Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Акумулатори марки ?

Featured Replies

Дойде времето и на моя акумулатор. Днес рових по форуми насам натам, колебая се между гигавт и банер. Цените им са кажи речи еднакви. Досега останах с впечатлението, че гигавт е по-добрият вариант. Някой по-компетентен може ли даде съвет?

Колко амперчаса и какъв бюджет имаш?
Дай линкове към конкретните модели гигават и банер.

преди 4 часа, ralin22 написа:

Дойде времето и на моя акумулатор. Днес рових по форуми насам натам, колебая се между гигавт и банер. Цените им са кажи речи еднакви. Досега останах с впечатлението, че гигавт е по-добрият вариант. Някой по-компетентен може ли даде съвет?

ACDelco...

Гледай да има повече гаранция. Маркта е без значение, тъй като всичко вече е боклук.

Марката вече няма значение,но разликата в цената между куча марка и известна си е осезаема.На това което аз наблягам е да е повече ампер часа от предписаното.Примерно ако по книжка го дава 62,аз взимам 72.Ще деяни повече на студ или ако забраеш нещо включено.

преди 38 минути, franchesko написа:

Марката вече няма значение

Ей, отидохте в чужбина и вече големи разбирачи. Удряте с юмрука по масата и само вашта дума да се чува!:biggrin:
Има някакво значение, има...Но не е каквото имаше преди. Особено като се правят 2 качества стоки.

преди 3 минути, Никой написа:

Ей, отидохте в чужбина и вече големи разбирачи. Удряте с юмрука по масата и само вашта дума да се чува!:biggrin:
Има някакво значение, има...Но не е каквото имаше преди. Особено като се правят 2 качества стоки.

За какво качество ми говориш човек? Всичко се прави вече в Китай и Турция.Хората които цял живот са правели обувки, и след две седмично обучение,почват да ми правят акумулатори с марка ,,Бош,, ...и аз като най-голямата будала вместо да дам 90 евро да дам 130 евро за да сбъдвам на некой хора мечтите, а моя джоб да олеква...

преди 1 час, XECUTIONER написа:

ACDelco...

Ако този се намира по Европа е добър вариант макар че аз бих предпочел motorcraft който също е американски.

• Автор
преди 17 часа, Никой написа:

Колко амперчаса и какъв бюджет имаш?
Дай линкове към конкретните модели гигават и банер.

Колебая се между тези двата https://maxcar.bg/akumulatori/gigawatt-60ah-540a-r и https://maxcar.bg/akumulatori/banner-starting-bull-62ah-480a-r . Търся до 130 лева.

преди 48 минути, ralin22 написа:

Колебая се между тези двата https://maxcar.bg/akumulatori/gigawatt-60ah-540a-r и https://maxcar.bg/akumulatori/banner-starting-bull-62ah-480a-r . Търся до 130 лева.

Тъй като гледам, тия двата са на едно. Може би банера е малко по-така. Обаче най-добре си вземи 72Ah.
Причината за това - с времето на акумулаторите им пада капацитета. След 3-4 години 60Ah акумулатор ще е станал няма и 40Ah.
Взимайки по-голям, малко този ефект бягаш от него, ако не окъсят клетките тотално.

Преди два месеца и аз щях да купя евтиния Bosch в лицето на Gigawatt, но ме разколебаха, казвайки ми, че доста е спаднало качеството. Препоръчаха ми Hankook. Взех един Hankook 60Ah/ 510A за 78 лв от Euro07, като им оставих стария. После погледнах, че западняците им дават дори 4-5 години гаранция. Не знам колко ще изкара, но вътри като луд. Преди покупката замерих, че няма утечка, а алтернаторът зарежда отлично. Акумулаторът не знам колко време се е търкалял в склада, но беше зареден отлично:

Bez-imetWOFpMZw2ToZDhYWMOSH1521965568_sr

• Автор
на 3/24/2018 в 11:37, Никой написа:

Тъй като гледам, тия двата са на едно. Може би банера е малко по-така. Обаче най-добре си вземи 72Ah.
Причината за това - с времето на акумулаторите им пада капацитета. След 3-4 години 60Ah акумулатор ще е станал няма и 40Ah.
Взимайки по-голям, малко този ефект бягаш от него, ако не окъсят клетките тотално.

Ще те послушам, мерси. :)

преди 4 часа, profan4o написа:

Можеш да подркепиш и българското производство. 

Абе не е лошо като идея.По-добре да подпомагаме нашенското производство отколкото фабриката на бай Зуй Китай.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.