Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с плеърите при 4К Филми

Featured Replies

Здравейте колеги и съфорумници. Имам следния проблем: качих си няколко филма, които са 4K UHD, пускам ги през KMPlayer/ VLC/ GOM и ми насичат всичките. Лаптопа не е лош, според мен би трябва да поддържа 4K - Dell Inspiron 7537 с 2GB Video / i7 процесор  и 8 GB RAM. Кажете ми как мога да ги подкарам тези филми?

• Автор
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

С коя видео карта ги пускаш плеърите?

Колко се товари процесора ти и колко видеокартата при възпроизвеждане?

Ами не знам с коя видео карта, то мисля че настройките ми са автоматично направени да си избира коя видео карта да ползва вградената или външната.  image.thumb.png.e22d76fddb86c6cb2a7f63ffd6591607.png

Пусни ги изрично с външната и виж дали има разлика.

С GPU-Z можеш да видиш дали се товари графиката и коя. Не каза как е процесора при гледането на филма.

Също така можеш да прегледаш от кога са ти драйверите за видео картите - и за двете, но това нека да остане за краен вариант.

• Автор
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Пусни ги изрично с външната и виж дали има разлика.

С GPU-Z можеш да видиш дали се товари графиката и коя. Не каза как е процесора при гледането на филма.

X
by Counterflix

Също така можеш да прегледаш от кога са ти драйверите за видео картите - и за двете, но това нека да остане за краен вариант.

Ами да ти кажа честно имам го от 10-тина дни този лаптоп и така и не оспях да му направя някакви настройки, тъй като ми е доста объркано с тези две видео карти.

преди 9 минути, PigManu написа:

Tози лаптоп го дават с Full HD дисплей, какви 4к филми?

https://laptop.bg/archive/laptops-dell-Inspiron_7537-dell_inspiron_7537_5397063476176

И аз това се чудех..........как някои решават да гледат 4к на монитори(екрани)1920x1080 (Full HD),явно си мислят,че 4к мониторите са приумица за тези дето няма къде да си похарчат парите.!:)

Наскоро имах честа да работя с компютър който беше с геймърска конфигурация и общо взето може би най-добрият от тези на които съм сядал сега, та също когато пуснахме клип на 4К от Youtube, не мога да кажа че вървеше по вода, та да това в момента е тенденция хората да се залъгват че всичко FULL HD означава най-високото качество произлязло до момента.

преди 4 минути, Слави Маринов написа:

И аз това се чудех..........как някои решават да гледат 4к на монитори(екрани)1920x1080 (Full HD),явно си мислят,че 4к мониторите са приумица за тези дето няма къде да си похарчат парите.!:)

що ве, и аз си ги гледам 4к филмите, ма ни знам на ква резолюция ми го дава
а съм само с 32 мегабайта собствена памет, 32 имам заделена от биоса и още една гъба и половина споделена

Слаб двуядрен лаптопски процесор с HT, недостатъчен за 4к възпроизвеждане, особено ако видеото е с по-голям битрейт. Може да пробваш да стартираш плеъра през външната видеокарта NVidia, като в контролния панел на NVidia отиваш на "Manage 3d settings", после избираш "Program settings", намираш си плеъра, който ползваш и долу му даваш "High performance NVIDIA". Евентуално може да е по-добре, но пак е малко вероятно, понеже нито процесора нито видеокартата поддържат хардуерно декодиране на 4К - то е въведено след 7 серия Intel и NVIDIA Pascal - 10 серия видеокарти.

преди 4 минути, дръндю написа:

що ве, и аз си ги гледам 4к филмите, ма ни знам на ква резолюция ми го дава
а съм само с 32 мегабайта собствена памет, 32 имам заделена от биоса и още една гъба и половина споделена

E как  що бе?Като си с монитор 1920x1080 (Full HD) и 8к да пуснеш(да предположим,че можеш)какво си мислиш,че ще видиш от тия 8к-нищо повече от 1920x1080 (Full HD) близко е до акъла.

преди 4 минути, Raze написа:

понеже нито процесора нито видеокартата поддържат хардуерно декодиране на 4К.

Той понеже е с 4к екран,та проблема му е процесора и видеокартата дали ще се справят!

преди 4 минути, Слави Маринов написа:

E как  що бе?Като си с монитор 1920x1080 (Full HD) и 8к да пуснеш(да предположим,че можеш)какво си мислиш,че ще видиш от тия 8к-нищо повече от 1920x1080 (Full HD) близко е до акъла.

Той понеже е с 4к екран,та проблема му е процесора и видеокартата дали ще се справят!

Екрана не е от значение в случая, може да пробва и на външен телевизор, въпроса е, че хардуера му не е достатъчен за 4К. На 1080p екран просто видеото ще се скалира до максимално позволената резолюция и реално се обезсмисля работата, но за тест може да се пробва.

Нали точно това казвам,че е безсмислена гимнастика всичко,след като няма 4к монитор и е ограничен до 1080 p каквото и ще качество да пуска.........

1.8K TV signal има само експериментално в Япония.

2. Имам подобен лаптоп(dell 3543)  - проблема е, че процесора е двуядрен, с две виртуални ядра. Видеото ми е Geforce 840M. Тия карти са мобилни и са несравними с настолните. Нема я тая мощ, нали трее да пести енергия.

3. С тая FHD резолция на диспея, ако ще и 16К да му ръгнеш, тая си е- ше си гледаш FHD и до там.

преди 53 минути, Eclipse2G написа:

1.8K има само експериментално в Япония.

2. Имам подобен лаптоп(dell 3543)  - проблема е, че процесора е двуядрен, с две виртуални ядра. Видеото ми е Geforce 840M. Тия карти са мобилни и са несравними с настолните. Нема я тая мощ, нали трее да пести енергия.

3. С тая FHD резолция на диспея, ако ще и 16К да му ръгнеш, тая си е- ше си гледаш FHD и до там.

Вече няма разлика между мобилните и настолните видеокарти, но това е друга тема...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.