Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще сработи ли с такъв преходник/кабел?

Featured Replies

Здравейте,искам да попитам от къде в столицата мога да закупя преходник тип от HDMI към VGA .В интернет го намирам,но общо взето ще струва колкото доставката му. От къде да закупя такъв или някъде предлагат ли с безплатна доставка? Мерси!

100 магазина за компютри и/или магазини за електроника.Не е уточнено HDMI източник към VGA монитор ли трябва да бъде или обратно.
А безплатни доставки - само от Китайски пощи

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Пишеш HDMI към VGA в Гугъл и гледаш в резултатите. Това е много трудно занимание и е по-лесно да се пусне цяла тема.

За какво ти е такъв преходник ? От какъв източник ще вадиш сигнал ?

Такива често не сработват при положение, че само с кабел не става заради прекодиране от цифров към аналогов сигнал. Обърни внимание дали има и някакъв допълнителен куплунг, че иначе няма да изкараш никаква картина.

По-добрия вариант е HDMI - DVI или HDMI - DP,  стига монитора/ТВ да имат такива входове.

• Автор
преди 22 минути, techmaniac написа:

За какво ти е такъв преходник ? От какъв източник ще вадиш сигнал ?

Такива често не сработват при положение, че само с кабел не става заради прекодиране от цифров към аналогов сигнал. Обърни внимание дали има и някакъв допълнителен куплунг, че иначе няма да изкараш никаква картина.

По-добрия вариант е HDMI - DVI или HDMI - DP,  стига монитора/ТВ да имат такива входове.

Трябва ми за да свържа лаптоп,който има само HDMI порт към монитор с VGA. Ще сработи ли? Затова и пуснах темата, за да може хора като вас да ми кажат ще стане ли с такъв кабел или предхоник HDMI M към VGA F.

преди 5 часа, DarkEdge написа:

100 магазина за компютри и/или магазини за електроника.Не е уточнено HDMI източник към VGA монитор ли трябва да бъде или обратно.
А безплатни доставки - само от Китайски пощи

Уточнявам,трябва ми за свържа лаптоп,който има само HDMI порт към монитор с VGA. Искам картината от лаптопа на монитора, който има само VGA порт. Мисля,да взема такъв преходник, свързвам го в лаптопа и от там с обикновен VGA към VGA кабел към монитора.

Вариантите са 2:
1. Преходник HDMI м - VGA ж + VGA-VGA кабел
2. Преходник HDMI ж - VGA м + HDMI-HDMI кабел

Точен модел на лаптопа (пише го на етикета отзад) и точен модел на монитора (и него го пише на етикета отзад).

Другото е гадаене....

Може и по една снимка на изходите на лаптопа и входовете на монитора, както и на наличните кабели (ако има такива) със сложени портове един до друг, за да се види вътре буксата какво съдържа.

• Автор
преди 12 минути, DarkEdge написа:

Вариантите са 2:
1. Преходник HDMI м - VGA ж + VGA-VGA кабел
2. Преходник HDMI ж - VGA м + HDMI-HDMI кабел

Първият вариант предпочитам,стига да "извади" картина.

преди 8 минути, krassleto написа:

Точен модел на лаптопа (пише го на етикета отзад) и точен модел на монитора (и него го пише на етикета отзад).

Другото е гадаене....

Може и по една снимка на изходите на лаптопа и входовете на монитора, както и на наличните кабели (ако има такива) със сложени портове един до друг, за да се види вътре буксата какво съдържа.

Лаптопът е Samsung NP530-U3B 5 Series Ultrabook.Мониторът е Acer P203W.Лаптопът има само HDMI изход,мониторът има само VGA вход.

преди 6 минути, nesumrobot написа:

Първият вариант предпочитам,стига да "извади" картина.

Аз не бих го предпочел от съображения за удобство - обемист преходник около лаптопа

• Автор
преди 14 минути, DarkEdge написа:

Аз не бих го предпочел от съображения за удобство - обемист преходник около лаптопа

Имате право.Но така ще се налага да купувам и HDMI-HDMI кабел.Ако ще стане с първия вариант ме устройва.

