Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения. Какво мислите за Saab или Rover за избор на марка кола на старо за България

Featured Replies

В този подфорум много се хвалят Германските автомобили от ВАГ втора употреба за Българските пътища. Други Хвалят Италиянските. Други хвалят Японските. Други препоръчват Френски марки коли. Сааб и Ровър на старо са сравнително евтини. Подходящи ли са за пътищата в България. Имам предвид само Бензинови модели. Но не виждам много да са разпространени Сааб и Ровър, а донякъде и Волво коли втора употреба в България. Моля за Вашите мнения. Благодаря предварително.

Доста марки съм карал и притежавал.И преди да се кача в една за мен всички бяха просто коли.А именно за Сааб иде реч.За мен единствените истински автомобили са именно Сааб,всичко друго е пълнеж.Харесвам идеята на северния човек за правене на автомобили.Между другото Сааб е иноватор на доста технологии, които в последствие ползват всички производители.Като обдухването на седалките например.А знаешли защо, Сааб се пали с ключ до скоростния лост, а не както на другите автомобили с ключ  до волана.Защото при евентуална катастрофа, да не си нараниш коляното.И тази иновация са я намислили преди 30 години смятай колко са напред.В България не са особенно популярни защото българина е кон с капаци и за него няма по добро от бмв, мерцедес или ваг групата.Имал съм бензинов Сааб и смея да кажа, че са едни от най-здравите машини.Като всяка една уважаваща себе си марка ползват верига,а не ремък.Мисля, че всичките им бензнинови модели от средата на 90-те до последните са турбинирани.Така ,че при евентуална покупка да се провери турбото.Окачването е опелско, защото нали ги купиха дженеръл моторс по едно време.Но возят по добре и от мерцедес за 9-5 моделите говоря.Тоест здраво и ефтино окачване имат, и е много подходящо за бг пътищата.А и самите коли са високи отпреди отзад.Друго слабо място са духалките на парното/климатика/климатроника.Някакъв механизъм там здава багажа който ги управлява и било доста скъпо да се отстрани.Да се провери също, преди покупка дали духат еднакво,ако не духат еднакво механизма е фира.Автоматиците са им 4 и 5 степенни.За 4 степенните знам ,че са много корави.Стига да им е сменяно маслото на време.Дигни щеката, виж да ли маслото е почнало да мирише на изгоряло,цвета не е особенно от значение, а мириса.Също и преслушай веригата да ли се е разтракала, че и това е скъпа интеревенция.Имат и аеро версия, което е тяхната премиум версия и няма нищо общо с другите модели, както от към вървеж така и от към интериор,екстериор.Но и там цените са им други.Между другото виждал съм някои и с опелски двигатели.Сааб 3.0 грифин 6 цилиндъра с турбо 200 коня,който е с ремък а не верига понеже не е саабски мотор:).Като заключение мога да кажа здрави са, но и скъпи за ремонт с изключение на окачването разбира се.Много е важно предните собственици как са се грижили за него.Познавам собственици на Сааб, които са я купили още един път до като я преведат в състояние да движи.Моят беше на един холандски дядо и само сипвах и карах:)

преди 3 часа, kalansuv написа:

Сааб и Ровър на старо са сравнително евтини.

По това,сам можеш да се досетиш,че не са нещо особено.Пробвах веднъж един Сааб и не останах с добро впечатление от него.

Сааб не са особено красиви, имат модели които си заслужават повече от роувър, но като цяло нямам добро впечатление от тях. И да, скъпички са за ремонт. Роувър, много зависи и там какво ще взимат, но пък са евтни за поддръжка. Всичко зависи какъв точно клас искаш. Сааб са по-евтини и малко по-луксозни, но това не трябва да те мами. Роувър са здравички. По-високия клас естествено поддръжка по-скъпа, но повече части има за тях от колкото за Сааб.

В България имам познат който се занимава със Сааб изкупува препродава,ремонтира,може да доставя и части втора употреба и нови.Така, че това не е проблем, ако някой се интересува сериозно от марката.А това да ли е красива или не,бих казал, че красотата е субективно понятие.За мен и много други хора са най-красивите.Проблема със Сааб в България е следния.Всичките Сааби ,които се вкарват са тотални гробища и майсторите в България, които разбират от тия коли се броят на пръсти.Защото тия коли са тотално друга вселена.И сега като отидеш при такъв човек и той такива измислени филми почва да ти прожектира, че в крайна сметка се налага да я купиш още един път, ако искаш да караш Сааб.Примерно: че веригата дори да функционира добре се сменяла след 200 000км пробег.Булшет! В Холандия, всеки един механик било то такъв в официялно представителство или квартален гараж ще ти каже, че верига се семня само когато започне да прави проблеми.А у бегето разни тарикат гледат да гушнат едни доста сериозни пари,защото това си принципно доста трудоемък ремонт.Виждал съм Сааб на 400 000км, на който никога не му е сменяна веригата,мотора мърка като котенце колата няма никакви ядове,лично прегледана пред мен от главен механик и собственик на Сааб официялно представителство в Холандия.

Сааб са големи инженери, само че евтин Сааб не бих си купил. А хубав Ровър никога не съм виждал - туй за мен са жигулита.

на 19.03.2018 г. в 18:24, sound написа:

Сааб са големи инженери, само че евтин Сааб не бих си купил. А хубав Ровър никога не съм виждал - туй за мен са жигулита.

Имат хубави модели, не съм съгласен, ако говориш за ония къде и за таксита минават, деробшляците с 3 врати, да,..... но не всички роувъри са еднакви. Освен това жигулката ако се поддържа също вози хубаво ;) Мога да ти изброя доста качествени модели марката и имат хубава возия и т.н. Не казвам, че са по-добри от Сааб, а че има хубави роувъри.

