Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Видео-конферентни разговори

Featured Replies

Здравейте,

В службата са ме нагърбили със задачата да намеря ниско-бюджетна техника за ежеседмични конферентни видео разговори.

Не е задължително да е със скъпи и платени софтуери, както и хардуера не е задължително да бъде професионална техника.

Ако е надеждно може дори да използваме Телевизор със Скайп + Уеб Камера + Микрофон и Тонколони. (което не знам колко надеждно и функционално ще бъде).
Моля дайте някакви насоки и мнения, защото съм притиснат от времето !

Благодаря предварително !

Смартфони нямате ли?На тях инсталирате скайп или накоя от многото подобни.

Дай малко повече информация.

Физически къде и как ще бъде монтирана техниката. Видео разговорите 1 v 1 ли ще са или в друга комбинация?

Само един и същ човек ли ще бъде от Ваша страна или ще се редуват различни хора, технически колко грамотни са те? А от другата страна каква е постановката?

Колко критично е свързването - ако няма нет, skype или нещо хардуерно се счупи?

Какъв е максималния ти бюджет?

• Автор

Здравейте отново,

Тези разговори ще бъдат провеждани всеки вторник в малка конферентна зала (за около 10 души).

В залата има овална маса в средата, където имаме свободна стена на която досега имаше флипборд/флипчарт дъска.

Под нея имаме около 2 метра дълъг ТВ шкаф, но с височината на бюро.

Видео разговорите ще се провеждат от 4-ма души от наша страна(едновременно) и 3-ма души от страна на клиента ни (Холандия) (който всъщност държи на този ВИЗУАЛЕН контакт :Д).

Не мога да определя нивото на техническата ни грамотност, но предпочитам да не го зачисляваме към високо - поради простата причина, че сме в провинцията и при нужда от помощ сме просто обречени. А от другата страна не сме в позиция да им поставяме условия и да ги молим за радикални технически промени в системата им.

В залата имаме средно-добър интернет (около 60 Mbit/s). Имаме свободен кабел, както и работещ Wi-Fi от същия хъб/switch. От друга страна локалната ни мрежа е ужасна (ненастроена). Имам предвид IP-адресите се сменят постоянно и не можем един прост скенер да свържем без да имаме проблеми.

И накрая естествено най-трудния въпрос - бюджета ... Той ще се определи от 3 страни (моята фирма; корпорацията която моята фирма представлява и посредника между нас и клиента ни), на които аз прилежно трябва да обясня защо и как съм поставил това което евентуално ще използваме за в бъдеще.

Съжалявам, че е толкова трудно ! :D

Позната история!  Къде казваш е тази провинция?

Щом другата страна държи на визуалния контакт то камерата трябва да е добра, като монитора при вас може и да е колкото да го има (все на нещо трябва да я закачиш тази камера). Микрофона също трябва да е добър (и по специален) за да могат да се чуват добре. За основна движеща сила на всичко това вероятно ще ти трябва някаква машина - аз бих заложил  на нещо малко и компактно (маркова машина втора ръка). За управление на системата най-удобно би било безжична мишка и клавиатура, но според физическите особености може да се види дали с жични ще стане работата (тъкмо няма да я има изненадата от изхабени батерии).

Без конкретни модели го виждам така:

монитор - до 100 лв.

маркова машина втора ръка - 250-300 лв.

камера - 75+ лв.

микрофон - 50+ лв.

клавиатура и мишка - 30+ лв.

Общо идва към 555 лв. :)

Вариант Б:

Един таблет с 10+" и колкото толкова :)

Хубаво е да си оправите мрежата! Без добра мрежа работа не се върши.

Скайп + глупости - толкова ли държите всичката ви фирмена информация да става достояние на всички? През сървърите на микромеките натам и обратно.

Един Smart TV и TrueConf или Tellybeam

Или
https://www.pcmag.com/article2/0,2817,2388678,00.asp

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Като цяло ме устройва вариантa с компютъра second hand, а също и този със смарт ТВ ...

Въпросът е че съм ограничен във времето и нямам много възможност да търся нито от едното, нито от другото ...

А относно бюджета - да, около 500 лв. звучи окей :)

Благодаря !

• Автор

Сколасаха на втората опция, защото била по лесна за изпълнение (Смарт ТВ), която според мен лично ще е по-трудната като намиране на техника.

За това ще помоля DarkEdge да ми помогне с избора ...

....

Все пак, тъй като смятам че почти със сигурност няма да можем да се справим със намирането на функционираща система, тъй като крайният ми срок е понеделник ще помоля всички които имат желание да ми помогнат с намирането на техника дори и от варианта second hand PC (аз разгледах опции в retro pc mania), обаче искам малко помощ с камерата, микрофона и и останалата периферия 

Благодаря предварително !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.