Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бъдеща смяна на видеокарта и RAM

Featured Replies

преди 9 минути, Rouhox написа:

Казах 1180,не 1080 :D 

Каза ти се, че 1180 няма и едва ли ще има...Но дори и да има едва ли ще е на приемлива цена.

• Автор

Понеже някой пита по-горе - със 1070 съм. И с такива пари съм разполагал, съответно това са ме посъветвали и купил! За да не се изнервям и аз допълнително ще пусна тема като му дойде времето. Благодаря на отзовалите се, ще изцеждам от опита, който споделяте, било то за добро или за лошо.

преди 27 минути, Dancho^94 написа:

Понеже някой пита по-горе - със 1070 съм. И с такива пари съм разполагал, съответно това са ме посъветвали и купил! За да не се изнервям и аз допълнително ще пусна тема като му дойде времето. Благодаря на отзовалите се, ще изцеждам от опита, който споделяте, било то за добро или за лошо.

Дъно със H270 чипсет, не позволява какъвто и да било оувърклок, нито на памет, нито на процесор, а 7700K е отключен. Не намирам логиката във подобна покупка, в предвид че от към честоти 7700 е доста близо до 7700К и сигурно е към 100-тина лева по-евтин. Първото нещо, което трябва да купиш за твоята система е едно SSD - срамота е за такава система да нямаш SSD. Ако ползваш системата за игри изобщо не ти трябва Nvme диск. Във никакъв случай не купувай това mATX Z370 ''G-gaming'', защото не става за оувърклок на 8700K - цък. Ако питаш мен ъпгрейд от 1151v2  към 1151 v3 е глупост. Предполагам се убеди че Z370 е ребранд на Z270, а 8700K е 6700K със допълнителни две ядра, не очаквай съвместимост със Z390 и следващите им процесори ''Canon Lake'' , ако купиш 1151 v3. Процесора ти е напълно адекватен за 1070 и дори за 1080Ti, освен ако нямаш 1080p 144Hz монитор и не си супер капризен, интел на такива дойни крави разчитат, който сменят дъна на всяко ''ново поколение''. Паметта е добре, но със това дъно я ползваш на 2400mhz, не че е толкова голяма драма.

П.С: Сетих се че беше писал във една друга тема за Battlefield 1 и защо не може да намериш пълни сървъри...не очаквай следващия Battlefield да е нещо по различно от Battlefield 1. И аз искам да се върнат славните времена от Battlefield 3, но няма да стане.

П.С №2 : Между другото как ти се товари процесора със GTX 1070 (предполагам че имаш 1080P монитор) при Conquest игра на Amiens и другите тежки карти, във пълен сървър ?

• Автор
преди 4 часа, Inno написа:

Дъно със H270 чипсет, не позволява какъвто и да било оувърклок, нито на памет, нито на процесор, а 7700K е отключен. Не намирам логиката във подобна покупка, в предвид че от към честоти 7700 е доста близо до 7700К и сигурно е към 100-тина лева по-евтин. Първото нещо, което трябва да купиш за твоята система е едно SSD - срамота е за такава система да нямаш SSD. Ако ползваш системата за игри изобщо не ти трябва Nvme диск. Във никакъв случай не купувай това mATX Z370 ''G-gaming'', защото не става за оувърклок на 8700K - цък. Ако питаш мен ъпгрейд от 1151v2  към 1151 v3 е глупост. Предполагам се убеди че Z370 е ребранд на Z270, а 8700K е 6700K със допълнителни две ядра, не очаквай съвместимост със Z390 и следващите им процесори ''Canon Lake'' , ако купиш 1151 v3. Процесора ти е напълно адекватен за 1070 и дори за 1080Ti, освен ако нямаш 1080p 144Hz монитор и не си супер капризен, интел на такива дойни крави разчитат, който сменят дъна на всяко ''ново поколение''. Паметта е добре, но със това дъно я ползваш на 2400mhz, не че е толкова голяма драма.

П.С: Сетих се че беше писал във една друга тема за Battlefield 1 и защо не може да намериш пълни сървъри...не очаквай следващия Battlefield да е нещо по различно от Battlefield 1. И аз искам да се върнат славните времена от Battlefield 3, но няма да стане.

П.С №2 : Между другото как ти се товари процесора със GTX 1070 (предполагам че имаш 1080P монитор) при Conquest игра на Amiens и другите тежки карти, във пълен сървър ?

Да, аз бях човека писал за пълни сървъри на Battlefield 1. Такива се намират, но вечер след 18:00. И преди това има, но избора е много осакатен. А относно качеството на самата игра - явно е добре оптимизирана, понеже я играя при Full HD на максимални настройки и наистина не съм имал проблеми дори за миг и в най-натоварените сцени с хора, пушеци, взривове... Може би не го усещам, тъй като наистина не съм много капризен и играя на 60-херцов монитор. Не съм пускал да видя с колко fps ми върви и какво е натоварването на процесора или картата. Ако държиш много ще проверя утре като се прибера у дома и ще ти кажа. Не съм някакъв хипер запаления геймър, но малкото игри, които цъкам са тежки. Затова и отворих цялата тая тема - за евентуален ъпгрейд, но може би ще се състои само в смяна на видеокартата. Защото планувам и следващия Battlefield, а той силно ме съмнява да е от леките.

преди 49 минути, Dancho^94 написа:

Да, аз бях човека писал за пълни сървъри на Battlefield 1. Такива се намират, но вечер след 18:00. И преди това има, но избора е много осакатен. А относно качеството на самата игра - явно е добре оптимизирана, понеже я играя при Full HD на максимални настройки и наистина не съм имал проблеми дори за миг и в най-натоварените сцени с хора, пушеци, взривове... Може би не го усещам, тъй като наистина не съм много капризен и играя на 60-херцов монитор. Не съм пускал да видя с колко fps ми върви и какво е натоварването на процесора или картата. Ако държиш много ще проверя утре като се прибера у дома и ще ти кажа. Не съм някакъв хипер запаления геймър, но малкото игри, които цъкам са тежки. Затова и отворих цялата тая тема - за евентуален ъпгрейд, но може би ще се състои само в смяна на видеокартата. Защото планувам и следващия Battlefield, а той силно ме съмнява да е от леките.

Да, играта е добре оптимизирана, просто най-големите мултиплейър режими със 64 човека (Conquest/Operations) товарят доста процесора, предполагам заради нетокда, затова и като излезе играта доста хора със i5-ци се оплакваха, но може би повечето от тях са били със 144hz монитори. Не е нужно да проверяваш. Щом си със 1920х1080 60hz монитор не виждам и смисъл за смяна видео картата, следващата Battlefield няма да е нищо революционни от към технологии, защото се разработва за Playstation 4/Xbox One, а не за PC, както беше Battlefield 3, а и DICE се обзалагам че не са това, което са били през 2011-та, а и статуквото на индустрията е доста по-различно от тогава. Ако беше нещо, което да си заслужава, досега щеше да има някакво представяне/алфа.Виж ако през 2009-та си беше купил GTX 275-ца определено щеше да се наложи да ъпгрейднеш заради Battlefield 3, ако искаш да играеш както трябва.

преди 7 часа, Inno написа:

Ти да не вземеш да смениш хубавата си платформа за Z270/Z370... както един сладуран във hwbg форума смени 5820K за 6700К....

Да бе, тръгнах :D

Игрите са далеч от първото нещо, за което ползвам компютъра. В момента единствено бих сменил процесора с 8 или 10-ядрен, ако излезе i7-69xx от някъде, но иначе бих изчакал каквото ще има след Skylake-X.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.