Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Win 10 като втора ОС - проблем!

Featured Replies

• Автор

Та дамм!

Тия са луди! Да стои 3 до 6 часа без да знам какво се случва и дали, по дяволите, се случва нещо?! Господи, прибери си вересиите!

• Отговори 80
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 6 минути, Слави Маринов написа:

Ти си със ссд диск,може нещата и за 2 часа да се случат,не се отчайвай;)

А, направо съм късметлия викаш. :lol6:

Има доста изписано по проблема с  т.н черен екран при инсталация или ъпдеит.Аз те съветвам да инсталираш уйндоуса като забраниш ъпдейтите по време на инсталацията или без нет,за да може да завърши инсталацията и да имаш достъп до ОС.Това първо ще потвърди,че проблема се причинява от някой от ъпдеитите,от друга страна много от решенията,които се предлагат изискват достъп до ОС и промяна на настроки,корекция на драйвъри и т.н.Ако пък не успее да завърши инсталацията,ще е ясно,че има друг проблем.......

• Автор
преди 3 минути, Слави Маринов написа:

Има доста изписано по проблема с  т.н черен екран при инсталация или ъпдеит.Аз те съветвам да инсталираш уйндоуса като забраниш ъпдейтите по време на инсталацията или без нет,за да може да завърши инсталацията и да имаш достъп до ОС.Това първо ще потвърди,че проблема се причинява от някой от ъпдеитите,от друга страна много от решенията,които се предлагат изискват достъп до ОС и промяна на настроки,корекция на драйвъри и т.н.Ако пък не успее да завърши инсталацията,ще е ясно,че има друг проблем.......

Така и ще направя! 

Доста изписано има точно за черен екран с курсор и при различните случай се повлиява от различни неща,но гледам се изисква или достъп до safe mode,или до ОС и пробване на различни неща,което пък на мен ми е интересно как да се направи при невъзможност за достъп до ОС.Съветвам те да сложиш 1709,но без включени ъпдейти,защото доколкото знам много от проблемните ъпдеити бяха след това...........дано успееш:)

• Автор

Така...Всичко мина по план и вече всичко е наред. Никак не е лоша 10-ката, но още не съм ѝ свикнал. Пъргава е, особено при игри. Трябват ми гаджети за нея, че обичам да наблюдавам, в реално време, какво се случва в компа ми. Още веднъж благодаря на всички! :wors: Определено ми помогнахте много! :)

преди 42 минути, Agentpat™ написа:

Трябват ми гаджети за нея, че обичам да наблюдавам, в реално време, какво се случва в компа ми

Голяма глупост! Освен това гаджетите са дупка в сигурността.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 2 минути, DarkEdge написа:

Голяма глупост! Освен това гаджетите са дупка в сигурността.

Знам, че са дупка, но в случая удобството надделява. Само да питам - този Windows Defender надежден ли е или да сложа някоя друга антивирусна?

Инсталирай си Aida64 и настрой сензори за температура на видео и процесор долу в дясно на таскбара. Инсталирай си и Process Hacker - той има също като на task manager квадратче долу-дясно на таскбар, в което можеш да изкарваш CPU history като графика и си готов. Аз така съм направил. Имам и MSI Afterburner, с който си следя нещата по време на игри.

преди 54 минути, Agentpat™ написа:

Така...Всичко мина по план и вече всичко е наред. Никак не е лоша 10-ката, но още не съм ѝ свикнал. Пъргава е, особено при игри. Трябват ми гаджети за нея, че обичам да наблюдавам, в реално време, какво се случва в компа ми. Още веднъж благодаря на всички! :wors: Определено ми помогнахте много! :)

пробвай ги тези гаджети http://8gadgetpack.net/

• Автор

Линукс имат гаджети, които са интегрирани сякаш в тапета на декстопа. Изглежда много ефектно, удобно и красиво. Дали нещо такова има и за Win10?

Има една програма ..............забравих и името която е аналог на conky

Сетих се .........Rainmeter

http://www.alcpu.com/CoreTemp/
http://openhardwaremonitor.org/

Като толкова искаш да си гледаш температуи

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

За да не отварям нова тема - искам да си направя бекъп на ОС Win10, но като задам самия Windows да го архивира, той го архивира заедно с дял (S) Video. Защо го архивира заедно с (С) и как да махна това "Системен" :

FastStoneEditor1.jpg

FastStoneEditor2.jpg

Сигурно windows там си е записал стартиращите файлове. Пробвай с разкачен диск дали ще стартира системата или от BIOS като зададеш да стартира през диск1 - 232 гигабайтовия. Обикновено на disk0 при инсталация windows си прави стартиращи файлове и mbr без да пита.

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Пробвай с разкачен диск дали ще стартира системата

Разкачен механично или софтуерно?

преди 6 минути, Raze написа:

BIOS като зададеш да стартира през диск1

Като "First boot device" ли?

Механично. Същото е и в BIOS като зададеш при старт да стартира от по-малкия диск. Въпреки че може да се прехвърли на следващия, най-сигурно за теста е механично разкачане или да го изключиш от boot order в BIOS ако имаш такава опция.

• Автор
преди 10 минути, Raze написа:

boot order в BIOS ако имаш такава опция

Има опция за Boot 1 и Boot 2 - на 1 сложих малкия диск, който се явява SSD-то, а 2 го сложих на disabled - изобщо премахнах всякакво устройство там. При тази настройка системата си стартира нормално. С разкачване на кабеляци не ми се занимава, защото хардовете ми са 6 и са разположени един над друг, като само SSD-то се разбира кое е. За останалите ще се наложи да действам на принципа "проба грешка", докато "нацеля" верния диск.

• Автор

По дяволите:

33.jpg

Това нещо има ли оправия?

Чети тук:

https://superuser.com/questions/663733/windows-boot-manager-and-two-hard-disks?utm_medium=organic&utm_source=google_rich_qa&utm_campaign=google_rich_qa

Приготви си инсталационен USB диск, в случай че нещо се омажат нещата да можеш да стартираш през него command prompt и да ги оправиш.

• Автор

Що за тъпотия, от страна на инсталатора на Win10, да инсталира буут менаджера на нищо и никакъв дял, дял който е, дето се вика - на ичка си майна - а не на дял С. Безмерни са глупостите майкрософстки!

Това е положението - гледа harddisk0 кой е и там буха boot без да пита. Останалото - където си му казал. Дай "list volume" на diskpart. Това "partition j" на кой диск/дял ти е?

• Автор
преди 5 минути, Raze написа:

Това е положението - гледа harddisk0 кой е и там буха boot без да пита. Останалото - където си му казал. Дай "list volume" на diskpart. Това "partition j" на кой диск/дял ти е?

Ми, на "Video"". Смених му буквата от S на J за по-прегледна подредба в Експлорър-а.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.