Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Записване на музика на флашка (Linux)

Featured Replies

Здравейте от 2 дена се чудя как да запиша на флашката песни ,защото като ги слагам в папката ,след това като сложа флашката в колата песните все едно не са записани ,ако някой по-запознат знае някоя програма ли и аз не знам вече...С две думи слагаш песните и уж си ги записал след това като решиш да си ги пуснеш в колата ги няма .Старите песни който са записвани под Windows са си там ,а иначе тези който ги записвам от линукса ги няма ,някой ако може да помогне,че се озорих,проблема не мисля ,че е сложен ,но не намерих решение ,дано някой по-начетен да си каже мнението и да се оправя с тия песни ..Благодаря предварително

ПП:Става въпрос за Lubuntu

И при мен се случи нещо такова.  Чак на третото записване се видя всичко.

• Автор

Аз два пъти записвах и не става а да слизам нон стоп не иде малко за да проверявам дали се е записала музиката ..

ПП:А и показва ,че песните са там, а като проверя дали се пускат в колата ..,все едно не са записани.Записани са а в колата не се пускат.

Пробвай с друга флашка и нека Linux я форматира първо под FAT32 (без да слагаш USB label, напр. Linux Mint слага етикет "USB карта"). После си копирай *.mp3 файловете вътре. Касетофона ще трябва да се справи с универсалната FAT32. Поздрави

• Автор

1.Здравейте, ще пробвам да ги запиша на флашката ама не в папки.

2.Всичко което е прехвърлено с Уиндоуса се чете от плеъра в колата, няма значение спец.знаци или някакви други, всичко което е записано през Уиндоуса преди преинсталацията на линукс се чете. 

3.Не схващам  какъв е този label дето слага т.е името на флашката ли имаш в предвид и не знам как линукс да форматира флашката във вид fat32, пробвах да форматирам една друга флашка, но не се получи, програмата е за дялове, сутринта ще едитна поста и ще ви я кажа.. Кажете ако има някоя програма за да форматирам флашката и да опитам така.., защото заради тоя проблем, ще се принудя да ползвам уиндоуса.. Колкото и да не ми се иска и колкото и линукса да е по-бърз

Какво значи записване? Просто копи/пейс при другите и това е.И без папки. Маркираш песните/МП3/с контрол ,копираш и пускаш при другите песни! Няма значение Линукс, Уиндоус Андроид.

Да пробвай отново с програмата за дялове. Маркираш флашката, даваш опции/колелцата и търсиш нещо като Format partition, избираш FAT32 и не слагаш етикет, или ако сложиш, нека да е една кратка дума, примерно USB. Под Windows нали също можеш да сложиш етикет (Volume label). За това поле говоря цък, или под Lubuntu предпоследната картинка (name) цък.

Поздрави

EDIT: Преди да се откажеш и върнеш към Windows заради едната флашка, пробвай някоя друга дистрибуция на Linux, напр. Linux Mint. Ако си със слаб хардуер, избери Mate или Xfce средата, ако ли не Cinnamon. В него си има вградена програма за форматиране, ако това е приоритет.

Файловата система може да влияе. Добър избор е ExFAT или FAT32 в зависимост какво поддържа устройството. Естествено най-добре ext2/3/4, но доколкото НЕ може да разчитаме на производителите, със сигурност няма да ги поддържа.

Като се вади флашката, само с eject и да се чака стриктно съобщението че е готова! Linux има отвратителната конфигурация по подразбиране да прави огромен кеш в рамта и съответно се чака много.

• Автор

Колкото и да не ми се иска след малко започвам да се занимавам с преинсталацията ако може да не отварям нова тема ще може ли да ми препоръчате читав Windows било то 7, 8 с който компютъра да работи най-оптимално и добре. Характеристиките на компютъра са 4 рам 2х2,3 ядрен процесор АМД, видео hd5450, според мен на 7ца ще е най-добре защото май всички драйвери ще са инсталирани и ще трябва само да ги дооправя и тн, ако е проблем да пусна тема в раздел windows..? 

