Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нормални ли са тези температури на процесора

Featured Replies

• Автор

друго нещо ако може да ми кажеш как да намаля скоростта на вентилатора 

имам чувството че върти много силно

преди 19 минути, transcend92 написа:

друго нещо ако може да ми кажеш как да намаля скоростта на вентилатора 

имам чувството че върти много силно

bios_qfan.jpg

• Автор

един момент да направя снимките и да ги кача

Дънната платка Packard Bell imedia S3850 

rgh1524145317v.JPG

http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=rgh1524145317v.JPG

Опцията "Smart fan" ти е за контролиране на оборотите, но нямаш много възможности като гледам - един вид то си ги регулира автоматично. Към сайта на производителя с драйвери за това дъно няма ли софтуер за регулиране на оборотите нещо през windows? Ако няма не можеш да ги регулираш, освен ако не си инсталираш някой fan controller.

• Автор

тези предните които ги сложих много силно се чуват и ме дразнят ако има такава програма с която да мога да ги намаля моля сподели 

https://www.emag.bg/ventilator-deepcool-xfan-120u-g-b-zelen-120-mm-dp-xf120ugb/pd/E4NS2BBBM/

Пробвай с това:

http://download.cnet.com/SpeedFan/3000-2094_4-10067444.html

Ако не става, ще ти трябва устройство към което закачаш вентилаторите и с него си регулираш ръчно или пак чрез софтуер оборотите:

http://nikem-bg.net/magazin.php?search=FAN&p=controller

https://lifehacker.com/5866009/control-your-computers-fan-speeds-for-better-performance-when-you-need-it-silence-when-you-dont/all

• Автор

SpeedFan някой работил ли е с нея и ако е да сподели клип или тема за да настроя тези 2 вентилатора да са по тихи че ме изнервят много ако не става просто ще ги махна 

биос не ги засича нямам такова меню за да ги намаля от там .

А с тази програма има голяма опастност да си прецакам някой друг вентилатор

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

На CPU фан спеед не виждам обороти? Сигурен ли си че си включил перката там където трябва на дъното?

ftp://ftp.packardbell.com/pub/itemnr/CS265J00/SG_PB_iMdS3850.pdf
На стр.22-23:
Smart Fan (Enabled) - Какво става, когато забраниш умния регулатор? Появяват ли се отдолу още опции?

Гледам упътването за дъното(мерсаж на тъмното ръбче) и все си мисля, @transcend92, че си мушнал конектора на перката в SYS-FAN хедъра. :D Трябва да вържеш вентилатора към хедъра, който е точно до слотовете за рам.

0782b92047f6fcc8.png

• Автор
преди 1 минута, hudyr написа:

Гледам упътването за дъното(мерсаж на тъмното ръбче) и все си мисля, @transcend92, че си мушнал конектора на перката в SYS-FAN хедъра. :D Трябва да вържеш вентилатора към хедъра, който е точно до слотовете за рам.

0782b92047f6fcc8.png

те са вързани към захранващия блок

Кои са "те"? Бъди по-специфичен. Най-мразя като почне някой да казва "ей там от лявото на дясното".

Охладителят на процесора трябва да е вързан към CPU_FAN хедъра(този до слотовете).

Вентилатор по кутията трябва да е вързан към SYS_FAN хедъра(този, който съм задраскал). (или към захранването)

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

• Автор

слота обозначен с (X ) там дасложа Охладителят на процесора трябва да е вързан към CPU_FAN хедъра(този до слотовете).

а на другият които е правилният на снимката да сложа  вентилатор за вкарване на въздух 

стана ли ти ясно или  да правя подробна снимка ?

0782b92047f6fcc8.png

току-що, transcend92 написа:

ако по този начин мога да намаля скороста им може ли да сържа на слота който е с X вентилатора а на другият който е свободен  и обозначен от теб да сложа единият вентилатор

Който разшифрова, да превежда. Аз не мога.

• Автор
преди 6 минути, hudyr написа:

Който разшифрова, да превежда. Аз не мога.

слота обозначен с (X ) там да сложа -  Охладителят на процесора 

а на другият които е правилният на снимката да сложа  вентилатор за вкарване на въздух

преди 10 минути, hudyr написа:

Охладителят на процесора трябва да е вързан към CPU_FAN хедъра(този до слотовете).

Вентилатор по кутията трябва да е вързан към SYS_FAN хедъра(този, който съм задраскал). (или към захранването)

• Автор

направих всичко посочено и отново го има този гаден шум от вентилаторите 

отпред на кутията

Може, не може - няма такива!!! Има - ТРЯБВА. Вентилаторът за процесора да е на 3, вентилатор на гърба на кутията да е на 2!!
Това е!!!
Не подлежи на обсъждане!
ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ Е КАЗАЛ ТАКА!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Не знам как е при Acer дъната, обаче на AsRock, 3 пинов вентилатор на 4 пинов конектор не се регулира по никакъв начин. Освен този на процесорът и то само ако има опция в биос да се укаже, че се ползва 3 пинов вентилатор. Тъпо е да орежат стария PWM контрол, но са го направили. В крайна сметка аз си сложих 4 пинов вентилатор. Отделно съм попадал на случаи, при които на пиновете за SYS вентилатори, или на някои от тях, изобщо липсва регулиране. Това се оправя напълно пасивно като се закачи вентилаторът на 5V, или 7V от молекс на захранването. Но за последното трябва малко нестандартна обработка, макар и елементарна - http://www.overclockers.com/forums/showthread.php/372297-Guide-to-the-7v-Fan-Mod.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.