Такова, не е ли по-евтино и смислено, да се купи нов съвременен монитор с HDMI, вместо да се купува (активен) преходник? Стария монитор, е само 20 инча с гадна матрица и лош ъгъл на виждане. 100% и е с влошени от времето параметри. Ако не съм се объркал лаптопа е със сносен i5 процесор, който няма проблем да плейва видео с резолюция примерно 1080P.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор
преди 30 минути, sliderum написа:

Такова, не е ли по-евтино и смислено, да се купи нов съвременен монитор с HDMI, вместо да се купува (активен) преходник? Стария монитор, е само 20 инча с гадна матрица и лош ъгъл на виждане. 100% и е с влошени от времето параметри. Ако не съм се объркал лаптопа е със сносен i5 процесор, който няма проблем да плейва видео с резолюция примерно 1080P.

Разбира се,че и това е вариант.Интересува ме дали ще стане с активен преходник текущата ситуация.Ще стане ли с такъв преходник М HDMI към VGA F и от там с VGA-VGA към монитора.

Явно ще стане и пак опираме до въпроса кой е по-добрият вариант. Включително за зрението на потребителя. То да не би да е евтино?

преди 2 часа, nesumrobot написа:

Но така ще се налага да купувам и HDMI-HDMI кабел.

А мониторът с директно свързан VGA кабел ли е или на VGA конектор?
Освен това дали 5-10лв си струват неудобството от стърчащия от лаптопа преходник.
И наистина @sliderum е много прав, че май е по-добре да се купи по-нов монитор (пък бил той и реновиран) Има 22" LCD монитори по 70-80 лева. Активен преходник е от 15лева нагоре

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Мониторът е само с VGA конектор.Обмислям вариант и за друг монитор.По-важно ми е в момента ще сработи ли въобще с този преходник?

преди 55 минути, nesumrobot написа:

Мониторът е само с VGA конектор.Обмислям вариант и за друг монитор.По-важно ми е в момента ще сработи ли въобще с този преходник?

Вече беше отговорено положително, че изправен преходник няма причини да не работи. Може би трябва отговорът да бъде написан със светещ уголемен шрифт, за да го възприемете?

• Автор
преди 18 минути, sliderum написа:

Вече беше отговорено положително, че изправен преходник няма причини да не работи. Може би трябва отговорът да бъде написан със светещ уголемен шрифт, за да го възприемете?

Имаше и отрицателни отговори,може би тях трябва първо да прочетете,да ги напиша с уголемен и светещ шрифт,за да ги възприемете? Нямаше нужда от тона Ви,темата имаше въпрос и мерси на хората за отговорите.

преди 4 часа, nesumrobot написа:

Имаше и отрицателни отговори,може би тях трябва първо да прочетете,да ги напиша с уголемен и светещ шрифт,за да ги възприемете? Нямаше нужда от тона Ви,темата имаше въпрос и мерси на хората за отговорите.

VGA е аналогов компонентен интерфейс. HDMI е цифров интерфейс. Ако някой ти предложи евтин кабел, най-вероятно те мами и няма да работи. Трябва активен конвертор, който преобразува сигнала. Той влошава и качеството на образа доста често.

• Автор
на 3/19/2018 в 19:43, Никой написа:

VGA е аналогов компонентен интерфейс. HDMI е цифров интерфейс. Ако някой ти предложи евтин кабел, най-вероятно те мами и няма да работи. Трябва активен конвертор, който преобразува сигнала. Той влошава и качеството на образа доста често.

Активен конвектор означава такъв преходник,може ли да ми дадете конкретен пример за какъв.Точно от това се притеснявам да не би образа да е лош или нещо от сорта,затова питах някой дали е пробвал с такъв преходник?

Мале как оспамили темата на човека а той пита за прост преходник!

Автроа: преходника ще работи и няма да имаш проблеми.

Ето този лично съм го слагал 10на пъти и винаги работи.

https://www.dekada.com/vcom-адаптер-adapter-hdmi-m-to-vga-f-cg591b015m-p-2249.html

Успех.

• Автор
преди 5 часа, Can Oa написа:

Мале как оспамили темата на човека а той пита за прост преходник!

Автроа: преходника ще работи и няма да имаш проблеми.

Ето този лично съм го слагал 10на пъти и винаги работи.

https://www.dekada.com/vcom-адаптер-adapter-hdmi-m-to-vga-f-cg591b015m-p-2249.html

Успех.

Благодаря ти колега.Точно това исках.

• 5 седмици по-късно...
  • Автор

здравейте,с този кабел ще стане ли?

https://www.olx.bg/ad/full-hd-hdmi-mazhko-15-pin-vga-adapter-CID632-ID7gfzD.html

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.