• Автор

Наистина ви казвам, че с нежелание ще го сложа тоя уиндоус, линукс си е друго нещо, стабилна и бърза система, сигурно ако го оптимизирам малко уиндоуса 7цата и да спра ненужните процеси които товарят ще работи що годе като линукса...Иначе се справих с форматирането на флашката и тн всичко си има в нета. Последно уин 7ца да слагам така ли? Може ли някой да прати на лично съобщение читава версия, според мен имаше някви untouched версии, тези добри ли са? 

Точно с такива параметри и почти същия хардуер бях, когато изгорих всички мостове след себе си. Дисковете на Win7 отидоха в коша преди 3г вече. Сега на пс-то ми имам 2 версии на Linux Mint. Това което си го правех под Win7, го мога и под ментата. Някаква специална нужда от Windows програма ли имаш? Поздрави.

• Автор
току-що, svetliof написа:

Точно с такива параметри и почти същия хардуер бях, когато изгорих всички мостове след себе си. Дисковете на Win7 отидоха в коша преди 3г вече. Сега на пс-то ми имам 2 версии на Linux Mint. Това което си го правех под Win7, го мога и под ментата. Някаква специална нужда от Windows програма ли имаш? Поздрави.

Ами ппц на лубунту докато бях до преди няколко часа имах проблем със записването на музика ,сега под уин се появи проблем който описах в раздела за уиндоус.Докато ползвах лубунту нямах никакви проблеми с крашове и тн ,но не можех да запиша музика на една флашка за колата ... ,вече не знам какво да правя .

преди 4 часа, l33tx написа:

Последно уин 7ца да слагам така ли? Може ли някой да прати на лично съобщение читава версия, според мен имаше някви untouched версии, тези добри ли са? 

Да, слагай 7. Оглеждай се за златен торент.

преди 4 часа, l33tx написа:

сигурно ако го оптимизирам малко уиндоуса 7цата и да спра ненужните процеси които товарят ще работи що годе като линукса...

Ще върви прилично. Просто не го човъркай супер много, както Linux-а. Слагаш само каквото ти трябва. Основния проблем ще са ти ъпдейтите - откъде и кои. Ако допуснеш погрешка телеметрията през ъпдейтъра, брой го умрял като производителност.

преди 20 минути, svetliof написа:

Браво! Това 99% от хората във форума ще ти кажат че е напълно изключено.

преди 18 минути, l33tx написа:

до преди няколко часа имах проблем със записването на музика

Просто виж хубаво откъде идва проблема следващия път. Естествено че под друга ОС ще се появят други проблеми...

Видях че си пуснал тема. Направи така:
1) Хардуера ти е достатъчен за Linux Mint Свали си Cinnamon 18.3 64 бита цък
2) Свали си напр. програма под Windows, с която да можещ да запишеш на друга флаша Linux MInt  цък
3) След като имаш вече Win7 форматирай флашката (за песните) си наново под FAT32. Свали си 2-3 mp3-ки и ги запази в C:\
4) Пусни си Linux Mint като "жива флашка" навигирай и си копирай от дяла с Windows във флашката песните. Провери в колата дали се четят. Ако да се върни на Linux :)
Поздрави
p.s. Видеокартата ти е ATI и изисква под Windows NET Framework (min 2.0)

• Автор
преди 1 минута, Melmak ® написа:

Да, слагай 7. Оглеждай се за златен торент.

Ще върви прилично. Просто не го човъркай супер много, както Linux-а. Слагаш само каквото ти трябва. Основния проблем ще са ти ъпдейтите - откъде и кои. Ако допуснеш погрешка телеметрията през ъпдейтъра, брой го умрял като производителност.

Браво! Това 99% от хората във форума ще ти кажат че е напълно изключено.

Просто виж хубаво откъде идва проблема следващия път. Естествено че под друга ОС ще се появят други проблеми...

