат като се върти. докато първата опция беше само една единствена възможност за влизане, по друг начин не влизаха на нея - затова бе лесно. Забелязах, че бялата щипка се щипна за черната  и се заключиха едно в друго. вторият чифт също направих така, че бялата щипка да се щипне и заключи с черната - но пак казвам има още две възможност да влезе кабелчето като се въртят страните му.

image.png

• Автор
преди 1 час, ceci80 написа:

ignoryBgvFOdnugsfWY1OTAr21519321710.jpg

Не си ме разбрал. В дъното влизат и двата преходника само по един фиксиран начин. Обаче в черното кабелче от захранването, единия преходник (втория, обградил сив червено, може да влезе по няколко начина, като се върти.) По кой начин да го вкарам питам.

Просто си уникален! Да не си роднина на @Х********R? 

giphy.gif

Кво не му разбра на всичко това?! Жълтите кабели на преходника да са от страната на "щипката" на АТХът от захранването и да влизат във "външната" страна на EPSът (към ръба на платката). Фани един мултицет и ги виж тия +12, като направиш мост на черен и зелен на 24пиновия, за да запали захранването; иди в сервиз да ти го закачат; тегли си един куршум...

• Автор
на 22.02.2018 г. в 23:05, ceci80 написа:

Покажи скритото съдържание

Просто си уникален! Да не си роднина на @Х********R? 

giphy.gif

Кво не му разбра на всичко това?! Жълтите кабели на преходника да са от страната на "щипката" на АТХът от захранването и да влизат във "външната" страна на EPSът (към ръба на платката). Фани един мултицет и ги виж тия +12, като направиш мост на черен и зелен на 24пиновия, за да запали захранването; иди в сервиз да ти го закачат; тегли си един куршум...

еее не мисе ядосвай деее. простосе притеснявах. както и дае . купих рам в сервиз и тествах захранването с кабелите преубразувателчета.  системата върви идеално. сега мога да ползвам захранването с тия кабелчета пълноценно. само се чудя ако сложа лакома видеокарта и я захраня със pci-e кабели от захранването ще има ли проблем? 

Има една приказка: "Кьорав карти не игра'й!", те тво'йта работа- същата. Може ли за едно и също- 10 пъти да питаш?! Пък и вземи понаучи нещо. Последният ти въпрос- пак от същото естество... Що значи лакома карта?! Пък и вземи напиши картата и "power consumption" в Гугъл, напиши процесорите и "power consumption", напиши останалия стаф и "power consumption", па смятай. Де да те знае човек каква карта ще слагаш, па дали не е двучипова... та да ти се отговори.

Та на така зададен въпрос: по принцип- не, няма да има проблем.

• Автор
преди 9 часа, ceci80 написа:

Има една приказка: "Кьорав карти не игра'й!", те тво'йта работа- същата. Може ли за едно и също- 10 пъти да питаш?! Пък и вземи понаучи нещо. Последният ти въпрос- пак от същото естество... Що значи лакома карта?! Пък и вземи напиши картата и "power consumption" в Гугъл, напиши процесорите и "power consumption", напиши останалия стаф и "power consumption", па смятай. Де да те знае човек каква карта ще слагаш, па дали не е двучипова... та да ти се отговори.

Та на така зададен въпрос: по принцип- не, няма да има проблем.

r9 290 e картата. притеснявам се да не повлияе на процесорите понеже кабела от захранването е за един процесор. който подава повече ток за двата преубразователя повече ток. и с епритеснявам това да не влияе някак и да пусне повече/по-малко ток на нещо? :(

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.