Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да активирам Turbo Boost на лаптоп

Featured Replies

@Raze
https://drp.su/en/devices/chipset/intel/intel-r-7-series-c216-chipset-family-thermal-control-1e24?os=windows-10-x64

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Интересно, теглих и уж последните драйвери от сайта на интел след това и инсталирах и пак дава същото. Сега ще видя и тези да видим дали са по-различни и има ли промяна...

@DarkEdge това не е драйвер, а иска да ми инсталира това приложение Driverpack...мисля да пропусна.

Ей, не се научихте да четете правилно по странниците:
http://download.drp.su/driverpacks/repack/Chipset/Intel/FORCED/Chipset/AllNTx64x86/10.1.2.85/Intel-FORCED-Chipset-AllNTx64x86-10.1.2.85-drp.exe
Теглиш, отваряш със 7zip изпълнимия файл и извличаш само папка drivers
Snap7.png
drivers
>DP_Chipset_18042
>Intel
>FORCED
>Chipset
>AllNTx64x86
>10.1.2.85

Откъде да знам, че това е архив и вътре има драйвери? Повечето подобни "драйвери" от такива сайтове инсталират боклуци. Както и да е, сложих този драйвер, същата работа, а интересното беше, че дата на драйвер дава 1970 година?!? Както и да е, оставям го, нещо се шашка вероятно или просто това "устройство" си е такова. В сайта на леново ми даде, че драйвера не бил съвместим с моята система, въпреки че уж е за моята конфигурация и за windows 10.

- Благодаря!
- Моля!
:ph34r:

А на някой от вас двамата да му прави впечатление, че въпросният пакет не съдържа ни един .sys файл(същински драйвър)? Цялата работа на тая купчина .inf и .cat файлове е да изчисти едни досадни триъгълници от device manager-a. За това и на някои устройства като интелския чипсет и неговите части пише неща от рода на "needs no driver".

преди 4 часа, Raze написа:

Откъде да знам, че това е архив и вътре има драйвери?

Нищо не ти пречи да цъкнеш дясно копче и да отвориш .exe файл с архиватор. ;)

преди 4 часа, Raze написа:

а интересното беше, че дата на драйвер дава 1970 година?!?

https://www.win-raid.com/t813f25-INFO-About-quot-modded-quot-drivers-and-how-to-get-them-installed.html

преди 15 минути, hudyr написа:

А на някой от вас двамата да му прави впечатление, че въпросният пакет не съдържа ни един .sys файл(същински драйвър)? Цялата работа на тая купчина .inf и .cat файлове е да изчисти едни досадни триъгълници от device manager-a. За това и на някои устройства като интелския чипсет и неговите части пише неща от рода на "needs no driver".

Нищо не ти пречи да цъкнеш дясно копче и да отвориш .exe файл с архиватор. ;)

https://www.win-raid.com/t813f25-INFO-About-quot-modded-quot-drivers-and-how-to-get-them-installed.html

Ти всеки .ехе файл ли проверяваш дали е архив и какво има вътре? Правил съм го понякога, но такива досадни "уж" драйвери, които съм теглил и друг път, предпочитам да ги разкарам и да намеря нещо по-нормално, отколкото да си пълня компютъра с глупости, затова и не съм го изследвал подробно. Видях го и аз това, че пише "needs no driver", но ми стана интересно какво е и за какво служи, така и не намерих смислена информация в google. А и досега не съм срещал такива драйвери, които да "изчистват" удивителните от девайс мениджър, поне не ми се е налагало да разглеждам подробно кое какво прави, това също нямаше да го забележа и да пробвам да го обновявам, ако не беше тази тема. Принципно си знам - има ли устройство в "device manager" с удивителна или с липсващ драйвер, да му го намеря и инсталирам, такова за пръв път виждам хем да си го намира и инсталира драйвер и да го дава какво е, хем после да пише, че не работи?!?

преди 4 минути, Raze написа:

Ти всеки .ехе файл ли проверяваш дали е архив и какво има вътре?

Като не виждаш около .ехе-то някакъв друг файл с подозрителна големина, който да играе ролята на носител и .ехе-то само го разопакова, пробваш .ехе-то с архиватор. Близко е до акъла.

преди 6 минути, Raze написа:

драйвери, които да "изчистват" удивителните от девайс мениджър

.inf и .cat файловете не са драйвъри. Ако отвориш един .inf файл и прочетеш какво има вътре, ще ти светне.

Знам какво има вътре, въпроса е, че не съм обръщал внимание дали покрай него има други работи. Освен това първия драйвер си го инсталира автоматично след десен бутон/обнови, след това намерих някакви други от сайта на интел, но те бяха над 80 мегабайта инсталатор и не съм ги разглеждал подробно. И за .exe файла, след като тръгне да ми инсталира приложение, не бих се сетил да търся дали има други екстри вътре, но както и да е, другия път ще го имам в предвид. Въпроса е, че ти с нищо не помогна, освен да се правиш на интересен и много умен, така и не стана ясно какво е това "устройство" и защо се държи така.

А и какво значи " .ехе-то само го разопакова " - ти стартира ли го това, да видиш какво прави - директно тръгна да ми инсталира това приложение, при което го спрях - точно както се държат повечето подобни програми, които "уж" ти намират драйверите, а покрай тях си слагат сума ти глупости и накрая връщат в повечето случаи нулев резултат или искат пари, за да направят "уж" нещо.

Въпросът е, че не изписвам фермани, за да кажа две думи, и аз ти ги казах. Просто на теб като не ти изнася го обръщаш на ваксинирана кокошка и "това не знам", "онова не съм гледал", "не ми се прави на интересен".

Специално ти от мен обяснения недей да търсиш. Видно способен(писател) си и не ти трябват "интересни" индивиди да ти наливат акъл.

преди 2 часа, Raze написа:

А и какво значи " .ехе-то само го разопакова " - ти стартира ли го това, да видиш какво прави - директно тръгна да ми инсталира това приложение, при което го спрях - точно както се държат повечето подобни програми, които "уж" ти намират драйверите, а покрай тях си слагат сума ти глупости и накрая връщат в повечето случаи нулев резултат или искат пари, за да направят "уж" нещо.

Ей за тва драснах един ред, ама нали не можем без да правим от мухата слон, сега го играем "ти ако знаеш кво може да стане...". Сигурно и .iso файлове не разопаковаш, без да инсталираш специална програма. Ръката ли ще ти падне, ако пробваш?

И от къде тръгна цялата история? Вместо да се каже на автора в прав текст, че иска да пипа неща, които не са предназначени за пипане, фабриката за локуми се пръска по шевовете. Едно и също във всяка тема.

Нали си знаеш:

image.png.52dbce9d22f184299017d3bc55a7ac1a.png

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.