Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Win 10 като втора ОС - проблем!

Featured Replies

преди 16 минути, Agentpat™ написа:

С Интел съм

Аз съм dual boot от почти 3 год.(8.1 и 10)на ссд диск и нямам никакви проблеми.

• Отговори 80
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 11 минути, Слави Маринов написа:

И каква е идеята за толкова операционни системи, особено като почти няма разлика между тях. Не е ли по-добре да се ползва виртуална машина?

преди 19 минути, Слави Маринов написа:

Аз съм с дека бут... ;)
При преинсталиране на Windows се форматира само делът, съдържащ Windows  папката и всичко друго, което е включено в менюто за зареждане, остава непокътнато.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 14 минути, Raze написа:

И каква е идеята за толкова операционни системи

Хах,споделял съм го............не мога да се откажа от 8.1 и ползвам изключително само него,но като наследник на Бай Ганьо не се отказвам и от безплатният ъпгрейд до 10ката,нали 2 е повече от 1:))Само че ,освен че получих 10ката ,аз си запазих и старата.:)Не ми харесват как вървят нещата на виртуалка,пък и в моя случай няма смисъл.

Ами ползвай си 8 защо трябва да инсталираш и 10? Той като ти е активиран винаги можеш да си го инсталираш и ползваш дори и след години.

преди 1 минута, Raze написа:

Ами ползвай си 8 защо трябва да инсталираш и 10? Той като ти е активиран винаги можеш да си го инсталираш и ползваш дори и след години.

Да,така е,но като река да го пусна и тепърва да го инсталирам............някак не върви,пък място имам колкото щеш и не ми пречи да си стой,хем да съм полезен и на майкрософт в събирането на инфо:))

Затова се прави отделен дял или на отделен диск се инсталира другата OS. Инсталация на сравнително добра машина + SSD от USB става за 5 минути, вече настройки и програми е относително за колко време ще се направят. Но твоя работа, щом така ти харесва действай, просто препоръчвам да не са на един диск/дял.

преди 3 часа, Raze написа:

препоръчвам да не са на един диск

И каква е причината?

преди 7 часа, DarkEdge написа:

И каква е причината?

Ами затова съм сложил "/" - ако му е един дяла да не слага 2 ОС, освен ако не раздели диска или да сложи втората ОС на друг диск.

Може да се инсталира и втори Windows на същия дял, но предварително трябва да се преконфигурира инсталаторът като се укаже в него името на Windows папката, което си е играчка и е рисково. Но не е невъзможно. Ако не се направи това инсталаторът ако е на по-старша версия, ще направи ъпгрейд, а ако не е - ще върне грешка.

преди 6 минути, Pavel! написа:

и след инсталацията ъпдейтваш

преди инсталация също може

преди 6 минути, Pavel! написа:

За съжаление не е така.

И не е съвсем вярно - виж по-горе за UUP
Повече - тук

преди 4 минути, Pavel! написа:

Това е трета страна, не е официално от М$.

Айде, бе! Верно ли? Още един изказващ се неподготвен. Това е интерфейсен слой между потребителя и сървърите на Microsoft!

Също като TechBench за iso файловете, но за UUP

преди 32 минути, Pavel! написа:

Не знам какво ги спира да направят мрежови инсталатор който да сваля и инсталира направо най-новите пакети.

Нещо, което прави UUP инструментът на Adguard

• Автор
преди 12 часа, DarkEdge написа:

А кое издание на Windows 10 Pro  инсталира? 1507/1511/1607/1703/1709?

Честно казано - не знам! Каква е разликата помежду им и кое издание е най-добре да инсталирам?

• Автор

Може ли линк към най-подходящото за мен издание, но да е Pro? Аз опитвах с българската версия.

"Черния" екран по време на инсталация се оказа често срещан проблем, но от прочетеното на мен не ми стана ясно как да се справя с това. "Изключването на интернет" го нямаше никъде като решение.

В краен случай ще чакам Win11 :D, защото от това до тук, което видях, 10 се оказа пълно разочарование!

