Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Не съм чел коментарите но едва ли видеокартата е проблема. Ако пък говорим за процесор бюджета ще скочи с около 300 лв. а не с хилядарка.

http://nikem-bg.net/cart/58185p1r58316p2r58395p1r59704p1r58253p1r59104p1r58102p1r58071p1r59787p1rf.html

Отключен с добро дъно и охладител.

п.с. Ако се вземе качествен монитор при този вариант наистина ще отидат 3 бона но говорихме само за компютъра.

преди 15 минути, DzverrBG написа:

Аз в твоето предложение се влюбих направо, даже гледах клипчета на тестове с подобна конфигурация, а и след като до сега гейминг изживяването ми е било на лаптоп с 650M, със сигурност ще се изкефя каквато и графика или производителност да извади. Просто надолу вече някъде загубих нишката и мислех, че колегите имат предвид падане на по нисък модел видеокарта?! Но аз и моята празна глава често сме в грешка, значи тази седмица поръчвам, а монитора ще видим какво ще го правим, явно просто ще скипна “Gsync”, “Freesync” и там каквото е.. 

За 400 лева няма да намериш adaptive sync монитор, освен някой по-евтин Freesync, но това изобщо не трябва да ти диктува избора на монитор, още по-малко на карта.

За монитор може да хвърлиш око на BenQ GW2480, който е добър и е на достъпна цена.

Бюджета ти се вписва идеално за GTX 1060 6GB, но аз лично не мисля, че бих дал 700 лева за 1060-ка. Ако все пак си решил че искаш нова карта то по-добре вземи MSI Gaming, защото има доста по-добро охлаждане и е тиха, на всичкото отгоре идва и със 36 месеца гаранция, съответно 24 за Palit/Gainward,

Точно пък 350лв за 8600К и останалите масрафи покрай него са най-голямата глупост в тоя случай - колко ще спечели в отношение с цената? И наистина ако се взима ссд, да не е 128 - слагаш уин и точно 1 по-обемиста игра и си дотам. Да не говорим че на 128 и производителността обикновено е много ялова. Набиват се 350 кинта в излишъци, а 50 лева отгоре за поне 250 ссд няма - как звучи.

преди 12 часа, Tommygun написа:

@XECUTIONER, какво ти показва като изискване за графична памет като сложиш максималните настройки? Ако не се лъжа убисофтските игри го имат в опциите да показва директно.

Показва заетата памет при текущите настройки, която при мен е около 2.65GB(всичко в дясно на 1080p).

преди 10 часа, DzverrBG написа:

Демек с бюджет 2к лв. изпадам от класацийте дори за 1060 6гб ?! Тогава губи смисъла си цялата конфигурация, трябва да преустановя събирането на пари и да мина на колко, 3к?

Не изпадаш от класациите, но правиш компромис с други компоненти. Например аз лично през 2018 година не бих закупил HDD => бих взел по-голямо като обем SSD(500GB или направо 1TB). Или 500+500(първоначално може само 500 до набиране на повече средства). Е лудите геймъри и 4-5TB не им стигат, но това си е техен проблем. Също така можеш спокойно да минеш с GTX 1060(3GB), а защо не и RX 580(4GB) като тази примерно(RX-580P4DFD6). В момента цените на GTX 1060(6GB) са меко казано недобри. Хвърли и един поглед на новите процесори на AMD. Ето един перфектен избор( Ryzen 5 2600). А бре...задръж на standbay известно време да се уравновесят цените. Бързай бавно.:D

неправи грешка с 1060 3гб, взимай 6гб игрите които ще излизат ще са жадни от към видео памет платформата х86 няма кво да предложи повече. Процесор и5 или амд 1600/2600 дъно с М2 слот и тва е, другите неща според нуждите. Такива клокове за в бъдеще или каквато и да е надстройка си ги избий от главата. Взимаш сега според парите които имаш и толкова, 2000лв не са малко там да си начешиш крастата на глупавите игри които излизат на парче без никъв смисъл. Успех!

• Автор

Много благодаря на всички отзовали се! Наистина много ми помогнахте и мисля, че ще съм много доволен от крайния резултат, до който стигнахме, а именно той е:

http://nikem-bg.net/cart/60819p1r58352p1r60800p1r54541p1r58253p1r59104p1r60798p1r60844p1rf.html

Ще се забавя с купуването със седмица или две, за да мога да премина на този вариант..

Отново доказахте мнението ми, че това е един от наистина полезните форуми, във който помагате на хората, каквато е и целта на подобни.

Това мисля да е и мониторът:

https://www.vario.bg/aoc-g2778vq

Ако някой има допълнителни препоръки и/или възражения, моля нека сподели...

преди 1 час, DzverrBG написа:

Много благодаря на всички отзовали се! Наистина много ми помогнахте и мисля, че ще съм много доволен от крайния резултат, до който стигнахме, а именно той е:

http://nikem-bg.net/cart/60819p1r58352p1r60800p1r54541p1r58253p1r59104p1r60798p1r60844p1rf.html

Ще се забавя с купуването със седмица или две, за да мога да премина на този вариант..

Отново доказахте мнението ми, че това е един от наистина полезните форуми, във който помагате на хората, каквато е и целта на подобни.

Това мисля да е и мониторът:

https://www.vario.bg/aoc-g2778vq

Ако някой има допълнителни препоръки и/или възражения, моля нека сподели...

АМ4 е добра платформа, но игрите не са й точно силата, дори на 2600X/2700X. Излизаш над бюджета със 365 лева, ако добавиш още 100лева, може да вземеш машина със значително по-бърза карта - PC, видео карта.

Ако няма да се възползваш от възможностите на A-data диска, тоест ако го ползваш за сторидж на игри и за OS, то по-добре вземи M.2 MX 500 500GB или 250GB-овия модел за 148 лева. Ако държиш на 1060-ка, по-добре купи  MSI Gaming , доста по-добра е от Palit/Gainward и идва със 36 месеца гаранция. За кутия аз бих взел Define S, защото е доста по-просторна от Define C/Meshify C и дори е малко по-евтина.

Монитора не знам дали е добър, но аз лично не бих купил евтин монитор със TN матрица. Гледам че този AOC има Freesync. Написах на 1-вата страница че adaptive sync, било то Freesync или G-Sync не трябва да е никакъв критерии при избор на монитор, дори за геймърски такъв. Гледаш качеството на монитора - панела, покритието, входове, стойка и т.н., за игри ти трябва монитор със нисък input lag, това е най-важното, това ''време за реакция 1ms'' не го гледай - чист маркетинг.

@DzverrBG,добре си ти е машинката, взимай я и не се чуди, че от много чудене човек хваща да не казвам кое.

Коментара на колегата горе за силата на АМД е по принцип така, но де факто не те засяга с тази графична карта и ако не търсиш16000 фпс на ниска резолюция...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.