Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.

Багодаря предварително.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С какъв windows 8 пробваш, от къде е изтеглен, каква версия? С Windows 10 x64 пробвал ли си? Ето ти един сайт, от който можеш да си теглиш Windows директно от сървърите на микромеките:

https://tb.rg-adguard.net/index.php?lang=bg-BG

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Никъде не е заключен. Щом ще инсталираш Windows 8 в Bios трябва да избереш опциите UEFI mode и SecureBoot on. След това трябва да си сигурен, че Windows 8 е читав както и че диска или флашката, на която си го направиш са здрави.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не разбрах - на тоя лаптоп имало ли е някога инсталиран работещ Windows 7.

преди 46 минути, asdfj написа:

На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката

На диск - да се разбира ли, че дискът е DVD? 
От къде се инсталира Windows 8? От DVD или от USB драйв?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 Пробвал съм с уиндоус изтеглен от официалния сайт и от замунда ефекта е един и същ.Отново записах от замунда и това се показва на снимката и  не мога да продължа,свързал съм външна мишка и клавиатура и без успех,блокира тази на лаптопа и външната.Някаква идея какво може да е ?

Screenshot_20180413-202724.png


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 37 минути, Raze написа:

С windows 10 пак ли е същото?

Да опитах и с 10 и пак блокира.Единствено тръгва на уиндоус 7.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-B-and-G-Series-Notebooks/G50-30-problem-with-installing-windows-8-or-10/m-p/2213799#M49890
Enter the bios go to exit and choose other OS
Then set default load
Then go back yo configuration and disabled hot key
Save and exit

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, Raze написа:

https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-B-and-G-Series-Notebooks/G50-30-problem-with-installing-windows-8-or-10/m-p/2213799#M49890
Enter the bios go to exit and choose other OS
Then set default load
Then go back yo configuration and disabled hot key
Save and exit

Хиляди благодарности, тръгна! И на всички благодаря за бързите отговори.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Лина Георгиева
      Здравейте, 
      Правя един ~едночасов клип, който е съставен от ~25 по-малки клипчета, като между отделни части от клипа има черен 'simple color' с текст отгоре. Работя с последната версия на Filmora, безплатeн лиценз. Днес отворих последния си запазен project file, редактирах го известно време, след това натиснах 'Save', програмата изведнъж се затвори от нищото. Опитах се да отворя project файла, но резултатът беше, че целият клип освен черния 'simple color' и текста, е изчезнал! Опитах се да отворя по-предишни мои project файлове, но резултатът беше същия, освен за един, който бях правила преди седмица- изписа се "The file was made on an older version of Filmora and needs to be converted.", конвентирах project файла, но след като го затворих и отворих отново, същото се случи и с този project file ... Нямаше никакви далогови прозорци, че нещо не е наред. Не съм работила с по-стара версия на Filmora докато съм обработвала клиповете. 
      Моля ви, помогнете ми, вече се хващам за главата, не искам да губя повече project файлове, 4 месеца труд хвърлих по този клип, трябваше да бъде за рожден ден на много важен за мен човек, не искам да го разочаровам, тъй като вече знае за клипа, не искам и да правя отново абсолютно целият клип наново! 
      Това е всичко, което е останало от клипа.

    • от cveti81
      Здравейте! Значи 2018 си взех една натриева лампа с дросел и рефлектор.........Препоръчаха ми я едни агрономи щото имах една мандарина дето беше малка и понеже не беше много слънчево ми препоръчаха да си купя такава да заякне дръвчето и аз развързах кесията.........Та сега нямам какво да я правя щото дървото се оправи............Та питането ми е къде изкупуват такива, че не ми трябва вече? Тез мойте агрономи ми разправяха, че разправяха, че в западна  европа ги ползвали масово да гледат плодове и зеленчуци в закрити хангари.....Благодаря ви предварително?
    • от taika
      Здравейте, имам въпрос. Мисля че PS-то ми загрява прекалено много. Не знам за какви градуси става въпрос. Когато пусна някоя игра мястото където е хард диска и захранването е горещо на допир, а перката която е на процесора мисля си работи на бавни обороти. Това нормално ли е за PS4 или трябва да се притеснявам? Благодаря Ви!
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.