Да той си върви прилично ,но си имах тоя проблем преди да инсталирам лубунту и докато карах с него се оттървах от тия скапани рестарти и крашове ...Ако е възможно погледни темата в Windows там съм описал и какво изкарва след рестарт на буут скрийна

преди 3 минути, svetliof написа:

Видях че си пуснал тема. Направи така:
1) Хардуера ти е достатъчен за Linux Mint Свали си Cinnamon 18.3 64 бита цък
2) Свали си напр. програма под Windows, с която да можещ да запишеш на друга флаша Linux MInt  цък
3) След като имаш вече Win7 форматирай флашката (за песните) си наново под FAT32. Свали си 2-3 mp3-ки и ги запази в C:\
4) Пусни си Linux Mint като "жива флашка" навигирай и си копирай от дяла с Windows във флашката песните. Провери в колата дали се четят. Ако да се върни на Linux :)
Поздрави
p.s. Видеокартата ти е ATI и изисква под Windows NET Framework (min 2.0)

Здравей Вече се чудя да направя както вие казахте ,да запиша минт ама cinnamon не е ли най-тежката среда ,няма ли някоя по-лека или тази ще е добре ?

Mate е малко по-лека. На сайта на Linux Mint има статистика кои графични среди се използват най-много в тази дистрибуция цък. И когато излезе нова версия, първо я пускат за Cinnamon и Mate. Въпрос на предпочитание е коя да избереш. Пробвал съм Lubuntu, но най-интуитивно се чувствам в Cinnamon. Те и от сайта си казват:
Choose your favorite edition below. If you're not sure which one is right for you, "Cinnamon 64-bit edition" is the most popular.
Поздрави

• Автор

Бих се върнал на linux ,но не знам дали ще имам този проблем пак с тая музика за колата ,ще забележа дали ще се рестартира тия дни,ще търся решение на проблема ако има  и ако се ще сложа или deepin linux както каза потребителя бат'начо или linux mint (и ще избера графична среда),защото е адски тъпо ,загледаш се нещо и оп рестарт ,неприятно е.

Аз също използвам FAT32 или NTFS на едната си флашка (под Linux Mint). Свалям си филмите от нета, качвам ги на нея и си ги пускам на TV. Той чете само такива файлови таблици. Нещо е станало на флашката ти от пъхането Windows/Linux и затова касетофона ти се шашка. Докато си под Windows последвай съвета ми с жива флашка да пробваш как е. Нищо не губиш. Поздрави

• Автор

Да прав си сега ще видя един от двата ще запиша на флашката с rufus и ще пробвам с тази жива флашка дали ще се оправи ,ако се ,удрям една преинсталация пак и ще си седя на линукс.

• Автор
преди 7 минути, бат'начо написа:

"Китайчето" го написах на шега, защото има (според мене) много дървен вид, но иначе е красиво, спор няма.

Китайчето имаш в предвид Deepin така ли?

преди 8 минути, vmonev написа:

MX Linux

Този линукс добър ли е ,защото гледам ,че само сте написали името му..?

• Автор
преди 9 минути, бат'начо написа:

Ако дадеш обоснована формулировка на "добър" .

И, не мога да разбера, какво му е лошото да се ползват съвместно и Уиндоус, и Линукс.

Няма лошо да се ползват съвместно ,но ппц бих избрал линукс ,но заради оня проблем се преместих пак както казах.

Под добър имам в предвид дали е стабилен и тн, вие ползвали ли сте го ,доволен ли сте ако сте го ползвали ,другите мнения ще ги гледам от нета.

Не искам да се натрапвам ,но ползвам музика в колата на флашка може би 3-4 години. Форматирал съм флашката предполагам с ХР. В нея слагам мр3 ,а също изтривам както с Линукс/Дебаин8/,с Уиндоус 7 и от таблета с Андроид. Нямам никакви до сега проблеми и за това много ми е чудно ,че толкова лесно нещо може да доведе до някакви проблеми.Все пак няма линуксови, андроидови и ундоусови мр3.Мр3 си е мр3.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.