преди 29 минути, Agentpat™ написа:

Честно казано - не знам! Каква е разликата помежду им и кое издание е най-добре да инсталирам?

до колкото помня, в стари версии имаше пълна съвместимост с драйвъри на седмица и осмица
сега съм със 1709 и не всички драйвъри от седмицата пасват, та се наложи да ползвам услугите на нета

пп

и некви нови драйвъри има, дет ми въртят картината на екрана в зависимост от наклона на лаптопа...ъ-ъ-ъ...тъй де, кът на талафоня
:giggle1:

• Автор

Току-що потърсих съдействие от съпорта на Майкрософт и за да ми окажат съдействие ми поискаха само 

Цитат
Evie
Are you okay with the charges?

There will be one time fixation charge of $149.00 USD.

That will be 236.81 in Bulgarian Lev .

:lol6:149 цирея да им излязат на алчния задник - или по-добре 236 български. :D

• Автор
преди 4 минути, Pavel! написа:

Нали не очакваш да работят безплатно.

Естествено, че няма да работят безплатно, но това е техническа помощ за техен продукт, който съм си купил (в случая ключ). 

преди 18 часа, Agentpat™ написа:

Естествено, че съм сигурен. Дискът е SSD:

FastStoneEditor1.jpg.4e66a9818ee508665f691a689f2ed24d.jpg

Какво бих направил аз:

- SSD то става един цял дял за W7, като е хубаво хардуерно да е в порт SATA0 (1 - според номерацията на производителя), а в ОС-а трябва да си е Диск 0

- HDD (640GB) с Ubuntu - да му се изпразни дяла с музиката и да се направи от Extended в Primary - дали да е пак един или два дяла и с какво предназначение (Music или друго няма достатъчно данни)

- HDD (750GB) - разчиства се от всичко, оставя се само той включен и се слага W10 на него, след дяла за ОС могат да се направят желаните като бройка и размери Primary дялове

- HDD (3TB) - аз не бих го делил поне не и по този начин

Реално на всеки физически диск бих си заделил едни 100GB (или по твоя преценка какъв обем би бил достатъчен за всчки ОС-и и програмите им + резерв)- за евентуална ОС било тя 7, 8.1 или 10.

Също така според това колко ти е важно Ubuntu може да помислиш и те да са на един диск, но linux знам, че пази Win, ама 10-ката дали ще върне услугата ....

Ако имаш още един свободен SATA порт на дънната платка - един 160GB диск би стигнал за 10-ка (разбира се на SSD ще работи по-бързо, ама то като гледам как се е засилила да работи ....)

Никога не бих инсталирал ОС с включени всичките ми дискове!

Успех!

• Автор
преди 24 минути, plamen_petrov_80 написа:

- HDD (640GB) с Ubuntu - да му се изпразни дяла с музиката и да се направи от Extended в Primary - дали да е пак един или два дяла и с какво предназначение (Music или друго няма достатъчно данни)

На дял "Ubuntu" отдавна няма нищо такова, даже мисля да ги слея, но а днес, а утре...Това както и да е. Проблемът е, че по време на инсталацията на 10 се появява черен екран - не знам дали си прочел поста ми? Практически не мога да дозавърша инсталацията.

преди 1 минута, Agentpat™ написа:

Проблемът е, че по време на инсталацията на 10 се появява черен екран

не помня в коя версия беше, дори не помня дали беше финална или бета, но си спомням петминутен черен екран по време на инсталация след поредния рестарт

• Автор
току-що, дръндю написа:

не помня в коя версия беше, дори не помня дали беше финална или бета, но си спомням петминутен черен екран по време на инсталация след поредния рестарт

Половин час го държах и нищо!

преди 35 минути, plamen_petrov_80 написа:

Какво бих направил аз:

1. В началото на SSD се освобождават 350MB и се форматират във FAT32, задава се буква, примерно Z и се задава да е активен дял.
2. Инсталира се с помощта на WinNTSetup с включена опция да търси други инсталирани ОС, задава се дял Z за boot дял, задава се и unattend файл, който се конфигурира тук.
3. Рестартирам и се инсталира.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.