Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Acer Aspire E1-355 Проблем при инсталация Win 7

Featured Replies

Привет колеги.

Та БИОС-а е UEFI и не мога да го променя в legacy, четох какво ли не... 

Поставяне на supervisour password и т.н. - не става

С Rufus правя флашката (Пробвах почти всички комбинации), разчита я, но екрана замръзва на "starting windows" 

Здравей,

С 32 или 64-bit инсталация пробва? Ако е било с 32, пробвай с 64 битова. Имам някакъв спомен, че UEFI се подържа само от 64 битовата и до колкото прочетох да този лаптоп има само UEFI boot.

• Автор

Да, пардон, че не съм отбелязал, но е 64 битова.

Провери, моля, модела на лаптопа. Или дай сериен номер.
wmic bios get serialnumber

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Acer Aspire ES1-533-P3ZM

S/N - 63704650134

BIOS - NXGFTEX0546370B5A53400

Друга идея, която ми идва на акъла е да форматираш флашката FAT32 вместо NTFS, като не знам това може ли да стане с Rufus.

Руфус може да направи NTFS флашка със зареждащ FAT32 дял, не е в това проблемът.

Лаптопчето изначално е предвидено за 10, в смисъл може въобще да не успееш по конвенционални методи да инсталираш 7.

Виж за опция в биоса нещо свързано с CSM.

Алтернативен (полу-ръчен) метод за създаване на флашка за UEFI инсталация на Windows 7 x64

Spoiler

1.1 Създавате флашката за legacy инсталация. Препоръчителни инструменти: Rufus, Universal USB Installer. Препоръчително е да НЕ СЕ ползват инструмента на Microsoft или WinUSB Maker, защото те форматират флашката с NTFS, а тази файлова система не се поддържа за UEFI boot (изисква допълнителен UEFI драйвер за NTFS, който все още не присъства в повечето UEFI биоси). Флашката трябва да бъде задължително с файлова система FAT32 !!!

или

1.2 Отваряте ISO образа с програма по избор / слагате инсталационното DVD в оптичното устройство и влачите всички файлове оттам на флашката. Изискването за файлова система FAT32 важи и тук.

2. Отваряте флашката и отивате в папка EFI. Там има една папка, EFI\Microsoft\boot, а в нея има файлове и папки. Копирате всички файлове от EFI\Microsoft\boot в новосъздадената EFI\boot.

Може да минете и по-лесно: отивате в папка EFI\Microsoft, десен бутон на папка boot и Copy, след това се качвате едно ниво нагоре (папка EFI), десен бутон и Paste.

3. Копирате UEFI bootloader-а на Windows 7 на флашката. Това е файл на име bootmgfw.efi. Можете да го вземете от съществуваща 64 битова инсталация на Windows 7 (намира се в C:\Windows\Boot\EFI) или оттук. Файла се копира в папка EFI\boot на флашката и се преименува на bootx64.efi.

След като изпълните всичко това (през т.1.1), вече ще имате флашка, от която могат да се правят едновременно UEFI и legacy инсталации на Windows 7 x64.

филип петев

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Вече го направих и това, вмомента флашката ми е по-този начин

FAT32 с ръчно добавен bootx64 

От значение ли е, че флашката е 3.0 ?

А в BIOS вижда ли се флашката? В BIOS можеш ли да избереш EFI файл за зареждане?
Дялът на флашката активен ли е?

преди 13 минути, strz написа:

Вече

Вече не можем да знаем какво вече си направил...

• Автор

Да, дялът е активен и излиза флашката в биоса...

За да избера EFI файл за зареждане - не мисля че знам как да го направя  

IMG_3879 copy.jpg

• Автор

Готово,но ... просто си забива тука и това е...

IMG_3881 copy.jpg

Защото Windows 7 не зарежда под чист UEFI като твоя.

преди 5 часа, hudyr написа:

Лаптопчето изначално е предвидено за 10, в смисъл може въобще да не успееш по конвенционални методи да инсталираш 7.

преди 11 минути, hudyr написа:

Защото Windows 7 не зарежда под чист UEFI като твоя.

Не е съвсем вярно

Говоря за windows 7, на който най-тежката модификация му е вграждане на обновления, .net и directx. Виждал съм видео, където един доста модифициран windows 7 уж зарежда с изключен legacy mode и csm, ама колко е вярно и колко е практично не мога да обсъждам.

• Автор

Еми господа, благодаря Ви за помощта все пак... 

Не знам какво друго да пробвам...

Единственото нещо което ми остана е да ми махне човекът от който е взет лаптопа supervisor паролата....

преди 4 минути, strz написа:

Еми господа, благодаря Ви за помощта все пак... 

Не знам какво друго да пробвам...

Най-очевАдното - опитай да инсталираш от диск.

• Автор

Еми той човека си има сервиз и уж коректен, аз чак сега тръгнах да се занимавам - понеже е на сестра ми и малко кофти се получава.

Нищо, че вчера говорих с него, а днес не ми вдигна ама... :Д

преди 1 минута, RudeBoy написа:

Най-очевАдното - опитай да инсталираш от диск.

Още по-очевАдното - пак няма да стане.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.