Британците коли не могат да правят. 

Жигулито е класи над който и да е ровер. 

• Автор
преди 3 минути, Ivelin _ написа:

Британците коли не могат да правят. 

Жигулито е класи над който и да е ровер. 

Да. бе. Да. То да ги изброиш не можеш. Това Ролс Ройс, Бентли, Ягуар и още и още, който и аз не ги зная, но ги гледам  по- Дискавъри и НатГео. Да продадеш колата си с Ед Чайна и Майк Брюър. Ще ми сравнява Ровър с Фиат от 1966 год. За другите Английски марки коли и джипове да не споменавам.

преди 45 минути, kalansuv написа:

Да. бе. Да. То да ги изброиш не можеш. Това Ролс Ройс, Бентли, Ягуар и още и още, който и аз не ги зная, но ги гледам  по- Дискавъри и НатГео. Да продадеш колата си с Ед Чайна и Майк Брюър. Ще ми сравнява Ровър с Фиат от 1966 год. За другите Английски марки коли и джипове да не споменавам.

Ролс- чупливи 

Бентли- чупливи

Ягуар- много смотана електроника, кофти двигатели

Ровер- уникални боклуци. Известни са в родината си с това че колите им са по-дълги от едната страна. Двигателите им от 60-те до края имат проблеми с кривене на главите. Ръждясват. Също много смотана електроника.

Джиповете им са прехвалени боклуци - ненадеждни двигатели, кофти ск. кутии и диференциали.

Най-лошата кола е британска - Морис Марина.

Неслучайно не са британски вече, а го държат китайци и немци. Единствените британски коли които стават за нещо са TVR и Lotus. Другото са боклук до боклук.

Относно "фиата" - От фиата е останал само външния вид:

Двигател- чисто руски.

Ск. кутия - по-здрави зъбни колела

Окачване - подсилено

Купе- Фиата се е разпаднал на полигона след само 5000км. Първите подсилени 124-ки са се разпорили на 20 места, вторите- на 5, по-нататък не се знае, но вероятно - на 0.

Нà, чети: https://www.carthrottle.com/post/zdzerd3/

И преди да ги хвалиш вземи попрочети по британските форуми какви са им мненията на самите британци.

• Автор

Ролс- Ройс нов 400 000 лв.

Бентли ново 300 000 лв.

Руска Лада - 8 000 лв. Изменение не трябва от 1982 год. Руска кола с Ванкелов двигател - не благодаря. Благодаря за линка. 

преди 1 час, kalansuv написа:

Ролс- Ройс нов 400 000 лв.

Бентли ново 300 000 лв.

Руска Лада - 8 000 лв. Изменение не трябва от 1982 год. Руска кола с Ванкелов двигател - не благодаря. Благодаря за линка. 

Руска ракета - 1 млрд $

Ролс - 230 000 $

Същото сравнение

П.П: Цените започват от 14 000 за Гранта без климатик и стигат до 27 000 за Веста Крос със:  круиз контрол (темпомат) * имобилайзер * централно заключване с дистанционно упр. * подглавници на задни седалки * допълнително тонирани стъкла * датчик за следене налягането в гумите * ел.стъкла на предни и задни врати * отопляеми ел.огледала * ел.усилвател на волана * подгряване на предни и задни седалки * подгрев на предно стъкло * цвят металик * въздушни възглавници 2+2бр * пълен пакет шумоизолация * 7“ мултимедийна система+навигация+камера * ABS+BAS+ESP+EBD+TCS+HAS+ ISOFIX * лети джанти 17“ * мултифункционален регулируем волан * климатроник * парктроник * датчици за дъжд и за светлини * фарове за мъгла+авт.затъмняване светлини * централен подлакътник на задни седалки * хладилна жабка * LED осветление в купето

(3 години гаранция)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 20.03.2018 г. в 21:42, Ivelin _ написа:

Руска ракета - 1 млрд $

Ролс - 230 000 $

Същото сравнение

П.П: Цените започват от 14 000 за Гранта без климатик и стигат до 27 000 за Веста Крос със:  круиз контрол (темпомат) * имобилайзер * централно заключване с дистанционно упр. * подглавници на задни седалки * допълнително тонирани стъкла * датчик за следене налягането в гумите * ел.стъкла на предни и задни врати * отопляеми ел.огледала * ел.усилвател на волана * подгряване на предни и задни седалки * подгрев на предно стъкло * цвят металик * въздушни възглавници 2+2бр * пълен пакет шумоизолация * 7“ мултимедийна система+навигация+камера * ABS+BAS+ESP+EBD+TCS+HAS+ ISOFIX * лети джанти 17“ * мултифункционален регулируем волан * климатроник * парктроник * датчици за дъжд и за светлини * фарове за мъгла+авт.затъмняване светлини * централен подлакътник на задни седалки * хладилна жабка * LED осветление в купето

(3 години гаранция)

Nina Angelova-Georgiadu

Руските соц автомобили на времето са си били баш истински коли.За мен истинските коли трябва да са със задно предаване и ангренажна верига. Лада,жигула ,москвич все коли със задно предаване.Ладата е с ангранажна двойна верига.Тоя мотор ще те надживее.Бащата до 100 000км на 1500s само бензин беше сипвал.И я гърчеше яко.Само на ,,заварка,, 

• 1 месец по-късно...
на 31.03.2018 г. в 22:38, kalansuv написа:

Щом е във фейсбук начи е вярно... 

Аз ти изредих какво не им е наред на британските боклуци. 

Това че някой те е зомбирал да си мислиш че всичко западно е върха си е твой проблем. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.